• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • Retourvlucht Kangerlussuaq – Ilulissat
 • Eten en drinken aan boord van de Air Greenland-vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Transfers
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Welkomstdiner in Hotel Arctic (excl. drankjes) (alleen op reizen in 2021)
 • Informatiebijeenkomsten
 • Belastingen en toeslagen
 • Bijdrage aan reisgarantiefonds

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch & diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Excursiepakketten (deluxe 1 of 2)

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland

Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO-Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze IJsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen.

Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland.

 

De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Dag 1: Vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq, welkom en optionele excursie naar de Groenlandse ijskap
Vanaf Kopenhagen vlieg je in 4 ½ uur naar Kangerlussuaq, Groenland. Bij aankomst wordt je verwelkomt door een gids van een lokale partner. Je verblijft in een hotel in Kangerlussuaq. Tijdens de informatiebijeenkomst vertelt de gids je meer over de vele excursies die mogelijk zijn gedurende de reis.

Kangerlussuaq is prachtig gelegen tussen heuvels en ligt vlakbij de ijskap. Kangerlussuaq is de perfecte locatie om de legendarische ijskap te verkennen. Ga mee op een begeleide excursie en zie de indrukwekkende ijskap van dichtbij.

Groenlandse IJskap: Point 660 (optioneel)
Krachtige 4×4 voertuigen nemen je mee door een ongelofelijk mooi landschap, tussen bergen, vlaktes en semi-woestijn valleien. Bij de ijskap rijd je door een fantastisch morene landschap. Aan het einde loop je naar de ijskap toe waarbij je de enorme ijsmassa gaat betreden. Je brengt wat tijd door op het ijs voordat je terugkeert naar het voertuig. Het is goed mogelijk om onderweg rendieren, muskusossen en, afhankelijk van het seizoen, vele soorten vogels en bloemen te spotten.

Dag 2: Vlucht Kangerlussuaq – Ilulissat en optionele gegidste tour door het dorp
Vandaag vlieg je met het vliegtuig naar Ilulissat. Ilullisat betekent ijsbergen, wat nogal vanzelfsprekend is als je de prachtige ijsfjord en de vele ijsbergen ziet. Bij aankomst ga je naar hotel Icefjord, een prachtig gelegen hotel met uitzicht op de Diskobaai. Tijdens de volgende informatiebijeenkomst zal een gids van World of Greenland je informatie geven over Ilullisat en het brede scala aan beschikbare excursies.

Excursies en activiteiten met een gids of alleen
Er zijn genoeg mogelijkheden voor georganiseerde excursies en sommige kan je ook zelf doen. Ben je een wandelliefhebber, dan zijn er zeker genoeg mogelijkheden. We raden je aan deel te nemen aan enkele begeleide boottochten waar je de Diskobaai kunt zien met de enorme ijsbergen en de prachtige omgeving in de baai kan ervaren.

Culturele, historische rondleiding (optioneel)
Tijdens deze begeleide culturele, historische rondleiding krijg je meer informatie over de Groenlandse cultuur en geschiedenis. Daarnaast ervaar je Groenland vanuit een heel ander perspectief.

Illulissat werd opgericht in 1741 en is tegenwoordig de derde grote stad van Groenland. Er wonen zo’n 4.500 mensen en ongeveer 2.500 sledehonden. De gids vertelt je meer over de geschiedenis van de stad, de Groenlandse cultuur en het hedendaagse leven op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Tijdens de tour zal je vissers in de haven bezoeken en de jagers op hun handelsposten. Maar ook bezoek je de kerk en de geboorteplaats van de beroemde poolreiziger Knud Rasmussen.

Dag 3: Ilulissat zelf ontdekken, een wandeling naar Ilulissat IJsfjord of zeilen op de IJsfjord (optioneel)
Ilulissat is gelegen aan de monding van de 50 kilometer lange en wereldberoemde Ilulissat IJsjord. Het IJsfjord staat sinds 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De ijsbergen kan je bewonderen op zee, vanaf het land en vanuit de lucht.

Wandeling naar de oude nederzetting bij de IJsfjord (optioneel)
Prachtige ijsbergen vormen het decor van de oude nederzetting van Sermermiut, 1,5 km ten zuiden van Ilulissat. Gedurende 4000 jaar leefden verschillende Inuit-culturen op de nederzetting en vandaag de dag kan je nog steeds de relikwieën zien. Luister naar het verhaal over het leven van de Inuit-bevolking en hun tradities voordat de Europeanen naar Groenland kwamen. Breng een bezoek aan de ruïnes en raak de permafrost met je eigen handen aan. Tijdens deze wandeling passeren we “Kællingekløften”, waar je kan genieten van het prachtige uitzicht op het IJsfjord. Tijdens de wandeling leer je meer over flora, fauna, geologie, en het verhaal achter het alomtegenwoordige ijs.

Zeilen tussen ijsbergen (optioneel)
De middernachtzon laat de ijsbergen gloeien in verschillende kleuren. De middernachtzon in Ilulissat duurt van eind mei tot eind juli.

’s Nachts zeilen wanneer de zon nog steeds schijnt is een fantastische en ongewone ervaring. Bijna elke bezoeker van Ilulissat kiest ervoor om minstens één keer een boottocht tussen de ijsbergen door te maken. Elke dag stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs het fjord in. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch, soms meer dan 100 meter breed en lang – en met een hoogte van 100 meter boven het ijsoppervlak. Deze reuzen verzamelen zich aan het einde van het fjord, waardoor je een geweldige kans hebt om onder hen te varen.

De ijsbergen zijn een prachtig gezicht bij elk weertype; in de zon zijn de contrasten heel duidelijk, de blauwe tinten zijn erg mooi als het bewolkt is en de middernachtzon werpt een unieke gloed op de ijsbergen in de nacht. De boottocht maken tijdens een heldere nacht is een buitengewone ervaring.

Mis deze uitzonderlijke ervaring niet wanneer je Ilulissat bezoekt. Vergeet geen warme kleding mee te nemen.

Dag 4: Ilulissat zelf ontdekken of een walvissafari of kajakken (optioneel)
Walvissafari (optioneel)
Het is een geweldige ervaring om in de buurt van grote dieren, zoals walvissen, te komen. Er zijn 15 verschillende soorten walvissen in Groenland. In de zomer zijn het normaal gesproken de bultrug, de gewone dwergvinvis en de vinvis. De walvissen zwemmen de gehele zomer in de Diskobaai; soms dicht bij de stad, soms in het ijsfjord of noordelijk bij het eiland, Arveprinsens Eiland.

Tijdens de safari is er constant contact met vissers en jagers over de walvissen en hun verblijfplaats. De bultrug met zijn karakteristieke vin, is meestal degene die gespot wordt.

Kajakervaring in Ilulissat (optioneel)
Een Inuit kajakt al meer dan duizend jaar in de Groenlandse wateren en zelf kan je het nu ook doen. Je kajakt langs de enorme ijsbergen. Daarbij geeft de middernachtzon het ijs een unieke tint. Bij bewolkt weer zijn de prachtige blauwe kleuren van de ijsbergen heel duidelijk. Met een beetje geluk ontmoet je onderweg ook walvissen. Alle tochten vinden plaats in stabiele dubbele kajaks, en een boot volgt dichtbij. De excursie duurt ongeveer 3 ½ tot 4 uur en hiervan ben je minstens twee uur op zee.

Dag 5: Zelf op avontuur in Ilulissat, een boottocht naar de Eqi-gletsjer (optioneel) of Ilimanaq (optioneel)

Vandaag kun je kiezen om zelf op avontuur te gaan in Ilulissat, een boottocht te maken naar de Eqi-gletsjer of naar Ilimanaq.

Dagtocht naar Eqi-gletsjer – de afkalvende gletsjer (optioneel met excursiepakket deluxe 2)
Slechts een paar plaatsen in Groenland zijn net zo mooi als de Eqi-gletsjer, die eindigt in de fjord 80 kilometer ten noorden van Ilulissat. Het is mogelijk om met de boot heel dichtbij de gletsjer te komen en enorme stukken ijs af te zien breken. De geluiden zijn oorverdovend en het is een verbazingwekkend gezicht wanneer het ijs in het water valt.

We varen in moderne boten naar de Eqi-gletsjer. De route gaat noordwaarts langs de kust, Bredebugt, de nederzetting van Oqaatsut en het grote fjordensysteem Pakitsoq, waar vaak walvissen en zeehonden worden gezien. Verderop langs de route wordt de Ataa Straat gepasseerd, die wordt omringd door steile bergen. De boot zal ongeveer twee uur voor de gletsjer wachten tot het ijs kaft. Ondertussen wordt er een heerlijke lunch geserveerd. Deze excursie duurt een hele dag zodat je de gelegenheid krijgt om volop te genieten van de boottocht in het met ijs gevulde water.

Let op! De lengte van de boottocht van en naar de gletsjer kan tussen de 2 – 5 uur in elke richting duren. Dit hangt af van de boot die op die dag gebruikt wordt.

Dagtocht naar Ilimanaq – lunch en een wandeling in de nederzetting (optioneel bij excursiepakket 1)
Ga mee tijdens een boottocht naar de kleine nederzetting van Ilimanaq, waar je de mogelijkheid hebt om zowel indrukwekkende ijsbergen als majestueuze walvissen kan bewonderen, dus houdt je ogen open.

Bij aankomst in Ilimanaq zal er een gids aanwezig zijn om je mee te nemen tijdens een rondleiding door de nederzetting. Je hoort verhalen over de Groenlandse cultuur en geschiedenis van het gebied. Luister naar geweldige verhalen over hoe de samenleving zich heeft ontwikkeld, over de historische gebouwen en het lokale leven. Geniet daarnaast van de prachtige natuur.

Het is nu tijd voor een lunch in één van de historische huizen. Je krijgt een heerlijke maaltijd bestaande uit Groenlandse specialiteiten in het gerestaureerde gebouw uit de 18e eeuw (de voormalige bewoner van het huis was Poul Egende, zoon van Hans Egede).

Het restaurant bevindt zich op een prachtige plek in de kleine nederzetting en is één van de beste plekken om te eten in Groenland.

De boottocht van en naar Ilimanaq duurt ongeveer 30-45 minuten per enkele reis. De dagtrip naar Ilimanaq duurt in totaal negen uur. Daarna keer je terug naar Ilulissat.

Dag 6: Ilulissat zelf ontdekken, een dagtour naar Eqi gletsjer, Glacier Lodge Eqi of Ilimanaq Lodge (optioneel)
Dagtocht naar Eqip Sermia – de afkalvende gletsjer (standaardpakket)
Als je voor het standaardpakket hebt gekozen, maak je dan klaar voor een geweldige dagtocht naar de Eqi-gletser. De beschrijving van deze dagtocht vind je bij dag 5.

Een nacht in Glacier Lodge Eqi (optioneel excursiepakket deluxe 1)
Je hebt de mogelijkheid om één nacht in de Glacier Lodge Eqi te verblijven. Het is wel belangrijk dat je dit op tijd van tevoren boekt, aangezien de Glacier Lodge Eqi erg populair is.

Om ongeveer 14:00 uur arriveert de boot in Port Victor. Port Victor is de ‘haven’ van Glacier Lodge Eqi. Alleen degenen die in Glacier Lodge Eqi verblijven, stappen uit; de rest blijft aan boord. Op het land zullen de gidsen je begroeten en laten ze iedereen hun hutten zien. Koffie wordt geserveerd met iets lekkers tijdens een presentatie met praktische informatie over de omgeving. Daarna kun je deelnemen aan de excursie “wandeling naar de lagune, de morene en de gletsjer” of blijven genieten van het uitzicht bij de hut.

Een nacht in Ilimanaq Lodge (optioneel – excursiepakket deluxe 2)
Tijdens deze excursie vaar je naar Ilimanaq en overnacht je in één van de prachtige huisjes van Ilimanaq Lodge. Ilimanaq Lodge combineert prachtige natuurervaringen met luxueus comfort. Je vertrekt in de ochtend met de boot, je vaart 45 minuten langs de monding van het IJsfjord. Uiteindelijk kom je aan in de haven van Ilimanaq. Als je eenmaal bent ingecheckt bij je hut van Ilimanaq Lodge, krijg je een rondleiding door het dorp.

Ilimanaq ligt 15 kilometer ten zuiden van Ilulissat en heeft ongeveer 50 inwoners. De huizen van Ilimanaq zijn in veel grimmige kleuren geschilderd als contrast met het omliggende landschap. Ilimanaq is een traditioneel Groenlands dorp, waar de belangrijkste industrieën nog steeds jagen en vissen zijn.

Na de rondleiding heb je de mogelijkheid om volledig te ontspannen en te genieten van de natuur en cultuur in het dorp. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner.

Dag 7: Ilulissat ontdekken, de Glacier Lodge Eqi of Ilimanaq Lodge (deluxe pakketten)
Vandaag kun je Ilulissat zelf gaan ontdekken. Wanneer je het deluxe 1 pakket hebt gekozen, heb je nog een overnachting in Glacier Lodge Eqi. Zo niet, dan kun je de dag doorbrengen in de stad Ilulissat. Geniet van het prachtige uitzicht van de IJsfjord.

Wandeling naar de Eqi-gletsjer en zeilen naar Ilulissat (excursiepakket deluxe 1)

Tijdens deze excursie wandel je rond de kleine lagune aan de zuidkant van de Eqi-gletsjer. In het broedseizoen kom je hier grote groepen ganzen tegen. Vervolgens gaat de reis verder de morene op en heb je op een paar meter afstand zicht op de enorme scheuren in de gletsjer. Vanaf hier heb je zicht op de voorkant van de gletsjer en kun je het afkalven van de gletsjer meemaken.

Vertrek vanuit Port Victor is ongeveer 14:15 uur. Je vaart via dezelfde route terug naar Ilulissat. Koffie / thee en cake worden in de late namiddag geserveerd. Zeehonden en walvissen worden vaak gezien tijdens de reis.

Retour van Ilimanaq Logde (excursiepakket deluxe 2)
Je checkt voor 10 uur uit. Je kan er dan voor kiezen om om 10:00 uur met de boot naar Ilulissat terug te keren, of je kan blijven en op excursie gaan. Er zijn twee verschillende excursies uit te kiezen; Wandelen naar Ilulissat IJsfjord en de oude graven of een gletsjerwandeling op het Tasiusaq fjord-systeem met ATV.

Als je ervoor kiest om in Ilimanaq te blijven of op een van de excursies te gaan, wordt je om 18:00 uur opgehaald om terug naar Ilulissat te varen.

Dag 8: Vlucht Ilulissat – Kopenhagen via Kangerlussuaq
Tijdens de vlucht heb je een laatste blik op de IJsfjord en de betoverende ijsbergen en ga je terug naar Kangerlussuaq en verder naar Kopenhagen, waar je ‘s avonds aankomt.

Na deze geweldige ervaringen op deze ongerepte bestemming ga je weer voldaan naar huis.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • Retourvlucht Kangerlussuaq – Ilulissat
 • Eten en drinken aan boord van de Air Greenland-vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Transfers
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Welkomstdiner in Hotel Arctic (excl. drankjes) (alleen op reizen in 2021)
 • Informatiebijeenkomsten
 • Belastingen en toeslagen
 • Bijdrage aan reisgarantiefonds

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch & diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Excursiepakketten (deluxe 1 of 2)

Voor deze reis ”Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland” geldt de prijs vanaf € 3.500 per persoon (bij 2 pers). Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Vertrekdata 2022:

 • 6 juni
 • 20 juni (volgeboekt)
 • 27 juni (volgeboekt)
 • 4 juli (volgeboekt)
 • 11 juli (volgeboekt)
 • 15 juli (volgeboekt)
 • 18 juli (volgeboekt)
 • 25 juli (volgeboekt)
 • 1 augustus (volgeboekt)
 • 5 augustus (volgeboekt)
 • 8 augustus (volgeboekt)
 • 22 augustus
 • 29 augustus

Impressies

Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland

Regio’s bij deze reis

Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
West-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Barbara Kloosterman Specialisme: IJsland / Faeröer eilanden / Groenland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge