Ontdek het beste van het noorden van Ierland

Tijdens deze 8-daagse reis met je kennis met het noorden van Ierland. En ontdek je het beste wat het noorden van Ierland te bieden heeft.

Deze reis in het kort

Na aankomst in Dublin, haal je de huurauto op en reis je verder richting de eerste overnachtingsplek van deze reis, Louth. Afhankelijk van het tijdstip dat je arriveert heb je de mogelijkheid om de omgeving te gaan ontdekken. Vanuit Louth reis je verder naar het noorden richting Belfast.

In Belfast kan je een kijkje nemen bij de Albert Memorial Clock of een van de andere hoogtepunten van de stad. De volgende ochtend verlaat je Belfast voor een rit langs de Antrim Coast en reis je verder in de richting van Derry. De volgende dag kan je een bezoek brengen aan het Glenveagh National Park, daar vandaan reis je verder naar Donegal.

Vanuit Donegal rijd je de volgende dag een deel van de Wild Atlantic Way richting Mayo, kijk je ogen uit naar de schitterende landschappen.

Op dag 6 kan je naar de Country Galway en breng je een bezoek aan Connemara. De volgende ochtend verlaat de westkust van Ierland om terug te keren naar Dublin. Onderweg kan je op verschillende plekken een stop maken. Ga bijvoorbeeld naar Lough Key Forest Park, een bos park dat enkel bestaand uit 350 hectare bos. Je overnacht in de omgeving van Meath, vanuit hier reis je de volgende dag naar de luchthaven van Dublin.

Dag 1: Aankomst in Dublin – Louth
Na aankomst op de luchthaven van Dublin, haal je de huurauto op en ga je naar de accommodatie in de omgeving van Louth. Afhankelijk van het tijdstip dat je arriveert heb je de mogelijkheid om de omgeving te gaan verkennen. Je overnacht 1 nacht in Louth

Dag 2: Louth – Belfast
Vandaag heb je de mogelijkheid om Belfast te gaan ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de Albert Memorial Clock en het operagebouw. Ook kom je langs het stadhuis, de Crown Bar, Queens University en de botanische tuin. Je overnacht 1 nacht in Belfast.

Dag 3: Giant’s Causeway & Derry
In de ochtend verlaat je Belfast voor een rit langs de Antrim Coast, de kust loopt van het noorden van Larne en bochten rond de basis van steile landtongen, waardoor de prachtige valleien van Antrim open naar de zee. Op de noordkust de Giant’s Causeway. een opvallende basalt rotsformatie. Na dit bezoek gaat de reis verder via Portrush en Portstewart om in Derry aan te komen. Derry is de tweede grootste stad en haven van Noord-Ierland. Je 1 nacht overnacht in de omgeving van Derry.

Dag 4: Glenveagh National Park
Neem vandaag de tijd om een van Ierlands meest geheime en wilde regio te gaan ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het Glenveagh National Park, gelegen ten noordwesten van Donegal. Een deel van het Glenveagh National Park was vroeger een enorm privé landgoed van ruim 9.500 hectare qua omvang. Je overnacht 1 nacht in de omgeving van Donegal.

Dag 5-6: Donegal – Mayo
Vandaag rijd je een deel van de Wild Atlantic Way en geniet je van het landschap de Ierse surf kust. Je hoeft zelf geen surfer te zijn om te kunnen genieten van de prachtige en adembenemende landschappen. Maak bijvoorbeeld een stop bij Sliabh Liag (Slieve Leauge), een van de hoogst bereikbare zeekliffen in Europa en een van de mooiste uitzichten die je onderweg tegenkomt op de Wild Atlantic Way. Je rijdt verder langs de kust richting Mayo. Een volgende stop zou kunnen zijn bij Downpatrick, deze landtong doemt op verbazingwekkende 38 meter boven de Atlantische Oceaan. Je overnacht 2 nachten in Mayo.

Op dag 6 reis je in de ochtend naar de Country Galway en breng je een bezoek aan Connemara. Het is een landschap van meren en rivieren, moerassen en bergen. Een land van kleine dorpjes waar Gaelic nog steeds de gesproken taal is en waar sinds het begin weinig is veranderd van tijd. Het is zonder twijfel het meest romantische deel van Ierland. Connemara is een waar paradijs voor de natuurliefhebber.

Dag 7: Mayo – Meath
Verlaat deze ochtend de westkust van Ierland om terug te keren naar Dublin. Onderweg kan je een stop maken op verschillende plekken. Ga bijvoorbeeld naar Lough Key Forest Park, een bos park dat bestaand uit enkel 350 hectare bos. Het is een van de meest uitgestrekte en pittoreske bosparken in Ierland. Na het bezoek aan Lough Key Forest Park ga je verder richting Meath en de Boyne Valley. De Boyne Valley is de historische regio van het hele eiland, hier staan ook verschillende monumenten, zoals Newgrange, Knowth of Loughcrew Cairns. Je overnacht 1 nacht in de regio van Meath.

Dag 8: Vertrek uit Dublin
Vandaag is de laatste dag van deze reis. Je rijdt naar de luchthaven van Dublin, hier lever je de huurauto in en vlieg je terug naar huis.

  • 12x overnachting in hotels inclusief ontbijt (kamer met eigen faciliteiten)
  • Heritage Island-gids
  • Servicekosten en belastingen

Het is mogelijk om deze reis het gehele jaar te maken.

Voor de reis “Ontdek het beste van het noorden van Ierland” geldt de prijs vanaf € 389,- per persoon op basis van tweepersoonskamers. Wil je graag een persoonlijke offerte, laat het ons weten.

De vanafprijs voor een compleet pakket is € 792 per persoon in het laagseizoen gebaseerd op:

  • vlucht (Amsterdam – Dublin v.v.)
  • 7 x 24 uur autohuur (categorie VW Up)
  • accommodatiepakket op basis van een 2-persoonkamer)

Tip: Deze trip is zeer geschikt om te combineren met een stedentrip Dublin.

Impressies

Ontdek het beste van het noorden van Ierland

Regio's bij deze reis

Ontdek het beste van het noorden van Ierland
Het westen van Ierland
Noord-Ierland

Populaire reizen Ierland

Bekijk hier onze meest populaire Ierlandreizen
Ierland
5-daagse reis Zuidwest-Ierland
5 dagen jan – dec

Deze 5-daagse reis Zuidwest-Ierland is geschikt om te combineren met een stedentrip. Tijdens deze reis maak je kennis met het zuidwesten van Ierland. Deze reis in het kort Na aankomst in Dublin haal je de huurauto op en ga je richting de stad. De volgende dag verlaat je de stad en reis je naar het zuiden door de rijke weiden in het binnenland. Op de derde dag kan je de regio van de Ring of Kerry gaan ontdekken. Onderweg kom je langs bergen, valleien en meren. De volgende dag reis je richting het noorden door Country Kerry en kan je een stop maken in het pittoreske dorpje Adare en de stad Limerick. Je rijdt verder naar Dublin, de eindbestemming van deze reis.

Vanaf 245 p.p.
Ierland
Grand Tour Ierland
13 dagen jan – dec

Tijdens deze 'Grand Tour Ierland' maak je kennis met Ierland en Noord-Ierland. De reis brengt je langs de meeste hoogtepunten die het land te bieden heeft. Deze reis in het kort Na aankomst in Dublin haal je de huurauto op en ga je naar de accommodatie. Afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan ontdekken. De volgende dag vertrek je richting Cork, onderweg kan je een stop maken in de stad Kilkenny, een stad die een mix heeft tussen modern en middeleeuws. Na een mogelijk bezoek reis je door naar Cork. Vanuit Cork gaat de Grand Tour verder naar de omgeving van Kerry, vanuit hier kan je een bezoek brengen aan de stad Killarney of het Killarney National Park. Je reist verder over de Ring of Kerry, waarbij je onderweg langs schitterende landschappen komt. Na een overnachting in Limerick reis je verder door de regio van Burren naar Galway. Deze regio wordt vaak vergeleken met een maanlandschap, vanwege het gebrek aan vegetatie.

Vanaf 688 p.p.
Ierland
Ontdek het beste van het noorden van Ierland
8 dagen jan – dec

Tijdens deze 8-daagse reis met je kennis met het noorden van Ierland. En ontdek je het beste wat het noorden van Ierland te bieden heeft. Deze reis in het kort Na aankomst in Dublin, haal je de huurauto op en reis je verder richting de eerste overnachtingsplek van deze reis, Louth. Afhankelijk van het tijdstip dat je arriveert heb je de mogelijkheid om de omgeving te gaan ontdekken. Vanuit Louth reis je verder naar het noorden richting Belfast. In Belfast kan je een kijkje nemen bij de Albert Memorial Clock of een van de andere hoogtepunten van de stad. De volgende ochtend verlaat je Belfast voor een rit langs de Antrim Coast en reis je verder in de richting van Derry. De volgende dag kan je een bezoek brengen aan het Glenveagh National Park, daar vandaan reis je verder naar Donegal. Vanuit Donegal rijd je de volgende dag een deel van de Wild Atlantic Way richting Mayo, kijk je ogen uit naar de schitterende landschappen. Op dag 6 kan je naar de Country Galway en breng je een bezoek aan Connemara. De volgende ochtend verlaat de westkust van Ierland om terug te keren naar Dublin. Onderweg kan je op verschillende plekken een stop maken. Ga bijvoorbeeld naar Lough Key Forest Park, een bos park dat enkel bestaand uit 350 hectare bos. Je overnacht in de omgeving van Meath, vanuit hier reis je de volgende dag naar de luchthaven van Dublin.

Vanaf 389 p.p.
Ierland
5-daagse reis Noordwest-Ierland
5 dagen jan – dec

Deze 5-daagse reis Noordwest-Ierland is ideaal om te combineren met een stedentrip. De reis laat je kennis maken met het noord westen van Ierland. De reis in het kort De reis begint in Dublin afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan verkennen. De volgende ochtend verlaat je Dublin en rijd je noordwaarts richting Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Hier verblijf je één nacht waarna je doorrijd naar Derry. Hier kun je een wandeling langs de stadsmuren maken. Na het bezoek aan Derry vertrek je de volgende ochtend alweer richting Dublin.

Vanaf 245 p.p.
Ierland
De Causeway Coastal Route
8 dagen jan – dec

De beroemde Causeway Coastal Route is de bekende kustroute die begint in de hoofdstad Noord-Ierland, Belfast en loopt tot het prachtige en historische Derry. Deze schitterende 8-daagse autorondreis start en eindigt in Dublin. Deze reis in het kort De reis begint in Dublin, afhankelijk van hoe laat je aankomt heb je de mogelijkheid om de stad te gaan ontdekken. Na je bezoek aan Dublin gaat de reis verder noordwaarts richting Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder Newry, het Saint Patrick Center en de Down Cathedral. Op dag 3 begin je aan het Causeway Coastal Route avontuur, vanuit Belfast rijdt je langs de kust naar Ballymena. Onderweg kan je een stop maken bij Islandmagnee, waar je naar het indrukwekkende Gobbins Cliff Path kan gaan bekijken. De volgende dag verlaat je Ballymena weer en ga je verder richting Portrush. Maak een stop bij de Carrick-a-Rede touwbrug. Deze touwbrug overspant 20 meter en hangt 30 meter boven de rotsen. Vanuit Portrush kan je naar de badplaats Portstewart rijden en kan je genieten van het prachtige Portrush Whiterocks Beach. Ook kan je vandaag de oudste nederzetting van Ierland gaan bezoeken, de eindbestemming is Derry. Na een overnachting in Derry, ga je verder noordwaarts richting het Inishowen schiereiland. Het landschap hier is ontstaan tijdens de ijstijd. Vervolg je route verder naar Enniskillen. Vanuit Enniskillen reis je weer terug naar de plaats waar de reis ook is begonnen, Dublin.

Vanaf 531 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Ierland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesManuel RosdorffSpecialisme: Noorwegen, Zweden, Finland, Ierland, Japan

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Ierland heeft een zeeklimaat. De winters zijn mild en de zomers zijn koel. In de zomers komen de temperaturen eigenlijk nooit boven de 25 graden. Aan de kust komen nooit echte winters voor, terwijl in het binnenland er wel kans is op vorst en sneeuw. Lees hier meer over het weer en klimaat in Ierland.

In Ierland heb je te maken met tijdsverschil. In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.  

Ierland is een land met schitterende natuur, na elke bocht heb je weer een ander uitzicht. Of breng een bezoek aan een van de steden voor een korte stedentrip. Ierland heeft voor iedereen wat wils.

Met welke munteenheid je betaalt in Ierland, is afhankelijk van waar je bent. In de Republiek Ierland wordt betaald met de euro. Verblijf je in Noord-Ierland dan is de Britse pond de officiële munteenheid. Lees hier meer over de munteenheid in Ierland.

De beste reistijd om naar Ierland af te reizen is in de maanden mei en september. In deze maanden is de meeste kans op zonnig, helder en droog weer. Maar ieder seizoen in Ierland biedt zo zijn eigen charmes om naar het land af te reizen. Lees hier meer over de beste reistijd van Ierland.

Voor een reis naar Ierland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Lees hier meer over reisdocumenten in Ierland.