Twee landen en één zee

Twee landen en één zee

Reis langs de kust van Zweden en Finland

Reis langs alle hoogtepunten van de noordelijke Oostzee in deze 10-daagse rondreis langs de kust van Zweden en Finland. Ervaar de adembenemende kliffen van de Hoge Kust van Zweden en de fascinerende eilanden van de Finse Kvarken archipel. Ontdek hier de wilde, romantische natuur met ongetemde rivieren, meren, baaien en stranden en pak daarnaast ook nog een stukje Zweeds Lapland mee. Lees hieronder snel meer over deze reis.

Hoogtepunten van deze reis:

 • Bezoek de Hoge Kusten van Zweden (op de UNESCO-lijst)
 • Ontdek de Kvarken archipel in Finland (op de UNESCO-lijst)
 • Maak een uitstapje naar het onontdekte Zweeds Lapland
 • Steek de noordelijke Oostzee over per veerboot
 • Bezoek alle hoogtepunten van de kust van Zweden en Finland
 • Breid je reis uit met één of meerdere nachten in een van de ‘birds nests’ in Granö

Dag 1: Aankomst in Umeå

Je reis langs de kust van Zweden en Finland gaat van start. Je reis begint in Umeå in Noord-Zweden, ook wel de poort naar Zweeds Lapland genoemd. Met zijn indrukwekkende design, cultuur en ongerepte natuur is Umeå een fijne stad om je reis te starten. Umeå heeft een rijk cultureel aanbod en is in 2014 tot Europese Culturele Hoofdstad benoemd. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Norrlands Opera, het Umedalens Sculpture Park en het Bildmuseet.

In het Västerbottens museum leer je meer over de regio en de lokale bevolking, de Sámi. Umeå bevindt zich op een unieke locatie vlakbij de rivier de Ume. Maak zeker even een wandeling langs de oevers van de rivier. ’s Avonds kun je in de vele restaurants genieten van de specialiteiten van de regio, zoals de Västerbottensost, de beroemde Västerbotten kaas. Je slaapt vanavond in het charmante Elite Hotel Mimer (of vergelijkbaar).

Dag 2: Umeå – Vasterö – Kvarken archipel

Na een korte rit kom je aan in de nabijgelegen haven van Holmsund. Hier ga je aan boord van de Wasaline veerboot, ’s werelds modernste en milieuvriendelijkste veerboot. Voel de wind in je haren terwijl je over de noordelijke Oostzee vaart en de Zweedse kust verruilt voor de Finse. Vanaf de boot kun je de kustlijn van de Kvarken archipel (UNESCO Werelderfgoed) uit de zee zien oprijzen. De ontelbare eilanden van de archipel hebben een diverse flora en fauna en rijzen als groene heuvels boven het water uit.

Je eindpunt is de Finse stad Vaasa. Reis op weg naar je accommodatie zeker even naar het eiland Replot. Het eiland heeft een imposante brug en rond het eiland vind je de fantastische natuur van het natuurreservaat Svedjehamn. Via Maxmo kun je de kust bereiken die via verschillende eilanden met dammen en bruggen verbonden is. Je slaapt 2 nachten in de Wästinn Lodge. De reistijd bedraagt ongeveer 1 uur (70 km) + de veerverbinding van ongeveer 4 uur.

Dag 3: Vasterö – De archipel van Österbotten

De eilanden Österö en Västerö zijn gemakkelijk te voet of per fiets te verkennen. Neem ook zeker je zwemspullen mee. Er zijn talrijke zwemplekken op de archipel te vinden. Österbotten betekent “Oostelijke Botten” en de regio Västerbotten in Zweden (waar je vandaan komt) “Westelijke Botten.” Dit stamt nog uit de tijd dat Zweden en Finland één koninkrijk waren. Langs de westkust wonen veel Zweeds sprekende Finnen. Geniet van je bezoek aan deze mooie archipel.

Dag 4: Vasterö – Culturele hoofdstad Oulu

Reis vandaag langs de Oostzee naar Jakobstad (in Fins: Pietarsaari). De stad staat bekend om zijn tsaristische woningen. Gezien bijna 60% van de inwoners Zweeds spreekt, wordt de naam Jakobstad het meest gebruikt (bijvoorbeeld op het plaatsnaambord, treinstation, enz.). Volg de eilandroute via “Hästgrundet” naar Kokkola (Karleby). Op het schiereiland Rummelö (uitkijkpunt) heb je een fantastisch uitzicht op de zonsondergang in de zee. Begin juli gaat de zon 2 uur kort en zul je hier getuige zijn van de middernachtzon. Als je verder langs de kustroute rijdt, kom je bij Oulu uit.

Deze stad zal in 2026 uitgeroepen worden tot Europese Culturele Hoofdstad. Het eiland Pikisaari is absoluut een hoogtepunt. Pikisaari ligt op slechts een paar minuten lopen van centraal Oulu en was vroeger een industriegebied. Tegenwoordig wonen er talloze kunstenaars en ambachtslieden op het eiland. De oude fabrieksgebouwen zijn gerenoveerd en omgebouwd tot ateliers en kunstenaarsappartementen. Het Sailors’ Heritage Museum is gevestigd in het oudste houten huis van Oulu. Bij openluchtmuseum Turkansaari kun je zien hoe mensen vroeger langs de Oulu-rivier leefden. Het openluchtmuseum bestaat uit meer dan 40 historische gebouwen met originele inrichting. Je slaapt 1 nacht in Sokos Hotel Arina (of vergelijkbaar). De reistijd bedraagt ongeveer 4 uur (315 km).

Dag 5: Oulu – Övertorneå – Twee landen en één rivier

Voor alle reisdagen geldt: neem ook zeker de tijd voor een picknick in de omliggende natuur. In het Zweeds ook wel bekend als een fika. Dit geldt ook zeker voor je reis over het eiland Österö en de route langs de Torne rivier. De route leidt je langs de Oostzee naar Kemi. Hier kun je afslaan naar Ranua. In Ranua kun je een bezoek brengen aan het Arctic Wildlife Park (optioneel) of aan Rovaniemi, gelegen op de poolcirkel. Via Kemi bereik je de enige tweelandige stad in Scandinavië: Tornio in Finland en Haparanda in Zweden.

Langs de oevers van de Torne reis je door naar Överkalix. Deze rivier vormt de grens tussen Finland en Zweden en is een geheel natuurlijke rivier – een zeldzaamheid in Europa. Je kunt Övertorneå bereiken van beide oevers. Op de Luppioberg heb je een mooi uitzicht op de Torne vallei. Je kijkt uit over Zweden en Finland en ziet het natuurlijke verloop van de rivier. Je slaapt 2 nachten in de Lapland View Lodge. De reistijd bedraagt ongeveer 3 uur en is tussen 200-350 kilometer lang (afhankelijk van je gekozen route).

Dag 6: Övertorneå – Hart van Lapland

Vandaag reis je naar het hart van Lapland. De regio rond Övertorneå en Överkalix wordt zo genoemd, omdat hier de Sámi-culturen van Zweden en Finland samenkomen. Bezoek zeker de Jokkfall waterval aan de rivier de Kalix, een andere natuurlijke rivier. 80% van alle natuurlijke wateren in West-Europa bevinden zich in het Zweedse deel van Lapland. Opmerkelijk is dat een deel van de Torne rivier zijn eigen rivier vormt, de Tärendö rivier, die vervolgens de hoofdstroom met de Kalix rivier verbindt.

De route voert je over de poolcirkel via Pello naar Aavensaksa. Hier kun je de Imperial Lodge bezoeken (optioneel), een lodge gebouwd voor het bezoek van de Russische tsaar (welke uiteindelijk gecanceld werd). Vervolgens keer je terug naar Övertorneå. De Tornedal regio verenigt vier culturen. Naast Fins en Zweeds wordt er ook Mienkieli (Tornedalisch) gesproken en vind jer er uiteraard ook de Sámi-cultuur terug. Je reistijd bedraagt ongeveer 4 uur en de afstand 220-320 km.

Dag 7: Övertorneå – Vidsel – Prachtige natuur

Vandaag ga je de “krachten van de natuur” echt ervaren. Allereerst bereik je het kerkdorp Gammelstaden nabij Luleå. Hier kijk je uit op de de prachtige fjordenkust. Gammelstaden had twee bijzondere functies voor de inwoners van de regio: ten eerste stelde het de Zweedse kerk in staat om de bewoners uit te nodigen om naar de kerk te gaan. En ten tweede, om koninklijke berichten en verordeningen te verspreiden in het dunbevolkte land. Deze mensen moesten in de buurt van de kerk verblijven, gezien de reizen uiterst lang waren. In de loop van de tijd ontwikkelde zich dan ook een nederzetting rond de kerk, wat resulteerde in het kerkdorp. Omdat dit kerkdorp zeer goed bewaard is gebleven, is het uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De andere eigenaardigheid is dat de voormalige haven nu geen water mee heeft. Door de permanente en nog steeds voortdurende landstijging van het Scandinavische schiereiland stijgt de grond met minstens 1 meter per eeuw. Daardoor ligt de noordelijke Oostzee nu verder weg dan ooit.

Water staat ook centraal bij het volgende hoogtepunt van je reis. De Storforsen in de natuurlijke rivier de Piteälv bij Vidsel. Hier vind je een van de grootste stroomversnellingen van ons continent. Een goed aangelegd pad brengt je dichtbij de bulderende watermassa’s. Er zijn een aantal prachtig aangelegde rust- en barbequeplaatsen in de buurt van de stroomversnellingen. Je slaapt in het Storforsen Hotel. Rijafstand: ongeveer 245 km / ongeveer 3 uur.

Dag 8: Vidsel – Granö

Via de Via Lappia (een knipoog naar de Romeinse Via Appia) reis je naar Arvidsjaur. Dit stadje is hét internationale centrum voor autotests in de winter. Via een schilderachtige route en de plaatsen Aborrträsk en Malå reis je terug naar de regio Västerbotten in Zweeds Lapland. Langs de rivier de Vindel vind je een aantal prachtige stroomversnellingen. In Lycksele kun je ook nog een bezoek aan de lokale dierentuin en zijn noordelijke poolbewoners brengen (optioneel). Langs de rivier Ume bereik je eindbestemming Granö. Eenmaal daar wacht je een verblijf van twee nachten in de prachtige Granö Beckasin lodge, bekend om zijn schilderachtige ligging aan de rivier en de “birds nests” hoog in de bomen. Een upgrade naar deze “birds nests” raden we zeker aan! De rustig stromende rivier Ume nodigt je uit om de dag af te sluiten met een ontspannen rafttocht op de rivier (optioneel). Reisafstand: 300 km (ongeveer 5 uur).

Dag 9: Granö

De idyllische Granö Beckasin lodge maakt je vakantie naar Zweden en Finland compleet. In de omgeving kun je even helemaal tot rust komen in de natuur. Bezoek het husky house bij Spuce Island Husky (optioneel) en leer alles over de husky’s van Lapland. In het zomercafé van het dorp is een tentoonstelling van de Sámi te vinden en in de uitstekende keuken van de lodge proef je de lekkerste specialiteiten van de regio. Van heerlijke bospaddestoelen tot de welbekende Västerbotten-kaas.

Dag 10: Granö – Umeå

Je reis langs de kust van Zweden en Finland zit erop. In een uur (80 km) reis je terug naar Umeå, waar je je reis ook begonnen bent.

 • 10 dagen autohuur (in de categorie Economy – Standard)
 • 9 nachten in 2-persoonskamers (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer), inclusief ontbijt
 • Ferry Umeå – Vaasa, inclusief auto
 • Uitgebreid informatiepakket

 • Vlucht Amsterdam-Stockholm-Umeå en v.v.
 • Extra’s zoals niet genoemde maaltijden, dranken en activiteiten etc.
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 35 per boeking

Je kunt deze reis maken in de periode 1 mei tot 30 september.

Vanafprijzen per persoon

Wij werken met vanafprijzen per persoon.

Twee-landen-en-een-zee

Onze aanraders

 • Upgrade naar de “birds nests” in Granö Beckasin (en/of eventuele verlenging)
 • Diner bij Granö Beckasin

Impressies

Twee landen en één zee

Regio's bij deze reis

Twee landen en één zee
De Finse eilanden
Lapland
Noord-Noorwegen
Noord-Zweden

Onze vergelijkbare reizen

Bekijk hier onze reizen naar Noorwegen, Zweden en Finland
Lapland | Zweden | Noorwegen
Van Lapland naar de Lofoten
13 dagen juni – sep

Van kust tot kust in Zweden en Noorwegen Van Lapland naar de Lofoten. Reis van kust tot kust in deze 13-daagse reis naar Zweden en Noorwegen en ontdek een diverse wereld aan landschappen in één reis. Van de Noorse kust met aangename temperaturen, vol zand, strand en eilanden tot de ongerepte natuur van Zweeds Lapland met zijn uitgestrekte meren, dichte bossen en arctische toendra. Reis via de Lofoten en de Vesterålen archipel weer terug naar Zweden. Lees hieronder snel meer over deze reis. Hoogtepunten van deze reis: Bezoek de betoverende Lofoten Reis dwars door de bergen naar Noorwegen Bereik de noordelijke poolcirkel Waai uit langs de kust van Laukvik Ontdek de Vesterålen archipel in Noorwegen Verken de Vestfjord en Tysfjord met de veerboot Ervaar de middernachtzon Breid je reis uit met een nacht onder de sterren op je eigen privé eiland of één of meerdere nachten in een van de 'birds nests' in Granö

Vanaf 2305 p.p.
Lapland | Finland
Boutique chic Fins Lapland
8 dagen dec – maart

Lapland voor Lovers Maak kennis met het romantische Finse Lapland in deze 8-daagse rondreis langs de mooiste plekken van Noord-Finland. Je verblijft 7 nachten in twee luxe en kleinschalige boutique hotels midden in het sneeuwwitte Lapland. Dit is dan ook de perfecte reis voor twee. Van een sneeuwwit landschap en dansend noorderlicht tot een kennismaking met de Sámi, zijn rendieren en tal van winterse activiteiten. Deze reis combineert twee charmante boutique hotels met alle hoogtepunten van Fins Lapland. Het Aurora Village in Ivalo is een heus winters sprookje. Van romantische cabines met uitzicht op de sterrenhemel tot een rendierverblijf in het dorp om je heen. Het hoofdgebouw heeft de vorm van een lavvu, een traditionele Lapse tent. Je tweede verblijf in het Wilderness Hotel in Nangu geeft een prachtig uitzicht over het Inarimeer en de besneeuwde bossen. Lees hieronder snel meer over deze reis. Hoogtepunten Grote kans om het noorderlicht te zien, met aurora-alert Leuke winterse activiteiten tijdens je hele verblijf Overnachtingen in luxe, kleinschalige boutique hotels Fantastisch ontbijt, lunch en diner in beide accommodaties Gratis gebruik van langlaufski’s, schaatsen, sneeuwschoenen en sledes Vrije toegang tot de kota (traditioneel Fins huisje) en lavvu (Lapse tent) met houtvuur Gebruik van warme kleding (overal, laarzen en handschoenen)

Vanaf 3664 p.p.
Lapland | Zweden
Slapen in een birds nest in Zweeds Lapland
6 dagen jan – april

Welkom bij Granö Beckasin Granö Beckasin is de perfecte plek voor iedereen die wil ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en tot rust wil komen in de idyllische omgeving van Zweeds Lapland. Maak je klaar voor winterse sferen, een geweldige keuken en onvergetelijke excursies. Bij Granö is aan alles gedacht. In deze romantische reis overnacht je 5 nachten in de idyllische birds nests, hoog tussen de boomtoppen van Granö. Grote kans dat je vanuit je bed het noorderlicht kunt zien. Veel romantischer dan dit ga je het niet krijgen. De Granö Beckasin lodge Granö Beckasin heeft sneeuwschoenen en houten ski's beschikbaar voor iedereen die het gebied op hun eigen tempo willen verkennen. Inclusief in de reis zijn een sneeuwschoensafari, een bezoek aan een Sámi-dorp, een huskysledetocht en een sneeuwscootersafari om het noorderlicht te zien. De ervaren gidsen van Granö staan klaar om je alles te vertellen over de omgeving en je te helpen om het meeste uit je verblijf in Zweeds Lapland te halen. Ook kun je de houten sauna of hottub op het terrein (tegen meerprijs) reserveren, dit is dé manier om je na een actieve buitendag weer helemaal op te laden. Bij Granö Beckasin ligt de nadruk op ontspanning - en verbinding met de natuur. Dus leun achterover en dompel je onder in de serene wildernis van Zweeds Lapland. Tijd voor jezelf staat centraal, en Granö bied je de perfecte setting om precies dat te doen. Deze reis is inclusief heerlijk ontbijt, lunch en diner, transfers en excursies, evenals extra warme kleding voor het hele verblijf. Barbara en Nyncke reisden in maart 2023 zelf naar Granö Beckasin en schreven er een reisverhaal over: de onontdekte schoonheid van Zweeds Lapland lees je hier terug.

Vanaf 3095 p.p.
Lapland | Zweden | Finland
Helsinki en husky’s
7 dagen dec – april

Ontdek alle hoogtepunten van Finland en Zweeds Lapland op de 7-daagse combinatiereis: Helsinki en husky's. Je doet niet alleen hoofdstad Helsinki aan, maar ook de mooiste plekken van het onontdekte Lapland, gelegen in de regio Västerbotten in Zweden. Bezoek in Helsinki fort Suomenlinna, eet in Vaasa de lekkerste zalmsoep in de gotische Markthal en ontdek het onontdekte Zweedse Lapland vanuit de boomtoppen in Granö. Reis afwisselend per trein, boot en privétransfers beide landen door. Hoogtepunten van deze reis: Combineer Finland en Zweeds Lapland Culinair genieten bij Granö Beckasin en slapen in je eigen ‘birds nest’ Grote kans om het noorderlicht te zien Een comfortabele treinreis door de ongerepte natuur van Finland Huskysledetocht door sneeuwwit Granö

Vanaf 2282 p.p.
Lapland | Zweden | Noorwegen | Finland
Reis boven de poolcirkel
13 dagen jan – dec

Ontdek het noorden van Scandinavië per trein, boot en bus Reis naar de meest noordelijke regio’s van Scandinavië en ontdek de arctische natuur per trein, bus en boot. De reis boven de poolcirkel kan het gehele jaar door worden gemaakt. In de zomermaanden kan je genieten van het natuurfenomeen de middernacht zon, de dagen zijn lang en het wordt bijna niet donker. In de wintermaanden laat het dansende noorderlicht zich misschien wel zien. Tijdens deze reis steek je de poolcirkel over, ontdek je drie verschillende landen en kom je bij de Noordelijke IJszee. Maak kennis met de flora en fauna van dit arctische gebied. Deze 13-daagse reis combineert alle hoogtepunten boven de poolcirkel. Deze reis in het kort De reis begint in de Zweedse plaats Luleå. Op dit moment bevindt je, je nog onder de poolcirkel. Maar zodra je de trein neemt richting Kiruna ga je de magische poolcirkel over. Vanuit Kiruna gaat de reis verder per trein naar Narvik. In Narvik stap je op de bus die over de Arctische Route gaat en langs de kust naar Tromsø. Doormiddel van een begeleide stadstour maak je kennis met de stad Tromsø. In Tromsø ga je aan boord van een van de twee postboten, de traditionele Hurtigruten of de nieuwe boten van Havila. Dit hangt af op welke dag je in Tromsø bent. De postboot brengt je langs de Noordkaap, waar alleen nog het water van de zee tussen jou en de Noordpool in ligt, naar Kirkenes. Vanuit Kirkenes gaat de reis verder per bus de grens over naar Finland naar het schitterende merengebied bij Inari. In zowel de zomer als de winter bevindt je je in een rustig natuurgebied. De reis gaat verder met de bus naar Rovaniemi, waar je weer bij de poolcirkel komt. Breng een bezoek aan het officiële huis van de Kerstman. In Rovaniemi stap je ook in de bus richting de zustersteden Tornio/Harparanda die aan de Fins-Zweedse grens gelegen zijn. Met trein ga je weer waar de reis is begonnen, Luleå.

Vanaf 3063 p.p.
Noorwegen
De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen
15 dagen mei – sep

Fjord-Noorwegen ligt waar de alpine berglandschappen de open zee ontmoeten. Deze combinatie zorgt voor een uniek landschap tussen bergen en zee. Deze route door Noorwegen combineert de hoogtepunten van de kustlijn met de contrasten van de Noordzee en de Atlantische Oceaan en de Atlantische Oceaan verbindt de kust steden met de fjordlocaties. Reis van het pitorekse Bergen, Preikestolen en de Trolltunga naar de Sognefjord, Voss en Flåm. Je verblijft in middenklasse hotels en charmante lodges. De tien hoogtepunten van Fjord-Noorwegen zijn gebaseerd op een onderzoek onder de Noren zelf. Hier is deze rondreis op gebaseerd. Kijk uit naar de fjord hoogtepunten - van de Lysefjord tot de Geirangerfjord en het Atlantische eiland Smøla. De meest populaire panoramische wegen tussen de North Sea Road en de Atlantic Road behoren tot de top tien, net als de rotswand Trollväggen. De combinatie van de regio's en de verschillende accommodaties geven deze reis veel variatie.

Vanaf 1579 p.p.
Lapland | Zweden | Noorwegen | Finland
Zelf samengestelde reis naar Lapland – winter
okt – april

Jouw op maat reis naar winters Lapland Wil je deze winter nog op reis naar Lapland? Wij zijn dé specialist in een op maat reis naar noordelijk Lapland. We stellen een op maat reis voor je samen met de mooiste overnachtingen, hotels en activiteiten die Lapland te bieden heeft. Voor een zelf samengestelde reis naar Lapland zit je bij de Creating Stories | de Laplandspecialist altijd goed. Slapen in een Aurora Village of charmant boutique hotel Nergens overnacht je zo romantisch als in winters Lapland. Om jouw reis naar Lapland compleet te maken regelen we de allermooiste overnachtingen voor je. Wil je graag eens in een Aurora Cabin slapen met zicht op de nachtelijke sterrenhemel - en misschien wel het noorderlicht? Of slaap je liever hoog tussen de boomtoppen in je eigen 'birds nest'? Wij hebben de meeste overnachtingsplekken in Lapland zelf bezocht en weten dus de mooiste plekjes voor je te vinden. Samen maken we jouw droomreis naar Lapland compleet! Leuke winteractiviteiten In winters Lapland hoef je je geen dag te vervelen. Trek de natuur in op sneeuwschoenen, scheur door besneeuwde berkenbossen op een sneeuwscooter, leer alles over het leven van een echte rendierhouder of ga op pad met de huskyslede. Warm jezelf ’s avonds weer op bij een kampvuur of in een traditionele Noorse, Zweedse of Finse sauna. Vliegtuig, huurauto of eigen auto Per vliegtuig is winters Lapland makkelijk via één van de noordelijke steden in Noorwegen, Zweden of Finland te bereiken. Of je nu vanuit het Finse Inari, Zweedse Umeå of het Noorse Tromsø reist. We adviseren je graag welke bestemming het beste bij jouw reis in Lapland past. Wil je liever met een huurauto of misschien zelfs je eigen auto Lapland ontdekken? We adviseren je graag over de mogelijkheden. Combineer je Lapland vakantie Wil je je Lapland vakantie combineren of uitbreiden met een van onze andere bestemmingen in het noorden? Geen probleem. Wij zijn dé op maat specialist voor jouw reis naar Lapland. Onze reisspecialisten staan voor je klaar om je te adviseren. Goed voorbereid op reis Boek je een op maat reis door Lapland bij Creating Stories | de Laplandspecialist? Dan ontvang je een uitgebreid informatiepakket, een net zo uitgebreide paklijst en natuurlijk een passende Dominicus-reisgids voor jouw Lapland-bestemming. Zo ben je zeker dat je geen enkel hoogtepunt mist en je tot in de puntjes voorbereid bent voor een reis naar winters Lapland.

Vanaf 1900 p.p.
Zweden | Finland
Twee landen en één zee
10 dagen mei – sep

Reis langs de kust van Zweden en Finland Reis langs alle hoogtepunten van de noordelijke Oostzee in deze 10-daagse rondreis langs de kust van Zweden en Finland. Ervaar de adembenemende kliffen van de Hoge Kust van Zweden en de fascinerende eilanden van de Finse Kvarken archipel. Ontdek hier de wilde, romantische natuur met ongetemde rivieren, meren, baaien en stranden en pak daarnaast ook nog een stukje Zweeds Lapland mee. Lees hieronder snel meer over deze reis. Hoogtepunten van deze reis: Bezoek de Hoge Kusten van Zweden (op de UNESCO-lijst) Ontdek de Kvarken archipel in Finland (op de UNESCO-lijst) Maak een uitstapje naar het onontdekte Zweeds Lapland Steek de noordelijke Oostzee over per veerboot Bezoek alle hoogtepunten van de kust van Zweden en Finland Breid je reis uit met één of meerdere nachten in een van de 'birds nests' in Granö

Vanaf 1576 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Finland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesManuel RosdorffSpecialisme: Noorwegen, Finland, Japan

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

In Finland betaal je met de euro. Lees hier meer over de munteenheid in Finland.

Het klimaat wat in Finland heerst is een gematigd klimaat, de zomers zijn warm en de winter zijn koud. De winters in Finland kenmerken zich door sneeuw. De zon laat zich niet veel zien in de winter. Lees hier meer over het weer en klimaat in Finland.

In Finland heb je te maken met tijdsverschil. Het is in Finland 1 uur later dan in Nederland.  

Alle seizoenen in Finland hebben iets moois te bieden. In de winter kun je in het noorden van het land genieten van het noorderlicht en in de zomer schijnt de middernachtzon. De vele meren en bossen bieden verschillende activiteiten.

De beste reistijd is de maand maart en de maanden juli tot en met augustus. Wil je graag Lapland gaan verkennen dan zijn hier de maanden eind februari en begin maart hier het meest geschikt voor. Lees hier meer over de beste reistijd van Finland.

Voor een reis naar Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Finland.