De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen

Fjord-Noorwegen ligt waar de alpine berglandschappen de open zee ontmoeten. Deze combinatie zorgt voor een uniek landschap tussen bergen en zee. Deze route door Noorwegen combineert de hoogtepunten van de kustlijn met de contrasten van de Noordzee en de Atlantische Oceaan en de Atlantische Oceaan verbindt de kust steden met de fjordlocaties. Reis van het pitorekse Bergen, Preikestolen en de Trolltunga naar de Sognefjord, Voss en Flåm. Je verblijft in middenklasse hotels en charmante lodges.

De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen zijn gebaseerd op een onderzoek onder de Noren zelf. Hier is deze rondreis op gebaseerd. Kijk uit naar de fjord hoogtepunten – van de Lysefjord tot de Geirangerfjord en het Atlantische eiland Smøla. De meest populaire panoramische wegen tussen de North Sea Road en de Atlantic Road behoren tot de top tien, net als de rotswand Trollväggen. De combinatie van de regio’s en de verschillende accommodaties geven deze reis veel variatie.

Dag 1: Aankomst in Bergen
Aankomst in Bergen, een stad met een lange en eeuwenoude tradities. Afhankelijk van hoe laat je in Bergen arriveert kun je de stad gaan ontdekken. Ondanks alle moderniteit, heeft Bergen de charme en sfeer van een kleine behouden stad. Bergen biedt een ideale combinatie van natuur, cultuur en stadsleven. De eerste gebouwen in Bergen werden gebouwd langs de oude kademuren, genaamd Bryggen. Bryggen is al eeuwenlang het levendige hart van de stad. De historische gebouwen uit de Hanzetijd hebben nu een plekje op de UNESCO- Werelderfgoedlijst. En zonder twijfel is Bergen een van de beroemdste middeleeuwse steden van Noorwegen. Wanneer je wandelt door de smalle straatjes, lijkt het net of je terug gaat in de tijd.

Je kunt in Bergen een bezoek brengen aan het Hanze Museum en het Bryggen Museum. Het Bryggen Museum toont archeologische opgravingen van Bryggen, die je een kijkje geven in de handel, ambachten en het dagelijkse leven in de middeleeuwen. De Marienkirche, is het oudste gebouw in Bergen en is direct naast het museum gelegen. Na een korte rit met de kabelbaan vanuit het centrum van Bergen naar de top van de berg Fløien (320 meter boven zeeniveau) geniet je van een uniek uitzicht over de stad, de omliggende bergen, fjorden en de open zee. Je kunt hier wandelingen door een prachtige omgeving. Je overnacht één nacht in Bergen.

Dag 2-3: Bergen – Egersund  (280 km)
Je volgt weg E39 naar het zuiden en neemt de veerboot tussen Halhjem en Sandviksvågen (vertrekt elk half uur en heel uur), ga verder op weg E39 naar Arsvågen waar de volgende veerboot je naar Mortavika brengt. Hoogtepunten onderweg zijn: Bjørnafjord, Boknafjord en de oude stad Stavanger. Je overnacht twee nachten in Egersund. Op dag 3 kan je een bezoek brengen aan het Sogndalstrand. Het visserdorp viel in verval. Er is veel geld gestoken in het onderhouden van de oude gebouwen. Ook kun je een kijkje nemen bij het Jøssingfjord of het Lundevatnet, een fjord met een zeer smalle toegang tot de Noordzee.

Dag 4: Egersund – Sand  (195 km)
De route gaat van Dirdal naar Byrkjedalstunet, waar je lokale handwerken kan vinden. Verder kun je onderweg afslaan naar het Frafjord, niet veel mensen gaan hier heen, maar het uitzicht is bijzonder. Neem in Lauvvik de veerboot naar Oanes, waardoor je op de Rykylke nationaal toeristische route rijdt. Bij Jørpeland is een splitsing naar de parkeerplaats van Preikestolen. Wil je de opvallende rotsplateau 800 meter boven het Lysefjord bezoeken? De wandeling duurt tussen de 3 en 5 uur, afhankelijk van je conditie. Op weg naar Sand gebruik je de veerboot vanuit Hjelmeland over de Saundafjord. Na een lange dag kom je aan in Sand. Je verblijft één nacht in Sand.

Dag 5: Sand – Ulvik
Ontdek de adembenemende schoonheid van Noorwegen met deze fantastische route! Begin bij Sandfjord en rijd langs de pittoreske “Ryfylke” panoramische weg naar Røldal in het hooggebergte. Mis de historische Røldal-pas niet op weg naar de Hardangerfjord, waar je onderweg de spectaculaire Låtefossen-waterval passeert.

In Odda kun je de Hardangerfjord bereiken en de langste brug van het land oversteken naar Ulvik. Voordat je over de Hardanger hangbrug rijdt, is het aan te raden om te stoppen bij het uitkijkpunt voor een adembenemend uitzicht. Verken vervolgens de omgeving en maak een omweg van ongeveer 50 km naar de indrukwekkende Vøringfossen-waterval bij Geilo voordat je terugkeert naar de brug.

TIP:  Als je echt avontuurlijk bent en in goede conditie, kun je proberen de beroemde Trolltunga-rotsformatie te vinden, verborgen langs de weg van Odda naar Ulvik. Plan wel een extra nacht in de regio om de lange en uitdagende wandeling in alle rust te kunnen maken.

Dag 6: Ulvik – Lærdal
De volgende etappe van de reis brengt je van de Hardangerfjord naar de zuidkust van de Sognefjord. De rit zelf is niet lang, waardoor er genoeg tijd is om de bezienswaardigheden te bewonderen. In Voss kun je de Voss Gondol nemen naar de top van de Hanguren berg, waar je kunt genieten van het spectaculaire uitzicht (ongeveer 400 NOK per persoon). Onderweg naar Flåm kun je het schilderachtige landschap van Stalheim bewonderen, dat zo prachtig is dat het is afgebeeld in de nationale galerij van Oslo. Je kunt er ook voor kiezen om een korte omweg te maken naar het dorp Undredal, dat bekend staat om zijn heerlijke geitenkaas.

In Flåm zijn er twee must-sees: de UNESCO vermeldde Nærøyfjord en de Flåm Railway. Kies een rondleiding op basis van jouw voorkeur voor treinen of boten en vergeet niet om te stoppen bij het Stegastein Uitkijkpunt voor wat onvergetelijke foto’s. Van Flåm naar Lærdal zijn er twee routes. Neem de kronkelende wegen van de nationale toeristische route over de Aurlandsfjellet voor adembenemende uitzichten, of rijd door ’s werelds langste wegtunnel, de 24,5 km lange Lærdal-tunnel. Een ervaring op zich!

Dag 7: Lærdal – Geiranger (300 km)
Vandaag heb je twee opties om je weg te vinden naar de wereldberoemde dorp Geiranger aan de oever van de door UNESCO beschermde Geirangerfjord. Optie één is om de Sognefjord met de veerboot over te steken en verder te gaan langs de wegen 5 en E39 door de bergwegen langs de Jostedalsbreen gletsjer naar de fjordenstadjes Loen en Stryn. In Loen kun je (facultatief) de skylift naar de bergtop nemen om van het uitzicht te genieten. Vanuit Loen brengt de laatste etappe van de dag je over de Strynfjellet naar Geiranger.

Het is ook mogelijk (als het weer en de wegomstandigheden het toelaten) om een alternatieve route langs wegen 53 en 55 te volgen, Loen en Stryn overslaan, en in plaats daarvan te rijden door het toendralandschap van de hoge bergen van Jotunheimen (het huis van de reuzen) richting Geiranger. Beide routes zijn op zichzelf al spectaculair, wat je ook kiest, je zult niet teleurgesteld worden.  Je overnacht twee nachten in Geiranger

Dag 8: Geiranger
Na de nacht in het Geiranger-gebied te hebben doorgebracht, is vandaag een vrije dag om deze prachtige fjord en de regio eromheen te verkennen. U kunt een fjordcruise maken op de Geirangerfjord (de veerboot tussen Geiranger en Hellesylt neemt auto’s aan boord en gaat verschillende keren per dag. De rit duurt ongeveer 1 uur. Als alternatief kunt u een cruise van een hele dag naar Ålesund maken om te genieten van zowel de fjord als de architectonische schoonheid van deze stad (je bezoekt deze stad binnenkort tijdens een later deel van je tour toch). Of je kunt de tijd nemen om een deel van de route te rijden die je gisteren niet hebt genomen en verken Jotunheimen of Strynfjellet.

Dag 9: Geiranger – Kristiansund (270 km) 
Vandaag volg je de National Tourist Road “Trollstigen” (weg 63), te beginnen met een klim van 620 meter langs de 11 haarspeldbochten van de Ørnevegen (Eagle Road), zorg ervoor dat je terugdraait en geniet van het uitzicht. Vanaf hier brengt de weg je naar Åndalsnes. Zorg ervoor dat je stopt in de buurt van de Trollveggen bij een van de vele uitkijkpunten. Åndalsnes zelf is een gezellig stadje aan de fjorden, het meest bekend als het begin van de historische Rauma Railroad die je zeker hebt gezien in de Harry Potter-films.

Vanaf hier volg je de wegen 64, 660 en 666 naar de stad Kristiansund. Kristiansund – niet te verwarren met de stad Kristiansand in het zuiden van Noorwegen – heeft een rijke geschiedenis, maar is het meest bekend om zijn Klippfisk (Clip Fish). Deze gedroogde en gezouten kabeljauw kun je in heel Noorwegen krijgen, maar het is een echte lokale specialiteit, dus zorg ervoor dat je het probeert. Er is hier zelfs een Klippfisk Museum! (niet inbegrepen).

Dag 10: Kristiansund – Fosnavåg  (280 km)
Een lange en spectaculaire dag wacht. Vanuit Kristiansund volg je de weg 64, ook bekend als de Atlantische weg, een andere National Touristic Road, misschien wel de beroemdste van allemaal. “De weg over de zee” is een iconische ervaring in het netwerk van bruggen die tussen de eilandjes en riffen langs de ruige Hustadvika Bay liggen. Volg de weg helemaal naar “Bud” en dan naar de stad Molde, bekend om zijn Jazz Festival en auteur Jo Nesbø, terwijl Molde gewoon een typisch fjordenstadje is. De volgende stop is Ålesund. Steek de Romdalsfjord over met de veerboot en volg de E39 naar deze parel van Art Nouveau-architectuur. Je kunt de stad verkennen vanaf de straten, maar het beste uitzicht is van hoog boven op het Aksla uitkijkpunt net buiten de stad.

Na Ålesund neem je weg 61 en steek je de Sulafjord over met de veerboot. Verder op de 61 en dan de 654 kom je aan in Fosnavåg. Dit pittoreske stadje is rustig en charmant en een ideale plek om te ontspannen. Je zou nooit denken dat dit de belangrijkste hub voor de offshore-industrie van Noorwegen was, die verantwoordelijk is voor veel van de rijkdommen van het land.  Je overnacht twee nachten in Fosnavåg. 

Dag 11: Fosnavåg
Na de lange rit van gisteren is het tijd om te ontspannen. Je zou gewoon een wandeling in Fosnavåg kunnen maken, maar we raden je ook een bezoek aan Runde aan. Dit eiland ligt op slechts 20 minuten rijden en is een hotspot voor dieren in het wild. Vooral vogels zijn de belangrijkste attractie. En terwijl papegaaiduikers ook elders in Noorwegen te zien zijn, is dit het absolute paradeis voor deze vogels met hun kleurrijke snavels. Reken ongeveer 3 uur voor een bezoek. Wij adviseren je om een picknick mee te nemen (Niet inbegrepen, je zou het kunnen vragen in het hotel of je doet wat boodschappen in Fosnavåg).

Als je niet geïnteresseerd bent in vogels kun je deze dag gebruiken om de regio te verkennen. De Vestkapp (het meest westelijke punt van Noorwegen) is een rit van 2,5 uur en de route langs de rafelige westkust van Noorwegen is zeker de moeite waard. Of je kunt terugreizen naar Ålesund om deze stad wat uitgebreider te bezoeken dan gisteren. De Art Nouveau-stad Ålesund is een van de mooie en historische kustplaatsen. Na een grote brand in de traditionele houten huizen werd de stad helemaal herbouwd in Art Nouveau stijl met het kenmerkende metselwerk aan het begin van de vorige eeuw.

Dag 12: Fosnavåg – Knutholmen (180 km)
De route van vandaag gaat verder langs de zee via Ulsteinvik en Måløy naar Knutholmen op het eiland Frøya. De dag toont afwisselend vislocaties aan de westkust van de Atlantische Oceaan. Plan de mogelijke omwegen. Het vogeleiland Runde bijvoorbeeld maakt deel uit van het papegaaiduikersparadijs. Plan hier ongeveer drie uur voor, omweg 60 km. Als je de Westkaap wilt zien, volg dan de route naar het meest westelijke punt van het bij land bij Selja, omweg 90 km. Bij Måløy moet je je vergapen aan de opvallende Kannestein, een kunstwerk gemaakt door de krachten van de natuur. De opvallende steen steekt als een walvisvin uit de zee.

Na het oversteken van de Nordjord, een bijna boomloos eilandenlandschap wacht op je., gevormd door weer en wind. Knutholmen op Kalvåg is een parel van de Noorse kustplaatsen. Je verblijft twee nachten in Knutholmen. Op dag 12 kan je voor kiezen om een van de volgende activiteiten te gaan ondernemen: fietsen, kajakken, vissen of maak een wandeling door de stad met zijn galerijen en kleine winkeltjes.

Dag 13: Knutholmen – Brekkestranda (220 km)
Vanaf Knutholmen volgt de route eerst de zuidkust van Nordfjord. Dan gaat het door een onwerkelijk granieten rotslandschap genaamd Svelgen. Hierna volg je de kust naar Lavik waar je weer terugkomt bij “De Koning van de Fjorden” de Sognefjord. Waar het eerst smal was en kronkelig in Flåm en Lærdal is het hier breed en imposant waar de fjord de oceaan ontmoet. Je zult de nacht doorbrengen aan de oevers, zodat je kunt genieten van het uitzicht. 

Dag 14: Brekkestranda – Bergen 
Vanaf de oevers van de Sognefjord is het tijd om terug te gaan naar de Hanze Stad Bergen. Niet te veel rijden vandaag, dus je hebt tijd het stadscentrum te bezoeken. Bezoek ook de historische vismarkt Bryggen, het laatste stukje UNESCO-erfgoed voor deze reis.  Vanaf daar vlieg je weer terug naar huis. Of je kiest ervoor om je reis te verlengen.

Dag 15: Einde van de reis – naar huis
Wanneer je nog een nacht in Bergen bent gebleven, is er vandaag een einde gekomen aan je reis.

  • 14x overnachting in hotels inclusief ontbijt

Deze reis kun je ondernemen van mei t/m september

Voor de reis de Tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen geldt de prijs vanaf:

  • € 1.579 per persoon op basis van een 2-persoonskamer
  • € 2.405 per persoon op basis van een 1-persoonskamer

Er is de mogelijkheid om in Sand, Ulvik, Geiranger en Knutholmen een kamer met uitzicht over het fjord te boeken. Uiteraard op basis van beschikbaarheid vanaf:

  • € 88 per persoon op basis van een 2-persoonskamer
  • € 144 per persoon op basis van een 1-persoonskamer

Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Uiteraard kun je deze reis naar wens aanpassen, zoals een extra nacht in Ulvik zoals in onze tip.

Tip: Als je echt avontuurlijk bent en in goede conditie, kun je proberen de beroemde Trolltunga-rotsformatie te vinden, verborgen langs de weg van Odda naar Ulvik. Plan wel een extra nacht in de regio om de lange en uitdagende wandeling in alle rust te kunnen maken.

Vluchten

Uiteraard kunnen we ook de vluchten naar Bergen voor je regelen. Samen kijken welke opties het beste passen bij jullie reis. Ook wanneer je bijvoorbeeld op Oslo wilt vliegen, kan dat natuurlijk ook.

Auto

Je kunt deze reis maken met je eigen auto of met een huurauto. Vlieg je op Bergen, zullen we een huurauto voor je regelen. Wanneer je reist met je eigen auto, kunnen we ook de veerboot voor je regelen.

Veerboot

Veerboot vanuit Denemarken (Hirtshals) naar Noorwegen (Bergen) met Fjordline.

Veerboot vanuit Duitsland (Kiel) naar Noorwegen (Oslo) met Color Line. De route kunnen we dan ook een beetje voor je aanpassen.

Impressies

De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen

Regio's bij deze reis

De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen
Noord-Noorwegen
West-Noorwegen

Populaire reizen naar Noorwegen

Bekijk hier onze meest populaire Noorwegenreizen
Lapland | Zweden | Noorwegen
Van Lapland naar de Lofoten
13 dagen juni – sep

Van kust tot kust in Zweden en Noorwegen Van Lapland naar de Lofoten. Reis van kust tot kust in deze 13-daagse reis naar Zweden en Noorwegen en ontdek een diverse wereld aan landschappen in één reis. Van de Noorse kust met aangename temperaturen, vol zand, strand en eilanden tot de ongerepte natuur van Zweeds Lapland met zijn uitgestrekte meren, dichte bossen en arctische toendra. Reis via de Lofoten en de Vesterålen archipel weer terug naar Zweden. Lees hieronder snel meer over deze reis. Hoogtepunten van deze reis: Bezoek de betoverende Lofoten Reis dwars door de bergen naar Noorwegen Bereik de noordelijke poolcirkel Waai uit langs de kust van Laukvik Ontdek de Vesterålen archipel in Noorwegen Verken de Vestfjord en Tysfjord met de veerboot Ervaar de middernachtzon Breid je reis uit met een nacht onder de sterren op je eigen privé eiland of één of meerdere nachten in een van de 'birds nests' in Granö

Vanaf 2305 p.p.
Noorwegen
Zelf samengestelde reis Noorwegen
jan – dec

Boek jouw zelf samengestelde reis Noorwegen We zijn dé specialist in het leveren van op maat reizen in Noorwegen, passend bij je wensen en de mogelijkheden die Noorwegen te bieden heeft. Een zelf samengestelde reis Noorwegen geeft je alle vrijheid om het land van majestueuze fjorden, torenhoge watervallen en reusachtige pieken te ontdekken. Fly drive Noorwegen: vliegen naar Noorwegen en op pad met een huurauto Een fly drive Noorwegen met een huurauto heeft veel voordelen. Je bent flexibel en wij regelen de reis tot in de puntjes, precies zoals jij dat wilt. Je kiest zelf je route, welke highlights je wil bezoeken en welke delen van Noorwegen je wilt verkennen. We helpen je natuurlijk graag op weg met onze tips en ervaringen. Waar je overnacht en hoe lang je op een bepaalde plek wilt blijven, bepaal je allemaal zelf. In Noorwegen kun je denken aan comfortabele hotels of charmante Noorse vakantiehuisjes. Maatwerk, kennis én ervaring zijn onze sterke kanten. Wanneer je zelfstandig of in overleg met ons een autorondreis Noorwegen wilt samenstellen, is dat uiteraard mogelijk. Bij ons draait alles om maatwerk en flexibiliteit. Laat ons weten wat je zoekt, en wij zorgen dat je zelf samengestelde reis Noorwegen perfect aansluit bij al je wensen. Een zelf samengestelde reis Noorwegen, met je eigen vervoer en de veerboot Ook wanneer je met je eigen auto, camper of motor naar Noorwegen wilt reizen, kun je een van onze autorondreizen boeken. Je vertrekt met de veerboot vanuit Hirtshals, Denemarken en reist zo Noorwegen in. Wij helpen je graag bij het uitstippelen van je route, en de hoogtepunten die je wilt zien. Winterreis Noorwegen: wintersport, Lapland of de Lofoten Wil je liever een winterreis naar Noorwegen maken? Ook dan is een zelf samengestelde reis Noorwegen mogelijk. We kunnen een zelf samengestelde reis Noorwegen in de winter voor je uitstippelen, bijvoorbeeld in winters Lapland of de Lofoten. Ook wintersport Noorwegen vanuit een vakantiehuisje of hotel behoort tot de mogelijkheden. Vraag ons gerust naar meer informatie.

Vanaf 1000 p.p.
Lapland | Zweden | Noorwegen | Finland
Reis boven de poolcirkel
13 dagen jan – dec

Ontdek het noorden van Scandinavië per trein, boot en bus Reis naar de meest noordelijke regio’s van Scandinavië en ontdek de arctische natuur per trein, bus en boot. De reis boven de poolcirkel kan het gehele jaar door worden gemaakt. In de zomermaanden kan je genieten van het natuurfenomeen de middernacht zon, de dagen zijn lang en het wordt bijna niet donker. In de wintermaanden laat het dansende noorderlicht zich misschien wel zien. Tijdens deze reis steek je de poolcirkel over, ontdek je drie verschillende landen en kom je bij de Noordelijke IJszee. Maak kennis met de flora en fauna van dit arctische gebied. Deze 13-daagse reis combineert alle hoogtepunten boven de poolcirkel. Deze reis in het kort De reis begint in de Zweedse plaats Luleå. Op dit moment bevindt je, je nog onder de poolcirkel. Maar zodra je de trein neemt richting Kiruna ga je de magische poolcirkel over. Vanuit Kiruna gaat de reis verder per trein naar Narvik. In Narvik stap je op de bus die over de Arctische Route gaat en langs de kust naar Tromsø. Doormiddel van een begeleide stadstour maak je kennis met de stad Tromsø. In Tromsø ga je aan boord van een van de twee postboten, de traditionele Hurtigruten of de nieuwe boten van Havila. Dit hangt af op welke dag je in Tromsø bent. De postboot brengt je langs de Noordkaap, waar alleen nog het water van de zee tussen jou en de Noordpool in ligt, naar Kirkenes. Vanuit Kirkenes gaat de reis verder per bus de grens over naar Finland naar het schitterende merengebied bij Inari. In zowel de zomer als de winter bevindt je je in een rustig natuurgebied. De reis gaat verder met de bus naar Rovaniemi, waar je weer bij de poolcirkel komt. Breng een bezoek aan het officiële huis van de Kerstman. In Rovaniemi stap je ook in de bus richting de zustersteden Tornio/Harparanda die aan de Fins-Zweedse grens gelegen zijn. Met trein ga je weer waar de reis is begonnen, Luleå.

Vanaf 3063 p.p.
Noorwegen
De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen
15 dagen mei – sep

Fjord-Noorwegen ligt waar de alpine berglandschappen de open zee ontmoeten. Deze combinatie zorgt voor een uniek landschap tussen bergen en zee. Deze route door Noorwegen combineert de hoogtepunten van de kustlijn met de contrasten van de Noordzee en de Atlantische Oceaan en de Atlantische Oceaan verbindt de kust steden met de fjordlocaties. Reis van het pitorekse Bergen, Preikestolen en de Trolltunga naar de Sognefjord, Voss en Flåm. Je verblijft in middenklasse hotels en charmante lodges. De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen zijn gebaseerd op een onderzoek onder de Noren zelf. Hier is deze rondreis op gebaseerd. Kijk uit naar de fjord hoogtepunten - van de Lysefjord tot de Geirangerfjord en het Atlantische eiland Smøla. De meest populaire panoramische wegen tussen de North Sea Road en de Atlantic Road behoren tot de top tien, net als de rotswand Trollväggen. De combinatie van de regio's en de verschillende accommodaties geven deze reis veel variatie.

Vanaf 1579 p.p.
Noorwegen
Noorwegen voor beginners
8 dagen mei – aug

Deze reis omvat de hoofdregio rond Oslo en verbindt deze met de belangrijkste toeristische bestemmingen in Noorwegen, zoals de fjorden. Breng een bezoek aan de Hardangerfjord, Sognefjord en Nordfjord. De reis laat je kennis maken met de kleinere plaatsen en de beroemde landschappen van bergen tot de fjorden. Er is ook een mogelijkheid om de steden Oslo, Bergen, Ålesund en Trondheim te ontdekken. Deze reis is speciaal ontworpen voor de reizigers die voor het eerst kennis willen maken met Noorwegen.

Vanaf 491 p.p.
Noorwegen
Doorkruis Noorwegen
14 dagen jan – dec

Ontdek het land met de trein, bus en boot Tijdens deze enkele reis door Noorwegen ontdek je het land middels de trein, bus en boot. Combineer de zuidelijke delen van Noorwegen inclusief de prachtige stad Bergen met de fascinerende noordelijke delen, waaronder de schitterende Lofoten-eilanden en de 'noorderlichthoofdstad van Noorwegen', Tromsø. Ervaar de originele post-route langs de Noorse kust en sta versteld van de wonderbaarlijke landschappen die Noorwegen te bieden heeft. Deze reis kan het gehele jaar worden gemaakt. De reis in het kort De reis begint in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. De volgende dag stap je in de trein richting Flåm. Het laatste deel van deze treinreis gaat over de bekende Flåmsbana. Vanuit Flåm gaat de reis verder per trein, bus en boot naar de hoofdstad van het fjordenlandschap Bergen. Maak hier zeker een wandeling door de haven van de stad. In Bergen stap je de volgende dag op een van de twee postboten die je naar Trondheim brengen, hier kun je de Nidaros Domkerk gaan bezoeken. Vanuit Trondheim ga je met de Nordlandsbanan verder naar het noorden van Noorwegen met als eindbestemming Bodø, waar je de magische poolcirkel passeert. De Lofoten zijn met hun hoge bergen, steile valleien en prachtige witte stranden de volgende bestemming van de reis. Vanaf de Lofoten gaat de reis per bus en boot verder naar Tromsø, waar je in de wintermaanden grote kans heb op het zien van het noorderlicht. In Tromsø ga je weer aan boord van een van de twee postboten die je via de Noordkaap naar de eindbestemming van deze reis brengen, Kirkenes.

Vanaf 3975 p.p.
Lapland | Noorwegen
Aurora Spirit
8 dagen nov – april

Op naar het noorderlicht in Noorwegen Dit programma combineert de noorderlichthoofdstad Tromsø met bijzondere accommodaties in prachtige, afgelegen plaatsen rond het Lyngsfjord en het adembenemende panorama van de Lyngen Alpen. Tromsø wordt ook wel de hoofdstad van de Noordpool in Europa genoemd. Tijdens de reis onderneem je verschillende activiteiten, zoals walvissafari, hondensledentocht, een tocht met een sneeuwscooter en wandeling maken met sneeuwschoenen. Ook breng je een bezoek aan de meest noordelijke whiskystokerij. En krijg je in de avond de mogelijkheid om een glimp op te doen van het noorderlicht.

Vanaf 2960 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Noorwegen

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesManuel RosdorffSpecialisme: Noorwegen, Finland, Japan

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon. Deze wordt aangeduid met NOK. Lees hier meer over de munteenheid in Noorwegen.

Voor een reis naar Noorwegen dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Noorwegen.

In Noorwegen heb je niet te maken met tijdsverschil.

Noorwegen ligt op dezelfde hoogte als Siberië, Alaska en Groenland, maar in tegenstelling tot deze landen is het klimaat in Noorwegen mild. Het klimaat varieert enorm tussen de verschillende regio's in het land. Lees hier meer over het weer en klimaat in Noorwegen.

Noorwegen is een land met een schitterende uiteenlopende natuur. Denk aan de fjorden, gletsjer, hoge bergtoppen en lege vlaktes.

De maanden mei tot en met augustus worden vaak gezien als de beste maanden om naar Noorwegen af te reizen. Dit komt doordat de temperaturen in deze maanden het meest aangenaam zijn. Lees hier meer over de beste reistijd van Noorwegen.