• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 12 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retour vlucht Denemarken – Groenland
 • Vlucht Kangerlussuaq – Aasiaat (enkele reis)
 • Vlucht Ilulissat – Kangerlussuaq (enkele reis)
 • Luchthaventransfers in Ilulissat
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Eten en drinken op de vluchten Kopenhagen – Kangerlussuaq – Kopenhagen
 • Welkomstdiner in Hotel Arctic, tijdens je eerste verblijf in Hotel Arctic op dag 5 (excl. drankjes)
 • Volpension Glacier Lodge Eqi (excl. drankjes)
 • Boottocht Disko-eiland vanuit Aasiaat
 • Boottocht naar Ilulissat vanaf Disko-eiland (Qeqertarsuaq)
 • Boottocht naar Glacier Lodge Eq
 • Rondleiding door de stad in Qeqertarsuaq
 • Wandeling naar Kuannit vanuit Qeqertarsuaq
 • Bagagevervoer in Qeqertarsuaq
 • De wandeling naar de lagune en de stuwwal (bij Eqi)
 • Informatiebijeenkomsten in Kangerlussuaq, Ilulissat en Qeqertarsuaq
 • Handdoeken en linnengoed
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Belastingen en toeslagen

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Overige excursies

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Disko-Baai droomreis

Periode 12 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden.

De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen.

Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Dag 1 aankomst Kangerlussuaq, Groenlandse ijskap (optioneel)
Vanuit Kopenhagen kom je aan op Kangerlussuaq en word je ontvangen door een lokale gids en naar je hotel gebracht waar een korte informatiebijeenkomst volgt. Hier krijg je een indruk van de spannende omgeving, excursies en overige informatie.

Een tour door de voormalige Amerikaanse vliegbasis neemt je mee terug in de geschiedenis met de oude kazerne, het museum waar de tijd stilgestaan heeft en het wrak van een T33A-jager in Sandflugtsdalen (”The Drifting Sand Valley”).

Optioneel: Groenlandse ijskap
Kangerlussuaq staat bekend als toegangspoort tot de ijskap. Deze tour gaat per 4×4 bus naar een immense ijskap ter grootte van West-Europa.

Dicht bij het binnenlandsijs passeren we de Russell Glacier en een fantastisch morenelandschap. Als de bus niet meer verder kan nader je zelf de ijskap via Punt 660, een unieke kans om op de ijskap te staan. Tijdens de reis is er tevens een goede kans om rendieren en muskusossen te spotten.

Dag 2 vlucht naar Aasiaat – boot naar Disko-eiland

Je vliegt vandaag naar Aasiaat, waarna je meteen verder gaat richting de haven en met de boot richting Disko-eiland vaart. Wanneer je dichterbij het eiland komt zie je de enorme bergen die boven de oceaan uitsteken. De Sermersuaq gletsjer op de top van de berg beslaat de westkant van Disko-eiland. In de middag kom je aan in de walvisstad Qeqertarsuaq waar je overnacht.

Dag 3 Qeqertarsuaq

Op Disko-eiland vind je de belangrijkste stad Qeqertarsuaq. De gekleurde huisjes zorgen voor een idyllische omgeving, aan de ene kant de haven en bergen terwijl de andere kant kust en zee omvat. Hier heb je de mogelijkheid om walvissen te spotten langs de kust!

In de ochtend ga je mee voor een begeleide stadswandeling door Qeqertarsuaq. Hier leer je meer over de recente geschiedenis van de walvisstad. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Dag 4 Wandeling Kuannit

’s Ochtends kun je de omgeving zelf gaan verkennen terwijl er ’s middags een begeleide wandeling op het programma staat naar Kuannit. Je wandelt vanuit de stad waarbij je de Red River passeert en verder loopt langs de kust.

In Kuannit zie je hoe de lava miljoenen jaren geleden ontstaan is en tijdens snelle afkoeling is samengetrokken. Hierdoor barstte de lava in indrukwekkende lava-sculpturen in de vorm van 6-zijdige basaltkolommen. En dat niet alleen, het gebied van Kuannit beschikt over diverse mooie bloemen en Angelica-planten. Een bezienswaardigheid bij Kuannit is de basaltsteen in de vorm van een olifant die rechtstreeks uit de zee drinkt.

Dag 5 boot vanuit Disko-eiland naar Ilulissat

Je reist vandaag per boot naar Ilulissat met de beroemde IJsfjord. Opnieuw krijg je een informatiebijeenkomst verzorgd door een gids die over het gebied en de excursies verteld. Het is mogelijk om individueel een excursie te gaan doen of een begeleide excursie op zee, op het land of in de lucht. In de avond is er een welkomstdiner in het restaurant van het hotel.

Stad van ijsbergen

Ilulissat laat een combinatie van het moderne leven en het traditionele Groenlandse leven zien. De kajaks en sledehonden geven karakter aan de stad en zorgen voor een unieke sfeer. De IJsfjord is de werkplaats van lokale vissers en tegelijkertijd een populaire attractie in Ilulissat. De IJsfjord is zo bijzonder door de enorme ijsbergen die aan de monding van de fjord gestrand zijn. Maar ook het licht dat de kleuren van het ijs constant verandert. Sinds 2004 behoort de IJsfjord tot de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Optioneel: culturele, historische rondleiding
Door middel van deze begeleide culturele, historische rondleiding krijg je een beter idee van de Groenlandse cultuur en geschiedenis. De gids vertelt je over de geschiedenis van de stad Ilulissat, de Groenlandse cultuur en het hedendaagse leven op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Je brengt een bezoek aan de vissers in de haven en de jagers bij hun handelspost ”Brættet”. Daarnaast krijg je de kerk en de geboorteplaats van de fameuze poolreiziger Knud Rasmussen te zien.

Optioneel: wandeltocht naar Sermermiut
Overweldigende ijsbergen vormen het landschap van de voormalige nederzetting Sermermiut. Deze ligt 1,5 km ten zuiden van Ilulissat. Gedurende 4000 jaar leefden verschillende Inuit-culturen in Sermermiut. Hedendaags kun je nog steeds de overblijfselen vinden als getuige van hun aanwezigheid. Leer meer over de tradities van de Inuit voordat de Europeanen naar Groenland kwamen. Afhankelijk van de periode waarin je gaat is het mogelijk om ruïnes te bezoeken en de permafrost aan te raken.

Je wandelt ook nog langs “Kællingekløften”, oftewel de heksenkloof waarvandaan je geweldig uitzicht hebt op de ijsfjord.

Je kunt vandaag ook gaan kajakken in het land waar de kajaks ontstaan zijn.

Dag 6 Ilulissat

Je hebt de keuze om zelf Ilulissat te gaan ontdekken of mee te gaan op één van de excursies. Ga mee op walvistocht of ga kajakken op de Groenlandse wateren.

Optioneel: walvissafari tussen ijsbergen
De zee zal gevuld zijn met staartvinnen en glinsterende lichamen van deze prachtige zoogdieren. Langs de kusten van Groenland zijn veel verschillende soorten walvissen te zien. Je weet wanneer een walvis in de buurt is doordat ze waterdamp de lucht in spuiten en hun aanwezigheid kenbaar maken door naar de oppervlakte te komen.

Optioneel: kajakervaring in Ilulissat
De Inuit kajakken al meer dan 1000 jaar in de Groenlandse wateren langs de torenhoge ijsbergen in de hoop op ontmoeting met walvissen. De middernachtzon geeft het ijs een unieke tint. Met een beetje geluk heb je kans om walvissen te spotten onderweg. De kajaktocht wordt georganiseerd in dubbele kajaks en duurt ongeveer 3-4 uur.

Dag 7 Ilulissat

Verken Ilulissat op eigen gelegenheid of ga voor een onvergetelijke ervaring tijdens een zeiltocht tussen de ijsbergen in de nacht terwijl het nog licht is door de middernachtzon.

Optioneel: zeilen tussen ijsbergen
Tussen 21 mei en 24 juli laat de middernachtzon de ijsbergen gloeien en ontstaat er een uniek kleurenspel. Zelfs ‘s nachts is het mogelijk om te zeilen aangezien er 24 uur lang daglicht is in deze periode.

Iedere dag stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs de fjord in. De ijsbergen kunnen tot wel 100 meter boven het wateroppervlak stijgen. Deze gigantische ijsbergen zijn onwijs mooi om onderdoor te varen bij elk weertype; in de zon zijn de contrasten duidelijk. Als het bewolkt is zijn de blauwe tinten schitterend en met de middernachtzon hebben de ijsbergen een unieke gloed.

Dag 8 boot naar Eqi-gletsjer – Glacier Lodge Eqi

Per boot ga je vandaag richting het noorden naar de fascinerende Eqi-gletsjer. Deze gletsjer eindigt in de fjord 80 km ten noorden van Ilulissat. Met de boot kom je ontzettend dicht bij de gletsjer waar enorme stukken ijs vanaf breken. Het geluid van het brekende ijs dat in het water valt is verbazingwekkend.

Voor de Eqi-gletsjer eet je de lunch waarna we de boot verankeren in Glacier Lodge Eqi waar je in hutten met uitzicht op de gletsjer verblijft. Vanaf het terras kun je genieten van de overweldigende stilte die slechts onderbroken wordt door het verpletterende geluid van het ijs dat in het water dondert.

De hutten bieden comfortabele gezelligheid, een uniek uitzicht en heerlijke maaltijden in het café Victor. Glacier Lodge Eqi maakt gebruik van vele milieubewuste initiatieven zoals de moderne keuken die gevoed wordt door zonnepanelen.

Dag 9 Glacier Lodge Eqi

Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf het Eqi-gebied te gaan ontdekken. Het gebied heeft een overvloed aan flora en fauna. Van poolvossen, hazen, korhoenders en zeearenden op het land tot zwemmende zeehonden in het water. Je krijgt het gevoel alsof je in de voetsporen treed van de beroemde ontdekkingsreizigers.

Excursies met de gids
Tijdens het verblijf in Eqi heb je de mogelijkheid om korte wandelingen naar de lagune en de gletsjer te maken onder begeleiding van een gids.

Dag 10 Glacier Lodge Eqi – boottocht naar Ilulissat

Je wordt wakker met een adembenemend uitzicht op de gletsjer. In de ochtend heb je tijd om de omgeving te verkennen. Na de lunch ga je met de boot terug naar Ilulissat waar je tegen de avond aankomt.

Dag 11 Ilulissat – boottocht Ilimanaq

Dit is de laatste dag in Ilulissat waarbij je tijd kunt doorbrengen in het gebied. Ga winkelen in de lokale souvenirwinkels of maak nog een wandeling naar de IJsfjord. Mocht je het dorpsleven willen ervaren dan is er de keuze om een dagtocht te maken naar het dorp Ilimanaq, ten zuiden van de IJsfjord.

Optioneel: dagtocht naar Ilimanaq (lunch + wandeling in de nederzetting)
Met een boottocht ga je naar de nederzetting Ilimanaq, waar je de kans hebt om majestueuze ijsbergen en walvissen te beleven.

Bij aankomst in Ilimanaq krijg je een rondleiding van een gids door de nederzetting. Leer meer over de Groenlandse cultuur en geschiedenis van het gebied. Rond het middaguur nuttig je een lunch in een van de historische huizen. Geniet van de Groenlandse specialiteiten in een gerestaureerd gebouw uit de 18e eeuw. De dagtocht naar Ilimanaq duurt in totaal 9 uur.

Dag 12 Ilulissat > Kangerlussuaq > Kopenhagen

Je vliegt van Ilulissat naar Kangerlussuaq en vanuit daar naar Kopenhagen en weer richting huis.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retour vlucht Denemarken – Groenland
 • Vlucht Kangerlussuaq – Aasiaat (enkele reis)
 • Vlucht Ilulissat – Kangerlussuaq (enkele reis)
 • Luchthaventransfers in Ilulissat
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Eten en drinken op de vluchten Kopenhagen – Kangerlussuaq – Kopenhagen
 • Welkomstdiner in Hotel Arctic, tijdens je eerste verblijf in Hotel Arctic op dag 5 (excl. drankjes)
 • Volpension Glacier Lodge Eqi (excl. drankjes)
 • Boottocht Disko-eiland vanuit Aasiaat
 • Boottocht naar Ilulissat vanaf Disko-eiland (Qeqertarsuaq)
 • Boottocht naar Glacier Lodge Eq
 • Rondleiding door de stad in Qeqertarsuaq
 • Wandeling naar Kuannit vanuit Qeqertarsuaq
 • Bagagevervoer in Qeqertarsuaq
 • De wandeling naar de lagune en de stuwwal (bij Eqi)
 • Informatiebijeenkomsten in Kangerlussuaq, Ilulissat en Qeqertarsuaq
 • Handdoeken en linnengoed
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Belastingen en toeslagen

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Overige excursies

Voor deze reis naar de Disko-Baai geldt de prijs vanaf € 4.534 per persoon (bij 2 pers). De prijs voor 1 persoon is vanaf € 5.535. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

Vertrekdata 2021:

 • 14, 21, 24, 28 juni
 • 1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26, 29 juli
 • 2, 5, 9, 12, 16 augustus

Impressies

Disko-Baai droomreis

Regio’s bij deze reis

Disko-Baai droomreis
West-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge