• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. december - april
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Accommodatie: 7x overnachting in hotels inclusief ontbijt
 • Maaltijden: halfpension gedurende het gehele verblijf: ontbijt en diner (buffet) in het restaurant van het hotel, enkele activiteiten met een hapje
 • Activiteiten: volgens het programma: sneeuwscootersafari, noorderlichtsafari, hondensleeën, rendiersleeën, sneeuwschoenwandelen
 • Transfers: transfer van en naar de luchthaven en transfers naar activiteiten

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht van en naar Kuusamo Airport (via Helsinki)
 • Extra’s zoals niet genoemde maaltijden, dranken, etc.
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

360° Winterwonderland

Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. december - april

Ongeveer 1,5 uur rijden vanaf het vliegveld van Kuusamo aan de zuidgrens van Fins Lapland ligt de Syöte regio. Het is de meest zuidelijke Fell (of bergachtig gebied) van Finland en ook de plaats met de meeste sneeuw van het gehele land.
Je bestemming is Iso-Syöte, een klein winterresort wat is gebouwd rond de hoogste top van het gebied. Het is geen ski-resort met een après-ski, maar een kleine rustige plek waar je de Finse winter met al zijn wonderen kan beleven. In het gebied kan je verschillende activiteiten ondernemen, zoals hondensleeën, rendiersafari’s en allerlei andere winteractiviteiten die hier worden aangeboden.

Dag 1: Aankomst
Aankomst in Kuusamo, vlucht vanaf Helsinki. Transfer naar het hotel. De 1,5 uur durende rit gaat door het charmante winterlandschap naar het prachtig gelegen Iso-Syöte. Aankomst bij de accommodatie. In de avond schuif je aan bij het dinerbuffet.

Dag 2 t/m 7: Winteractiviteiten
Maandag: Sneeuwscootersafari naar de wildernis 14:00 (3 uur). De safari bij het hotel waar de sneeuwscooters al klaar staan. Het pad gaat eerst heuvelafwaarts, en dan verder langs heuvels, door het bos met de bomen die zwaar bedekt zijn met sneeuw en over met ijs bedekte moerassen en meren. Halverwege wordt een stop gemaakt om koffie te zetten bij het kampvuur. Na de pauze worden de sneeuwscooters weer gestart om terug de Iso Syöte-heuvel weer op te rijden. Inbegrepen: sneeuwscootertocht. warme drank (koffie/thee en broodjes) en de safari outfit.

Dinsdag: Noorderlichtsafari op sneeuwscooter, 20:00 uur (3 uur). Een nachtelijke sneeuwscootersafari heeft een bijzondere sfeer als je onder fonkelende sterren op de heuvels en door de besneeuwde bossen rijdt. We stoppen om de sterren aan de hemel te bewonderen. Bij het kampvuur wordt een koffiepauze gehouden. Als je geluk hebt, zie je misschien het noorderlicht. Inbegrepen: sneeuwscootertocht, koffie, broodjes, safari-outfit

Woensdag: Husky safari (duo drive, 25 km) met lunch in de huskyfarm, 10:30 uur (incl. transfers). Vervoer naar de huskyfarm waar je eerst een kennismaking hebt met de honden en instructies krijgt voor het sleeën. De safariroute gaat door besneeuwde bossen met ijs bedekte meren en moerassen. Er worden stops gemaakt om van bestuurder te wisselen en om foto’s te maken. Terug bij de boerderij kunnen de husky’s worden vrijgelaten op hun erf en voor jou wordt de lunch bereid en geserveerd bij de open haard. Inbegrepen: husky safari, (ca. 25 km), transfer, safari outfit, lunch. De lengte en duur van de excursie kunnen veranderen als gevolg van weer, sneeuw en daglicht.

Donderdag: Sneeuwschoenwandeling, 14:00 uur (2-2,5 uur). De wandeling begint vanuit het hotel na een instructie over het gebruik van de sneeuwschoenen. De wandeling gaat door diepe sneeuw die de heuveltop van Iso Syöte bedekt. Geniet van het prachtige uitzicht op sneeuwsculpturen die gemaakt zijn door de natuur. Onderweg kun je sporen ontdekken van dieren die door de sneeuw hebben gelopen. Gedurende de pauze zorgt de gids voor een warme drank en koekjes. Inbegrepen: sneeuwschoenen, warme drank, safari-outfit.

Vrijdag: Rendiersafari (4 km, sleeën + snacks), 9:30 uur (2,5 uur). Dit is een prettige manier van reizen. Zittend in een rendierslee kijkend naar de rendierkaravaan die beweegt. De oude ouderwetse Lapse manier. Koffie en een snack worden geserveerd in een Lapse “Kota”- tent. Inbegrepen: rendiersafari, koffie en snack, safari-outfit.

Dag 8: Vertrek uit Iso Syöte – Kuusamo – terugvlucht
De bus brengt je ongeveer 4 uur voordat de vlucht vertrekt je terug naar de luchthaven van Kuusamo.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Accommodatie: 7x overnachting in hotels inclusief ontbijt
 • Maaltijden: halfpension gedurende het gehele verblijf: ontbijt en diner (buffet) in het restaurant van het hotel, enkele activiteiten met een hapje
 • Activiteiten: volgens het programma: sneeuwscootersafari, noorderlichtsafari, hondensleeën, rendiersleeën, sneeuwschoenwandelen
 • Transfers: transfer van en naar de luchthaven en transfers naar activiteiten

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht van en naar Kuusamo Airport (via Helsinki)
 • De dag vóór en na de reis in Helsinki, dit is afhankelijk van de vluchttijden (deze kunnen wij uiteraard voor je regelen)
 • Extra’s zoals niet genoemde maaltijden, dranken, etc.
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen

Deze reis kun je ondernemen van december t/m eind april. De reis begint op zaterdag.

Let op, het is ook al mogelijk om deze reis al in november te maken. Alleen in deze maand is het nog niet mogelijk om de activiteiten volgens programma te ondernemen. 

Voor de reis ‘360° Winterwonderland’ gelden de volgende prijzen, de prijzen verschillen per seizoen.

Seizoen A: vanaf € 1.850,- p.p.
Seizoen B: vanaf € 1.963,- p.p.
Seizoen C: vanaf € 2.038,- p.p.
Seizoen D: vanaf € 2.106,- p.p.

Seizoen A:

 • 06.11.2021 – 03.12.2021 (let op in november worden de activiteiten nog niet aangeboden)
 • 22.01.2022 – 04.02.2022
 • 23.04.2022 – 30.04.2022

Seizoen B:

 • 04.12.2021 – 10.12.2021
 • 08.01.2022 – 21.01.2022
 • 12.03-2022 – 08.04.2022

Seizoen C:

 • 11.12.2021 – 17.12.2021
 • 01.01.2022 – 07.01.2022
 • 05.02.2022 – 11.03.2022
 • 09.04.2022 – 22.04.2022

Seizoen D:

 • Kerstmis en Nieuwjaarsavond: 18.12.2021 – 31.12.2021

Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Het is mogelijk om voorafgaande of na afloop van de reis een nacht te boeken in Helsinki. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Impressies

360° Winterwonderland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aabod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland / Noorwegen / Zweden / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Het klimaat wat in Finland heerst is een gematigd klimaat, de zomers zijn warm en de winter zijn koud. De winters in Finland kenmeren zich door sneeuw. De zon laat zich niet veel zien in de winter. Lees hier meer over het weer en klimaat in Finland
In Finland heb je te maken met tijdsverschil. Het is in Finland 1 uur later dan in Nederland.
Alle seizoenen in Finland hebben iets moois te bieden. In de winter kun je in het noorden van het land genieten van het noorderlicht en in de zomer schijnt de middernachtzon. De vele meren en bossen bieden verschillende activiteiten.
De beste reistijd is de maand maart en de maanden juli tot en met augustus. Wil je graag Lapland gaan verkennen dan zijn hier de maanden eind februari en begin maart hier het meest geschikt voor. Lees hier meer over de beste reistijd van Finland
Voor een reis naar Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Finland

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge