Kylemore Abbey Connemara Co Galway

Grand Tour Ierland

Tijdens deze ‘Grand Tour Ierland’ maak je kennis met Ierland en Noord-Ierland. De reis brengt je langs de meeste hoogtepunten die het land te bieden heeft.

Deze reis in het kort

Na aankomst in Dublin haal je de huurauto op en ga je naar de accommodatie. Afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan ontdekken. De volgende dag vertrek je richting Cork, onderweg kan je een stop maken in de stad Kilkenny, een stad die een mix heeft tussen modern en middeleeuws. Na een mogelijk bezoek reis je door naar Cork. Vanuit Cork gaat de Grand Tour verder naar de omgeving van Kerry, vanuit hier kan je een bezoek brengen aan de stad Killarney of het Killarney National Park. Je reist verder over de Ring of Kerry, waarbij je onderweg langs schitterende landschappen komt.

Na een overnachting in Limerick reis je verder door de regio van Burren naar Galway. Deze regio wordt vaak vergeleken met een maanlandschap, vanwege het gebrek aan vegetatie.

Dag 1: Aankomst in Dublin
Na aankomst op de luchthaven van Dublin haal je de huurauto op en ga je naar je hotel toe in het centrum. Afhankelijk van het tijdstip dat je aankomt heb je nog de mogelijkheid om het stadscentrum van Dublin te gaan verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Trinity College om een kijkje te nemen bij het boek van Kells of maak kennis met het Guinness Storehouse. Je verblijft 1 nacht in Dublin.

Dag 2: Dublin – Cork
Op weg naar Cork kun je een bezoek brengen aan de stad Kilkenny. De stad Kilkenny is een mix tussen modern en middeleeuws. Breng een bezoek aan het Kilkenny Kasteel en de St. Canice kathedraal. Na een mogelijk bezoek aan Kilkenny reis je verder naar de eindbestemming van vandaag, Cork.

Dag 3-4: Cork – Killarney
Voordat de reis verder gaat naar de volgende overnachtingsplek Killarney kun je eerst naar de English Market, gelegen in het hart van het centrum van Cork. Je overnacht 2 nachten in de omgeving van Kerry.

Op dag 4 kan je naar de stad Killarney en breng een bezoek aan het Killarney National Park. Ga verder op de Ring van Kerry. De Ring of Kerry neemt je mee langs de Atlantische kust en is een van de hoogte punten van deze reis. Onderweg kom je langs prachtige landschappen.

Dag 5: Killarney – Limerick
In de ochtend reis je verder door mooie landschappen. Onderweg kan je een stop maken bij het schiereiland Dingle. Op dit schiereiland kan je wandelingen maken en bij de zandstranden is het veilig genoeg om te zwemmen. Je rijdt verder naar de overnachtingsplek van vandaag Limerick.

Dag 6-7: Limerick- Galway
Op weg naar Galway ga je door de regio van Burren. Deze regio wordt vaak vergleken met een een maanlandschap, vanwege het gebrek aan vegetatie. Onderweg kan je een kijkje nemen bij de Cliffs of Moher, deze majestueuze kliffen steken 215 meter boven de zee uit en strekken zich uit over een stuk van meer dan 7 kilometer. Ga verder richting Galway, een pittoresk en levendige stad met een prachtige cultuur. Je overnacht 2 nachten in de omgeving van Galway.

Op dag 7 ontdek je de wildernis van Connemara, waar de inwoners nog steeds Iers spreken. Connemara is gelegen tussen bergen en meren en wordt omgeven door Rhododendrens. Breng een bezoek aan het Connemara National Park. Dit indrukwekkende park ligt aan de voet van de Diamond Mountain, dat 727 meter hoog is. Het park omvat 1.500 hectare bos, moeras, hoogveen en heide.

Dag 8-9: Galway – Donnegal
Op weg naar Sligo kan je een bezoek brengen aan de Carrowmore begraafplaats. Deze begraafplaats heeft meer dan 60 stenen cirkel en doorgang graven waardoor het een van de grootste steentijdperken begraafplaatsen van Europa is. Na je bezoek rijdt je verder naar de omgeving van Donegal. Verblijft twee nachten in deze omgeving.

Op dag 9 kan je een bezoek gaan brengen aan Slieve League Cliffs. Hoewel deze kliffen minder bekend zijn dan de Cliffs of Moher, zijn de Slieve League Cliffs de hoogste zeekliffen van Europa. Vandaag kan je ook nog een bezoek brengen aan de Glenveagh Nationaal Park. Het park bestaat uit schilderachtige bergen, meren en bossen. Glenveagh is een van de beschermde natuurparken van Ierland en wordt beheerd door de staat.

Dag 10: Donnegal – Derry
Vandaag verlaat je de omgeving van Donnegal en reis je richting Derry. De stadsmuren in de stad werden ruim 400 jaar geleden gebouwd. Vanaf hier heb je uitzicht over de wijk Bogside. Het stadscentrum van Derry is levendig en aangenaam. Geniet van een wandeling door het stadscentrum. Je overnacht een nacht in de omgeving van Derry.

Dag 11: Derry – Belfast
Op weg naar Belfast kom je langs de Giant’s Causeway. Breng een bezoek aan het bezoekerscentrum en leer meer over de volgende thema’s mythologie, geologie, landschap, ecologie, cultuur en sociale geschiedenis. Ook kan je een bezoek brengen aan de Old Bushmillsdistilleerderij. Je overnacht een nacht in de omgeving van Belfast.

Dag 12: Belfast – Dublin 
Vanmorgen verlaat je Belfast naar Dublin. Onderweg kan je een bezoek brengen aan Boyne Valley. Je ondernacht in de omgeving van Dublin.

Dag 13: Vertrek uit Ierland
Vandaag is de laatste dag van deze reis en vlieg je terug naar huis.

  • 12x overnachting in hotels inclusief ontbijt (kamer met eigen faciliteiten)
  • Heritage Island-gids
  • Servicekosten en belastingen

Deze reis kun je het gehele jaar ondernemen.

Voor de reis ‘Grand Tour Ierland’ geldt een prijs vanaf € 688,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Wil je een persoonlijke offerte, laat het ons weten.

Grand Tour Ierland

Impressies

Grand Tour Ierland

Regio's bij deze reis

Grand Tour Ierland
Het oosten van Ierland
Het westen van Ierland
Het zuiden van Ierland
Noord-Ierland

Populaire reizen Ierland

Bekijk hier onze meest populaire Ierlandreizen
Ierland
5-daagse reis Zuidwest-Ierland
5 dagen jan – dec

Deze 5-daagse reis Zuidwest-Ierland is geschikt om te combineren met een stedentrip. Tijdens deze reis maak je kennis met het zuidwesten van Ierland. Deze reis in het kort Na aankomst in Dublin haal je de huurauto op en ga je richting de stad. De volgende dag verlaat je de stad en reis je naar het zuiden door de rijke weiden in het binnenland. Op de derde dag kan je de regio van de Ring of Kerry gaan ontdekken. Onderweg kom je langs bergen, valleien en meren. De volgende dag reis je richting het noorden door Country Kerry en kan je een stop maken in het pittoreske dorpje Adare en de stad Limerick. Je rijdt verder naar Dublin, de eindbestemming van deze reis.

Vanaf 245 p.p.
Ierland
Grand Tour Ierland
13 dagen jan – dec

Tijdens deze 'Grand Tour Ierland' maak je kennis met Ierland en Noord-Ierland. De reis brengt je langs de meeste hoogtepunten die het land te bieden heeft. Deze reis in het kort Na aankomst in Dublin haal je de huurauto op en ga je naar de accommodatie. Afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan ontdekken. De volgende dag vertrek je richting Cork, onderweg kan je een stop maken in de stad Kilkenny, een stad die een mix heeft tussen modern en middeleeuws. Na een mogelijk bezoek reis je door naar Cork. Vanuit Cork gaat de Grand Tour verder naar de omgeving van Kerry, vanuit hier kan je een bezoek brengen aan de stad Killarney of het Killarney National Park. Je reist verder over de Ring of Kerry, waarbij je onderweg langs schitterende landschappen komt. Na een overnachting in Limerick reis je verder door de regio van Burren naar Galway. Deze regio wordt vaak vergeleken met een maanlandschap, vanwege het gebrek aan vegetatie.

Vanaf 688 p.p.
Ierland
Ontdek het beste van het noorden van Ierland
8 dagen jan – dec

Tijdens deze 8-daagse reis met je kennis met het noorden van Ierland. En ontdek je het beste wat het noorden van Ierland te bieden heeft. Deze reis in het kort Na aankomst in Dublin, haal je de huurauto op en reis je verder richting de eerste overnachtingsplek van deze reis, Louth. Afhankelijk van het tijdstip dat je arriveert heb je de mogelijkheid om de omgeving te gaan ontdekken. Vanuit Louth reis je verder naar het noorden richting Belfast. In Belfast kan je een kijkje nemen bij de Albert Memorial Clock of een van de andere hoogtepunten van de stad. De volgende ochtend verlaat je Belfast voor een rit langs de Antrim Coast en reis je verder in de richting van Derry. De volgende dag kan je een bezoek brengen aan het Glenveagh National Park, daar vandaan reis je verder naar Donegal. Vanuit Donegal rijd je de volgende dag een deel van de Wild Atlantic Way richting Mayo, kijk je ogen uit naar de schitterende landschappen. Op dag 6 kan je naar de Country Galway en breng je een bezoek aan Connemara. De volgende ochtend verlaat de westkust van Ierland om terug te keren naar Dublin. Onderweg kan je op verschillende plekken een stop maken. Ga bijvoorbeeld naar Lough Key Forest Park, een bos park dat enkel bestaand uit 350 hectare bos. Je overnacht in de omgeving van Meath, vanuit hier reis je de volgende dag naar de luchthaven van Dublin.

Vanaf 389 p.p.
Ierland
5-daagse reis Noordwest-Ierland
5 dagen jan – dec

Deze 5-daagse reis Noordwest-Ierland is ideaal om te combineren met een stedentrip. De reis laat je kennis maken met het noord westen van Ierland. De reis in het kort De reis begint in Dublin afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan verkennen. De volgende ochtend verlaat je Dublin en rijd je noordwaarts richting Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Hier verblijf je één nacht waarna je doorrijd naar Derry. Hier kun je een wandeling langs de stadsmuren maken. Na het bezoek aan Derry vertrek je de volgende ochtend alweer richting Dublin.

Vanaf 245 p.p.
Ierland
De Causeway Coastal Route
8 dagen jan – dec

De beroemde Causeway Coastal Route is de bekende kustroute die begint in de hoofdstad Noord-Ierland, Belfast en loopt tot het prachtige en historische Derry. Deze schitterende 8-daagse autorondreis start en eindigt in Dublin. Deze reis in het kort De reis begint in Dublin, afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan ontdekken. Na je bezoek aan Dublin gaat de reis verder noordwaarts richting Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder Newry, het Saint Patrick Center en de Down Cathedral. Op dag 3 begin je aan het Causeway Coastal Route avontuur, vanuit Belfast rijdt je langs de kust naar Ballymena. Onderweg kan je een stop maken bij Islandmagnee, waar je naar het indrukwekkende Gobbins Cliff Path kan gaan bekijken. De volgende dag verlaat je Ballymena weer en ga je verder richting Portrush. Maak een stop bij de Carrick-a-Rede touwbrug. Deze touwbrug overspant 20 meter en hangt 30 meter boven de rotsen. Vanuit Portrush kan je naar de badplaats Portstewart rijden en kan je genieten van het prachtige Portrush Whiterocks Beach. Ook kan je vandaag de oudste nederzetting van Ierland gaan bezoeken, de eindbestemming is Derry. Na een overnachting in Derry, ga je verder noordwaarts richting het Inishowen schiereiland. Het landschap hier is ontstaan tijdens de ijstijd. Vervolg je route verder naar Enniskillen. Vanuit Enniskillen reis je weer terug naar de plaats waar de reis ook is begonnen, Dublin.

Vanaf 531 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Ierland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesManuel RosdorffSpecialisme: Noorwegen, Zweden, Finland, Ierland, Japan

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Ierland heeft een zeeklimaat. De winters zijn mild en de zomers zijn koel. In de zomers komen de temperaturen eigenlijk nooit boven de 25 graden. Aan de kust komen nooit echte winters voor, terwijl in het binnenland er wel kans is op vorst en sneeuw. Lees hier meer over het weer en klimaat in Ierland.

In Ierland heb je te maken met tijdsverschil. In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.  

Ierland is een land met schitterende natuur, na elke bocht heb je weer een ander uitzicht. Of breng een bezoek aan een van de steden voor een korte stedentrip. Ierland heeft voor iedereen wat wils.

Met welke munteenheid je betaalt in Ierland, is afhankelijk van waar je bent. In de Republiek Ierland wordt betaald met de euro. Verblijf je in Noord-Ierland dan is de Britse pond de officiële munteenheid. Lees hier meer over de munteenheid in Ierland.

De beste reistijd om naar Ierland af te reizen is in de maanden mei en september. In deze maanden is de meeste kans op zonnig, helder en droog weer. Maar ieder seizoen in Ierland biedt zo zijn eigen charmes om naar het land af te reizen. Lees hier meer over de beste reistijd van Ierland.

Voor een reis naar Ierland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Lees hier meer over reisdocumenten in Ierland.