Kanazawa Kenrokuen

Nationale Parken, kunst en cultuur

Onze 16-daagse cruise Japan: Nationale parken, kunst en cultuur is speciaal samengesteld om Japan’s mix van oude gebruiken met hypermoderne steden, ongelooflijke wildernis, wilde dieren en kunst te verkennen, terwijl je van de iconische steden naar afgelegen kustlijnen en eilanden vaart.

Geniet van een veelzijdige reis met veel afwisseling aan activiteiten. Tijdens deze cruise Japan doe je bijna alle regio’s van Japan aan. Je bezoekt de iconische Japanse zeezichten van Matsushima en Argo Bay en ontdekt de uniek planten, wilde dieren en wildernis wandelpaden op de UNESCO-eilanden Dogojima Island en Izu Oshima Island. Ook maak je een stop in Zuid-Korea waar je het UNESCO Werelderfgoed Gyeongju bezoekt. Laat je inspireren door deze unieke expeditiecruise vol bijzondere bestemmingen!

Deze cruise Japan in het kort:

 • Bezoek wereldstad Osaka
 • Verken het vulkanische Hokkaido
 • Ontdek kunsteiland Naoshima
 • Duik in de geschiedenis van Hiroshima
 • Ontdek de onontdekte eilanden van Japan

Dag 1: Osaka
Je komt aan in de grootste havenstad van Honshu, Osaka, waar moderne architectuur en een bruisende eetcultuur samen komen met traditie, zoals het 16e-eeuwse Osaka Castle. Je zal hier 1 nacht verblijven samen met je andere expeditieleden. In de avond ontmoet je de medereizigers en expeditiegidsen tijdens het diner in het hotel.

Dag 2: Osaka
Na je ontbijt heb je de tijd om Osaka te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Minoh Park en Osaka Castle. Met een oppervlakte van slechts 9,6 vierkante kilometer (963 hectare) is Minoh Park een van de kleinste nationale parken van Japan. Hierna ga je aan boord van de Heritage Adventurer voor de lunch en leer je meer over de expeditie van je kapitein en het expeditieteam.

Dag 3: Ise-Shima National Park
Vandaag ga je het Ise-Shima National Park ontdekken. Het schiereiland Ise-Shima, of ‘Shima’, wordt vaak gezien als een levend museum. Er valt hier veel te ontdekken, waaronder de eindeloze bossen en overvloedige natuur, een rijke maritieme geschiedenis, ongelooflijke kustlandschappen en het heiligste schrijnencomplex van Japan, Ise Jingū. Het complex bestaat uit 125 verschillende heiligdommen die verborgen liggen in een doolhof van bemoste muren daterend uit de 3e eeuw. Ise Jingū wordt beschouwd als de spirituele thuisbasis van het Shinto geloof. Kijk bij Ago Bay uit over het fascinerende zeezicht dat wordt gevormd door meer dan 60 eilanden die in het water liggen.

Dag 4: Izu Oshima Island
Izu Oshima is het grootste eiland van de Izu-eilanden, een eilandengroep ten zuiden van het Japanse vasteland met een unieke natuurlijke en menselijke geschiedenis. In het midden van het eiland torent de berg Mihara boven het landschap uit. In het oosten valt een indrukwekkend klif in de oceaan, terwijl zacht golvende vlaktes zich naar het westen uitstrekken.

Oshima eiland is bijna volledig bedekt door bossen en werd in september 2010 gecertificeerd als een Japan Geopark als erkenning voor zijn unieke status. In de ochtend ontdek je de unieke planten en vogels van het eiland en maak je kennis met de lokale bewoners en hun gebruiken.

Dag 5: Ishinomaki
Na een ochtend op zee met presentaties van de experts aan boord kom je aan in de havenstad Ishinomaki. De stad staat bekend om de Shiogama Seafood Wholesale Market en zijn kleurrijke stedelijke kern die de Japanse ‘manga cultuur’ reflecteert.

Manga is het Japanse equivalent van het stripverhaal. Overal in de stad kun je kunstwerken en standbeelden zien. Ten zuiden van de stad ligt de baai van Matsushima, hier zie je eilanden bedekt met meer dan 200 dennenbomen. Dit uitzicht wordt beschouwt als een van de 3 meest iconische uitzichten van Japan. Het gebied kan je verder verkennen vanaf het water of de kust.

Dag 6: Hachinohe en Lake Towada
Een kustlijn van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, fantastische culturele bezienswaardigheden, drukke markten en verrukkelijke visgerechten; er is veel te zien en beleven tijdens een bezoek aan Hachinohe en Aomori. Vandaag heb je de mogelijkheid om deze fascinerende regio met hedendaagse kunst te ontdekken door een bezoek aan twee van de beste musea voor hedendaagse kunst, het Hachinohe Art Museum en het Towada Art Center.

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Towadameer, een 2000 jaar oude ondergelopen dubbele caldera die zo’n 400 meter boven zeeniveau uitsteekt, gelegen in het Towada Hachimantai National Park. Een korte wandeling brengt je naar Oirase Stream met maar liefst 30 watervallen.

Dag 7: Muroran
Avonturen in overvloed in het Shikotsu-Toya National Park, genoemd naar de twee beroemde calderameren. De spectaculaire landschappen van het park, waaronder de indrukwekkende meren, warmwaterbronnen en vulkanen zijn allemaal makkelijk toegankelijk en bieden talloze wandelmogelijkheden.

Activiteiten hier zijn bijvoorbeeld een ritje met de kabelbaan naar de top van Mount Usu om te genieten van het uitzicht over Lake Toya, of een bezoek aan het geothermisch spektakel van stomende bronnen en zwavelhoudende stromen in Jigokudani, ook wel ‘Hellevallei’ genoemd. Geniet in de namiddag van vrije tijd om de omgeving op je eigen gemak te verkennen.

Dag 8: Akita
Akita is sinds de middeleeuwen een belangrijke stad in de Tohoku-regio en was ooit een kasteelstad van de Satake-clan. Akita staat bekend om zijn opbloeiende kunstgemeenschap en zijn er verschillende mooie musea om te verkennen. Trek het binnenland in en ontdek het Kakunodate Samurai District, een bijzondere plek waar je een aantal huizen en complexen uit de samoerai periode kunt bezoeken. Voorbij Kakunodate in de bergachtige ruggengraat van Honshu ligt Mount Akita-Komagatake, waar je uitstekend kunt wandelen.

Dag 9: Niigata
Vandaag bezoek je de bruisende havenstad Niigata, beroemd om sneeuw, rijst, sake, warmwaterbronnen en de iconische Bandai-brug, die in 2004 werd uitgeroepen tot belangrijk cultureel erfgoed en een van de mooiste plekjes van de stad is. Hoogtepunten hier zijn het Bandai-Asahi National Park, het op een na grootste nationale park van Japan, en Takada Castle Site Park. Een kasteel van drie verdiepingen uit de Edo-periode met een panoramisch uitzicht over de Takada-vlakte.

Dag 10: Kanazawa
Vandaag verken je de historische UNESCO Werelderfgoedlocatie Shirakawa-go. Geniet tijdens een bergwandeling van de iconische Gassho-zukuri boerderijen, waarvan sommige meer dan 250 jaar oud zijn. Verken ook het rijke kunstcentrum van Kanazawa en ontdek enkele unieke stijlen van Japanse kunst. Dwaal door de kronkelende bestraatte straatjes, elegante restaurants, galerieën en bezoek de indrukwekkende Kenrokuen Tuin uit het Edo-tijdperk, een van de drie grote tuinen van Japan. Verken tot slot de Omicho-markt met alles van bloemen tot handwerk en eten.

Dag 11: Dogojima
Het schilderachtige en buitenaardse Dogojima eiland is het grootste van de Oki-eilanden in de Zee van Japan en maakt deel uit van het Daisen-Oki Nationaal Park, een door UNESCO geregistreerd Global Geopark. Het is de thuisbasis van prachtige kustlandschappen. Vandaag ontdek je deze zelden bezochte hoek van Japan!

Dag 12: Ulsan, Zuid-Korea
Vandaag steek je de Japanse Zee over naar Ulsan in Zuid-Korea, waar je het UNESCO Werelderfgoed Gyeongju zal bezoeken. Gyeongju, de hoofdstad van de Shilla-dynastie daterend uit het 1e millennium en bekend staat als ‘het museum zonder muren’. De Koreaanse geschiedenis en boeddhistische cultuur is hier goed terug te vinden. Geniet van een wandeling langs honderden opgegraven monumenten, tempels, tombes en pagodes, en ervaar Koreaanse delicatessen, culturele voorstellingen of bezoek het Nationaal Museum. Vandaag krijg je een perfect voorproefje van het beste dat Zuid-Korea te bieden heeft.

Dag 13: Karatsu, Japan
Vandaag vaar je terug naar Japan. Ooit was Karatsu een belangrijke stop voor schepen en als handelspost tussen Korea en China. Ook staat de stad bekend om zijn middeleeuws erfgoed, waaronder het Haratsu Castle. De bouw van het kasteel begon in 1602 en is gebouwd op een vlakte. Het kasteel staat ook bekend als het ‘vliegende kraan kasteel’ omdat de vorm lijkt op een vogel in de lucht. Je krijgt een rondleiding door het kasteel. Als je geïnteresseerd bent in natuur en/of aardewerk, is een alternatieve optie voor de dag een bezoek aan de stad Imari die bekend staat om zijn porseleinen aardewerkovens en de bloemrijke Mifuneyama Rakuen tuin.

Dag 14: Hiroshima & Miyajima Island
Vandaag maak je kennis met de bewogen geschiedenis van Hiroshima, waar op 6 augustus 1945 de atoombom viel. Het plan van vandaag is om het Vredespark en -museum te bezoeken met het grafmonument met de namen van atoombomslachtoffers en de permanent brandende ‘Vredesvlam’.

Na je bezoek aan het Vredespark reis je naar het eiland Miyajima. Miyajima wordt beschouwd als een van de mooiste plekjes van Japan en is de locatie van een fotogenieke Torii Poort in het water, en de Daisho-in boeddhistische tempel. Wil je de natuur opzoeken? Beklim dan Mount Misen op Miyajima eiland met de kabelbaan en geniet van een wandeling, terwijl je van het uitzicht op de Shinto Shrine en Torii Poort geniet.

Dag 15: Takamatsu
Takamatsu op het eiland Shikoku heeft een lange geschiedenis als havenstad en kreeg daarom de bijnaam ‘Poort naar Shikoku’. Als je interesse hebt in Japanse tuinen dan is een bezoekje aan Ritsurin Park, dat wordt beschouwd als een van de mooiste tuinen van Japan, zeker de moeite waard. Vervolgens breng je een bezoek aan Kinashi, een van de belangrijkste Japanse bonsai-productiecentra, waar je meer te weten komt over de traditionele methoden om bonsai te kweken.

Voor de geïnteresseerden in geschiedenis en kunst kan je voor een dagexcursie naar Naoshima Island. Tijdens de excursie naar Naoshima kun je de wereldberoemde kunstmusea en architectuur op het eiland bewonderen.

Dag 16: Osaka
In de ochtend vaar je terug naar Osaka en na het ontbijt vertrekt een gratis bus naar een centraal hotel in de stad of naar de luchthaven van Osaka. Om niet in de knoop te komen met tijd, raden wij je aan geen vluchten voor 13.00 uur te boeken.

 • Landingsrechten
 • Transfer voor en na de cruise
 • 1 hotelovernachting, vergelijkbaar met jouw accommodatie aan boord (inclusief diner/ontbijt)
 • Je gehele verblijf op het schip met alle maaltijden, huisbier, wijn en frisdrank bij lunch en diner
 • Alle excursies aan wal
 • Lezingen door lokale en bekende experts

 • 24 mei 2024
 • 14 mei 2025

Er zijn verschillende soorten hutten in verschillende prijsklasse beschikbaar op het schip.

Prijzen vertrek 2024:

 • Heritage suite | € 22.000 p.p.
 • Worsley suite | € 18.445 p.p.
 • Superior single | € 17.385 p.p.
 • Superior triple | € 11.975 p.p.
 • Superior deck 5 | € 14.195 p.p.
 • Superior deck 4 | € 13.295 p.p.
 • Main deck single | € 16.185 p.p.
 • Main deck triple | € 11.735 p.p.

Prijzen vertrek 2025:

 • Heritage suite | € 17.750 p.p.
 • Worsley suite | € 14.906 p.p.
 • Superior single | € 14.058 p.p.
 • Superior triple | € 9.730 p.p.
 • Superior deck 5 | € 11.506 p.p.
 • Superior deck 4 | € 10.786 p.p.
 • Main deck single | € 13.098 p.p.
 • Main deck triple | € 9.538 p.p.

Japan National Parks Map

De Heritage Adventurer is een expeditieschip van uitzonderlijke afkomst. Vaak aangeduid als de ‘Grande Dame of Exploration Cruising’ vanwege haar beroemde geschiedenis en verfijnde ontwerp. Ze werd speciaal gebouwd voor een avontuur in 1991 op de Finse Rauma scheepswerf – en speciaal ontworpen voor polaire exploratie.

Het schip is ontworpen om 184 gasten te accommoderen, maar de Heritage Adventurer verwelkomt nu slechts 140 gasten. Dit zorgt voor ruime, stijlvolle en comfortabele reizen, terwijl een vloot van 14 Zodiacs ervoor zorgt dat alle gasten het maximale uit hun expeditieavontuur kunnen halen.

Impressies

Nationale parken, kunst en cultuur

Impressies

Heritage Adventurer

Regio's bij deze reis

Nationale parken, kunst en cultuur
Chubu
Chugoku
Hokkaido
Kansai
Kanto
Shikoku
Tohoku

Populaire reizen naar Japan

Laat je inspireren
Japan
Kyushu eiland special
11 dagen jan – nov

Deze reis 'Kyushu eiland special' brengt je naar de beste plekken en gebieden van het prachtige eiland Kyushu. Om het eiland rond te kunnen reizen ga je op pad met een huurauto. Op die manier kan je de bezienswaardigheden op je gemak verkennen tijdens je vakantie in Japan. Deze Kyushu eiland special is perfect voor de avontuurlijke reiziger, als uitbreiding op een rondreis door Japan en voor reizigers die eerder de grote steden en populaire routes hebben gezien. Maar ook voor reizigers die voor het eerst de verschillende geografische gebieden willen leren kennen en minder bekende bestemmingen in Japan. Kyushu is een eiland van mysterie en avontuur en je bewondert de waanzinnig mooie landschappen van dit bijzondere eiland.

Vanaf 2650 p.p.
Japan
Familie vakantie Japan
14 dagen jan – feb

Japan is de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen. Deze reis is ideaal voor een gezin dat voor het eerst naar Japan reist om 4 grote steden te verkennen en een geweldige ervaringen te beleven! Volg de ‘Golden Route’ en bezoek alle grote steden, populaire bezienswaardigheden en familieattracties tijdens deze vakantie Japan. Met zoveel te zien en te doen op deze gezinsvriendelijke bestemming, wil je zeker nog een keer terugkomen. Deze reis naar Japan in het kort Route: Tokyo – Kyoto – Hiroshima – Osaka  Sushi workshop in Asakusa, Tokyo Stadswandeling Tokyo en Kyoto

Vanaf 4300 p.p.
Japan
Essential Japan
14 dagen jan – dec

De meest iconische bezienswaardigheden en betoverende ervaringen van Japan wachten op je tijdens deze 'Essential Japan' reis naar het land van de rijzende zon. Ontdek de dynamische energie van de grote steden en de schilderachtige, landelijke omgeving van Japan. Genieten van een speciale overnachting in een traditionele Japanse herberg. Dit is de ideale kans om een typisch Japanse ervaring te hebben in de ontspannende warm waterbronnen. Voor alle bezoekers die voor het eerst dit fascinerende land bezoeken, is Essential Japan de perfecte vakantie Japan!

Vanaf 2600 p.p.
Japan
Zelf samengestelde individuele reis Japan
14 dagen jan – dec

Creating Stories is dé specialist voor een maatwerkreis Japan en regelt alles voor je tot in de puntjes en passend bij je wensen. Maatwerkreis Japan Er zijn veel voordelen wanneer je een zelf samengestelde reis naar Japan boekt, alles kan zo geregeld worden, precies zoals jij wilt. Je bepaalt zelf de route, welke highlights je bezoekt en welke regio’s van Japan je gaat verkennen. Het is vanzelfsprekend dat wij je over de verschillende mogelijkheden kunnen adviseren. Daarnaast bepaal je ook zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Het aanbod van accommodaties in Japan loopt erg uiteen van kleinschalige boetiekhotels tot 4 of 5 sterren hotels of zeer traditionele Japanse accommodaties met tatami's. De keuze van accommodatie is natuurlijk afhankelijk van waar je voorkeur naar uit gaat. Maatwerk, kennis en ervaring zijn onze sterke kanten. Mocht je bepaalde wensen hebben voor de accommodatie dan kun je dat aan ons doorgeven, zodat we samen met jou een passende maatwerkreis Japan samen kunnen stellen.

Vanaf 2800 p.p.
Japan
Van de gebaande paden Japan
15 dagen jan – dec

Het is een van de meest indrukwekkende bestemmingen ter wereld, Japan. Naast de dynamische, bruisende activiteit in steden die 24/7 aanstaan zijn er daarentegen ook vredige plekken met een natuurlijke omgeving. Deze vakantie 'Van de gebaande paden Japan' is speciaal ontworpen voor de actieve reizigers die op zoek zijn naar culturele onderdompeling. De hoogtepunten gedurende deze reis Japan zijn ongetwijfeld de wandeling langs de Nakasendo Trail en de Kumano Kodo bedevaart. Kortom stellen deze je allebei in staat om de natuur te ervaren en de schoonheid van de landschappen te bewonderen die Japan te bieden heeft.

Vanaf 2700 p.p.
Japan
Actieve vakantie Japan
16 dagen jan – dec

Deze avontuurlijke reis is ontworpen met de actieve reiziger in gedachten. Ben je op zoek naar een actieve vakantie Japan, dan is deze 16-daagse reis naar Japan zeker iets voor jou. Over onze actieve vakantie Japan Ga terug in de tijd en ontdek de historische Nakasendo Trail die door de bergachtige Kiso vallei slingert en fiets langs de schilderachtige eilanden van de Shimanami Kaido, de beroemdste fietsroute van Japan. Bezoek daarnaast de futuristische en populaire steden Tokyo en Osaka. Stop op kunsteiland Naoshima en bewonder de prachtige kustlijn tussen Imabari en Onomichi. Geniet van avontuur, natuur en steden tijdens een actieve vakantie Japan!

Vanaf 2999 p.p.
Japan
Tokyo en Hokkaido special
16 dagen april – nov

Deze vakantie naar Japan begint en eindigt in de metropool Tokyo en neemt je mee langs de prachtige bezienswaardigheden van Hokkaido. Je hebt veel vrijheid, want je gaat zelf op pad gaat met een huurauto in het noorden tijdens deze Tokyo en Hokkaido special. Geniet van een geweldige autorondreis door Hokkaido en ontdek de betoverende ruige landschappen, uitgestrekte wildernis en de schitterende flora en fauna van de meest noordelijke prefectuur van Japan. Deze autorondreis 'Tokyo en Hokkaido special' laat je kennismaken met de grootste metropool ter wereld en een van de meest schitterende natuurgebieden van Japan!

Vanaf 3700 p.p.
Japan
Grand tour Japan
21 dagen jan – dec

Door deze ultieme Grand tour Japan vervul je al je verlangens naar het land van de rijzende zon. Deze reis biedt zowel ruimte om zelf Japan te gaan ontdekken als begeleide dagen met een gids. Grand Tour Japan is voor alle reizigers die het land nog nooit bezocht hebben en alles van een vakantie Japan willen ervaren. Deze reis bestaat uit het ontdekken van de grote steden, een overnachting in een traditionele Japanse herberg, rondleidingen door de meest betoverende steden van Japan, een diepgaande ontdekking van de Japanse cultuur, een reis naar een kunsteiland, een glimp van de geschiedenis en een bezoek aan het paradijs voor fijnproevers! Reizigers zullen genieten van meeslepende ervaringen zoals het maken van sushi en een fietstocht door de hooglanden van Japan. Maak je klaar voor de reis van je leven!

Vanaf 4900 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Japan

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesManuel RosdorffSpecialisme: Japan

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

In Japan lopen moderne technologie en traditie naadloos in elkaar over. Alles is strak georganiseerd en dat maakt Japan voor velen een zeer populaire reisbestemming. Culturele highlights; tempels, rotstuinen, eeuwenoude heiligdommen, hypermoderne wereld steden, schilderachtige dorpjes wisselen af met de Japanse alpen, vulkanische landschappen, Shinkansen treinen. Het land van de rijzende zon staat in het teken van een diversiteit aan indrukken.

Het weer en klimaat in Japan is erg verschillend doordat het land een enorme oppervlakte beslaat. Bovendien verschilt het weer en klimaat in Japan niet alleen per seizoen maar ook per regio die kan worden onderverdeeld in Zuid-, centraal en Noord-Japan. Lees hier meer over het weer en klimaat in Japan.

De beste reistijd voor Japan verschilt per regio. Zo zijn de beste maanden om naar Noord-Japan te reizen mei, juni, augustus, september en oktober. Voor midden- en Zuid-Japan zijn de beste maanden april, mei, september en oktober. Lees hier meer over de beste reistijd van Japan.

In Japan heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het in Japan 7 uur later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 8 uur later dan in Nederland.

Voor een reis naar Japan dien je in bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal geldig is voor de reisduur in Japan. Ga je langer dan 90 dagen dan is een visum wel noodzakelijk. Lees hier meer over reisdocumenten in Japan.

Japan is één van de duurste landen ter wereld met als munteenheid de Yen (JPY of ¥). Lees hier meer over de munteenheid in Japan.