• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 26 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november - februari
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Transfers van en naar airport / busstation (op dagen zonder huurauto)
 • HD Buenos Aires city tour – fietsexcursie – dag 2
 • FD Excursie NP Tierra del Fuego met trekking en kanotocht – dag 7
 • HD Excursie Beagle Kanaal – dag 8
 • FD Excursie Perito Moreno Minitrekking – dag 9
 • Patagonia Camp programma Torres del Paine 4 dagen/3 nachten
 • Catamaran overtocht Paine Grande – Pudeto – dag 14
 • Transfer Pudeto – Puerto Natales – dag 14
 • Navimag boat Puerto Natales – Puerto Montt, 3 dagen/3 nachten – dag 15
 • huurauto op dag 3-6 en 18-24, inclusief onbeperkte kilometers en verzekeringen
 • hotelaccommodaties op basis van logies en ontbijt (verblijf op Estancias op basis van half-/volpension mogelijk tegen meerprijs op aanvraag bij boeking), accommodatie in Torres del Paine refugios op slaapzalen (6 personen) inclusief dekens op basis van volpension
 • dagbus op dag 10, 118 (El Calafate – Puerto Natales – Torres del Paine) en nachtbus op dag 24, de laatste met slaapstoelen (ligstand), inclusief diner en ontbijt

Disclaimer prijs

*De genoemde vanafprijs is per persoon en is gebaseerd op een reis met twee personen en autocategorie A (VW Up of vergelijkbaar) in het laagseizoen. Je kunt deze reis natuurlijk ook maken met andere autotypes.

Kijk bij de individuele reizen op www.patagoniespecialist.nl of neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte. De genoemde prijzen zijn exclusief vluchten en optionele excursies, maar wij kunnen die natuurlijk wel voor je boeken.

 

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

De Zuidelijke ronde van Patagonië

Periode 26 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november - februari

De benaming voor deze rondreis naar Patagonië ‘Zuidelijke Ronde’ is heel toepasselijk, aangezien de reis start in Buenos Aires, langs alle hoogtepunten van de natuur in het zuidelijke Patagonië voert en eindigt in het cosmopolite Santiago. Bovendien speelt alles zich af op het zuidelijk halfrond. Deze reis is ook in omgekeerde volgorde te doen. Het is een diverse tocht lang de steppes, oerbossen, wildlife en wandelparadijzen van Patagonië.

Deze rondreis naar Patagonië in het kort

Tijdens deze rondreis naar Patagonië maak je kennis met zowel de cultuur als de extreme natuur van het zuidelijke deel van Zuid-Amerika. Je bezoekt wereldsteden zoals Buenos Aires en Santiago de Chile, waar je de temperamentvolle Zuidamerikaanse cultuur kunt opsnuiven. Buenos Aires heeft een bruisend uitgaansleven en de talloze musea geven een goede beleving van het leven en de rijke geschiedenis van dit deel van de wereld.

Gedurende de rondreis zie je natuurverschijnselen die typisch zijn voor het uiterste zuiden van dit continent. Grillige fjordenkusten, enorme gletsjers die deel uitmaken van grote ijsvelden, maar ook kleurige dorpjes die nog feller opkleuren onder de Zuidamerikaanse zon. Je passeert vulkanen en bezoekt de culinaire hoofdstad van Chili, Puerto Varas. Puerto Varas ligt aan de rand van het Osorno meer en kijkt uit op de vulkaan Osorno.

Deze stad is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Zo kun je een bezoek brengen aan het eiland Chiloe en kun je een stuk van de Carretera Austral route rijden, waarbij het nabijgelegen Reserva Nacional van Llanquihue ligt of het nationale park Alerce Andino bezoeken.

De hoofdstad van Chili, Santiago de Chile, steekt af tegen de besneeuwde bergtoppen van de Andes. Wanneer je in Santiago de Chile verblijft, breng dan zeker een bezoek aan de top van Cerro San Cristóbal, een heuvel in de buurt van het stadscentrum die je kunt bereiken met behulp van een treintje of een gondel. Vanaf die plek wordt het uitzicht over de verschillende bergketens nog indrukwekkender.

Dag 1-2 Buenos Aires
Je individuele reis naar Patagonië begint in deze bruisende hoofdstad van Argentinië. Er is hier veel te zien en te doen: een fantastisch uitgaansleven, veel interessante musea en je kunt er heerlijk wandelen door de straten en de architectuur bewonderen.

Verder zijn er ook de tango, voetbalclub Boca Juniors en natuurlijk polo, waar Argentinië wereldberoemd om is en wat veel publiek trekt. Buenos Aires is een elegante Zuid-Amerikaanse stad met een licht Europees gevoel.

Dag 3-5 Puerto Madryn
Op dag 3 vlieg je naar Trelew, dat 1200 kilometer zuidelijker ligt en het startpunt is van je bezoek aan Patagonië. Je verblijft in Puerto Madryn, dat aan de Baai van San Jose ligt, vlakbij het natuurreservaat Península Valdés. Je maakt hier per huurauto dagexcursies in de omgeving, zoals naar het schiereiland, Trelew, Punta Tombo en mogelijk de vallei van Chubut.

Fantastisch is Punta Norte op Valdés, waar bij hoogwater en in het juiste seizoen de mogelijkheid bestaat om orka’s te zien jagen. Dit is de enige plek ter wereld waar orka’s zich op het strand werpen in een poging een prooi te vangen.

Dag 6-7 Ushuaia
In de ochtend van dag 6 vlieg je naar Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde!   Je bevindt je hier aan het einde van de wereld en je kunt hier mooie excursies maken in de omliggende natuur.

Dag 8-9 Ushuaia – El Calafate
In de ochtend maak je nog een mooie excursie op het Beagle kanaal en in de middag vlieg je naar El Calafate dat het startpunt is om de fameuze gletsjer Perito Moreno te bezoeken.

De volgende dag bezoek je uitgebreid de gletsjer en ga je een hike maken op het ijs van deze enorme landtonggletsjer met een front van 70 meter hoog. De gletsjer meet op plekken 800 meter in dikte en is zo’n 4 kilometer breed. Het is de enige gletsjer ter wereld waar geregeld een fenomeen optreed dat het ‘breken van het ijs’ heet. Een oorverdovend natuurverschijnsel dat vier dagen duurt en nergens mee te vergelijken valt! Zonder het ‘breken’ vallen er ook geregeld grote brokken ijs van de wand af, wat een indrukwekkend schouwspel is.

Dag 10-14 Torres del Paine
Op dag 10 reis je per bus naar Puerto Natales en op dag 11  naar Torres del Paine, waar je een aantal fantastische wandelingen te wachten staan en waar je de W-route zal afleggen. Gedurende je verblijf in het park slaap je in diverse refugios die her en der verspreid op de routes liggen. Dit zijn van oorsprong schuilhutten die in de loop van de tijd veel meer het karakter van een hotel hebben gekregen, al wordt er nog steeds vaak met gedeelde slaapzalen (6 personen) gewerkt.

Op de wandeldagen loop je dagelijks zo’n 6-8 uur. Eerst tot aan de voet van Torres del Paine, waar je de granieten rotsen van meer dan 1000 meter hoog kunt zien, die dit park zijn naam geven. Vervolgens hike je naar de Valle Francés. Hier bevind je je midden in het massief, met waanzinnige uitzichten te midden van de indrukwekkende granieten muren. Je slaapt in Refugio Torre Norte. De laatste dag maak je nog een wandeling naar de gletsjer Grey langs het gelijknamige meer en daarna per transfer terug naar Puerto Natales.

Dag 15-17 Puerto Natales – Puerto Montt (Navimag)
Vanuit Puerto Natales vaar je mee  met een vierdaagse boottocht die oorspronkelijk de bevoorradingsvaart was voor de dorpjes en nederzettingen langs de anders onbereikbare fjorden en eilanden aan de Chileense Patagonische kust.

De reis voert langs prachtige fjorden en majestueuze gletsjers en via kleurrijke dorpjes op palen, die bewoond worden door afstammelingen van de Tehuelche indianen. De route loopt langs de westkant van de continentale ijsvlaktes via Puerto Eden tot aan Puerto Montt waar je aan de zuidkant van het merengebied van Chili arriveert.

Dag 18-24 het merengebied, Puerto Varas – Pucon
Met een huurauto rijd je naar Puerto Varas, dat bekend staat als de culinaire hoofdstad van Chili. Puerto Varas ligt aan de rand van het Osorno meer met uitzicht op de vulkaan Osorno. Het is er werkelijk prachtig en wordt tevens de culinaire hoofdstad van Chili genoemd. De komende dagen ga je de omgeving verkennen en bijvoorbeeld een stuk van de Carretera Austral rijden om het nabijgelegen Reserva Nacional van Llanquihue of het NP Alerce Andino te bezoeken. Ook een bezoek aan het eiland Chiloe behoort tot de mogelijkheden. Castro is de hoofdstad en kenmerkend voor de stad is de ‘Mercado Artesenal’, die in de typische bouwstijl van het eiland Palafitos is gebouwd. De kleurrijke huizen en de dagelijkse activiteit in de haven maken een dag in Castro zeer de moeite waard.

Dag 20 is ter vrije besteding in de omgeving van Puerto Varas en op dag 21 rijd je naar het 300 kilometer noordelijker gelegen Pucon; een prachtige rit langs meren en vulkanen.

Dag 24 zijn vrij te besteden om de omgeving van Pucon te verkennen. De vele thermale baden in omgeving zijn weldadig, maar je kunt ook een beklimming naar de 2700 meter hoge en actieve vulkaan Villarica ondernemen. Het dorpje ligt aan een vulkanisch strand en ook zijn er diverse actieve excursies als canopy, mountainbiken, paardrijden of raften op de rivier Trancura. Je neemt vanuit Pucon (eerst overstappen in Temuco) de nachtbus naar Santiago de Chile (800 kilometer).

Dag 25-26 Santiago de Chile
De hoofdstad van Chili, Santiago de Chile, ligt in een prachtige vallei. Meestal kun je vanuit de stad de besneeuwde toppen van de Andes zien en vanaf de top van Cerro San Cristóbal, een heuvel in de buurt van het stadscentrum die je kunt bereiken met behulp van een treintje of een gondel, wordt het uitzicht over de verschillende bergketens nog indrukwekkender.

Als je langs de bergen naar de zee rijdt, kom je uit bij Viña del Mar en Valparaíso, de meest pittoreske plaats van het land. In deze stad, die op verschillende heuvels rond een drukke haven is gebouwd, worden de mensen naar hun kleurrijke woningen gebracht met behulp van met felle kleuren beschilderde openbare liften. De weg daarheen leidt door het wijngebied van Casablanca, een uitstekende plek om te genieten van de lokale Chardonnay.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Transfers van en naar airport / busstation (op dagen zonder huurauto)
 • HD Buenos Aires city tour – fietsexcursie – dag 2
 • FD Excursie NP Tierra del Fuego met trekking en kanotocht – dag 7
 • HD Excursie Beagle Kanaal – dag 8
 • FD Excursie Perito Moreno Minitrekking – dag 9
 • Patagonia Camp programma Torres del Paine 4 dagen/3 nachten
 • Catamaran overtocht Paine Grande – Pudeto – dag 14
 • Transfer Pudeto – Puerto Natales – dag 14
 • Navimag boat Puerto Natales – Puerto Montt, 3 dagen/3 nachten – dag 15
 • huurauto op dag 3-6 en 18-24, inclusief onbeperkte kilometers en verzekeringen
 • hotelaccommodaties op basis van logies en ontbijt (verblijf op Estancias op basis van half-/volpension mogelijk tegen meerprijs op aanvraag bij boeking), accommodatie in Torres del Paine refugios op slaapzalen (6 personen) inclusief dekens op basis van volpension
 • dagbus op dag 10, 118 (El Calafate – Puerto Natales – Torres del Paine) en nachtbus op dag 24, de laatste met slaapstoelen (ligstand), inclusief diner en ontbijt

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Vanafprijs* bij 2 personen op een 2-persoonskamer:  € 4.284 per persoon.

Disclaimer prijs

*De genoemde vanafprijs is per persoon en is gebaseerd op een reis met twee personen en autocategorie A (VW Up of vergelijkbaar) in het laagseizoen. Je kunt deze reis natuurlijk ook maken met andere autotypes.

Kijk bij de individuele reizen op www.patagoniespecialist.nl of neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte. De genoemde prijzen zijn exclusief vluchten en optionele excursies, maar wij kunnen die natuurlijk wel voor je boeken.

Impressies

De zuidelijke ronde van Patagonië Teatro Colon, Buenos Aires, Argentinië Perito Moreno, Los Glaciares, Argentinië Ushuaia vuurtoren, Argentinië Buenos Aires

Regio’s bij deze reis

De zuidelijke ronde van Patagonië
Patagonië
Merengebied
Centrale Vallei
Patagonië en Vuurland
Vuurland
Pampas

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Barbara Kloosterman Specialisme: IJsland / Faeröer eilanden / Groenland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge