IJsberg in de Ilulissat IJsfjord

Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat

Breng je paasvakantie door tussen de sneeuw- en ijslandschappen van Groenland. De ijsbergen van de Disko-Baai hebben prachtig blauwe en turquoise tinten in deze periode. De Groenlandse toendra is bewoond door duizenden sneeuwhazen en met een beetje geluk zie je er eentje. De muskusossen en rendieren zijn gemakkelijker te herkennen. De unieke schoonheid van de Groenlandse natuur zal overweldigend zijn!

8-daagse rondreis naar Ilulissat tijdens paasvakantie

De paasvakantie is een prachtige periode om de omgeving van Ilulissat in Groenland te verkennen. IJsbergen, gletsjers, sneeuwhazen, rendieren en muskusossen sieren de omgeving en met een hondensledetocht over de toendra heb je flinke kans deze wilde dieren te zien.

Zo’n 300 km ten noorden van de poolcirkel biedt de maand april veel sneeuw voor hondensledetochten met mild lenteweer met een gemiddelde temperatuur van -8°C.

Tijdens deze 8-daagse rondreis naar Ilulissat breng je een paar nachten door in Kangerlussaq. Je krijgt hier de gelegenheid om over de Groenlandse ijskap te lopen en op zoek te gaan naar muskusossen. Hierna ga je verder naar het noorden naar de stad Ilulissat waar je zeiltochten tussen de ijsbergen, een boottocht naar het dorp Oqaatsut, hondensledetochten en wandelingen naar de ijsfjord kan ondernemen. De stad is levendig met musea, restaurants en cafés.

Dag 1: Aankomst Kangerlussuaq, reis naar de ijskap (optioneel)

Bij deze 8-daagse rondreis naar Ilulissat, Groenland kom je aan in Kangerlussuaq waar je welkom geheten wordt en een informatiebijeenkomst krijgt. Hier vertellen ze je meer over het gebied en de mogelijke excursies.

Kangerlussuaq ligt tussen glooiende bergen en dicht bij de Groenlandse ijskap. Vanaf hier kun je gemakkelijk rendieren en muskusossen van dichtbij ervaren. De Groenlandse ijskap die zo’n 80% van Groenland bedekt is vanaf deze plek ontzettend goed te bereiken.

Optioneel: naar de ijskap

Het Groenlandse ijs ligt op zo’n 30 km van de stad waar we met een 4×4 voertuig heenrijden door het prachtige morenelandschap. Je rijdt over een onverharde weg naar Punt 600, waarvandaan je zelf de ijskap op gaat lopen. Er bestaat een grote kans om rendieren en muskusossen te spotten.

Dag 2: Naar Ilulissat, stadswandeling (optioneel)

Vandaag vlieg je naar Ilulissat waar je de komende dagen doorbrengt. Het landschap van Ilulissat bestaat uit sneeuw en ijs en is daardoor zeer geschikt voor winterreizen en hondensledetochten.

Optioneel: culturele geschiedenis tour

Ilulissat werd gesticht in 1741 en heette voormalig Jakobshvn. Vandaag de dag is het de op twee na grootste stad van Groenland met zo’n 4.500 inwoners.

Je krijgt een stadswandeling begeleid door een gids die je vertelt over de geschiedenis van de stad en de Groenlandse cultuur. Je gaat op bezoek bij de vissers in de haven, de verkopers van producten en je passeert de geboorteplaats van Knud Rasmussen en de oude houten kerk van Zion. Je zult ongetwijfeld de herrie horen van de sledehonden die net buiten de stad verzamelen.

Dag 3: Ilulissat, hondensledetocht (optioneel)

Op de derde dag van deze 8-daagse rondreis naar Ilulissat ga je Ilulissat zelf verkennen of je gaat mee met de hondensledetocht. De monding van de ijsfjord is zowel in de zomer als de winter erg indrukwekkend! Deze hondensledetocht duurt zo’n 2 uur waarbij je 7 km over de berg Little Akinnaq rijdt tot je een prachtig uitzichtpunt bereikt hebt. De reis brengt je door heuvelachtig bergterrein en de honden gaan zowel voor als achter de slee lopen. Dit omdat ze als een rem werken wanneer je steile oppervlakken op de heuvels tegenkomt.

De hondenslee is een 2000-jarige traditie van de Inuit en een van de grootste kenmerken van Groenland. Het basisprincipe is nog altijd hetzelfde als voor de middeleeuwen; honden in harnassen vastgebonden aan een eenvoudig geconstrueerde slee van hout. Een schitterende ervaring!

Dag 4: Ilulissat, wandelen naar een verlaten Inuit-nederzetting (optioneel)

Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf je dag in te vullen. Bezoek het naaiatelier waar ze souvenirs maken van zeehondenvel of ga winkelen in de ambachtswinkels waar je andere souvenirs vindt van slagtanden, botten en geweien.

Een andere optie is om de excursie mee te doen en een wandeling te maken naar de verlaten nederzetting Sermermiut bij de ijsfjord.

Optioneel: wandeling naar de verlaten nederzetting van Sermermiut

Zo’n 1,5 km ten zuiden van Ilulissat vindt je de oude nederzetting Sermermiut. Gedurende 4000 jaar leefden de Inuit-culturen in de nederzetting omdat het een goede plek was om te jagen. Je zult meer te weten krijgen over de leefstijl en gebruiken van de Groenlanders voordat de Europeanen arriveerden. In deze periode is het lastig om de ruïnes te zien omdat het bedekt is met sneeuw maar het uitzicht is meer dan de moeite waard.

Na het zien van het uitzichtpunt vanaf de Kællingekløft, de plek waar oude mensen zich in tijden van nood van de klif zouden werpen lopen we weer terug. Deze begeleide wandeling kan natuurlijk ook alleen gedaan worden. Echter voelen mensen zich vaak beter op hun gemak bij het hebben van een gids tijdens hun eerste wandelingen in de Groenlandse heuvels.

Dag 5: Ilulissat, naar de ijsfjord (optioneel)

Disko-Baai is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Groenland. Ten eerste vanwege het ijs maar ook door de schoonheid van het gebied, de culturele attracties en interactie tussen het traditionele Inuit-leven en het moderne stadsleven. Vandaag kun je weer op eigen houtje Ilulissat verkennen of meegaan met een excursie.

Optioneel: zeilen naar de ijsfjord

Vaar tussen de gigantische ijsbergen van de ijsfjord Ilulissat. Dagelijks stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs het fjord in. De drijvende ijsbergen zijn soms meer dan 100 meter breed en met een hoogte van max. 100 meter boven het wateroppervlak. Het is zelfs mogelijk om onder deze enorme ijsbergen door te varen.

Als je op 7 april aan je reis begint – Gala diner

’s Avonds word je uitgenodigd voor een galadiner met entertainment.

Dag 6: Ilulissat

Vandaag is de dag weer tot je vrije beschikking. Ga lekker ontspannen in het hotel, geniet van een boek en het prachtige uitzicht of ga wandelen in de omgeving.

Als je op 6 april aan je reis begint – Gala diner

’s Avonds word je uitgenodigd voor een galadiner met entertainment.

Dag 7: Ilulissat

Vandaag is het tijd om de ijsfjord te voet te verkennen. Breng je rugzak mee met eten en warm water en ga op je eigen tempo langs de prachtige ijsfjord wandelen waar grote ijsbergen naar de Disko-Baai drijven.

Dag 8: Vlucht naar huis

Vandaag vlieg je via Kangerlussuaq en Denemarken weer terug naar huis.

Bekijk deze video alvast om een goede indruk van de omgeving te krijgen.

 • Retour vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq
 • Retour vlucht Kangerlussuaq – Ilulissat
 • Eten en drinken aan boord van de Air Greenland-vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 6 kilo handbagage
 • Transfers
 • Overnachtingen incl. ontbijt
 • 2 informatiebijeenkomsten
 • Galadiner met entertainment (excl. drankjes)
 • Bijdrage aan het reisgarantiefonds
 • Belastingen en toeslagen

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch en diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Excursies

Voor deze reis 8-daagse rondreis naar Ilulissat Groenland ‘Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat’ geldt de prijs vanaf € 3.150 per persoon (bij 2 pers).  Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Vertrekdata 2023:

 • 3 – 10 april

De vertrekdata voor 2024 vind je hier binnenkort terug.

This excursion package offers you the opportunity to experience the great arctic nature and cultural history of the area.

 • Excursion to the Greenland Ice Sheet, Point 660 (5 hours)
 • Town walk in Ilulissat (2 hours)
 • Hike to Sermermiut by Ilulissat Ice Fjord (2 hours)
 • Sailing at Ilulissat Ice Fjord (2,5 hours)
 • Meet the Sled Dogs (1 hour)
 • Dog sledding in Ilulissat, incl. rental of clothes and boots, 2 people per sled (1,5 hours)

Impressies

Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat

Regio's bij deze reis

Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat
Noord-Groenland
West-Groenland

Populaire reizen naar Groenland

Bekijk hier onze meest populaire Groenlandreizen
Groenland
Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
8 dagen juni – september

Op naar de Groenlandse ijskap Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen. Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland. De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Vanaf 3.465 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2.672 p.p.
Groenland
Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
8 dagen januari – maart

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven! Kangerlussuaq - de grote fjord Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq. Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren. Sisimiut - "de mensen bij de vossen" Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo'n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland. Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt. Deze reis naar Groenland samengevat Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Vanaf 2.267 p.p.
Groenland
Disko Baai droomreis
12 dagen juni – september

Aan de oevers van Disko Baai Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden. De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen. Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Vanaf 4.911 p.p.
Groenland
Buiten de gebaande paden van Groenland
10 dagen juni – augustus

Welkom in West-Groenland Tijdens deze tour door West-Groenland treed je buiten de gebaande paden. Je krijgt een combinatie van de meest populaire attracties in Groenland en twee unieke en ongerepte plekken in Noord-Groenland. Deze tour is enorm gevarieerd en zal natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar combineren voor de ultieme ervaring. Deze tour door West-Groenland is voor de nieuwsgierige en actieve reiziger. De natuur is ontzettend indrukwekkend en de activiteiten gaan van zeilen, wandelen tot een ATV rijden en een gletsjer wandeling over het ijs. Je wordt meegenomen naar een gebied met natuurlijke schoonheid. Enkele hoogtepunten tijdens deze tour door West-Groenland zijn de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, walvishoofdstad Qasigiannguit, kamer met uitzicht op de ijsbergen bij Ilimanaq Lodge, de beroemde Ilulissat-ijsfjord en de geheime Tasiusaq-fjord en een gletsjerwandeling. Je krijgt inzicht op de manier van leven in zowel kleine dorpen als moderne steden in Groenland. Daarnaast leer je meer over de vroege Inuit immigratie in Groenland en zal je voormalige nederzettingen bezoeken en een idee krijgen van de rijke geschiedenis van het land.

Vanaf 4.900 p.p.
Groenland
10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – september

Een cocktail met alle hoogtepunten van Zuid-Groenland Van verbazingwekkende wildernis, spectaculaire fjorden, historische bezienswaardigheden tot bijzondere activiteiten in de steden en nederzettingen. Deze wandelreis in Zuid-Groenland laat je alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van het eiland zien. Ontdek de prachtige wildernis, maak boottochten op spectaculaire fjorden en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden en activiteiten in moderne steden en nederzettingen. Je wandelreis in Zuid-Groenland begint in Narsaq, dit is een moderne en middelgrote stad die is omringd door ijs. Je zult ook drie nachten verblijven in het mooiste dorp van Groenland: Igaliku. Igaliku beschikt over goede wandelmogelijkheden. Ook verblijf je in een schapenboerderij in een gebied met prachtige natuur. Hier kan je genieten van de gastvrijheid van een Groenlandse familie. Hoogtepunten van deze reis Verbazingwekkend mooie wildernis Boottochten op prachtige fjorden Bezoek aan historische plaatsen Verschillende activiteiten, zoals wandelen en boottochten Deze wandelreis in Zuid-Groenland in het kort Deze wandelreis in Zuid-Groenland is een perfecte mix van natuur en cultuur en al wandelend door het prachtige landschap maak je herinneringen om nooit te vergeten! Krijg vast een indruk van Zuid-Groenland met deze video.

Vanaf 1.326 p.p.
Groenland
Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat
8 dagen april – april

Breng je paasvakantie door tussen de sneeuw- en ijslandschappen van Groenland. De ijsbergen van de Disko-Baai hebben prachtig blauwe en turquoise tinten in deze periode. De Groenlandse toendra is bewoond door duizenden sneeuwhazen en met een beetje geluk zie je er eentje. De muskusossen en rendieren zijn gemakkelijker te herkennen. De unieke schoonheid van de Groenlandse natuur zal overweldigend zijn! 8-daagse rondreis naar Ilulissat tijdens paasvakantie De paasvakantie is een prachtige periode om de omgeving van Ilulissat in Groenland te verkennen. IJsbergen, gletsjers, sneeuwhazen, rendieren en muskusossen sieren de omgeving en met een hondensledetocht over de toendra heb je flinke kans deze wilde dieren te zien. Zo'n 300 km ten noorden van de poolcirkel biedt de maand april veel sneeuw voor hondensledetochten met mild lenteweer met een gemiddelde temperatuur van -8°C. Tijdens deze 8-daagse rondreis naar Ilulissat breng je een paar nachten door in Kangerlussaq. Je krijgt hier de gelegenheid om over de Groenlandse ijskap te lopen en op zoek te gaan naar muskusossen. Hierna ga je verder naar het noorden naar de stad Ilulissat waar je zeiltochten tussen de ijsbergen, een boottocht naar het dorp Oqaatsut, hondensledetochten en wandelingen naar de ijsfjord kan ondernemen. De stad is levendig met musea, restaurants en cafés.

Vanaf 3.150 p.p.
Groenland
Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
5 dagen augustus – november

Op naar de Groenlandse ijskap Geniet tijdens deze korte vakantie naar Groenland tijdens de herfst van de Groenlandse ijskap met een grote kans om vanaf september het noorderlicht te kunnen waarnemen. Neem een aantal dagen vrij en stap op het vliegtuig naar Groenland om je herfstvakantie hier door te brengen. Het gebied rond Kangerlussuaq biedt ontzettend veel geweldige natuurervaringen. Muskusossen, een van de langste fjorden ter wereld en de adembenemende bergen. Maak een uitstapje op de Groenlandse ijskap en kijk uit naar het zien van het noorderlicht dansend in de lucht. Kangerlussuaq is de drukste luchthaven van Groenland tegenwoordig. Daarnaast heeft het een rijke geschiedenis beginnend tijdens de Tweede Wereldoorlog, door de koude oorlog en uiteindelijk ontwikkelde het zich tot een moderne internationale luchthaven.

Vanaf 1.131 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te ontdekken.