• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 7 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - oktober
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

  • 6x overnachting in hotels inclusief ontbijt
  • Ferry’s (Finnlines) Naantali – Åland: inclusief plaats voor auto en buffet

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Åland, de grootste archipel ter wereld

Periode 7 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - oktober

Åland is een autonome regio van Finland en het is een waar paradijs, verspreid over 6500 eilanden die de grootste archipel ter wereld vormen. Huur een fiets en bekijk de bezienswaardigheden, maak een boottochtje of parkeer gewoon op een van de vele strand en vind rust.

Dag 1: Aankomst Helsinki – Hanko
Nadat je bent aangekomen in Helsinki haal je de huurauto op, wacht je een korte rit (1,5 uur) langs de zuidkust van Finland richting Hanko. Terwijl je verder naar westen gaat, zie je steeds meer eilanden langs de kust. Je overnacht in Hanko.

Dag 2: Hanko – Åland
Vanaf het schiereiland Hanko rijd je langs de stad Turku naar Naantali, een pittoresk kustplaatsje en toegangspoort tot de eilanden. In de haven stap je aan boord van de Finnlines-veerboot die je naar Långnäs op Åland brengt (ca. 5 uur. buffet aan boord inbegrepen). Eenmaal op het eiland heb je nog een korte rit naar de overnachtingplek van vandaag in het centrum van Mariehamn.

Dag 3-5: Ontdek Åland
Mariehamn is de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van het eiland Åland met zijn stranden, bruggen, boten en frisse lucht. Hieronder worden een aantal suggesties gedaan van culturele bezienswaardigheden die je kan bezoeken tijdens je verblijf op het eiland.

Mariehamn heeft slechts rond de 11.200 inwoners, toch is de stad de metropool van de Åland-eilanden. De eilandengroep ten noordoosten van Stockholm behoort tot Finland, maar de officiële taal is Zweeds. Mariehamn is de enige grotere gemeenschap op de Ålandeilanden en als havenstad met een scheepvaart- en veerhaven en de luchthaven van het archipel is het echt een soort metropool. Mariehamn ligt aan de zuidpunt van Fasta Åland, het grootste eiland in de provincie, dat bestaat uit meer dan 6.000 eilanden en rotsachtige eilanden, waarvan sommige klein.

Museumschip Pommeren
De 4-mast bark (zeilschip), een voormalig vrachtzeilschip, is het enige schip in zijn soort ter wereld dat bewaard is gebleven in originele staat. De Pommern werd gebouwd door een Duitse rederij in Glasgow, Schotland, en ging te water in 1903. In 1923 werd het schip gekocht door de reder Gustaf Erikson in Mariehamn, die de grootste zeilvloot ter wereld bezat in die tijd. De Pommern heeft nu dienst gedaan als museumschip en ligt afgemeerd in de westelijke haven van Mariehamn in de buurt van het Maritiem Museum.
De Pommern is een prachtig monument voor een trots tijdperk van de scheepvaart en ook voor de geschiedenis van Åland.

Bomarsund-fort
Het fort Bomarsund werd gebouwd in 1832-1854. Åland was destijds Russisch en het fort was een troepenbasis voor de Russische militairen op de archipel. De ruïnes van het fort kan je tegenwoordig bezoeken. 

Dag 6: Terug naar het vaste land – Åland – Naantali
Vandaag laat je het archipel achter je en ga je terug naar Naantali, waar je op dag 2 al langs bent gekomen. Je komt laat in de avond aan.

Dag 7: Naantali en vertrek – Naantali – Helsinki
Afhankelijk van hoe laat je terug vliegt heb je vandaag nog de mogelijkheid om te genieten van het prachtige uitzichten.

INBEGREPEN IN DE REIS:

  • 6x overnachting in hotels inclusief ontbijt
  • Ferry’s (Finnlines) Naantali – Åland: inclusief plaats voor auto en buffet

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Deze reis kun je ondernemen vanaf begin juni t/m begin oktober

Voor de reis ‘Åland, de grootste archipel ter wereld’ geldt een prijs vanaf € 800,- per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Impressies

Åland, de grootste archipel ter wereld

Regio’s bij deze reis

Åland, de grootste archipel ter wereld
Helsinki
De Finse Eilanden

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland / Noorwegen / Zweden / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Het klimaat wat in Finland heerst is een gematigd klimaat, de zomers zijn warm en de winter zijn koud. De winters in Finland kenmeren zich door sneeuw. De zon laat zich niet veel zien in de winter. Lees hier meer over het weer en klimaat in Finland
In Finland heb je te maken met tijdsverschil. Het is in Finland 1 uur later dan in Nederland.
Alle seizoenen in Finland hebben iets moois te bieden. In de winter kun je in het noorden van het land genieten van het noorderlicht en in de zomer schijnt de middernachtzon. De vele meren en bossen bieden verschillende activiteiten.
De beste reistijd is de maand maart en de maanden juli tot en met augustus. Wil je graag Lapland gaan verkennen dan zijn hier de maanden eind februari en begin maart hier het meest geschikt voor. Lees hier meer over de beste reistijd van Finland
Voor een reis naar Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Finland

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge