Male musk ox mooing

Lente in het Arctisch gebied

De lente in Groenland is een korte, maar unieke ervaring. Tussen april en mei verandert het landschap van de witte winter naar de groene zomer. De middernachtzon verlicht de hemel 24 uur lang. Door de stijgende temperatuur zal de sneeuw smelten en komt er een waar sprookjeslandschap tevoorschijn.

Lente in het Arctisch gebied

Als je op zoek bent naar een reis naar Groenland in de lente die indrukwekkende natuur en een unieke cultuur combineert, dan is deze 8-daagse reis: Lente in het Arctisch gebied iets voor jou. Ontdek de omgeving van Kangerlussuaq en Ilulissat. Ilulissat betekent ‘ijsbergen’, een vanzelfsprekende naam als je om je heen kijkt en de ijsbergen in de prachtige Ilulissat IJsfjord ziet ronddrijven.

In beide gebieden zijn de wandelmogelijkheden uitstekend. Een groot voordeel van het reizen in deze tijd van het jaar; er zijn geen muggen. Ga met ons mee op verschillende excursies en maak een onvergetelijke reis naar Groenland.

 

Let op: passend bij deze reis heb je een vlucht en hoogstwaarschijnlijk ook een overnachting nodig in Kopenhagen. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze vluchten en overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De vlucht vanaf Kopenhagen naar Groenland (en v.v.) is wel inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in deze reis, dan stellen wij graag passend bij jouw wensen een offerte op maat samen.

Dag 1: Welkomstbijeenkomst, sightseeing en toendra excursie (optioneel)

Je komt aan in Groenland in de stad Kangerlussuaq. Een lokale Engelstalige gids verwelkomt je en assisteert je met het inchecken, daarna is er een welkomstbijeenkomst en krijg je de mogelijkheid om een begeleide tour bij te wonen door Kangerlussuaq.

 • Bezienswaardigheden in Kangerlussuaq
  Rondom Kangerlussuaq is er veel te zien en te doen. De tour zal je langs de haven brengen om van het uitzicht op de prachtige fjord te genieten. Breng een bezoekje aan Kellyville, een kleine onderzoeksnederzetting. Ook ga je langs een plaatselijke kennel waar je kennis kan maken met sledehonden. Deze tour geeft je voldoende gelegenheid om van de prachtige omgeving te genieten.
 • Toendra- en wildlife-tour (optioneel)
  In een 4×4 bus rijd je door het mooie toendralandschap heen, terwijl de gids je vertelt over de wilde dieren die in dit gebied rondlopen. Misschien spot je wel een muskusos. Je gids leert je meer over deze mythische dieren. Of je dichtbij kan komen of de dieren van veraf moet bewonderen is niet vooraf te voorspellen. De gids zal altijd een verrekijker meenemen om de dieren goed te kunnen zien.

Dag 2: Kangerlussuaq en een excursie naar de Groenlandse IJskap (optioneel)

Vandaag zijn er meerdere mogelijkheden over hoe je je dag kan invullen. Zo kan je Kangerlussuaq op je eigen tempo verder ontdekken of deelnemen aan een excursie naar het achterland.

 • Groenlandse ijskap, Point 660 (optioneel)
  Kangerlussuaq staat bekend als de toegangspoort tot de ijskap, en het binnenland van Groenland. Vandaag reis jij naar de enorme ijskap, ter grootte van heel West-Europa. Met een 4×4 bus rijd je door prachtig Arctisch terrein tot de weg stopt. Vanaf daar ga je te voet de ijskap op. Deze tour geeft je de kans om rendieren, muskusossen en, afhankelijk van het seizoen, verschillende soorten vogels en mogelijk enkele hazen te spotten.

Dag 3: Ilulissat, stadswandeling met gids (optioneel) en welkomstdiner

Met een korte vlucht vanuit Kangerlussuaq kom je aan in Ilulissat. Je verblijft in Hotel Arctic. Na het inchecken is er een informatiebijeenkomst waar je meer te horen krijgt over de stad en de optionele excursies in het gebied.

 • Culturele stadswandeling (optioneel)
  De beste manier om de omgeving te leren kennen! Je zal meer leren over de geschiedenis van de stad en hoe er ten noorden van de poolcirkel wordt geleefd. Ilussat werd in 1741 gesticht en is de derde grootste stad van Groenland met 4.500 inwoners.

In de avond is er een heerlijk diner voor je geregeld in het hotel.

Dag 4: Ilulissat en begeleide wandeltocht naar Sermermiut (optioneel)

Disco Bay is een van de populairste toeristische bestemmingen van Groenland, vanwege de Ilulisat IJsfjord (UNESCO-werelderfgoed) en de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

 • Wandel naar de verlaten nederzetting Sermermiut (optioneel)
  Indrukwekkende ijsbergen drijven in de zee rondom Sermermiut. Vierduizend jaar lang hebben verschillende Inuit-culturen hier geleefd. Luister naar de verhalen over het leven van de Inuit en hun tradities. Afhankelijk van de tijd van het jaar, kun je misschien de ruïnes zien en de permafrost met je eigen handen aanraken.

Dag 5: Ilulissat en boottocht naar de IJsfjord (optioneel)

Vandaag kun je een traditioneel handwerkatelier bezoeken met souvenirs van zeehondenleer, slagtand en bot.

 • Varen tussen de ijsbergen (optioneel)
  Elke dag stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs de IJsfjord in. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch en soms wel meer dan 100 meter lang, breed en/of hoog. Deze reuzen van ijsbergen verzamelen zich aan het einde van de fjord, waardoor je er geweldig tussendoor kan varen. De ijsbergen zijn prachtig bij elk weertype; in de zon zijn de contrasten heel duidelijk. Met bewolking zijn de blauwe tinten adembenemend en met de middernachtzon geeft de zon ’s nachts een unieke gloed aan het ijs.

Dag 6: Ontdek Ilulissat op je eigen gemak

Wil je in de voetsporen van de Groenlandse geschiedenis treden? Bezoek dan het verleden in het plaatselijke museum; tevens de geboorteplaats van Knud Rasmussen. Op de open markt kun je veel verschillende Groenlandse voedselproducten zien en misschien ook proeven.

Na alle indrukken op de markt, wordt het tijd om te genieten van een lunch. In de restaurants in Ilulissat kun je lokale specialiteiten proberen, zoals Groenlandse sushi, gefrituurde “ammassats”(kleine vis), walvis en zeehond. Liever iets zoets? De cafés hebben ook vers gebakken taart.

Dag 7: Iluissat en excursie met de boot naar de nederzetting Ilimanaq (optioneel)

 • Dagtocht naar Ilimanaq (optioneel)
  De meeste Groenlanders wonen tegenwoordig in steden, maar Ilulissat heeft nog steeds vier bloeiende nederzettingen. Eén daarvan is Ilimanaq, net ten zuiden van de IJsfjord. Ilimanaq, wat ‘De plaats voor verwachtingen’ betekent, was ooit een traditionele jachtnederzetting. Tegenwoordig is het een unieke mix van natuur, visserij, cultuur, toerisme en duurzaamheid. Je zal door de IJsfjord varen naar Ilimanaq. Als je aankomt neemt je gids je mee met een rondleiding door de nederzetting, met verhalen over het leven in Ilimanaq door de jaren heen.

Dag 8: Vertrek uit Groenland

Je Groenland avontuur komt helaas ten einde. Je vliegt terug naar huis via Kopenhagen.

 • Retour vlucht Kopenhagen – Kangerlussaq – Ilulissat met Air Greenland
 • Transfers
 • 2 nachten in Hotel Kangerlussuaq
 • 5 nachten in Hotel Arctic
 • Ontbijt
 • Welkomstdiner in Hotel Arctic (drankjes zijn niet inclusief)
 • Eten en drinken aan boord van de Air Greenland vlucht, Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • Welkomstbijeenkomsten in Kangerlussuaq en Iulissat
 • Sightseeing in Kangerlussuaq met een lokaal Engelssprekende gids
 • Handdoeken en bedlinnen in hotels en hostels
 • Alle vlucht-/transportbelastingen en -kosten die bekend waren op het moment van publicatie
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage

 • Retourvlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch en diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies (we raden aan om deze vooraf te boeken)
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Alle niet genoemde reisonderdelen

Voor de reis ‘Lente in het Arctisch gebied’ geldt de prijs vanaf € 2.841 per persoon (bij 2 pers). Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Voor je reis stelen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na je Groenland-reis.

Vertrekdata 2024: 

 • 22 – 29 april
 • 29 april – 6 mei | (uitverkocht)
 • 6 – 13 mei
 • 13 – 20 mei

Groenland - Spring Time in the Arctic

Dit excursiepakket geeft je de mogelijkheid om de arctische natuur en bijzondere cultuur van Kangerlussuaq en de Ilulissat te ontdekken.

 • Toendra-safari in een 4×4 bus (1.5 uur)
 • Excursie naar de ijskap, Point 660 (5 uur)
 • Standswandeling in Ilulissat (2 uur)
 • Wandeling naar Sermermiut bij de Ilulissat Ice Fjord (2 uur)
 • Zeilen tussen de ijsbergen bij de Ilulissat Ice Fjord (2.5 uur)
 • Boottocht naar Ilimanaq (5 uur)

Goed om te weten
Dit excursiepakket bestaat uit de meest populaire excursies en past perfect in het programma van Lente in het Arctisch gebied. We raden aan om dit pakket direct bij je reis te boeken. Boek je het pakket later? Dan kan het pakket uitverkocht zijn.

Impressies

Lente in het Arctisch gebied

Regio's bij deze reis

Lente in het Arctisch gebied
West-Groenland
Zuid-Groenland

Onze reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod
Groenland
Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
15 dagen juni – aug

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse 'Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden' reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen. Jouw Groenlandreis in het kort Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld. Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Vanaf 9956 p.p.
Groenland
8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland
8 dagen juni – sep

Deze 8-daagse wandelreis Zuid-Groenland bevat alle wandelhoogtepunten van het Narsarsuaq-gebied. Maak kennis met het dagelijkse leven van de Groenlanders die op geïsoleerde boerderijen en nederzettingen leven. Tijdens deze reis verblijf je op schapenboerderijen in twee verschillende dorpen. De dorpen zijn het ideale startpunt voor veel wandeltochten, waarbij je prachtig uitzicht op de gletsjers, groen berghellingen en met ijs gevulde fjorden hebt. DEZE 8-DAAGSE WANDELREIS DOOR ZUID-GROENLAND IN HET KORT Deze 8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland geeft je een uitstekende gelegenheid om de prachtige gletsjers in het gebied te bezoeken, mooie watervallen te zien en om kennis te maken met de typisch Groenlandse cultuur.  

Vanaf 854 p.p.
Groenland
10-daagse rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – sep

Deze 10- daagse rondreis laat je kennis maken met Zuid-Groenland. De reis neemt je mee naar de meest zuidelijke stad in Groenland: Nanortalik. Hier heb je twee volle dagen te tijd om de indrukwekkende bergtoppen te ontdekken, die kenmerkend zijn voor deze plaats, het charmante stadje te bezoeken en je te mengen met de lokale bevolking. Tijdens deze reis breng je ook een bezoekje aan het kleurrijke plaatsje Qaqortoq. En maak je kennis met Igaliku en Qassiarsuk, twee schilderachtige dorpjes die beide op de UNESCO- werelderfgoedlijst staan. Deze rondreis door Groenland in het kort Tijdens deze rondreis door Zuid-Groenland krijg je niet alleen te maken met prachtige, ongerepte natuur, maar maak je ook uitgebreid kennis met de cultuur van de Groenlandse bevolking. Enorme fjorden, torenhoge ijsbergen en een indrukwekkende helikoptervlucht maken deze rondreis door Groenland tot een onvergetelijke ervaring.

Vanaf 1839 p.p.
Groenland
Groenland winter avontuur
5 dagen feb – maart

Geniet van het magische noorderlicht, maak een onvergetelijke huskysledetocht en verken de Groenlandse ijskap met ons 7-daagse Groenland winter avontuur! In de omgeving van Kangerlussuaq vind je unieke natuur en dito wildlife: van wollige muskusossen en net zo wollige sledehonden tot adembenemende ijzige pieken. Stap de Groenlandse ijskap op en zie het noorderlicht aan de hemel dansen (bij vertrek vóór april). Onze reis Groenland winter avontuur is de perfecte winterstop!

Vanaf 1434 p.p.
Groenland
10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – sep

Een cocktail met alle hoogtepunten van Zuid-Groenland Van verbazingwekkende wildernis, spectaculaire fjorden, historische bezienswaardigheden tot bijzondere activiteiten in de steden en nederzettingen. Deze wandelreis in Zuid-Groenland laat je alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van het eiland zien. Ontdek de prachtige wildernis, maak boottochten op spectaculaire fjorden en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden en activiteiten in moderne steden en nederzettingen. Je wandelreis in Zuid-Groenland begint in Narsaq, dit is een moderne en middelgrote stad die is omringd door ijs. Je zult ook drie nachten verblijven in het mooiste dorp van Groenland: Igaliku. Igaliku beschikt over goede wandelmogelijkheden. Ook verblijf je in een schapenboerderij in een gebied met prachtige natuur. Hier kan je genieten van de gastvrijheid van een Groenlandse familie. Hoogtepunten van deze reis Verbazingwekkend mooie wildernis Boottochten op prachtige fjorden Bezoek aan historische plaatsen Verschillende activiteiten, zoals wandelen en boottochten Deze wandelreis in Zuid-Groenland in het kort Deze wandelreis in Zuid-Groenland is een perfecte mix van natuur en cultuur en al wandelend door het prachtige landschap maak je herinneringen om nooit te vergeten! Krijg vast een indruk van Zuid-Groenland met deze video.

Vanaf 1393 p.p.
Groenland
Arctisch Patagonië in Groenland
8 dagen juli – aug

Dit is een authentieke reis door het Patagonië van het noordelijk halfrond: Zuid-Groenland. Zuid-Groenland is al meer dan 1000 jaar de plek van leven in de ruige Groenlandse natuur. Het is ook waar vijf gebieden het UNESCO-werelderfgoed Kujalleq vormen. In de korte zomer explodeert Zuid-Groenland in alle kleuren: groene weiden, diepblauwe zee, lichtblauwe en witte ijsbergen, grijsbruine granieten bergen en berghellingen met gele en paarse bloemen. Laat je betoveren tijdens onze 8-daagse reis 'Arctisch Patagonië in Groenland'.  Arctisch Patagonië in Groenland in het kort Dit is een reis voor degenen die graag graag buiten zijn, maar af en toe ook even met de voeten omhoog willen onder het genot van een kop thee of een goed glas wijn. Je verblijft op de mooiste plekken van Zuid-Groenland, en kampeert twee nachten in het Kuussuaq Camp, midden in de Groenlandse natuur. Grijp je kans om een onvergetelijk avontuur in 'Arctisch Patagonië in Groenland' te beleven.

Vanaf 6272 p.p.
Groenland
Lentekriebels in Groenland
8 dagen mei – mei

Ontdek West- en Zuid-Groenland met onze 10-daagse reis: Lentekriebels in Groenland. Een unieke reis waar je per binnenlandse vlucht en schip de westkust van Groenland ontdekt, en de meest populaire locaties en steden in Groenland aandoet. We hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten voor je geselecteerd: de Groenlandse ijskap in Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in Disco Bay en de wereldberoemde Ilulissat ijsfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. Een Engelssprekende gids reist met je mee en kan je alles vertellen over deze unieke highlights. Groenlandse lente en middernachtzon Als je in mei reist beleef je de lente in Groenland, met zachte temperaturen die door de droge lucht aangenaam fris voelen. Vanaf half mei regeert de middernachtzon ten noorden van de poolcirkel, wat zorgt voor lange zonnige dagen. Lentekriebels in Groenland is een onvergetelijke reis vol bijzondere indrukken – en natuurlijke bezienswaardigheden in overvloed. De reis is zo samengesteld dat je Groenland zelf kunt verkennen. Een gids reist met je mee en voorziet je van praktische informatie en bijzondere Groenlandse verhalen.

Vanaf 3926 p.p.
Groenland
5 dagen actief in Zuid-Groenland
5 dagen juni – sep

Tijdens deze wandeltocht door Groenland maak je kennis met de geweldige natuur van Groenland. Bovendien liggen er talloze prachtige culturele hoogtepunten op de route. De beroemde blauwe ijsbergen en het charmante dorpje Igaliku zijn slechts een aantal hoogtepunten van deze reis. Het dorp Igaliku ligt in een van de meest idyllische delen van Groenland. Hier kun je dag wandelingen maken naar een nabijgelegen plateau met uitzicht op de Qooroq-ijsfjord. Ook staat een boottocht door dit fjord op het programma. Ook bezoek je Qassiarsuk, ook wel bekend als Brattahlíð, de plaats waar de Eric de Rode zich in 982 vestigde. De Noorse ruïnes zijn goed bewaard gebleven, die je kan terugvinden in het openluchtmuseum Brattahlíð. De circa 40 inwoners die Qassiarsuk heeft, verdienen hun geld aan de schapenhouderij. Het dorp beschikt ook over een school, winkel en kerk. Deze wandeltocht door Groenland in het kort Deze wandeltocht door Groenland is een perfecte mix van natuurschoon, cultuur en historie. Gletsjers, fjorden en prachtige, kleine dorpjes maken van deze reis naar Groenland een onvergetelijke ervaring. Bekijk deze video voor een impressie van de omgeving waarin je wandelt.

Vanaf 684 p.p.
Groenland
Zelf samengestelde individuele reis Groenland
feb – nov

Boek jouw individuele en zelf samengestelde reis bij Creating Stories Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Groenland. Maak een avontuurlijke reis Groenland passend bij je wensen en de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Met een zelf samengestelde reis naar Groenland ga je op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis. We regelen je reis tot in de puntjes naar jouw wensen. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en welke gebieden van Groenland je gaat verkennen. Daarnaast bieden wij je advies waar nodig. Ook bepaal je zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Tijdens je vakantie Groenland overnacht je over het algemeen in hostels of boerderijen/hotels/guesthouses. De keuze van accommodatie is vrij beperkt op Groenland. Maar met de verschillende mogelijkheden die er zijn, stellen we jouw reis op maat! Onze sterke kanten zijn maatwerk, kennis en ervaring. Wanneer je zelfstandig of in overleg met ons een avontuurlijke reis Groenland wilt samenstellen is dat ook zeker mogelijk. Je kunt je wensen aan ons doorgeven, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Je reis naar Groenland bestaat uit het bewandelen van de gigantische gletsjers, eropuit gaan in de natuur, boottochten naar de ijsbergen, hondensledetochten maar ook kajaktochten of walvissafari's. Kom meer te weten over de Inuit cultuur en de lokale bevolking. Beleef de puurheid van deze unieke en geïsoleerde bestemming met ruige landschappen.

Vanaf 630 p.p.
Groenland
Uniek zomers avontuur
8 dagen juni – sep

Ga op één van de meest diverse reizen naar Groenland, waar je per binnenlandse vlucht en schip Groenland ontdekt. Ervaar de meest populaire bezienswaardigheden en steden van Groenland tijdens onze 8-daagse reis: Uniek zomers avontuur. Ontdek de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in het Disko Bay-gebied en het UNESCO-werelderfgoed van de Ilulissat ijsfjord. Groenlandse zomer – een explosie van licht Onze reis 'Uniek zomers avontuur' vertrekt in juni, juli of augustus op het hoogtepunt van de zomer in Groenland, waar de zon regeert en de duisternis 's nachts verbannen is. Dit betekent lange dagen licht, waardoor je Groenland op je gemak kunt verkennen. De route is zo samengesteld zodat je voldoende tijd hebt om Groenland van binnen en buiten te leren kennen. Je Engelssprekende gids voorziet je van praktische informatie en de mooiste verhalen, rechtstreeks uit Groenland!

Vanaf 5777 p.p.
Groenland
Zuidwest-Groenland steden en nederzettingen
8 dagen juni – sep

Ontdek verscheidene nederzettingen in Zuidwest-Groenland Tijdens deze reis ervaar je zowel de prachtig gelegen stad Narsaq als de bruisende stad Qaqortoq. Narsaq ligt tussen weelderige heuvels omringd door water gevuld met ijsbergen, en Qaqortoq is een mix van charmante oude koloniale huizen en jonge studenten die een modern leven leiden. De vier dagen gevuld met "stadsleven" staan ​​in contrast met de heerlijke rust, warmte en het ongestoorde paradijs van het dorp Igaliku. Aan het einde heb je tijd om de historische plek Brattahlid te bezoeken en een boottocht te maken tussen de verbazingwekkende blauwe ijsbergen van de Qooroq Ice Fjord.

Vanaf 1194 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Er zijn verschillende tijdzones in Groenland, maar de meeste reizigers kunnen uitgaan van de tijdzone in West-Groenland en Tasiilaq/Kulusuk in Oost-Groenland. Sinds oktober 2023 is het tijdsverschil tussen Europa (CET) en West-Groenland drie uur (in plaats van de eerdere vier uur).