Veelzijdig Argentinië

Veelzijdig Argentinië

Deze rondreis Argentinië wordt een bijzondere vakantie. Een uiteenlopende vakantie van gletsjers, bossen en meren in het zuiden tot wijnvelden, zoutvlaktes, rode rotsformaties en immense watervallen in het noorden. Deze rondreis Argentinië voert je langs alle contrasterende landschappen die Argentinië rijk is en laat je de Gaucho-cultuur van dichtbij ervaren.

Dag 1: Aankomst Buenos Aires
Je rondreis Argentinië begint in de tangohoofdstad van Argentinië: Buenos Aires en wordt met een transfer opgehaald om naar je boetiekhotel gebracht te worden.

Dag 2: Buenos Aires
Een vier uur durende fietstour voert je door de tangohoofdstad om kennis te maken met de Argentijnse cultuur. Je fietst door het ecologisch reservaat in de verfijnde wijk Puerto Madero, langs het roze overheidsgebouw vlakbij Plaza de Mayo, de traditionele en kunstzinnige wijk San Telmo en de wijk La Boca met de gekleurde huizen waar tango op straat gedanst word. In de avond kun je zelf tango lessen nemen of empanadas leren maken om al helemaal geïntegreerd de reis van start te gaan!

Dag 3: Naar Ushuaia – optioneel: Beagle Kanaal
Je wordt ’s ochtends opgehaald door een transfer om naar het vliegveld in Buenos Aires gebracht te worden. Vanaf hier vlieg je naar het zuidelijkste punt van Argentinië; Ushuaia. Eenmaal daar aangekomen word je weer met een transfer naar het hotel of boetiekhotel gebracht. Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en heeft daardoor ook de bijnaam ‘’Fin del Mundo’’ (eind van de wereld) gekregen. Gelegen in Vuurland (Tierra del Fuego) is het een van de meest geïsoleerde plekken in Zuid-Amerika en de toegangspoort tot Antarctica.

Vlakbij Ushuaia ligt het nationaal park Tierra del Fuego van 63.000 hectare waar onder andere diverse wandelmogelijkheden zijn. Het nationaal park beschikt over imponerende meren, gletsjers, groene bossen en wilde dieren in overvloed. Vanaf het park heb je uitzicht over het Beagle Kanaal met op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergen.

De stad Ushuaia zelf heeft ook een zeer interessant verleden, zo diende de stad als plaats waar gevaarlijke criminelen vanuit heel Argentinië naartoe gedeporteerd werden. Er werd een gevangenis gebouwd maar doordat de stad zo geïsoleerd was konden ze ondanks de karige beveiliging toch geen kant op. Verder zijn er vrolijk gekleurde huizen te vinden overal en restaurants en bars om lekker te genieten. Ook het ‘Museo del Fin del Mundo’ is een bezoek waard die over een verzameling beschikt van stukken van de eerste expedities en inheemse bevolking die de kusten bewoonde. Een ware beleving tijdens je rondreis Argentinië

Een andere optie is om het Beagle Kanaal met een boot te bevaren gedurende ongeveer vier uur. Vanuit Ushuaia vertrek je met een bootje uit de baai over het 185 km lange Beagle Kanaal langs de uitlopers van het Andesgebergte. Dit kanaal verbindt de Stille Oceaan met de Atlantische Oceaan en werd in 1835 ontdekt door Darwin. Langs het kanaal ligt het eiland ‘Isla de los Lobos’, het zeeleeuweneiland die bestaat uit een rots die dient als thuisbasis van hordes Zuid-Amerikaanse zeeleeuwen en pelsrobben. Op de vele andere eilandjes vindt je voornamelijk veel soorten vogels zoals aalscholvers en sternen. Het eiland Les Escaleurs is het verste punt van de boottocht waar de bekende vuurtoren van het einde van de wereld op staat. Op de terugweg wordt er nog een stop gemaakt op een onbewoond eiland met prachtige begroeiing.

Dag 4: Optioneel – trekking en kanoën Tierra del Fuego nationaal park
Deze dag kan weer besteed worden in Ushuaia en omgeving of er is deze mogelijkheid om een trekking te doen inclusief kanoën in het Tierra del Fuego nationaal park. Het park is reusachtig maar slechts een gedeelte is toegankelijk voor publiek ter bescherming van het milieu. Een bezoek aan het park brengt je langs de meest overweldigende natuur waar de rode vos, guanaco en zwartoog albatros zijn thuis gevonden hebben. Je gaat met een gids op pad door de fantastische omgeving en maakt een flinke wandeltocht tot aan het Beagle Kanaal. Daarnaast kom je langs de oever van de Ensenada Baai en loop je op een rustig tempo door de dichte bossen om volop de natuur in je op te kunnen nemen. In de middag wordt er een lunch verzorgd waarnaar je de tocht vervolgt per kano. Je peddelt naar de fjord Bahía Lapataia en vanaf daar word je teruggebracht naar Ushuaia.

Dag 5: Optioneel – kanoën op het Beagle Kanaal 
Vandaag staat in het teken van het ontdekken van de ruigste plekken bij het Beagle Kanaal. Je gaat op weg over onverharde wegen richting de Harberton Estancia maar stopt bij de Lasiphashaj rivier waar de kano’s liggen te wachten. Hier krijg je ter plekke de juiste kleding om de kanotocht van start te gaan over het Beagle Kanaal. Je vaart naar de Harberton Estancia langs de meest indrukwekkende flora en fauna waaronder zeeleeuwen.

Bij de Estancia aangekomen ga je mee met een Zodiac rubberboot die je naar het eilandje Isla Martillo in het Beagle Kanaal brengt. Hier leeft een enorme kolonie pinguïns die niet veel bezocht word, je krijgt ze helaas alleen te zien vanaf de boot om niet hun leef- en broedomgeving te verstoren. De boot vaart verder door naar het Gable eiland waar een lunch verzorgd wordt inclusief Patagonische wijn. Wanneer je dit prachtige eiland bewandeld na heerlijk gegeten te hebben loop je langs bever dammen en door bossen terug naar het Beagle Kanaal. Vanuit hier stap je op een boot die je terug brengt naar Puerto Harberton, van waaruit je terug rijdt naar Ushuaia. Rondreis Argetinië tot in de puntjes verzorgt

Dag 6: Naar El Calafate
Met een privétransfer ga je naar het vliegveld in Ushuaia en heb je een vlucht naar El Calafate. De rest van de dag kan naar wens zelf ingevuld worden. El Calafate, gelegen op de oever van Lago Argentino is een van de meest toeristische plekken van Argentinië door de verbazingwekkende Perito Moreno gletsjer. De stad is uitvalsbasis voor het zuidelijke deel van het nationaal park Los Glaciares, waar de gletsjer gelegen is. Naast het bezoeken van de gletsjer is er in El Calafate zelf het Museo Regional Municipal El Calafate te bezoeken die over de geschiedenis van de regio vertelt vanaf de tijd van de inheemse groepen.

Dag 7: Optioneel – Perito Moreno
Een optionele excursie maar zeker een hoogtepunt is een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer in het Los Glaciares nationaal park. De gletsjer heeft een lengte van 31 km en een breedte van 4 km en is bijzonder doordat de ijsmassa iedere dag 1 á 2 meter verder schuift. Een indrukwekkend spektakel is wanneer grote ijsbrokken afbreken en met veel lawaai in het Canal de los Témpanos (ijsbergkanaal) storten. De gletsjer is tevens te bewonderen vanaf de loopbruggen op het Península Magallanes in het Lago Argentino op 150 meter van de voorkant van de gletsjer.

Dag 8: Optioneel – Estancia Cristina
’s Ochtends word je met een transfer opgehaald vanuit je hotel in El Calafate om naar de haven van Punta Banderas gebracht te worden. Deze haven is het beginpunt van de boottocht door Lago Argentino waarbij je onder andere langs de grootste gletsjer van Patagonië vaart, de Upsala gletsjer met een oppervlakte van zo’n 500 km². Je vaart door het Cristina kanaal met een panoramisch uitzicht op de gletsjer en komt rond lunchtijd aan bij Estancia Cristina. Vanaf hier zijn er meerdere mogelijkheden om te ondernemen.

 1. Classic: het landgoed bij de Estancia is ontzettend groot en omvat zelfs een museum maar ook is het mogelijk om vele wandelingen te maken. De komende zes uur kunnen dus op en rondom het landgoed besteed worden waarbij je rond etenstijd 17:30 uur weer aan boord gaat van de boot en terug vaart naar Puerto Punta Banderas om per privétransfer terug te gaan naar het hotel.
 2. Discovery: een andere optie is om na aankomst bij Estancia Cristina met een jeep mee te rijden naar de oorsprong van de Upsala gletsjer. Vanaf hier heb je een fenomenaal uitzicht op de gletsjer en het knalblauwe meer. Hierna is er de gelegenheid om terug te gaan naar de Estancia om een hapje te eten, een wandeling te maken naar een waterval of te paardrijden. Rond etenstijd 17:30 uur ga je weer aan boord van de boot en vaar je terug naar Puerto Punta Banderas om per privétransfer terug te gaan naar het hotel.
 3. Cañadon de los Fosiles: deze optie brengt je met een 4×4 vanaf Estancia Cristina naar de bergen met schitterende uitzichten van de omgeving tijdens de rit. Een korte wandeling wordt er gemaakt naar het uitkijkpunt van de Upsala gletsjer met een weergaloos uitzicht op het felblauwe water. Het grotendeel van de bezoekers keren op dit stuk terug naar de Estancia maar hier begint de échte wandeling als je voor deze optie kiest. Je waant je in een compleet andere wereld vol kleuren, veranderende landschappen, condors die boven je hoofd vliegen, omliggende rotsen, fantastische meren en een fossielen kloof. Het is een groot natuurspektakel waar je doorheen loopt gedurende 6 uur lang.

Dag 9: Naar Salta
Je wordt met een privétransfer opgehaald vanaf je hotel in El Calafate om naar het vliegveld van El Calafate gebracht te worden. Hier vlieg je van het Zuiden van Argentinië naar de provincie Salta in het Noorden. Daar aangekomen word je weer opgehaald door een transfer en naar het hotel gebracht in deze rondreis Argentinië.

Dag 10: Salta
Vandaag is er tijd om de stad Salta te verkennen, waarbij de San Bernardo heuvel met een kabelbaan opgaan niet kan ontbreken. Vanaf de top van de heuvel heb je een schitterend uitzicht over de gehele stad. Daarnaast kun je een excursie vooruit boeken om kennis te maken met de gastronomie van Salta die een bezoek brengt aan de lokale markt en een kookles aanbied. Ook is het mogelijk om een fietstour te maken of in de avond een lokaal festival (zogehete Peña) te bezoeken waar folklore muziek en dans te ervaren zijn.

Dag 11: Naar Cachi
Vandaag is het tijd om de provincie Salta te gaan verkennen met de huurauto. Tijdens de rit kom je langs het nationaal park Los Cardones wat tussen de valleien van Calchaquíes gelegen is. Hier bezichtig je duizenden aantallen cardón cactussen die het uitgestrekte landschap van ravijnen, sierra’s en valleien vullen. Je rijdt vanuit de stad Salta via de RN 68 richting het dorp Cafayate. Echter neem je bij het dorpje ’El Carril’ de afslag naar rechts richting de plaats Pulares. Vanaf hier bevindt je je in de Quebrada de Escoipe en Elvalle Encantado, een gebied van valleien, oerwouden, varens, kleurrijke heuvels, cactussen en roestrode rotsformaties.

Tussen Salta en het dorpje Cachi heb je de adembenemende onverharde bergpas op zo’n 3.700 meter; de helling van de bisschop (Cuesta del Obispo). Hier heb je een fantastisch uitzicht over de schitterende valleien en landschappen waar je doorheen gereden hebt. Wanneer je afdaalt kom je in het nationaal park Los Cardones, waar het uitgestrekte vlakke landschap bestreken is met enorme cactussen. Je komt langs het plaatsje Payogasta en vervolgt de rit naar het dorpje Cachi die een onvoorstelbare archeologische en antropologische schat in zijn omgeving bewaart die te bewonderen zijn in het archeologisch museum.

Dag 12: Naar Cafayate
Vandaag ga je na Salta verkend te hebben met de huurauto op weg naar de plaats Cafayate. Het landschap waardoor je rijdt verandert continu en de bochtige onverharde wegen leiden je door het prachtige natuurschoon. Een van de hoogtepunten waar je doorheen rijdt is de ‘Quebrada de las Flechas’, oftewel ‘Canyon of Arrows’ (kloof van de pijlen). Door eeuwenlange erosie van hevige regenval en wind is het zandstenen gebergte zo gespitst dat het net een landschap van zandpijlen lijkt.

De kleine indianendorpjes langs de weg zijn de moeite waard om kerkjes te bezoeken, uiteindelijk kom je aan in Cafayate.

Dag 13: Cafayate
Deze dag is te besteden in de wijnhoofdstad Cafayate in deze wijnstreek waar vele bodega’s (wijnhuizen) zich gevestigd hebben. Er zijn vele bodega’s te vinden op loopafstand van het centrum van de stad die een bezoek waard zijn of waar het zelfs leuk is om een tour te volgen. De bekendste druif van deze regio is de Torrontés die alleen in Argentinië geteeld word en waarvan frisse witte wijnen geproduceerd worden. Een andere bezigheid is om het lokale museum van het wijnstadje te bezoeken, ‘de la Vid y el Vino’. Hier zal je meer leren over de geschiedenis van de wijnindustrie van het gebied, het wijnbereidingsproces en alles over de soorten druiven die groeien in dit klimaat en op deze hoogte.

Optioneel: wijn & fiets tour inclusief wijnproeven en snack in wijnhuis Burbujas de Altura.

Optioneel: lunch wijnhuis Piatelli.

Optioneel: wijnproeven met snack wijnhuis Burbujas de Altura.

Dag 14: Naar Salta
Vanuit Cafayate rijdt je vandaag naar het Noorden op weg naar Salta. De rit gaat door de ‘’Argentijnse Grand Canyon’’, namelijk de ‘Quebrada de Cafayate’ die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Net buiten de stad Salta verblijf je vannacht op een Finca (een soort landgoed) waar je heerlijk kan genieten van een glas Malbec op de veranda.

Optioneel: paardrijden en kooklessen bij Finca Valentina.

Dag 15: Naar Purmamarca

Vanaf de Finca net buiten de stad Salta rijdt je weer verder naar het Noorden langs de stad Jujuy. De eindbestemming voor vandaag is het pittoreske Purmamarca, gelegen in Quebrada de Humahuaca aan de voet van de Cerros de los Siete Colores (zevenkleurige heuvel).

Eenmaal aangekomen in Purmamarca is het ontzettend tof om het centrale plein te bezoeken waar iedere dag een toeristenmarkt plaatsvind met onder andere llama’s, alpaca truien en gekleurde rugzakjes. Een van de andere hoogtepunten van dit zanderige dorpje zijn de Santa Rosa de Lima kerk en het koloniale stadhuis. Een stukje pracht van een ander perspectief van de Argentijnse cultuur!

Dag 16: Naar Iruya
Vanaf Purmamarca ga je richting de plaats Humahuaca waar gekleurde kleihuisjes en wit gekalkte muren het straatbeeld vormen van de grootste nederzetting in de gelijknamige ‘Quebrada de Humahuaca’ vallei. In het centrum staat een gigantisch onafhankelijkheidsmonument, maar ook de Iglesia de la Candelaria is zeker het bezoeken waard. Mocht je meer willen weten over de cultuur in de regio dan zijn het archeologisch museum en het Folklore museum aanraders.

De rit wordt vervolgt naar het pittoreske dorp Iruya die omringd wordt door enorme bergen. Vanaf hier steek je de Grote Rivier (Rio Grande) over om naar de ‘Abra del Condor’ te rijken op 4.000 meter hoogte over haarspeldbochten. Je zakt weer naar beneden en steekt de Rio Grande nog een keer over als je het dorp Iruya ziet verschijnen tussen de bergen. Iruya werd in 1573 gesticht maar het lijkt alsof je terug in de tijd gaat door de Indiaanse klederdracht die gedragen wordt door de bewoners. Het kerkje van het dorp dateert uit de 17e eeuw en heeft een façade geheel in adobestijl.

Dag 17: Salinas Grandes
Vandaag ga je vanuit Purmamarca de zoutvlaktes op de grens van de provincies Salta en Jujuy bezoeken. De rit naar de zoutvlaktes is steil en bochtig maar ondertussen word je afgeleid door de onwerkelijke veranderende landschappen. De Salinas Grandes zijn in de verte al te zien doordat de witte kleur contrasteert met het overige landschapsbeeld.

Dag 18: Naar Salta
Vandaag rijdt je vanaf Purmamarca terug naar Salta om de huurauto in te leveren op het vliegveld en naar Iguazú door te vliegen. Eenmaal aangekomen word je door middel van een privétransfer opgehaald om naar je hotel gebracht te worden.

Dag 19: Optioneel – Iguazú watervallen
Deze dag staat in het teken van het bewonderen van de indrukwekkende Iguazú watervallen aan de Argentijnse zijde. Over de wandelpaden loop je richting de watervallen en kom je dieren zoals Coati’s (neusberen), aapjes en toekans tegen. Er is nogal wat verschil tussen de Argentijnse en Braziliaanse zijde aangezien je van deze kant heel dichtbij de watervallen kunt komen. Het hoogtepunt van de watervallen is de ‘’Garganta del Diablo’’, met zo’n 84 meter de hoogste waterval van Iguazú precies op de grens van Argentinië en Brazilië. Deze valt vanaf slechts enkele meters te bezichtigen, een schitterend beeld wanneer de enorme watermassa naar beneden dondert.

Dag 20: Buenos Aires
Het is mogelijk om ’s ochtends nog de Braziliaanse zijde van de watervallen te gaan bezoeken, deze geeft door de grotere afstand een panoramisch uitzicht over de 275 watervallen van Iguazú. In de middag of avond word je naar het vliegveld gebracht om terug te gaan vliegen naar de hoofdstad Buenos Aires.

Dag 21: Einde reis
Door middel van een privétransfer word je vandaag naar het internationale vliegveld van Buenos Aires gebracht. Vanaf hier vlieg je weer terug naar huis.

 • 24-uur Nederlandse stand-by service tijdens de reis
 • Programma zoals omschreven
 • 20 overnachtingen incl. ontbijt
 • Early check-in op dag van aankomst (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
 • Privétransfers van en naar vliegvelden, indien anders genoemd, met Spaanssprekende chauffeurs
 • Huurauto in Salta: Renault Duster 4×2 of vergelijkbaar incl. 400km per dag, GPS, 2e chauffeur, verzekering met deel eigen risico

 • Excursies
 • Vluchten, indicatie continentale vlucht € 1.500,- p.p. en binnenlandse vluchten € 700,- p.p.
 • Early check-ins en late check-outs indien genoemd
 • Entreegelden indien genoemd
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Eventuele autocascoverzekering of Super-CDW
 • Alle maaltijden, behalve die genoemd zijn bij inbegrepen in de reis

De vanafprijs voor deze rondreis is € 2.379 per persoon.

Veelzijdig Argentinië - kaart

Impressies

Veelzijdig Argentinië

Regio's bij deze reis

Veelzijdig Argentinië
Chaco
Cuyo
Mesopotamië
Noordwest-Argentinië
Patagonië
Vuurland

Populair reizen naar Argentinië

Bekijk hier onze meest populaire Argentinië- en Patagoniëreizen
Argentinië
Zelf samengestelde individuele reis Argentinië
jan – dec

Boek jouw individuele zelf samengestelde reis bij Creating Stories Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie naar Argentinië passend bij je wensen en de variëteit aan mogelijkheden die het land te bieden heeft. Je bent namelijk flexibel en ook wordt de reis tot in de puntjes voor je geregeld, precies zoals jij wilt. Daarbij bepaal je zelf de route die je aflegt, welke highlights je gaat bezoeken en welke regio’s van Argentinië je gaat verkennen. Natuurlijk kunnen wij je over de verschillende mogelijkheden adviseren op basis van jouw wensen. Je bepaalt zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Accommodaties in Argentinië variëren van hostels, boetiek hotels tot 5-sterren accommodaties in de grotere steden. Daarnaast is het mogelijk om traditioneel bij lodges, finca’s, posada’s, estancia’s en bodega’s te overnachten. Onze sterke kanten zijn maatwerk, kennis en ervaring. Wil je zelfstandig of in overleg met ons een autorondreis samenstellen, dan is dat uiteraard mogelijk. Maar ook wensen voor de accommodaties kun je aan ons doorgeven, dan kunnen wij een passende oplossing bieden. Een rondreis door Argentinië is veelzijdig, de verschillende regio’s bieden een grote verscheidenheid aan landschappen en natuur. In het noorden bezoek je de Iguazú watervallen in het regenwoud, in Mendoza proef je Argentijnse wijnen met uitzicht op het Andesgebergte, het noordwesten bestaat uit uitgestrekte valleien met cactussen. Terwijl je naar het zuiden in Patagonië meren, gletsjers, bergtoppen en wildernis tegenkomt. Daarentegen bestaat het uiterste zuiden, regio Vuurland, uit ruige, dorre gebieden waar niet veel variatie in flora te vinden is.

    Prijs op aanvraag
Chili | Argentinië
De zuidelijke ronde van Patagonië
26 dagen nov – feb

De benaming voor de rondreis ‘de zuidelijke ronde van Patagonië’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. Deze rondreis naar Patagonië start in Buenos Aires en voert je langs alle hoogtepunten van Zuid-Patagonië om uiteindelijk te eindigen in wereldstad Santiago de Chile. Alles speelt zich af op het zuidelijk halfrond, vandaar de naam. Het is een diverse tocht langs steppes, oerbossen, wildlife en de wandelparadijzen van Patagonië. Deze rondreis naar Patagonië in het kort Tijdens deze rondreis maak je kennis met zowel de cultuur als de extreme natuur van dit zuidelijke deel van Zuid-Amerika. Wil je de reis in omgekeerde volgorde maken? Dan is dit natuurlijk geen probleem. Je bezoekt wereldsteden zoals Buenos Aires en Santiago de Chile, waar je de temperamentvolle Zuid-Amerikaanse cultuur kunt opsnuiven. Buenos Aires heeft een bruisend uitgaansleven en de talloze musea geven een goede indruk van het leven en de rijke geschiedenis. Gedurende de rondreis ervaar je natuur die typisch is voor dit zuidelijke puntje van de wereld. Grillige fjordenkusten, enorme gletsjers, eindeloze ijsvelden, maar ook kleurige dorpjes die nog feller opkleuren onder de Zuid-Amerikaanse zon. Dit is Patagonië. Je passeert vulkanen en bezoekt de culinaire hoofdstad van Chili, Puerto Varas. Puerto Varas ligt aan de rand van het Osorno meer en kijkt uit op de vulkaan Osorno. De stad is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Zo kun je een bezoek brengen aan het eiland Chiloe en kun je een stuk van de Carretera Austral route rijden, waarbij je het Reserva Nacional van Llanquihue aan kunt doen en het nationale park Alerce Andino. De hoofdstad van Chili, Santiago de Chile, steekt af tegen de besneeuwde bergtoppen van de Andes. Wanneer je in Santiago de Chile verblijft, breng dan zeker een bezoek aan de top van Cerro San Cristóbal, een heuvel in de buurt van het stadscentrum die je kunt bereiken met behulp van een treintje of een gondel. Vanaf deze plek wordt het uitzicht over de verschillende bergketens nog indrukwekkender. Deze reis verscheen in het maartnummer 2023 van Villa d’Arte.

Vanaf 6500 p.p.
Argentinië
Parels van het noorden
20 dagen okt – maart

Deze rondreis door Argentinië is veelzijdig en neemt je mee langs alle parels van Noord-Argentinië. Wijn proeven met uitzicht op het Andesgebergte, uitgestrekte valleien gevuld met cactussen, roodkleurige rotsformaties die gloeien als de zon ondergaat, slapen tussen de wijnvelden en de met enorm geweld naar beneden stortende Iguazú watervallen. Het noordwesten is onterecht één van de minst bezochte delen van het land waar de cultuur nog het meest authentiek is.

Vanaf 2835 p.p.
Argentinië
Extensie Iguazu
10 dagen nov – mei

Deze reis naar de Iguazu watervallen brengt je naar het tropische regenwoud in het noordoosten van Argentinië. Hier staan beroemde watervallen garant voor onvergetelijke, exotische herinneringen. Maar deze regio heeft meer te bieden. Zo kun je in een nature lodge midden in het tropische regenwoud verblijven en is het Esteros del Iberá, het op één na grootste moerasgebied ter wereld, een waar paradijs voor dierenliefhebbers. De Iguazu watervallen vormen samen het grootste watervallencomplex ter wereld en bestaan uit tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de rivier stroomt. De totale breedte van de watervallen is 2,7 kilometer, waarvan zo’n 80% op Argentijns grondgebied ligt. Het water stort zich tot wel 82 meter in de diepte. Per seconde stroomt er maar liefst 6,5 miljoen liter water de diepte in. Na de Victoriawaterval in Afrika, stroomt er nergens ter wereld zoveel water tegelijk de diepte in. Ronduit sensationeel dus! Veruit het bekendste deel van de watervallen is de “Garganta do Diabo” (de keel van de duivel). Dit deel van de watervallen is een grote halfronde waterval van 150 meter breed en waar het water 70 meter in de diepte stort. Deze 10-daagse reis naar de Iguazu watervallen in het kort Niet alleen de watervallen zelf zijn een grote trekpleister voor bezoekers, ook de omliggende nationale parken zijn bijzonder populair vanwege de enorme biodiversiteit van zowel planten als dieren. Met name de diversiteit aan vlinders is hier enorm. Rondom de watervallen is er veel gelegenheid te wandelen en je kan ze ook vanaf de Braziliaanse kant bewonderen, aangezien de staatsgrens dwars door de Garganta do Diabo loopt. Tijdens deze rondreis bezoek je ook de 1800 meter brede Saltos del Mocona watervallen in de Rio Uruguay en de Esteros del Ibera, een enorm moerasgebied met een oppervlakte van de helft van Nederland. Hier vind je een enorme diversiteit aan dieren en meer dan 350 soorten vogels. Deze 10-daagse rondreis laat je kennismaken met de bijzondere schoonheid van de natuur op het Zuid-Amerikaanse continent.

Vanaf 3048 p.p.
Argentinië
Veelzijdig Argentinië
21 dagen okt – april

Deze rondreis Argentinië wordt een bijzondere vakantie. Een uiteenlopende vakantie van gletsjers, bossen en meren in het zuiden tot wijnvelden, zoutvlaktes, rode rotsformaties en immense watervallen in het noorden. Deze rondreis Argentinië voert je langs alle contrasterende landschappen die Argentinië rijk is en laat je de Gaucho-cultuur van dichtbij ervaren.

Vanaf 2379 p.p.
Chili | Argentinië
Ontdek het noorden en zuiden van Argentinië en Chili
22 dagen okt – maart

Voor de reizigers die niet kunnen kiezen tussen Chili of Argentinië reizen een vakantie Argentinië of Chili hebben we deze reis samengesteld. Deze reis laat namelijk de hoogtepunten van beide landen zien in één vakantie. Van woestijnvalleien en zoutvlaktes in het noorden tot felblauwe meren en besneeuwde bergtoppen in het zuiden. Om alle bezienswaardigheden van Argentinië en Chili te ontdekken heb je maanden of misschien wel jaren nodig. Wij maken het makkelijk voor je door het mooiste van beide landen te laten zien. Argentinië reizen is een ware beleving!

Vanaf 3497 p.p.
Chili | Argentinië
Nationale parken van Patagonië
25 dagen nov – feb

De meest ongerepte nationale parken Tijdens deze autorondreis door Patagonië ontdek je met eigen ogen waarom de nationale parken van Patagonië tot de meest ongerepte van de wereld horen. In het uiterste zuiden zijn er de wandelparadijzen Torres del Paine en El Chaltén, waar de met sneeuw bedekte, granieten bergtoppen hoog uittorenen boven de turquoise en diepblauwe meren. Je wandelt langs of vaart over een meer met ijsschotsen die zijn afgebroken van de gletsjer en tegelijkertijd spot je misschien wel een langsvliegende condor. Zo heeft elk nationaal park zijn eigen hoogtepunten en charme. Deze autorondreis van Patagonië geeft specifiek aandacht aan de bekendste nationale parken van Patagonië en enkele minder bekende pareltjes van natuurreservaten die een onvergetelijke indruk op je zullen maken. Deze autorondreis door Patagonië in het kort Na je aankomst in Buenos Aires ben je eerst in de gelegenheid deze bruisende wereldstad te verkennen. Breng een bezoek aan een van de vele musea of bewonder tijdens een stadswandeling de prachtige architectuur die de stad rijk is. Op dag 3 vlieg je naar het zuidelijker gelegen Trelew, van waaruit je het nabijgelegen natuurreservaat Península Valdés kunt bezoeken. Dag 5 vlieg je naar Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde. Hier ligt het nationaal park Tierra del Fuego (Vuurland) aan de Bahia Lapataia. Hier tref je een grote variëteit aan fauna aan en heb je schitterende natuur. Op dag 7 vlieg je naar El Calafate, waar je het nationale park Los Glaciares kunt ontdekken. De enorme gletsjers die het park rijk is, zullen zeker een onuitwisbare indruk maken. Het nationale park Torres del Paine is een wandelparadijs. In het park zul je in zogenaamde ‘refugios’ verblijven. Deze voormalige schuilhutten hebben in de loop der tijd meer het karakter gekregen van een hotel. Op dag 16 van deze individuele rondreis maak je per vliegtuig een uitstapje naar Puerto Montt in het zuidelijk merengebied van Chili, waar je verblijft met uitzicht op de vulkaan Osorno. Vanuit Bariloche ga je het oudste nationale park van Argentinië verkennen: Nahuel Huapi. Van dag 20 tot en met 23 verken je de parken in de grensstreek van Argentinië en Chili. Zo bezoek je onder andere Reserva Huilo Huilo. Je keert terug naar Bariloche, van waaruit je een binnenlandse vlucht maakt naar Buenos Aires en de laatste dag weer terugkeert naar Nederland. En is de autorondreis door Patagonië helaas afgelopen.

Vanaf 3940 p.p.
Argentinië
Extensie Salta
9 dagen april – okt

Heb je nog niet genoeg gekregen van alle natuurpracht na je rondreis in Patagonië? Verleng je reis dan met deze bijzondere extensie naar Salta in het noordwesten van Argentinië. Bij deze individuele rondreis door Patagonië ontdek je in korte tijd veel natuurlijke en historische hoogtepunten van dit gebied. Deze individuele rondreis door Patagonië in het kort Deze rondreis voert je onder andere langs drie hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) in het noorden van Argentinië. Zo breng je een bezoek aan het befaamde treintraject ‘Tren a las Nubes’. Het tweede hoogtepunt is een traject dat je aflegt via de Puna langs Ruta 40 naar ‘Salinas Grandes’ (de grote zoutmeren) van Jujuy. Het derde hoogtepunt is de route die loopt van Lipan naar het dorp Purmamarca, dat aan de voet ligt van de bekende ‘Cerro de los 7 colores’ (de Bbrg van de 7 kleuren). Ook breng je een bezoek aan de Quebrada de Humahuaca. Deze 155 kilometer lange vallei staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze vallei biedt al duizenden jaren ruimte aan een belangrijke handelsroute tussen het hoogland van de Andes en de lager gelegen streken. De Rio Grande die door de vallei stroomt valt tijdens de winters droog, maar vloeit gedurende de zomers rijkelijk. Een ander hoogtepunt van deze rondreis door Patagonië is de Route 68 die je rijdt. Terwijl je rijdt over deze weg, die door de Quebrada de las Conchas voert, schuiven prachtige canyons en rotsformaties aan de horizon voorbij. Deze bijzondere vormen hebben vanwege hun vormen bijzondere namen gekregen, zoals Amfitheater en Duivelskeel. Het mooie aan de route die je aflegt is de grote variatie in landschappen waar je doorheen komt. Zo rijd je het ene moment door bijna buitenaards landschap, terwijl je het andere moment door weelderig groene streken rijdt. Neem als voorbeeld de Recta de Tintin. Deze kaarsrechte weg was vroeger een handelsroute van de Inca’s. Het omliggende landschap wordt getypeerd met cactussen tot aan de horizon. Deze rondreis neemt je mee langs de bijzondere landschappen van het Argentijnse deel van Patagonië en geeft een goed beeld van de lokale cultuur en de schitterende natuur.

Vanaf 959 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8,4

Contact Argentinië

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: Argentinië, Patagonië, Zuidpool, IJsland, Groenland

+31(0)10 7144453

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.

Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.

In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.

De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.

Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië.

Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.