Disko Bay droomreis

Disko Baai droomreis

Aan de oevers van Disko Baai

Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden.

De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen.

Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Let op: passend bij deze reis heb je een vlucht en hoogstwaarschijnlijk ook een overnachting nodig in Kopenhagen. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze vluchten en overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De vlucht vanaf Kopenhagen naar Groenland (en v.v.) is wel inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in deze reis, dan stellen wij graag passend bij jouw wensen een offerte op maat samen.

Dag 1 aankomst Kangerlussuaq, Groenlandse ijskap (optioneel)
Vanuit Kopenhagen kom je aan op Kangerlussuaq en word je ontvangen door een lokale gids en naar je hotel gebracht waar een korte informatiebijeenkomst volgt. Hier krijg je een indruk van de spannende omgeving, excursies en overige informatie.

Een tour door de voormalige Amerikaanse vliegbasis neemt je mee terug in de geschiedenis met de oude kazerne, het museum waar de tijd stilgestaan heeft en het wrak van een T33A-jager in Sandflugtsdalen (”The Drifting Sand Valley”).

 • Groenlandse ijskap (optioneel)
  Kangerlussuaq staat bekend als toegangspoort tot de ijskap. Deze tour gaat per 4×4 bus naar een immense ijskap ter grootte van West-Europa.
  Dicht bij het binnenlandsijs passeren we de Russell Glacier en een fantastisch morenelandschap. Als de bus niet meer verder kan nader je zelf de ijskap via Punt 660, een unieke kans om op de ijskap te staan. Tijdens de reis is er tevens een goede kans om rendieren en muskusossen te spotten.

Dag 2 vlucht naar Aasiaat – boot naar Disko-eiland

Je vliegt vandaag naar Aasiaat, waarna je meteen verder gaat richting de haven en met de boot richting Disko-eiland vaart. Wanneer je dichterbij het eiland komt zie je de enorme bergen die boven de oceaan uitsteken. De Sermersuaq gletsjer op de top van de berg beslaat de westkant van Disko-eiland. In de middag kom je aan in de walvisstad Qeqertarsuaq waar je overnacht.

Dag 3 Qeqertarsuaq

Op Disko-eiland vind je de belangrijkste stad Qeqertarsuaq. De gekleurde huisjes zorgen voor een idyllische omgeving, aan de ene kant de haven en bergen terwijl de andere kant kust en zee omvat. Hier heb je de mogelijkheid om walvissen te spotten langs de kust!

In de ochtend ga je mee voor een begeleide stadswandeling door Qeqertarsuaq. Hier leer je meer over de recente geschiedenis van de walvisstad. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Dag 4 Wandeling Kuannit

’s Ochtends kun je de omgeving zelf gaan verkennen terwijl er ’s middags een begeleide wandeling op het programma staat naar Kuannit. Je wandelt vanuit de stad waarbij je de Red River passeert en verder loopt langs de kust.

In Kuannit zie je hoe de lava miljoenen jaren geleden ontstaan is en tijdens snelle afkoeling is samengetrokken. Hierdoor barstte de lava in indrukwekkende lava-sculpturen in de vorm van 6-zijdige basaltkolommen. En dat niet alleen, het gebied van Kuannit beschikt over diverse mooie bloemen en Angelica-planten. Een bezienswaardigheid bij Kuannit is de basaltsteen in de vorm van een olifant die rechtstreeks uit de zee drinkt.

Dag 5 boot vanuit Disko-eiland naar Ilulissat

Je reist vandaag per boot naar Ilulissat met de beroemde IJsfjord. Opnieuw krijg je een informatiebijeenkomst verzorgd door een gids die over het gebied en de excursies verteld. Het is mogelijk om individueel een excursie te gaan doen of een begeleide excursie op zee, op het land of in de lucht. In de avond is er een welkomstdiner in het restaurant van het hotel.

 • Stad van ijsbergen
  Ilulissat laat een combinatie van het moderne leven en het traditionele Groenlandse leven zien. De kajaks en sledehonden geven karakter aan de stad en zorgen voor een unieke sfeer. De IJsfjord is de werkplaats van lokale vissers en tegelijkertijd een populaire attractie in Ilulissat. De IJsfjord is zo bijzonder door de enorme ijsbergen die aan de monding van de fjord gestrand zijn. Maar ook het licht dat de kleuren van het ijs constant verandert. Sinds 2004 behoort de IJsfjord tot de UNESCO Werelderfgoedlijst.
 • Culturele, historische rondleiding (optioneel)
  Door middel van deze begeleide culturele, historische rondleiding krijg je een beter idee van de Groenlandse cultuur en geschiedenis. De gids vertelt je over de geschiedenis van de stad Ilulissat, de Groenlandse cultuur en het hedendaagse leven op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Je brengt een bezoek aan de vissers in de haven en de jagers bij hun handelspost ”Brættet”. Daarnaast krijg je de kerk en de geboorteplaats van de fameuze poolreiziger Knud Rasmussen te zien.
 • Wandeltocht naar Sermermiut (optioneel)
  Overweldigende ijsbergen vormen het landschap van de voormalige nederzetting Sermermiut. Deze ligt 1,5 km ten zuiden van Ilulissat. Gedurende 4000 jaar leefden verschillende Inuit-culturen in Sermermiut. Hedendaags kun je nog steeds de overblijfselen vinden als getuige van hun aanwezigheid. Leer meer over de tradities van de Inuit voordat de Europeanen naar Groenland kwamen. Afhankelijk van de periode waarin je gaat is het mogelijk om ruïnes te bezoeken en de permafrost aan te raken.
  Je wandelt ook nog langs “Kællingekløften”, oftewel de heksenkloof waarvandaan je geweldig uitzicht hebt op de ijsfjord.

Je kunt vandaag ook gaan kajakken in het land waar de kajaks ontstaan zijn.

Dag 6 Ilulissat

Je hebt de keuze om zelf Ilulissat te gaan ontdekken of mee te gaan op één van de excursies. Ga mee op walvistocht of ga kajakken op de Groenlandse wateren.

 • Walvissafari tussen ijsbergen (optioneel)
  De zee zal gevuld zijn met staartvinnen en glinsterende lichamen van deze prachtige zoogdieren. Langs de kusten van Groenland zijn veel verschillende soorten walvissen te zien. Je weet wanneer een walvis in de buurt is doordat ze waterdamp de lucht in spuiten en hun aanwezigheid kenbaar maken door naar de oppervlakte te komen.
 • Kajakervaring in Ilulissat (optioneel)
  De Inuit kajakken al meer dan 1000 jaar in de Groenlandse wateren langs de torenhoge ijsbergen in de hoop op ontmoeting met walvissen. De middernachtzon geeft het ijs een unieke tint. Met een beetje geluk heb je kans om walvissen te spotten onderweg. De kajaktocht wordt georganiseerd in dubbele kajaks en duurt ongeveer 3-4 uur.

Dag 7 Ilulissat

Verken Ilulissat op eigen gelegenheid of ga voor een onvergetelijke ervaring tijdens een zeiltocht tussen de ijsbergen in de nacht terwijl het nog licht is door de middernachtzon.

 • Zeilen tussen ijsbergen (optioneel)
  Tussen 21 mei en 24 juli laat de middernachtzon de ijsbergen gloeien en ontstaat er een uniek kleurenspel. Zelfs ’s nachts is het mogelijk om te zeilen aangezien er 24 uur lang daglicht is in deze periode.
  Iedere dag stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs de fjord in. De ijsbergen kunnen tot wel 100 meter boven het wateroppervlak stijgen. Deze gigantische ijsbergen zijn onwijs mooi om onderdoor te varen bij elk weertype; in de zon zijn de contrasten duidelijk. Als het bewolkt is zijn de blauwe tinten schitterend en met de middernachtzon hebben de ijsbergen een unieke gloed.

Dag 8 boot naar Eqi-gletsjer – Glacier Lodge Eqi

Per boot ga je vandaag richting het noorden naar de fascinerende Eqi-gletsjer. Deze gletsjer eindigt in de fjord 80 km ten noorden van Ilulissat. Met de boot kom je ontzettend dicht bij de gletsjer waar enorme stukken ijs vanaf breken. Het geluid van het brekende ijs dat in het water valt is verbazingwekkend.

Voor de Eqi-gletsjer eet je de lunch waarna we de boot verankeren in Glacier Lodge Eqi waar je in hutten met uitzicht op de gletsjer verblijft. Vanaf het terras kun je genieten van de overweldigende stilte die slechts onderbroken wordt door het verpletterende geluid van het ijs dat in het water dondert.

De hutten bieden comfortabele gezelligheid, een uniek uitzicht en heerlijke maaltijden in het café Victor. Glacier Lodge Eqi maakt gebruik van vele milieubewuste initiatieven zoals de moderne keuken die gevoed wordt door zonnepanelen.

Dag 9 Glacier Lodge Eqi

Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf het Eqi-gebied te gaan ontdekken. Het gebied heeft een overvloed aan flora en fauna. Van poolvossen, hazen, korhoenders en zeearenden op het land tot zwemmende zeehonden in het water. Je krijgt het gevoel alsof je in de voetsporen treed van de beroemde ontdekkingsreizigers.

 • Excursies met de gids
  Tijdens het verblijf in Eqi heb je de mogelijkheid om korte wandelingen naar de lagune en de gletsjer te maken onder begeleiding van een gids.

Dag 10 Glacier Lodge Eqi – boottocht naar Ilulissat

Je wordt wakker met een adembenemend uitzicht op de gletsjer. In de ochtend heb je tijd om de omgeving te verkennen. Na de lunch ga je met de boot terug naar Ilulissat waar je tegen de avond aankomt.

Dag 11 Ilulissat – boottocht Ilimanaq

Dit is de laatste dag in Ilulissat waarbij je tijd kunt doorbrengen in het gebied. Ga winkelen in de lokale souvenirwinkels of maak nog een wandeling naar de IJsfjord. Mocht je het dorpsleven willen ervaren dan is er de keuze om een dagtocht te maken naar het dorp Ilimanaq, ten zuiden van de IJsfjord.

 • Dagtocht naar Ilimanaq (lunch + wandeling in de nederzetting) (optioneel)
  Met een boottocht ga je naar de nederzetting Ilimanaq, waar je de kans hebt om majestueuze ijsbergen en walvissen te beleven.
  Bij aankomst in Ilimanaq krijg je een rondleiding van een gids door de nederzetting. Leer meer over de Groenlandse cultuur en geschiedenis van het gebied. Rond het middaguur nuttig je een lunch in een van de historische huizen. Geniet van de Groenlandse specialiteiten in een gerestaureerd gebouw uit de 18e eeuw. De dagtocht naar Ilimanaq duurt in totaal 9 uur.

Dag 12 Ilulissat > Kangerlussuaq > Kopenhagen

Je vliegt van Ilulissat naar Kangerlussuaq en vanuit daar naar Kopenhagen en weer richting huis.

 • Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq – Sisimiut met Air Greenland
 • Eten en drinken aan boord van de Air Greenland-vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Transfers
 • Welkomstbijeenkomsten in Kangerlussuaq en Sisimiut
 • Welkomstdiner Hotel Sisimiut (excl. drankjes)
 • Overnachtingen (privé badkamer) inclusief ontbijt
 • Bijdrage aan het reisgarantiefonds
 • Belastingen en toeslagen

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch en diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Excursies

Voor deze reis in Kangerlussuaq & Sisimiut geldt de prijs vanaf € 5.147 per persoon (bij 2 pers).

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

Vertrekdata 2024:

 • 27 juni – 8 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 1 – 12 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 4 – 15 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 8 – 19 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 11 – 22 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 15 – 26 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 18 – 29 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 22 juli – 2 augustus
 • 25 juli – 5 augustus
 • 29 juli – 9 augustus | (beperkte beschikbaarheid)
 • 1 – 12 augustus
 • 5 – 16 augustus
 • 12 – 23 augustus
 • 15 – 26 augustus
 • 19 – 30 augustus | (beperkte beschikbaarheid)
 • 22 augustus – 2 september
 • 26 augustus – 6 september
 • 29 augustus – 9 september

Excursion package with 5 excursions  (€ 380 pp)

This excursion package includes exciting experiences, where you are going to enjoy the great nature as well as getting closer to culture and history.

 • Excursion to the Greenland Ice Sheet, Point 660 (5 hours)
 • Sightseeing in Ilulissat (2 hours)
 • Hike to Sermermiut by Ilulissat Ice Fjord (2 hours)
 • Midnight sailing at Ilulissat Ice Fjord (2½ hours)
 • Whale watching in Aasiaat (2 hours

Good to know
Our excursion packages consist of the most popular excursions and are adapted to the day program of your trip. We recommend that you book the package when you book your trip. By booking later, you risk that the package will be sold out.

Impressies

Disko Baai droomreis

Regio's bij deze reis

Disko Baai droomreis
West-Groenland

Populaire reizen naar Groenland

Bekijk hier onze meest populaire Groenlandreizen
Groenland
Groenland winter avontuur
5 dagen feb – maart

Geniet van het magische noorderlicht, maak een onvergetelijke huskysledetocht en verken de Groenlandse ijskap met ons 7-daagse Groenland winter avontuur! In de omgeving van Kangerlussuaq vind je unieke natuur en dito wildlife: van wollige muskusossen en net zo wollige sledehonden tot adembenemende ijzige pieken. Stap de Groenlandse ijskap op en zie het noorderlicht aan de hemel dansen (bij vertrek vóór april). Onze reis Groenland winter avontuur is de perfecte winterstop!

Vanaf 1434 p.p.
Groenland
Lentekriebels in Groenland
8 dagen mei – mei

Ontdek West- en Zuid-Groenland met onze 10-daagse reis: Lentekriebels in Groenland. Een unieke reis waar je per binnenlandse vlucht en schip de westkust van Groenland ontdekt, en de meest populaire locaties en steden in Groenland aandoet. We hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten voor je geselecteerd: de Groenlandse ijskap in Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in Disco Bay en de wereldberoemde Ilulissat ijsfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. Een Engelssprekende gids reist met je mee en kan je alles vertellen over deze unieke highlights. Groenlandse lente en middernachtzon Als je in mei reist beleef je de lente in Groenland, met zachte temperaturen die door de droge lucht aangenaam fris voelen. Vanaf half mei regeert de middernachtzon ten noorden van de poolcirkel, wat zorgt voor lange zonnige dagen. Lentekriebels in Groenland is een onvergetelijke reis vol bijzondere indrukken – en natuurlijke bezienswaardigheden in overvloed. De reis is zo samengesteld dat je Groenland zelf kunt verkennen. Een gids reist met je mee en voorziet je van praktische informatie en bijzondere Groenlandse verhalen.

Vanaf 3926 p.p.
Groenland
Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
8 dagen mei – sep

Op naar de Groenlandse ijskap Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen. Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland. De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Vanaf 3178 p.p.
Groenland
Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
15 dagen juni – aug

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse 'Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden' reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen. Jouw Groenlandreis in het kort Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld. Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Vanaf 9956 p.p.
Groenland
Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat
6 dagen april – april

Ga op 6-daagse paasreis en laad op een heel bijzondere manier je batterijen op tijdens deze comfortabele reis, waarbij je hondensledetochten en gigantische ijsbergen kunt ervaren. Dit is een veelbewogen paasreis naar Ilulissat, waar u in alle rust kunt genieten van Pasen en plezier kunt hebben met vrienden tijdens een heerlijk paasgaladiner. Je verblijft in Hotel Arctic, prachtig gelegen met een adembenemend uitzicht op de monding van de ijsfjord. Dit is het juiste moment om van de gelegenheid gebruik te maken om uw smaakpapillen te verwennen in het restaurant van het hotel. Ilulissat is de derde grootste stad van Groenland, met ongeveer 4.500 inwoners en ongeveer de helft zoveel sledehonden. Meerdere keren per dag hoort u het gehuil van de honden, wat bijdraagt aan de bijzondere Noord-Groenlandse sfeer.

Vanaf 2717 p.p.
Groenland
Uniek zomers avontuur
8 dagen juni – sep

Ga op één van de meest diverse reizen naar Groenland, waar je per binnenlandse vlucht en schip Groenland ontdekt. Ervaar de meest populaire bezienswaardigheden en steden van Groenland tijdens onze 8-daagse reis: Uniek zomers avontuur. Ontdek de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in het Disko Bay-gebied en het UNESCO-werelderfgoed van de Ilulissat ijsfjord. Groenlandse zomer – een explosie van licht Onze reis 'Uniek zomers avontuur' vertrekt in juni, juli of augustus op het hoogtepunt van de zomer in Groenland, waar de zon regeert en de duisternis 's nachts verbannen is. Dit betekent lange dagen licht, waardoor je Groenland op je gemak kunt verkennen. De route is zo samengesteld zodat je voldoende tijd hebt om Groenland van binnen en buiten te leren kennen. Je Engelssprekende gids voorziet je van praktische informatie en de mooiste verhalen, rechtstreeks uit Groenland!

Vanaf 5777 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2841 p.p.
Groenland
Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
8 dagen feb – maart

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven! Kangerlussuaq - de grote fjord Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq. Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren. Sisimiut - "de mensen bij de vossen" Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo'n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland. Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt. Deze reis naar Groenland samengevat Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Vanaf 2261 p.p.
Groenland
Disko Baai droomreis
12 dagen juni – sep

Aan de oevers van Disko Baai Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden. De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen. Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Vanaf 5147 p.p.
Groenland
Buiten de gebaande paden van Groenland
8 dagen juni – aug

Welkom in West-Groenland Tijdens deze tour door West-Groenland treed je buiten de gebaande paden. De reis combineert populaire bestemmingen in Groenland met verschillende unieke en ongerepte plekken rond de poolcirkel. Deze tour is enorm gevarieerd en zal natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar combineren voor de ultieme ervaring. Als je een actieve en nieuwsgierige reiziger bent, dan is deze reis iets voor jou. Je zult natuurervaringen beleven die zo indrukwekkend zijn dat je je ogen niet zult geloven. En in ongerepte gebieden zal je zeilen, wandelen en zelfs op ATV's rijden. Je wordt meegenomen naar unieke natuurlijke pareltjes waar zelfs de meest ervaren Groenlandse reiziger van droomt. Onderweg overnacht je in hotels en zelfs in een kamp op de ijskap zelf. Na een paar dagen in Maniitsoq met bezoeken aan een prachtig blauw meer en, niet in de laatste plaats, de Eeuwige Fjord, ga je weer noordwaarts naar Sisimiut, de op één na grootste stad van Groenland.

Vanaf 4290 p.p.
Groenland
10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – sep

Een cocktail met alle hoogtepunten van Zuid-Groenland Van verbazingwekkende wildernis, spectaculaire fjorden, historische bezienswaardigheden tot bijzondere activiteiten in de steden en nederzettingen. Deze wandelreis in Zuid-Groenland laat je alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van het eiland zien. Ontdek de prachtige wildernis, maak boottochten op spectaculaire fjorden en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden en activiteiten in moderne steden en nederzettingen. Je wandelreis in Zuid-Groenland begint in Narsaq, dit is een moderne en middelgrote stad die is omringd door ijs. Je zult ook drie nachten verblijven in het mooiste dorp van Groenland: Igaliku. Igaliku beschikt over goede wandelmogelijkheden. Ook verblijf je in een schapenboerderij in een gebied met prachtige natuur. Hier kan je genieten van de gastvrijheid van een Groenlandse familie. Hoogtepunten van deze reis Verbazingwekkend mooie wildernis Boottochten op prachtige fjorden Bezoek aan historische plaatsen Verschillende activiteiten, zoals wandelen en boottochten Deze wandelreis in Zuid-Groenland in het kort Deze wandelreis in Zuid-Groenland is een perfecte mix van natuur en cultuur en al wandelend door het prachtige landschap maak je herinneringen om nooit te vergeten! Krijg vast een indruk van Zuid-Groenland met deze video.

Vanaf 1393 p.p.
Groenland
Arctisch Patagonië in Groenland
8 dagen juli – aug

Dit is een authentieke reis door het Patagonië van het noordelijk halfrond: Zuid-Groenland. Zuid-Groenland is al meer dan 1000 jaar de plek van leven in de ruige Groenlandse natuur. Het is ook waar vijf gebieden het UNESCO-werelderfgoed Kujalleq vormen. In de korte zomer explodeert Zuid-Groenland in alle kleuren: groene weiden, diepblauwe zee, lichtblauwe en witte ijsbergen, grijsbruine granieten bergen en berghellingen met gele en paarse bloemen. Laat je betoveren tijdens onze 8-daagse reis 'Arctisch Patagonië in Groenland'.  Arctisch Patagonië in Groenland in het kort Dit is een reis voor degenen die graag graag buiten zijn, maar af en toe ook even met de voeten omhoog willen onder het genot van een kop thee of een goed glas wijn. Je verblijft op de mooiste plekken van Zuid-Groenland, en kampeert twee nachten in het Kuussuaq Camp, midden in de Groenlandse natuur. Grijp je kans om een onvergetelijk avontuur in 'Arctisch Patagonië in Groenland' te beleven.

Vanaf 6272 p.p.
Groenland
Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
5 dagen april – dec

Houd je van ontdekken, maar heb je slechts beperkte tijd? Wil je Ilulissat in Groenland bezoeken? Met deze reis kun je in relatief korte tijd enkele hoogtepunten van Groenland ervaren. Vlieg naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen, waar grote indrukken en ervaringen te vinden zijn vlak bij het 4-sterren Hotel Arctic, jouw uitvalsbasis. Met zijn uitzonderlijke ligging, spectaculair uitzicht en de mogelijkheid om jezelf te verwennen in het restaurant van het hotel, is Hotel Arctic het perfecte startpunt voor dit unieke verlengde weekend.  Je reist in de herfst, een seizoen dat gekenmerkt wordt door rust na een korte en hectische zomer. De herfst laat ook de vele aspecten van de Arctische natuur zien; van prachtige zonnige dagen, die de bergen in geelbruine tinten draperen met een intensiteit die vaak de middernachtzon van de zomer overtreft, tot dramatische herfststormen, aantrekkelijk door hun harde schoonheid maar die ook goede kleding vereisen.

Vanaf 2048 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Er zijn verschillende tijdzones in Groenland, maar de meeste reizigers kunnen uitgaan van de tijdzone in West-Groenland en Tasiilaq/Kulusuk in Oost-Groenland. Sinds oktober 2023 is het tijdsverschil tussen Europa (CET) en West-Groenland drie uur (in plaats van de eerdere vier uur).