Zonsondergang Groenland - Foto: Ben Simon Rehn - Visit Greenland

Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland

Op naar de Groenlandse ijskap

Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen.

Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland.

De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Let op: passend bij deze reis heb je een vlucht en hoogstwaarschijnlijk ook een overnachting nodig in Kopenhagen. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze vluchten en overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De vlucht vanaf Kopenhagen naar Groenland (en v.v.) is wel inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in deze reis, dan stellen wij graag passend bij jouw wensen een offerte op maat samen.

Dag 1: Vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq, welkom en optionele excursie naar de Groenlandse ijskap

Vanaf Kopenhagen vlieg je in 4 ½ uur naar Kangerlussuaq, Groenland. Bij aankomst wordt je verwelkomt door een gids van een lokale partner. Je verblijft in een hotel in Kangerlussuaq. Tijdens de informatiebijeenkomst vertelt de gids je meer over de vele excursies die mogelijk zijn gedurende de reis.

Kangerlussuaq is prachtig gelegen tussen heuvels en ligt vlakbij de ijskap. Kangerlussuaq is de perfecte locatie om de legendarische ijskap te verkennen. Ga mee op een begeleide excursie en zie de indrukwekkende ijskap van dichtbij.

 • Groenlandse IJskap: Point 660 (optioneel)
  Krachtige 4×4 voertuigen nemen je mee door een ongelofelijk mooi landschap, tussen bergen, vlaktes en semi-woestijn valleien. Bij de ijskap rijd je door een fantastisch morene landschap. Aan het einde loop je naar de ijskap toe waarbij je de enorme ijsmassa gaat betreden. Je brengt wat tijd door op het ijs voordat je terugkeert naar het voertuig. Het is goed mogelijk om onderweg rendieren, muskusossen en, afhankelijk van het seizoen, vele soorten vogels en bloemen te spotten.

Dag 2: Vlucht Kangerlussuaq – Ilulissat en optionele gegidste tour door het dorp
Vandaag vlieg je met het vliegtuig naar Ilulissat. Ilullisat betekent ijsbergen, wat nogal vanzelfsprekend is als je de prachtige ijsfjord en de vele ijsbergen ziet. Bij aankomst ga je naar hotel Icefjord, een prachtig gelegen hotel met uitzicht op de Diskobaai. Tijdens de volgende informatiebijeenkomst zal een gids van World of Greenland je informatie geven over Ilullisat en het brede scala aan beschikbare excursies.

 • Excursies en activiteiten met een gids of alleen
  Er zijn genoeg mogelijkheden voor georganiseerde excursies en sommige kan je ook zelf doen. Ben je een wandelliefhebber, dan zijn er zeker genoeg mogelijkheden. We raden je aan deel te nemen aan enkele begeleide boottochten waar je de Diskobaai kunt zien met de enorme ijsbergen en de prachtige omgeving in de baai kan ervaren.
 • Culturele, historische rondleiding (optioneel)
  Tijdens deze begeleide culturele, historische rondleiding krijg je meer informatie over de Groenlandse cultuur en geschiedenis. Daarnaast ervaar je Groenland vanuit een heel ander perspectief.
  Illulissat werd opgericht in 1741 en is tegenwoordig de derde grote stad van Groenland. Er wonen zo’n 4.500 mensen en ongeveer 2.500 sledehonden. De gids vertelt je meer over de geschiedenis van de stad, de Groenlandse cultuur en het hedendaagse leven op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Tijdens de tour zal je vissers in de haven bezoeken en de jagers op hun handelsposten. Maar ook bezoek je de kerk en de geboorteplaats van de beroemde poolreiziger Knud Rasmussen.

Dag 3: Ilulissat zelf ontdekken, een wandeling naar Ilulissat IJsfjord of zeilen op de IJsfjord (optioneel)
Ilulissat is gelegen aan de monding van de 50 kilometer lange en wereldberoemde Ilulissat IJsjord. Het IJsfjord staat sinds 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De ijsbergen kan je bewonderen op zee, vanaf het land en vanuit de lucht.

 • Wandeling naar de oude nederzetting bij de IJsfjord (optioneel)
  Prachtige ijsbergen vormen het decor van de oude nederzetting van Sermermiut, 1,5 km ten zuiden van Ilulissat. Gedurende 4000 jaar leefden verschillende Inuit-culturen op de nederzetting en vandaag de dag kan je nog steeds de relikwieën zien. Luister naar het verhaal over het leven van de Inuit-bevolking en hun tradities voordat de Europeanen naar Groenland kwamen. Breng een bezoek aan de ruïnes en raak de permafrost met je eigen handen aan. Tijdens deze wandeling passeren we “Kællingekløften”, waar je kan genieten van het prachtige uitzicht op het IJsfjord. Tijdens de wandeling leer je meer over flora, fauna, geologie, en het verhaal achter het alomtegenwoordige ijs.
 • Zeilen tussen ijsbergen (optioneel)
  De middernachtzon laat de ijsbergen gloeien in verschillende kleuren. De middernachtzon in Ilulissat duurt van eind mei tot eind juli.
  ’s Nachts zeilen wanneer de zon nog steeds schijnt is een fantastische en ongewone ervaring. Bijna elke bezoeker van Ilulissat kiest ervoor om minstens één keer een boottocht tussen de ijsbergen door te maken. Elke dag stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs het fjord in. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch, soms meer dan 100 meter breed en lang – en met een hoogte van 100 meter boven het ijsoppervlak. Deze reuzen verzamelen zich aan het einde van het fjord, waardoor je een geweldige kans hebt om onder hen te varen.
  De ijsbergen zijn een prachtig gezicht bij elk weertype; in de zon zijn de contrasten heel duidelijk, de blauwe tinten zijn erg mooi als het bewolkt is en de middernachtzon werpt een unieke gloed op de ijsbergen in de nacht. De boottocht maken tijdens een heldere nacht is een buitengewone ervaring.

Mis deze uitzonderlijke ervaring niet wanneer je Ilulissat bezoekt. Vergeet geen warme kleding mee te nemen.

Dag 4: Ilulissat zelf ontdekken of een walvissafari of kajakken (optioneel)

 • Walvissafari (optioneel)
  Het is een geweldige ervaring om in de buurt van grote dieren, zoals walvissen, te komen. Er zijn 15 verschillende soorten walvissen in Groenland. In de zomer zijn het normaal gesproken de bultrug, de gewone dwergvinvis en de vinvis. De walvissen zwemmen de gehele zomer in de Diskobaai; soms dicht bij de stad, soms in het ijsfjord of noordelijk bij het eiland, Arveprinsens Eiland.
  Tijdens de safari is er constant contact met vissers en jagers over de walvissen en hun verblijfplaats. De bultrug met zijn karakteristieke vin, is meestal degene die gespot wordt.
 • Kajakervaring in Ilulissat (optioneel)
  Een Inuit kajakt al meer dan duizend jaar in de Groenlandse wateren en zelf kan je het nu ook doen. Je kajakt langs de enorme ijsbergen. Daarbij geeft de middernachtzon het ijs een unieke tint. Bij bewolkt weer zijn de prachtige blauwe kleuren van de ijsbergen heel duidelijk. Met een beetje geluk ontmoet je onderweg ook walvissen. Alle tochten vinden plaats in stabiele dubbele kajaks, en een boot volgt dichtbij. De excursie duurt ongeveer 3 ½ tot 4 uur en hiervan ben je minstens twee uur op zee.

Dag 5: Zelf op avontuur in Ilulissat, een boottocht naar de Eqi-gletsjer (optioneel) of Ilimanaq (optioneel)

Vandaag kun je kiezen om zelf op avontuur te gaan in Ilulissat, een boottocht te maken naar de Eqi-gletsjer of naar Ilimanaq.

 • Dagtocht naar Eqi-gletsjer – de afkalvende gletsjer (optioneel met excursiepakket deluxe 2)
  Slechts een paar plaatsen in Groenland zijn net zo mooi als de Eqi-gletsjer, die eindigt in de fjord 80 kilometer ten noorden van Ilulissat. Het is mogelijk om met de boot heel dichtbij de gletsjer te komen en enorme stukken ijs af te zien breken. De geluiden zijn oorverdovend en het is een verbazingwekkend gezicht wanneer het ijs in het water valt.
  We varen in moderne boten naar de Eqi-gletsjer. De route gaat noordwaarts langs de kust, Bredebugt, de nederzetting van Oqaatsut en het grote fjordensysteem Pakitsoq, waar vaak walvissen en zeehonden worden gezien. Verderop langs de route wordt de Ataa Straat gepasseerd, die wordt omringd door steile bergen. De boot zal ongeveer twee uur voor de gletsjer wachten tot het ijs kaft. Ondertussen wordt er een heerlijke lunch geserveerd. Deze excursie duurt een hele dag zodat je de gelegenheid krijgt om volop te genieten van de boottocht in het met ijs gevulde water.

Let op! De lengte van de boottocht van en naar de gletsjer kan tussen de 2 – 5 uur in elke richting duren. Dit hangt af van de boot die op die dag gebruikt wordt.

 • Dagtocht naar Ilimanaq – lunch en een wandeling in de nederzetting (optioneel bij excursiepakket 1)
  Ga mee tijdens een boottocht naar de kleine nederzetting van Ilimanaq, waar je de mogelijkheid hebt om zowel indrukwekkende ijsbergen als majestueuze walvissen kan bewonderen, dus houdt je ogen open.
  Bij aankomst in Ilimanaq zal er een gids aanwezig zijn om je mee te nemen tijdens een rondleiding door de nederzetting. Je hoort verhalen over de Groenlandse cultuur en geschiedenis van het gebied. Luister naar geweldige verhalen over hoe de samenleving zich heeft ontwikkeld, over de historische gebouwen en het lokale leven. Geniet daarnaast van de prachtige natuur.
  Het is nu tijd voor een lunch in één van de historische huizen. Je krijgt een heerlijke maaltijd bestaande uit Groenlandse specialiteiten in het gerestaureerde gebouw uit de 18e eeuw (de voormalige bewoner van het huis was Poul Egende, zoon van Hans Egede).
  Het restaurant bevindt zich op een prachtige plek in de kleine nederzetting en is één van de beste plekken om te eten in Groenland.

De boottocht van en naar Ilimanaq duurt ongeveer 30-45 minuten per enkele reis. De dagtrip naar Ilimanaq duurt in totaal negen uur. Daarna keer je terug naar Ilulissat.

Dag 6: Ilulissat zelf ontdekken, een dagtour naar Eqi gletsjer, Glacier Lodge Eqi of Ilimanaq Lodge (optioneel)

 • Dagtocht naar Eqip Sermia – de afkalvende gletsjer (standaardpakket)
  Als je voor het standaardpakket hebt gekozen, maak je dan klaar voor een geweldige dagtocht naar de Eqi-gletser. De beschrijving van deze dagtocht vind je bij dag 5.
 • Een nacht in Glacier Lodge Eqi (optioneel excursiepakket deluxe 1)
  Je hebt de mogelijkheid om één nacht in de Glacier Lodge Eqi te verblijven. Het is wel belangrijk dat je dit op tijd van tevoren boekt, aangezien de Glacier Lodge Eqi erg populair is.
  Om ongeveer 14:00 uur arriveert de boot in Port Victor. Port Victor is de ‘haven’ van Glacier Lodge Eqi. Alleen degenen die in Glacier Lodge Eqi verblijven, stappen uit; de rest blijft aan boord. Op het land zullen de gidsen je begroeten en laten ze iedereen hun hutten zien. Koffie wordt geserveerd met iets lekkers tijdens een presentatie met praktische informatie over de omgeving. Daarna kun je deelnemen aan de excursie “wandeling naar de lagune, de morene en de gletsjer” of blijven genieten van het uitzicht bij de hut.
 • Een nacht in Ilimanaq Lodge (optioneel – excursiepakket deluxe 2)
  Tijdens deze excursie vaar je naar Ilimanaq en overnacht je in één van de prachtige huisjes van Ilimanaq Lodge. Ilimanaq Lodge combineert prachtige natuurervaringen met luxueus comfort. Je vertrekt in de ochtend met de boot, je vaart 45 minuten langs de monding van het IJsfjord. Uiteindelijk kom je aan in de haven van Ilimanaq. Als je eenmaal bent ingecheckt bij je hut van Ilimanaq Lodge, krijg je een rondleiding door het dorp.
  Ilimanaq ligt 15 kilometer ten zuiden van Ilulissat en heeft ongeveer 50 inwoners. De huizen van Ilimanaq zijn in veel grimmige kleuren geschilderd als contrast met het omliggende landschap. Ilimanaq is een traditioneel Groenlands dorp, waar de belangrijkste industrieën nog steeds jagen en vissen zijn.

Na de rondleiding heb je de mogelijkheid om volledig te ontspannen en te genieten van de natuur en cultuur in het dorp. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner.

Dag 7: Ilulissat ontdekken, de Glacier Lodge Eqi of Ilimanaq Lodge (deluxe pakketten)

Vandaag kun je Ilulissat zelf gaan ontdekken. Wanneer je het deluxe 1 pakket hebt gekozen, heb je nog een overnachting in Glacier Lodge Eqi. Zo niet, dan kun je de dag doorbrengen in de stad Ilulissat. Geniet van het prachtige uitzicht van de IJsfjord.

 • Wandeling naar de Eqi-gletsjer en zeilen naar Ilulissat (excursiepakket deluxe 1)
  Tijdens deze excursie wandel je rond de kleine lagune aan de zuidkant van de Eqi-gletsjer. In het broedseizoen kom je hier grote groepen ganzen tegen. Vervolgens gaat de reis verder de morene op en heb je op een paar meter afstand zicht op de enorme scheuren in de gletsjer. Vanaf hier heb je zicht op de voorkant van de gletsjer en kun je het afkalven van de gletsjer meemaken.
  Vertrek vanuit Port Victor is ongeveer 14:15 uur. Je vaart via dezelfde route terug naar Ilulissat. Koffie / thee en cake worden in de late namiddag geserveerd. Zeehonden en walvissen worden vaak gezien tijdens de reis.
 • Retour van Ilimanaq Logde (excursiepakket deluxe 2)
  Je checkt voor 10 uur uit. Je kan er dan voor kiezen om om 10:00 uur met de boot naar Ilulissat terug te keren, of je kan blijven en op excursie gaan. Er zijn twee verschillende excursies uit te kiezen; Wandelen naar Ilulissat IJsfjord en de oude graven of een gletsjerwandeling op het Tasiusaq fjord-systeem met ATV.

Als je ervoor kiest om in Ilimanaq te blijven of op een van de excursies te gaan, wordt je om 18:00 uur opgehaald om terug naar Ilulissat te varen.

Dag 8: Vlucht Ilulissat – Kopenhagen via Kangerlussuaq

Tijdens de vlucht heb je een laatste blik op de IJsfjord en de betoverende ijsbergen en ga je terug naar Kangerlussuaq en verder naar Kopenhagen, waar je ’s avonds aankomt.

Na deze geweldige ervaringen op deze ongerepte bestemming ga je weer voldaan naar huis.

 • Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq – Sisimiut met Air Greenland
 • Eten en drinken aan boord van de Air Greenland-vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Transfers
 • Welkomstbijeenkomsten in Kangerlussuaq en Sisimiut
 • Welkomstdiner Hotel Sisimiut (excl. drankjes)
 • Overnachtingen (privé badkamer) inclusief ontbijt
 • Bijdrage aan het reisgarantiefonds
 • Belastingen en toeslagen

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch en diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Excursies

Voor deze reis in Kangerlussuaq & Sisimiut geldt de prijs vanaf € 3.178 per persoon (bij 2 pers). Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

Vertrekdata 2024:

 • 24 – 31 mei | (beperkte beschikbaarheid)
 • 27 mei – 3 juni
 • 31 mei – 7 juni | (beperkte beschikbaarheid)
 • 3 – 10 juni
 • 7 – 14 juni | (beperkte beschikbaarheid)
 • 10 – 17 juni
 • 14 – 21 juni | (beperkte beschikbaarheid)
 • 21 -28 juni | (beperkte beschikbaarheid)
 • 24 juni – 1 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 28 juni – 5 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 5 – 12 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 8 – 15 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 12 – 19 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 19 – 26 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 22 – 29 juli | (beperkte beschikbaarheid)
 • 26 juli – 2 augustus | (beperkte beschikbaarheid)
 • 2 – 9 augustus | (beperkte beschikbaarheid)
 • 5 – 12 augustus | (beperkte beschikbaarheid)
 • 19 – 26 augustus | (beperkte beschikbaarheid)
 • 23 – 30 augustus | (beperkte beschikbaarheid)
 • 30 augustus – 6 september
 • 2 – 9 september | (beperkte beschikbaarheid)
 • 6 – 13 september | (beperkte beschikbaarheid)
 • 9 – 16 september
 • 13 – 20 september

This package offers you the fantastic opportunity to discover the great arctic nature and to get close to native culture.

 • Excursion to the Ice Sheet, Point 660 (5 hours)
 • Hike to Sermermiut by Ilulissat Ice Fjord (2 hours)
 • Midnight sailing at Ilulissat Ice Fjord (2½ hours)
 • Whale watching in Ilulissat (3½ hours)
 • Day cruise to the Eqi Glacier (6-12 hours)
 • City walk in Ilulissat (2 hours)

Our excursion packages consist of the most popular excursions and are adapted to the day program of your trip. We recommend that you book the package when you book your trip. By booking later, a handling fee of EUR 30 will be added to the price, and the package may be sold out.

Season: June to August

The Inuit invented the kayak. On this kayaking excursion you will see the giant icebergs and, with a little luck, we also meet whales. All tours take place in stable double kayaks and a boat follows close by. You will be on the water for at least two hours.

 • Transfer from World of Greenland to and from the kayaks
 • Internationally approved kayak instructor
 • All kayaking equipment
 • Safety instructions
 • Coffee and tea

Good to know

 • Minimum age: 12 years old
 • Health: If you have any serious backpain or shoulder problems, you will not be able to partake in this excursion. This is for your own safety.

We recommend that you book the package when you book your trip. By booking later, a handling fee of EUR 30 will be added and the package might be sold out.

This excursion package offers you fantastic experiences in Arctic nature. Here you can set your feet on the Ice Sheet near Kangerlussuaq, go boating under the midnight sun in Ilulissat and learn much more about culture and history. A unique experience is the boat trip to the calving glacier Eqi and an overnight stay at Glacier Lodge Eqi. The wilderness tents at Glacier Lodge Eqi offer a great view over the calving Eqi Glacier.

Glamping has become a big hit, and at Glacier Lodge Eqi, we offer large, comfortable luxury tents with windows. The tents are equipped with real beds and the most necessary furniture, and you can stand upright inside the tents. The tents are erected on raised wooden platforms, and in front of each tent, there is a beautiful terrace overlooking the calving glacier. There are linen and towels in all the tents. You have access to a shared shower and toilet, which you will find at Café Victor.

• Excursion to the Ice Sheet, Point 660 (5 hours)
• Town walk in Ilulissat (2 hours)
• Hike to Sermermiut by Ilulissat Ice Fjord (2 hours)
• Midnight sailing at Ilulissat Ice Fjord (2½ hours)
• Whale watching in Ilulissat (3½ hours)
• Glacier view hike at Eqi Glacier (3-4 hours)

Price
The price covers the above-mentioned excursions and 1 night in a wilderness tent at Glacier Lodge Eqi:

Price per adult in a shared double wilderness tent: 1,005 EUR
Price per child in a shared double wilderness tent: 635 EUR
Price per adult in a single wilderness tent: 1,155 EUR
Price per adult in a shared double standard cabin: 1,005 EUR
Price per child in a shared double standard cabin: 635 EUR
Price per adult in a single standard cabin: 1,155 EUR
Price per adult in a shared double Comfort cabin: 1,120 EUR
Price per child in a shared double Comfort cabin: 745 EUR
Price per adult in a single Comfort cabin: 1,375 EUR
Price per adult in a shared double Comfort deluxe cabin: 1,170 EUR
Price per child in a shared double Comfort deluxe cabin: 800 EUR
Price per adult in a single Comfort deluxe cabin: 1,485 EUR

Please note: this excursion package is NOT available for the tours starting on June 5 and September 4, 2023.

This excursion package offers you fantastic experiences in the great arctic nature. Here you can set your feet on the Ice Sheet near Kangerlussuaq. Take a boat trip under the midnight sun in Ilulissat and learn much more about culture and history. A unique experience and a magnificent view are awaiting you on the boat trip to the calving glacier Eqi. A night at Ilimanaq Lodge is the icing on the cake. The cabins at Ilimanaq Lodge are fantastic: They have two levels with a sleeping area above. When you wake up, you can go down to the living room, take a comfy seat on the sofa and watch the small fishing boats crossing on the crystal clear water or see a whale jump.

In 2023, the Ilimanaq Experience is enhanced with dinner and an extended KOKS breakfast. It’s a 27-hour stay, where you arrive in Ilimanaq in the early afternoon on Day 1 and return to Ilulissat in the late afternoon on Day 2. The stay also includes guided cultural experiences.

 • Excursion to the Ice Sheet, Point 660 (5 hours)
 • City walk in Ilulissat (2 hours)
 • Hike to Sermermiut by Ilulissat Ice Fjord (2 hours)
 • Midnight sailing at Ilulissat Ice Fjord (2½ hours)
 • Whale watching in Ilulissat (3½ hours)
 • Day cruise to the Eqi Glacier (6-12 hours)
 • 1 night in Ilimanaq Lodge with transportation, incl. the tasting menu of Restaurant Koks (drinks excluded)

Price
The price covers the above-mentioned excursions and the price for staying 1 night at Ilimanaq Lodge.

Adult in a shared standard double cabin: EUR 1,660
Child in a shared standard double cabin: EUR 1,300
Adult in a single standard cabin: EUR 1,865
Adult in a shared double de luxe cabin: EUR 1,685
Child in a shared double de luxe cabin: EUR 1,325
Adult in a single de luxe cabin: EUR 1,920

Please note: this excursion package can NOT be purchased for the tours on June 5, 2023.

Period: Summer

We start by boat from Ilulissat to Ilimanaq. Afterward, we sail, trek, walk on glaciers, and ride ATVs in the hinterland between Itilliup Ilua and Tasiusaq Fjord. Along the way, we enjoy the food we brought with us.

Included:

 • Return boat transfer Ilulissat-Ilimanaq
 • Boat trips
 • ATV driving
 • Glacier trekking
 • Glacier equipment and instruction
 • Coffee and tea
 • Lunch box

Duration: Approx. 10 hours incl. sailing between Ilulissat and Ilimanaq

Please note: This excursion can NOT be purchased for the tour starting on June 5 and September 4, 2023.

Good to know

 • Minimum age: 12 years
 • Health: This tour is not recommended if you have severe neck or back problems.

We recommend booking the excursion at the same time as your travel booking. If you order later, you risk that the excursion is sold out.

Impressies

Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland

Regio's bij deze reis

Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
West-Groenland

Populaire reizen naar Groenland

Bekijk hier onze meest populaire Groenlandreizen
Groenland
Groenland winter avontuur
5 dagen feb – maart

Geniet van het magische noorderlicht, maak een onvergetelijke huskysledetocht en verken de Groenlandse ijskap met ons 7-daagse Groenland winter avontuur! In de omgeving van Kangerlussuaq vind je unieke natuur en dito wildlife: van wollige muskusossen en net zo wollige sledehonden tot adembenemende ijzige pieken. Stap de Groenlandse ijskap op en zie het noorderlicht aan de hemel dansen (bij vertrek vóór april). Onze reis Groenland winter avontuur is de perfecte winterstop!

Vanaf 1434 p.p.
Groenland
Lentekriebels in Groenland
8 dagen mei – mei

Ontdek West- en Zuid-Groenland met onze 10-daagse reis: Lentekriebels in Groenland. Een unieke reis waar je per binnenlandse vlucht en schip de westkust van Groenland ontdekt, en de meest populaire locaties en steden in Groenland aandoet. We hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten voor je geselecteerd: de Groenlandse ijskap in Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in Disco Bay en de wereldberoemde Ilulissat ijsfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. Een Engelssprekende gids reist met je mee en kan je alles vertellen over deze unieke highlights. Groenlandse lente en middernachtzon Als je in mei reist beleef je de lente in Groenland, met zachte temperaturen die door de droge lucht aangenaam fris voelen. Vanaf half mei regeert de middernachtzon ten noorden van de poolcirkel, wat zorgt voor lange zonnige dagen. Lentekriebels in Groenland is een onvergetelijke reis vol bijzondere indrukken – en natuurlijke bezienswaardigheden in overvloed. De reis is zo samengesteld dat je Groenland zelf kunt verkennen. Een gids reist met je mee en voorziet je van praktische informatie en bijzondere Groenlandse verhalen.

Vanaf 3926 p.p.
Groenland
Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
8 dagen mei – sep

Op naar de Groenlandse ijskap Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen. Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland. De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Vanaf 3178 p.p.
Groenland
Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
15 dagen juni – aug

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse 'Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden' reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen. Jouw Groenlandreis in het kort Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld. Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Vanaf 9956 p.p.
Groenland
Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat
6 dagen april – april

Ga op 6-daagse paasreis en laad op een heel bijzondere manier je batterijen op tijdens deze comfortabele reis, waarbij je hondensledetochten en gigantische ijsbergen kunt ervaren. Dit is een veelbewogen paasreis naar Ilulissat, waar u in alle rust kunt genieten van Pasen en plezier kunt hebben met vrienden tijdens een heerlijk paasgaladiner. Je verblijft in Hotel Arctic, prachtig gelegen met een adembenemend uitzicht op de monding van de ijsfjord. Dit is het juiste moment om van de gelegenheid gebruik te maken om uw smaakpapillen te verwennen in het restaurant van het hotel. Ilulissat is de derde grootste stad van Groenland, met ongeveer 4.500 inwoners en ongeveer de helft zoveel sledehonden. Meerdere keren per dag hoort u het gehuil van de honden, wat bijdraagt aan de bijzondere Noord-Groenlandse sfeer.

Vanaf 2717 p.p.
Groenland
Uniek zomers avontuur
8 dagen juni – sep

Ga op één van de meest diverse reizen naar Groenland, waar je per binnenlandse vlucht en schip Groenland ontdekt. Ervaar de meest populaire bezienswaardigheden en steden van Groenland tijdens onze 8-daagse reis: Uniek zomers avontuur. Ontdek de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in het Disko Bay-gebied en het UNESCO-werelderfgoed van de Ilulissat ijsfjord. Groenlandse zomer – een explosie van licht Onze reis 'Uniek zomers avontuur' vertrekt in juni, juli of augustus op het hoogtepunt van de zomer in Groenland, waar de zon regeert en de duisternis 's nachts verbannen is. Dit betekent lange dagen licht, waardoor je Groenland op je gemak kunt verkennen. De route is zo samengesteld zodat je voldoende tijd hebt om Groenland van binnen en buiten te leren kennen. Je Engelssprekende gids voorziet je van praktische informatie en de mooiste verhalen, rechtstreeks uit Groenland!

Vanaf 5777 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2841 p.p.
Groenland
Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
8 dagen feb – maart

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven! Kangerlussuaq - de grote fjord Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq. Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren. Sisimiut - "de mensen bij de vossen" Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo'n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland. Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt. Deze reis naar Groenland samengevat Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Vanaf 2261 p.p.
Groenland
Disko Baai droomreis
12 dagen juni – sep

Aan de oevers van Disko Baai Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden. De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen. Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Vanaf 5147 p.p.
Groenland
Buiten de gebaande paden van Groenland
8 dagen juni – aug

Welkom in West-Groenland Tijdens deze tour door West-Groenland treed je buiten de gebaande paden. De reis combineert populaire bestemmingen in Groenland met verschillende unieke en ongerepte plekken rond de poolcirkel. Deze tour is enorm gevarieerd en zal natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar combineren voor de ultieme ervaring. Als je een actieve en nieuwsgierige reiziger bent, dan is deze reis iets voor jou. Je zult natuurervaringen beleven die zo indrukwekkend zijn dat je je ogen niet zult geloven. En in ongerepte gebieden zal je zeilen, wandelen en zelfs op ATV's rijden. Je wordt meegenomen naar unieke natuurlijke pareltjes waar zelfs de meest ervaren Groenlandse reiziger van droomt. Onderweg overnacht je in hotels en zelfs in een kamp op de ijskap zelf. Na een paar dagen in Maniitsoq met bezoeken aan een prachtig blauw meer en, niet in de laatste plaats, de Eeuwige Fjord, ga je weer noordwaarts naar Sisimiut, de op één na grootste stad van Groenland.

Vanaf 4290 p.p.
Groenland
10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – sep

Een cocktail met alle hoogtepunten van Zuid-Groenland Van verbazingwekkende wildernis, spectaculaire fjorden, historische bezienswaardigheden tot bijzondere activiteiten in de steden en nederzettingen. Deze wandelreis in Zuid-Groenland laat je alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van het eiland zien. Ontdek de prachtige wildernis, maak boottochten op spectaculaire fjorden en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden en activiteiten in moderne steden en nederzettingen. Je wandelreis in Zuid-Groenland begint in Narsaq, dit is een moderne en middelgrote stad die is omringd door ijs. Je zult ook drie nachten verblijven in het mooiste dorp van Groenland: Igaliku. Igaliku beschikt over goede wandelmogelijkheden. Ook verblijf je in een schapenboerderij in een gebied met prachtige natuur. Hier kan je genieten van de gastvrijheid van een Groenlandse familie. Hoogtepunten van deze reis Verbazingwekkend mooie wildernis Boottochten op prachtige fjorden Bezoek aan historische plaatsen Verschillende activiteiten, zoals wandelen en boottochten Deze wandelreis in Zuid-Groenland in het kort Deze wandelreis in Zuid-Groenland is een perfecte mix van natuur en cultuur en al wandelend door het prachtige landschap maak je herinneringen om nooit te vergeten! Krijg vast een indruk van Zuid-Groenland met deze video.

Vanaf 1393 p.p.
Groenland
Arctisch Patagonië in Groenland
8 dagen juli – aug

Dit is een authentieke reis door het Patagonië van het noordelijk halfrond: Zuid-Groenland. Zuid-Groenland is al meer dan 1000 jaar de plek van leven in de ruige Groenlandse natuur. Het is ook waar vijf gebieden het UNESCO-werelderfgoed Kujalleq vormen. In de korte zomer explodeert Zuid-Groenland in alle kleuren: groene weiden, diepblauwe zee, lichtblauwe en witte ijsbergen, grijsbruine granieten bergen en berghellingen met gele en paarse bloemen. Laat je betoveren tijdens onze 8-daagse reis 'Arctisch Patagonië in Groenland'.  Arctisch Patagonië in Groenland in het kort Dit is een reis voor degenen die graag graag buiten zijn, maar af en toe ook even met de voeten omhoog willen onder het genot van een kop thee of een goed glas wijn. Je verblijft op de mooiste plekken van Zuid-Groenland, en kampeert twee nachten in het Kuussuaq Camp, midden in de Groenlandse natuur. Grijp je kans om een onvergetelijk avontuur in 'Arctisch Patagonië in Groenland' te beleven.

Vanaf 6272 p.p.
Groenland
Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
5 dagen april – dec

Houd je van ontdekken, maar heb je slechts beperkte tijd? Wil je Ilulissat in Groenland bezoeken? Met deze reis kun je in relatief korte tijd enkele hoogtepunten van Groenland ervaren. Vlieg naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen, waar grote indrukken en ervaringen te vinden zijn vlak bij het 4-sterren Hotel Arctic, jouw uitvalsbasis. Met zijn uitzonderlijke ligging, spectaculair uitzicht en de mogelijkheid om jezelf te verwennen in het restaurant van het hotel, is Hotel Arctic het perfecte startpunt voor dit unieke verlengde weekend.  Je reist in de herfst, een seizoen dat gekenmerkt wordt door rust na een korte en hectische zomer. De herfst laat ook de vele aspecten van de Arctische natuur zien; van prachtige zonnige dagen, die de bergen in geelbruine tinten draperen met een intensiteit die vaak de middernachtzon van de zomer overtreft, tot dramatische herfststormen, aantrekkelijk door hun harde schoonheid maar die ook goede kleding vereisen.

Vanaf 2048 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Er zijn verschillende tijdzones in Groenland, maar de meeste reizigers kunnen uitgaan van de tijdzone in West-Groenland en Tasiilaq/Kulusuk in Oost-Groenland. Sinds oktober 2023 is het tijdsverschil tussen Europa (CET) en West-Groenland drie uur (in plaats van de eerdere vier uur).