• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 7 nachten in slaapzak-accommodaties
 • Alle boot transfers
 • Bagage transport

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Vluchten van en naar Groenland
 • Maaltijden
 • Slaapzak moet je zelf meenemen of je kan hem huren tegen een meerprijs
 • Reserveringskosten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland

Periode 8 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september

Deze 8-daagse wandelreis Zuid-Groenland bevat alle wandelhoogtepunten van het Narsarsuaq-gebied. Maak kennis met het dagelijkse leven van de Groenlanders die op geïsoleerde boerderijen en nederzettingen leven. Tijdens deze reis verblijf je op schapenboerderijen in twee verschillende dorpen. De dorpen zijn het ideale startpunt voor veel wandeltochten, waarbij je prachtig uitzicht op de gletsjers, groen berghellingen en met ijs gevulde fjorden hebt.

DEZE 8-DAAGSE WANDELREIS DOOR ZUID-GROENLAND IN HET KORT

Deze 8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland geeft je een uitstekende gelegenheid om de prachtige gletsjers in het gebied te bezoeken, mooie watervallen te zien en om kennis te maken met de typisch Groenlandse cultuur.

Dag 1: Aankomst Narsarsuaq
Aankomst in Narsarsuaq. In de middag kan je een korte wandeling maken naar het uitkijkpunt Signal Hill (ongeveer 1 uur). Vanaf deze top heb je een indrukwekkend uitzicht op een gletsjer. Je verblijft 3 nachten in Narsarsuaq.

Dag 2: Narsarsuaq gletsjer
Op dag 2 van deze 8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland maak je een dagwandeling naar de Narsarsuaq gletsjer, deze maakt deel uit van de ijskap die slechts 8 km van Narsarsuaq ligt. De wandeling gaat langs de Flower Valley voordat het pad 300 meter omhoog klimt naar een plateau, waar je prachtig uitzicht hebt op de gletsjer. Vanaf hier is het ongeveer een half uur bergafwaarts naar de gletsjer, waar je het ijs kan aanraken. Voor de weg terug naar Narsarsuaq volgt dezelfde route.

Dag 3: Qassiarsuk
Boottocht van Narsarsuaq naar Qassiarsuk. Qassiarsuk staat ook wel bekend als Brattahlíð, de plaats waar de Eric de Rode zich in 982 vestigde. De Noorse ruïnes zijn goed bewaard gebleven, deze kan je terugvinden in het openluchtmuseum Brattahlíð. In Qassiarsuk kan je een dagwandeling maken naar de Tasiusaq schapenboerderij die aan de Sermilik Fjord is gelegen. Dit is een relatief makkelijke wandeling over een grindweg. Tijdens de wandeling kan je genieten van de prachtige landschappen, zoals kleine blauwe meren en als je goed oplet kan het zijn dat er een zeearend boven je uit vliegen. Vanuit Tasiusaq volg je het schapenspoor naar de naburige boerderij Nunataaq. Het is een prachtige wandeling langs de Tasiusaq-inham die vaak wordt gevuld met kleine ijsschotsen. Vanuit Nunataaq neem je een grindweg terug naar Qassiarsuk. Deze wandeling is in totaal ongeveer 20 km.

Dag 4: Narsarsuaq – Sillisit
Op dag 4 van deze 8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland staat de boottocht van Narsarsuaq naar Qassiarsuk op het programma. Daarna maak je een wandeling naar de schapenboerderij in Sillisit. De wandeling gaat over een onverharde weg (ongeveer 15 km). De bagage wordt per auto/boot vervoerd.

Sillisit is prachtig gelegen tegenover de Qooroq ijsfjord. Het is een idyllische plek voor een overnachting waarbij de wildernis zich combineert met de warme gastvrijheid van een Groenlandse boerenfamilie. Je overnacht 2 nachten op de boerderij in Sillisit. Het is mogelijk om een diner op de boerderij te kopen (niet inbegrepen en moet vooraf besteld worden).

Dag 5: Sillisit
In de omgeving van Sillisit zijn verschillende wandelmogelijkheden. Bij mooi weer kan je naar de top van Naajat wandelen (ongeveer 590 meter). Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Een andere wandelmogelijkheid is over een grindweg naar de Sermilik Fjord (ongeveer 9 km). Dit is ook een spectaculaire wandeling, de Sermilik Fjord wordt vaak gevuld met ijsbergen van de verschillende gletsjers. Tot slot is Sillisit ook een perfecte plek om te ontspannen en de indrukken van de vorige dagen te laten rusten.

Dag 6: Sillisit – Igaliku
Boottocht van Sillisit naar Itilleq, waarna je een 4 km lange wandeling maakt langs een schilderachtige onverharde landweg richting Igaliku. Igaliku wordt bestempeld als een van de mooiste dorpen van Groenland. Mede door de kleurrijke huizen die gelegen zijn aan het fjord en de monumentale berg Illerfissalik (Burfjeld). Je verblijft 2 nachten in Igaliku.

Dag 7: Igaliku
Gedurende een periode van ongeveer 300 jaar (1100-1400) was Igaliku een Vikingnederzetting genaamd Garðar. Veel indrukwekkende ruïnes uit deze tijd zijn nog te vinden in Igaliku. In 1782 vestigden Anders Olsen en zijn Groenlandse vrouw Tuperna zich als boeren, en dat was het begin van de meer recente geschiedenis van Igaliku. Tegenwoordig vind je in Igaliku en de omgeving de beste wandelmogelijkheden van Zuid-Groenland.

Op deze dag heb je de mogelijkheid om een dagtocht (17 km) te maken die je naar een plateau brengt waar je prachtig uitzicht hebt over het ijsfjord van Qooroq. Dit is een perfecte plek voor een picknick. Op de terugweg heb je misschien geluk om mineralen en stenen te vinden.

Een andere populaire dagtocht (ongeveer 15 km) is de ‘watervalwandeling’. Tijdens deze wandeling kom je een reeks aan prachtige watervallen tegen die naar beneden vallen richting het Tunulliarfik Fjord. Deze wandeling kan je combineren met een wandeling naar de top van de berg Nuuluk (823 meter), die ten zuiden van Igaliku (20-22 km) ligt

Dag 8: Vertrek
Vandaag is je laatste dag en maak je een boottocht van Itilleq naar Narsarsuaq. De rest van de dag kan je verblijven in een café of het museum. Vertrek vanuit Narsarsuaq.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 7 nachten in slaapzak-accommodaties
 • Alle boot transfers
 • Bagage transport

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Vluchten van en naar Groenland
 • Maaltijden
 • Slaapzak moet je zelf meenemen of je kan hem huren tegen een meerprijs
 • Reserveringskosten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)

Voor deze reis 8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland geldt de prijs vanaf € 848 per persoon op basis van een 2- of 4-persoonskamer.

Wil je een eenpersoonskamer geldt de prijs vanaf € 980

Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Graag stellen wij een offerte op inclusief vluchten en benodigde overnachtingen vooraf en na de Groenlandreis.

Je kunt deze reis maken vanaf half juni tot half september.

Vluchten met Air Greenland vanaf Kopenhagen naar Narsarsuaq zijn op dinsdag en donderdag tussen half juni en half september met een extra vlucht op woensdag tussen half juli en half augustus.

Je kunt ook vliegen vanaf Reykjavík met Icelandair. Samen kijken we graag met je, welke optie het beste voor je uitkomt.

Let op! Je hebt 1 nacht van tevoren nodig in Denemarken

Impressies

8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland Sillisit, Zuid-Groenland Waterval bij Igaliku, Zuid-Groenland IJsfjord, Zuid-Groenland

Regio’s bij deze reis

8-daagse wandelreis Zuid-Groenland
Zuid-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge