• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 10 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 9 nachten in een hotel met eigen of gedeelte faciliteiten (inclusief ontbijt)
 • Transport van de bagage
 • Alle boot transfers
 • Helikopter transfer van Nanortalik – Narsarsuaq
 • Boottour naar het Qooroq ijsfjord

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

10-daagse rondreis Zuid-Groenland

Periode 10 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september

Deze 10- daagse rondreis laat je kennis maken met Zuid-Groenland. De reis neemt je mee naar de meest zuidelijke stad in Groenland: Nanortalik. Hier heb je twee volle dagen te tijd om de indrukwekkende bergtoppen te ontdekken, die kenmerkend zijn voor deze plaats, het charmante stadje te bezoeken en je te mengen met de lokale bevolking. Tijdens deze reis breng je ook een bezoekje aan het kleurrijke plaatsje Qaqortoq. En maak je kennis met Igaliku en Qassiarsuk, twee schilderachtige dorpjes die beide op de UNESCO- werelderfgoedlijst staan.

Deze rondreis door Groenland in het kort

Tijdens deze rondreis door Zuid-Groenland krijg je niet alleen te maken met prachtige, ongerepte natuur, maar maak je ook uitgebreid kennis met de cultuur van de Groenlandse bevolking.

Enorme fjorden, torenhoge ijsbergen en een indrukwekkende helikoptervlucht maken deze rondreis door Groenland tot een onvergetelijke ervaring.

Dag 1: Aankomst Narsarsuaq – Igaliku
Na aankomst in Narsarsuaq neem je de boot naar Itilleq, waarna je een 4 km lange wandeling maakt langs een schilderachtige onverharde landweg richting Igaliku. Igaliku wordt bestempeld als een van de mooiste dorpen van Groenland. Mede door de kleurrijke huizen die gelegen zijn aan het fjord en de monumentale berg Illerfissalik (Burfjeld). Je verblijft 2 nachten in Igaliku.

Dag 2: Igaliku
Gedurende een periode van ongeveer 300 jaar (1100-1400) was Igaliku een Vikingnederzetting, genaamd Garðar. Veel indrukwekkende ruïnes uit deze tijd zijn nog te vinden in Igaliku. In 1782 vestigden Anders Olsen en zijn Groenlandse vrouw Tuperna zich als boeren, en dat was het begin van de meer recente geschiedenis van Igaliku. Tegenwoordig vind je in Igaliku en de omgeving de beste wandelmogelijkheden van Zuid-Groenland.

Op deze dag heb je de mogelijkheid om een dagtocht (17 km) te maken die je naar een plateau brengt waar je prachtig uitzicht hebt over het ijsfjord van Qooroq. Dit is een perfecte plek voor een picknick. Op de terugweg heb je misschien geluk om mineralen en stenen te vinden.

Een andere populaire dagtocht (ongeveer 15 km) is de ‘watervalwandeling’. Tijdens deze wandeling kom je een reeks aan prachtige watervallen tegen die naar beneden vallen richting het Tunulliarfik Fjord. Deze wandeling kan je combineren met een wandeling naar de top van de berg Nuuluk (823 meter), die ten zuiden van Igaliku (20-22 km) ligt.

Dag 3: Igaliku – Qaqortoq
Op de derde dag van deze rondreis door Groenland maak je de overtocht van Igaliku (Itilleq) naar Qaqortoq (duur ongeveer 1½ uur). Je verblijft in Qaqortoq voor 2 nachten.

Dag 4: Qaqortoq 
Qaqortoq heeft ongeveer 3.300 inwoners en is daarmee de grootste stad van Zuid-Groenland. Qaqortaq is een belangrijkste centrum voor het onderwijs in Zuid-Groenland, verder vind je ook een aantal grote bedrijven in deze plaats. De stad staat bekend om het project ‘Stone and Man’, dat uit meer dan 30 verschillende sculpturen bestaat. Deze sculpturen zijn gemaakt door verschillende kunstenaars. De permanenten tentoonstelling maakt een wandeling door de stad, een bijzondere ervaring.

Op het stadsplein, naast de haven, van Qaqortaq vind je de oudste fontein van Groenland. Op het plein kan je toekijken hoe de lokale vissers de vangst van de dag verkopen op de nabijgelegen vismarkt. Vanuit Qaqortaq kan je ook de beroemde ruïnes van de Hvalsey-kerk bezoeken, tijdens een korte excursie. Mocht je de kerk willen bezoeken, dan is het aan te raden om dit vooraf te boeken.

Dag 5: Qaqortaq – Nanortalik 
Boottocht van Qaqortoq naar Nanortalik (ongeveer 2 uur). Je overnacht 3 nachten in Nanortalik.

Dag 6 en 7: Nanortalik
De meest zuidelijke stad van Groenland, Nanortalik, dankt zijn naam aan de ijsberen die elk voorjaar met het pakijs uit Oost-Groenland afdrijven. Vroeger trokken veel jagers in het voorjaar naar de buitenste eilanden om op zeehonden te jagen. Nanortalik heeft deze tradities behouden en het jagen is nog steeds onderdeel van het dagelijks leven voor veel gezinnen.

Tijdens je verblijf in Nanortalik kan je een bezoek brengen aan een museum. In dit museum vind je verschillende oude koloniale huizen, een verzameling kajaks en Umiaks, een Inuit-nederzetting en nog veel meer. Je kunt er ook veel kiezen om een korte wandeling te maken naar uitkijkpunten of naar de prachtige Tasermiut Fjord. Het is mogelijk om een boottocht te maken op de fjord, mocht je dit willen dan is het verstandig om dit vooraf te regelen. Het gebied rondom de Tasermiut Fjord is erg bekend onder klimmers en bergbeklimmer

Dag 8: Per helikopter naar Narsarsuaq
Transfer per helikopter (met regelmatig geplande helikoptervluchten) naar Narsarsuaq (ongeveer 35 minuten). Je verblijft 2 nachten in Narsarsuaq.

Dag 9: Qassiarsuk 
Vandaag staat een dagtocht naar Qassiarsuk op het programma. Het dorp Qassiarsuk ligt op circa 15 minuten varen van Narsarsuaq aan de overkant van de fjord. De hedendaagse Inuit-schapenboeren bebouwen precies hetzelfde land dat de Viking Eric de Rode meer dan 1000 jaar geleden voor zijn Noorse nederzetting koos. Maak een wandeling door het dorp, dat een combinatie is van de oude geschiedenis en het moderne leven. Breng een bezoekje aan het openluchtmuseum Brattahlíð, dat bestaat uit de replica’s van de kerk van Tjodhilde en een Noors langhuis. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken van Qassiarsuk naar Sermilik Fjord, aan de andere kant van het schiereiland. Halverwege deze wandeling heb je geweldig uitzicht over beide fjorden. Sermilik is meestal gevuld met ijsschoten. Als je de grindweg helemaal tot het einde volgt, kom je bij de schapenboerderij Tasiusaq.

Dag 10: Vertrek
Vandaag maak je boottocht naar de Qooroq ijsfjord. Een boottocht tussen ijsbergen in alle kleuren, maten en vormen. Wanneer je vlakbij de gletsjer komt, zullen ze de bootmotor uitzetten, zodat je kan genieten van de absolute stilte en krijg je een drankje dat is gekoeld met gletsjerijs, dat meer dan 1000 jaar oud is. De rest van de dag kan je doorbrengen in een gezellig café of het museum in Narsarsuaq bezoeken. Vertrek vanuit Narsarsuaq.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 9 nachten in een hotel met eigen of gedeelte faciliteiten (inclusief ontbijt)
 • Transport van de bagage
 • Alle boot transfers
 • Helikopter transfer van Nanortalik – Narsarsuaq
 • Boottocht naar het Qooroq ijsfjord

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Voor deze reis 10-daagse rondreis door Zuid-Groenland geldt de prijs vanaf:

 • € 1.766 per persoon (bij 2 persoonskamer, gedeelde faciliteiten)
 • € 2.248 per persoon (bij 1-persoonskamer, gedeelde faciliteiten)

 

 • € 2.259 per persoon (bij 2 persoonskamer, eigen faciliteiten)
 • € 3.017 per persoon (bij 1-persoonskamer, eigen faciliteiten)

 

Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Graag stellen wij een offerte op inclusief vluchten en benodigde overnachtingen vooraf en na de Groenlandreis.

Je kunt deze reis maken vanaf half juni tot half september.

Vluchten met Air Greenland vanaf Kopenhagen naar Narsarsuaq zijn op dinsdag en donderdag tussen half juni en half september met een extra vlucht op woensdag tussen half juli en half augustus.

Je kunt ook vliegen vanaf Reykjavík met Icelandair. Samen kijken we graag met je, welke optie het beste voor je uitkomt.

Let op! Je hebt 1 nacht van tevoren nodig in Denemarken

Impressies

10-daagse rondreis Zuid-Groenland Nanortalik, Zuid-Groenland Nanortalik, Zuid-Groenland Nanortalik, Zuid-Groenland Qassiarsuk, Zuid-Groenland

Regio’s bij deze reis

10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
Zuid-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge