Ferry passengers standing on the deck to look at the Ilulissat icefjord

Lentekriebels in Groenland

Ontdek West- en Zuid-Groenland met onze 10-daagse reis: Lentekriebels in Groenland. Een unieke reis waar je per binnenlandse vlucht en schip de westkust van Groenland ontdekt, en de meest populaire locaties en steden in Groenland aandoet.

We hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten voor je geselecteerd: de Groenlandse ijskap in Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in Disco Bay en de wereldberoemde Ilulissat ijsfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. Een Engelssprekende gids reist met je mee en kan je alles vertellen over deze unieke highlights.

Groenlandse lente en middernachtzon

Als je in mei reist beleef je de lente in Groenland, met zachte temperaturen die door de droge lucht aangenaam fris voelen. Vanaf half mei regeert de middernachtzon ten noorden van de poolcirkel, wat zorgt voor lange zonnige dagen. Lentekriebels in Groenland is een onvergetelijke reis vol bijzondere indrukken – en natuurlijke bezienswaardigheden in overvloed. De reis is zo samengesteld dat je Groenland zelf kunt verkennen. Een gids reist met je mee en voorziet je van praktische informatie en bijzondere Groenlandse verhalen.

Let op: passend bij deze reis heb je een vlucht en hoogstwaarschijnlijk ook een overnachting nodig in Kopenhagen. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze vluchten en overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De vlucht vanaf Kopenhagen naar Groenland (en v.v.) is wel inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in deze reis, dan stellen wij graag passend bij jouw wensen een offerte op maat samen.

Dag 1: Aankomst Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap (optioneel)

Je vliegt van Kopenhagen naar Kangerlussuaq met Air Greenland. De eerste aanblik van Groenland is uniek en zal het decor vormen voor jouw Groenland reis. In Kangerlussuaq checken we in bij Hotel Kangerlussuaq. Nadat je welkom bent geheten door je gids, krijg je de kans om de indrukwekkende ijskap te bezoeken.

 • Excursie naar de ijskap, Point 660 (optioneel)
  De Groenlandse ijskap is de op een na grootste ijskap ter wereld, beslaat 80 procent van Groenland en heeft onderzoekers en ontdekkingsreizigers door de eeuwen heen gefascineerd. En met goede reden: het is werkelijk een unieke ervaring om naar het enorme ijsveld te kijken en de krachten van de natuur te ervaren. Onderweg passeren we de spectaculaire Russell gletsjer, wederom een adembenemend gezicht met zijn verticale ijsmuur van wel 60 meter hoog.

Dag 2: Verken Nuuk en overnachting op het schip Sarfaq Ittuk

Na het ontbijt vlieg je van Kangerlussuaq naar hoofdstad Nuuk. Na aankomst is het tijd om de noordelijke hoofdstad te verkennen. Het letterlijke hoogtepunt van Nuuk, de Sermitsiaq berg, zorgt voor een majestueus ontvangst. De fantastische fjorden weerspiegelen de wilde natuur, wat de kleine metropool zo bijzonder maakt.

Tijdens de tour maak je kennis met de bezienswaardigheden van Nuuk, waaronder het Groenlands Nationaal Museum, het prachtige kunstcentrum Katauaq – waarvan de gevel de vorm heeft van het noorderlicht – en het oude Nuuk met het standbeeld van de beroemde Deens-Noorse missionaris Hans Egede, uitkijkend over de oude koloniale haven. Gebruik de rest van de middag om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken.

’s Nachts ga je aan boord van het schip Sarfaq Ittuk en vaar je in twee dagen naar Ilulissat. Dit schip vaart op en neer langs de westkust – en wordt door de Groenlanders zelf gebruikt. Wanneer het schip in de kustplaatsen aanmeert, is het voor de Groenlanders elke keer weer een vreugdevol weerzien. Tijdens de reis kun je genieten van het Groenlandse landschap vanuit de panoramische lounge aan de achterkant van het schip, of vanuit de vele buitenruimtes met heerlijke loungestoelen.

Dag 3: Op zee, stop in Sisimiut en gegidste rondleiding

In de loop van de ochtend meer je aan in Maniitsoq en Kangaamiut, en hoewel je niet van boord kan gaan, is het altijd leuk om vanaf het dek naar het leven in de haven en de dorpen te kijken.

Je arriveert rond 18.00 uur in Sisimiut. Sisimiut is de tweede grootste stad van Groenland met iets meer dan 5.500 inwoners. De sfeer in de stad is warm en ademt het authentieke Groenland. Het kleurenpalet van de huizen zorgt voor een prachtig contrast met het achterliggende rotsachtige gebied. In Sisimiut bezoek je het plaatselijke museum. Onderweg loop je door de oude wijk met de nog originele koloniale gebouwen, waar ook het museum deel van uitmaakt. In het museum krijg je inzicht in het leven in Sisimut door de eeuwen heen. Hierna ga je weer aan boord van het schip en vaar je verder naar het noorden.

Dag 4: Aankomst Ilulissat – het dorp bij de ijsfjord en gegidste tour

Wanneer je Ilulissat nadert, kun je genieten van de buitenaardse aanblik van de blauwwitte ijsbergen. Sommige zijn slechts grote brokken ijs, terwijl andere hoog boven je uittoren. Wat een welkom en kennismaking met de prachtige Disco Bay!

Onder leiding van de gids verken je de stad, zodat je kennis kunt maken met Ilulissat. Je krijgt een introductie over de geschiedenis en cultuur van de stad en bezoekt het museum, de oude koloniale huizen, Zion’s Church en de levendige haven. Ilulissat betekent ijsbergen, wat vanzelfsprekend is als je de prachtige ijsfjord en de talrijke ijsbergen majestueus rond ziet drijven in de fjord.

Dag 5: Ilulissat, wandelen naar de ijsfjord en cruise tussen de ijsbergen (optioneel)

Geniet op eigen gelegenheid van Ilulissat. Er is een reden waarom deze prachtige stad een van de meest bezochte plekken van Groenland is en dat is de indrukwekkende ijsfjord. De ijsfjord kan over zee, over land en vanuit de lucht bezocht worden. Wandel op eigen gelegenheid naar de ijsfjord of maak een wandeling door de stad.

Je kunt ook deelnemen aan een wandeling naar Sermermiut, een oude nederzetting direct aan de monding van de ijsfjord, waar gigantische ijsbergen op een oude morene zijn gestrand. Ook bezoek je het prachtige Ice Fjord Centre.

 • Varen tussen de ijsbergen (optioneel)
  ’s Avonds kun je een cruise maken tussen de ijsbergen door die – ongeacht het weer – gegarandeerd adembenemend zijn. De middernachtzon staat laag aan de horizon. Hierdoor kan lastig zijn om de nacht van de dag te onderscheiden. Reflecties van het zachte, warme licht maken de ijsbergen en bergtoppen oranje en het water bijna paars.

Dag 6: Ilulissat op eigen gelegenheid of dagexcursie met gids naar Ilimanaq (optioneel)

Je kunt de dag op eigen gelegenheid doorbrengen, maar je kunt ook een dagtocht naar Ilimanaq maken als je het excursiepakket hebt geboekt.

 • Dagtocht naar Ilimanaq (optioneel)
  Nog maar één generatie geleden woonden de meeste Groenlanders in kleine nederzettingen langs de ruige kustlijn. Tegenwoordig wonen de meeste inwoners in de steden, hoewel Ilulissat nog steeds vier bloeiende nederzettingen heeft. Eén daarvan is Ilimanaq, net ten zuiden van de ijsfjord.
  Ilimanaq, wat ‘plaats voor verwachtingen’ betekent in het Deens, was ooit een traditionele jachtgemeenschap. Tegenwoordig is het een unieke mix van toerisme, natuur, visserij, cultuur en duurzaamheid. Deze ontwikkeling is te danken aan de ligging van Ilimanaq ten zuiden van de Ilulissat ijsfjord en de restauraties van de prachtige, oude koloniale gebouwen en natuurlijk de Ilimanaq Lodge (die nog onder constructie is).
  Je vaart door de ijsfjord naar Ilimanaq, dat bijna 15 kilometer ten zuiden van Ilulissat ligt. Daar aangekomen neemt de gids je mee op een rondleiding, en vertelt verhalen over het leven in Ilimanaq in het heden en verleden.

Dag 7: Ilulissat op eigen gelegenheid of dagexcursie met gids naar Ilimanaq (optioneel)

Je kunt deze dag op eigen gelegenheid doorbrengen, of je kunt op ontdekkingstocht gaan naar Ilimanaq, als je het excursiepakket hebt geboekt. Details vind je in het programma voor dag 6.

Dag 8: Vertrek 

Na een bijzondere reis is het tijd om naar huis te gaan.

 • Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq met Air Greenland
 • Vlucht Kangerlussuaq – Nuuk met Air Greenland
 • Vlucht Ilulissat – Kangerlussuaq met Air Greenland
 • Nuuk – Ilulissat met MS Sarfaq Ittuk (Arctic Umiaq Line)
 • Transfers
 • 2 nachten in een hut op het schip (eigen badkamer/toilet)
 • 1 nacht in Hotel Kangerlussuaq (eigen badkamer/toilet)
 • 4 nachten in Hotel Arctic (eigen badkamer/toilet)
 • Ontbijt (alle hotels)
 • Volpension op het kustschip van zaterdagochtend tot zondagmiddag (excl. drankjes)
 • Afscheidsdiner in het hotel (excl. drankjes)
 • 1 diner in Kangerlussuaq (excl. drankjes)
 • Eten en drinken aan boord tijden de vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq z/w
 • Begeleide rondleidingen in Nuuk, Sisimiut en Ilulissat
 • Begeleide wandeling naar de oude nederzetting Sermermiut aan de ijsfjord
 • Bezoek aan Ice Fjord Centre
 • Engelssprekende reisleider
 • Alle vlucht-/transportbelastingen en -kosten die bekend zijn op het moment van publicatie
 • 20 kg ingecheckte bagage en 8 kg handbagage
 • Let op: bij vertrek op 2 mei vindt de accommodatie en het afscheidsdiner in Ilulissat plaats in Hotel Icefiord en niet in Hotel Arctic

 • Retourvlucht Nederland – Denemarken
 • Niet genoemde maaltijden
 • Excursies (we raden aan om het excursiepakket vooraf te boeken)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Optionele excursies

Voor deze reis geldt de prijs vanaf € 3.926 per persoon (bij 2 pers). Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op, inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenland-reis.

Vertrekdata 2024:

 • 2 – 9 mei
 • 9 – 16 mei | (uitverkocht)
 • 16 – 23 mei | (uitverkocht)

Groenland - Spring Time in the Arctic

Groenlandse ijskap en Ilulissat ijsfjord

Dit excursiepakket laat je kennismaken met de arctische natuur in en om Kangerlussuaq, en de indrukwekkende ijspieken van de Ilulissat ijsfjord.

 • Excursie naar de Groenlandse ijskap, Point 660 (5 uur)
 • Boottocht naar de Ilulissat ijsfjord (2,5 uur)
 • Dagexcursie (per boot) naar Ilimanaq (5 uur)

Goed om te weten
Dit excursiepakket bestaat uit de meest populaire excursies en past perfect in het programma van Lentekriebels in Groenland. We raden aan om dit pakket direct bij je reis te boeken. Boek je het pakket later? Dan kan het pakket uitverkocht zijn.

Impressies

Lente kriebels in Groenland

Regio's bij deze reis

Lentekriebels in Groenland
West-Groenland
Zuid-Groenland

Onze reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod
Groenland
Op zoek naar het Noorderlicht, West-Groenland
4 dagen nov – maart

Deze 4-daagse individuele noorderlichtreis naar Groenland in de winter is bestemd voor avontuurlijke reizigers die het échte leven op Groenland willen ervaren. Deze reis is ook bijzonder geschikt als aanvulling op je reis naar IJsland in de wintertijd. Ontdek de schoonheid van het arctische landschap in de winter! En niet onbelangrijk: het noorderlicht. Op deze hoge breedtegraad is het noorderlicht sensationeler dan waar ook. Om je arctische avontuur compleet te maken, trek je er ook nog op uit met een hondensledetocht. Noorderlichtreis naar Groenland De reis begint met een geweldige noorderlicht sneeuwschoentocht langs de beroemde IJsfjord. Geniet van het uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van de Groenlandse ijskap in de fjord. De volgende dag verken je het schitterende ijzige landschap op de meest authentieke manier. Een reis naar Groenland is namelijk niet compleet zonder een hondensledetocht! Doordat er weinig wegen zijn op Groenland gebruiken de inwoners de hondenslede als vervoersmiddel. De laatste dag kun je vrij besteden in Ilulissat waar je ter plaatse een verscheidenheid aan spannende excursies kunt boeken. Je kan dan bijvoorbeeld Disko Island gaan verkennen. Deze reis is geschikt van november tot half maart om het spectaculaire noorderlicht te kunnen waarnemen.

Vanaf 878 p.p.
Groenland
Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
15 dagen juni – aug

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse 'Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden' reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen. Jouw Groenlandreis in het kort Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld. Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Vanaf 9956 p.p.
Groenland
Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
8 dagen feb – maart

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven! Kangerlussuaq - de grote fjord Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq. Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren. Sisimiut - "de mensen bij de vossen" Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo'n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland. Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt. Deze reis naar Groenland samengevat Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Vanaf 2261 p.p.
Groenland
Uniek zomers avontuur
8 dagen juni – sep

Ga op één van de meest diverse reizen naar Groenland, waar je per binnenlandse vlucht en schip Groenland ontdekt. Ervaar de meest populaire bezienswaardigheden en steden van Groenland tijdens onze 8-daagse reis: Uniek zomers avontuur. Ontdek de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in het Disko Bay-gebied en het UNESCO-werelderfgoed van de Ilulissat ijsfjord. Groenlandse zomer – een explosie van licht Onze reis 'Uniek zomers avontuur' vertrekt in juni, juli of augustus op het hoogtepunt van de zomer in Groenland, waar de zon regeert en de duisternis 's nachts verbannen is. Dit betekent lange dagen licht, waardoor je Groenland op je gemak kunt verkennen. De route is zo samengesteld zodat je voldoende tijd hebt om Groenland van binnen en buiten te leren kennen. Je Engelssprekende gids voorziet je van praktische informatie en de mooiste verhalen, rechtstreeks uit Groenland!

Vanaf 5777 p.p.
Groenland
Disko Baai droomreis
12 dagen juni – sep

Aan de oevers van Disko Baai Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden. De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen. Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Vanaf 5147 p.p.
Groenland
Lentekriebels in Groenland
8 dagen mei – mei

Ontdek West- en Zuid-Groenland met onze 10-daagse reis: Lentekriebels in Groenland. Een unieke reis waar je per binnenlandse vlucht en schip de westkust van Groenland ontdekt, en de meest populaire locaties en steden in Groenland aandoet. We hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten voor je geselecteerd: de Groenlandse ijskap in Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in Disco Bay en de wereldberoemde Ilulissat ijsfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. Een Engelssprekende gids reist met je mee en kan je alles vertellen over deze unieke highlights. Groenlandse lente en middernachtzon Als je in mei reist beleef je de lente in Groenland, met zachte temperaturen die door de droge lucht aangenaam fris voelen. Vanaf half mei regeert de middernachtzon ten noorden van de poolcirkel, wat zorgt voor lange zonnige dagen. Lentekriebels in Groenland is een onvergetelijke reis vol bijzondere indrukken – en natuurlijke bezienswaardigheden in overvloed. De reis is zo samengesteld dat je Groenland zelf kunt verkennen. Een gids reist met je mee en voorziet je van praktische informatie en bijzondere Groenlandse verhalen.

Vanaf 3926 p.p.
Groenland
Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
5 dagen april – dec

Houd je van ontdekken, maar heb je slechts beperkte tijd? Wil je Ilulissat in Groenland bezoeken? Met deze reis kun je in relatief korte tijd enkele hoogtepunten van Groenland ervaren. Vlieg naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen, waar grote indrukken en ervaringen te vinden zijn vlak bij het 4-sterren Hotel Arctic, jouw uitvalsbasis. Met zijn uitzonderlijke ligging, spectaculair uitzicht en de mogelijkheid om jezelf te verwennen in het restaurant van het hotel, is Hotel Arctic het perfecte startpunt voor dit unieke verlengde weekend.  Je reist in de herfst, een seizoen dat gekenmerkt wordt door rust na een korte en hectische zomer. De herfst laat ook de vele aspecten van de Arctische natuur zien; van prachtige zonnige dagen, die de bergen in geelbruine tinten draperen met een intensiteit die vaak de middernachtzon van de zomer overtreft, tot dramatische herfststormen, aantrekkelijk door hun harde schoonheid maar die ook goede kleding vereisen.

Vanaf 2048 p.p.
Groenland
Zuidwest-Groenland steden en nederzettingen
8 dagen juni – sep

Ontdek verscheidene nederzettingen in Zuidwest-Groenland Tijdens deze reis ervaar je zowel de prachtig gelegen stad Narsaq als de bruisende stad Qaqortoq. Narsaq ligt tussen weelderige heuvels omringd door water gevuld met ijsbergen, en Qaqortoq is een mix van charmante oude koloniale huizen en jonge studenten die een modern leven leiden. De vier dagen gevuld met "stadsleven" staan ​​in contrast met de heerlijke rust, warmte en het ongestoorde paradijs van het dorp Igaliku. Aan het einde heb je tijd om de historische plek Brattahlid te bezoeken en een boottocht te maken tussen de verbazingwekkende blauwe ijsbergen van de Qooroq Ice Fjord.

Vanaf 1194 p.p.
Groenland
Zelf samengestelde individuele reis Groenland
feb – nov

Boek jouw individuele en zelf samengestelde reis bij Creating Stories Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Groenland. Maak een avontuurlijke reis Groenland passend bij je wensen en de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Met een zelf samengestelde reis naar Groenland ga je op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis. We regelen je reis tot in de puntjes naar jouw wensen. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en welke gebieden van Groenland je gaat verkennen. Daarnaast bieden wij je advies waar nodig. Ook bepaal je zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Tijdens je vakantie Groenland overnacht je over het algemeen in hostels of boerderijen/hotels/guesthouses. De keuze van accommodatie is vrij beperkt op Groenland. Maar met de verschillende mogelijkheden die er zijn, stellen we jouw reis op maat! Onze sterke kanten zijn maatwerk, kennis en ervaring. Wanneer je zelfstandig of in overleg met ons een avontuurlijke reis Groenland wilt samenstellen is dat ook zeker mogelijk. Je kunt je wensen aan ons doorgeven, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Je reis naar Groenland bestaat uit het bewandelen van de gigantische gletsjers, eropuit gaan in de natuur, boottochten naar de ijsbergen, hondensledetochten maar ook kajaktochten of walvissafari's. Kom meer te weten over de Inuit cultuur en de lokale bevolking. Beleef de puurheid van deze unieke en geïsoleerde bestemming met ruige landschappen.

Vanaf 630 p.p.
Groenland
Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
8 dagen mei – sep

Op naar de Groenlandse ijskap Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen. Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland. De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Vanaf 3178 p.p.
Groenland
Groenland winter avontuur
5 dagen feb – maart

Geniet van het magische noorderlicht, maak een onvergetelijke huskysledetocht en verken de Groenlandse ijskap met ons 7-daagse Groenland winter avontuur! In de omgeving van Kangerlussuaq vind je unieke natuur en dito wildlife: van wollige muskusossen en net zo wollige sledehonden tot adembenemende ijzige pieken. Stap de Groenlandse ijskap op en zie het noorderlicht aan de hemel dansen (bij vertrek vóór april). Onze reis Groenland winter avontuur is de perfecte winterstop!

Vanaf 1434 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2841 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Er zijn verschillende tijdzones in Groenland, maar de meeste reizigers kunnen uitgaan van de tijdzone in West-Groenland en Tasiilaq/Kulusuk in Oost-Groenland. Sinds oktober 2023 is het tijdsverschil tussen Europa (CET) en West-Groenland drie uur (in plaats van de eerdere vier uur).