Parels van het noorden

Parels van het noorden

Deze rondreis door Argentinië is veelzijdig en neemt je mee langs alle parels van Noord-Argentinië. Wijn proeven met uitzicht op het Andesgebergte, uitgestrekte valleien gevuld met cactussen, roodkleurige rotsformaties die gloeien als de zon ondergaat, slapen tussen de wijnvelden en de met enorm geweld naar beneden stortende Iguazú watervallen. Het noordwesten is onterecht één van de minst bezochte delen van het land waar de cultuur nog het meest authentiek is.

Dag 1: Aankomst Buenos Aires
Je komt aan in Buenos Aires, de tangohoofdstad van Argentinië, en wordt op de luchthaven opgehaald om naar je boetiekhotel gebracht te worden.

Dag 2: Buenos Aires – optioneel: fietstour
Een vier uur durende fietstour voert je door de tangohoofdstad om kennis te maken met de Argentijnse cultuur. Je fietst door het ecologisch reservaat in de verfijnde wijk Puerto Madero, langs het roze overheidsgebouw vlakbij Plaza de Mayo, de traditionele en kunstzinnige wijk San Telmo en de wijk La Boca met de gekleurde huizen waar tango op straat gedanst wordt. In de avond kun je zelf tango lessen nemen of empanadas leren maken om al helemaal geïntegreerd de reis morgen voort te zetten!

Dag 3: Naar Mendoza
In de ochtend word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar de wijnhoofdstad van Argentinië, Mendoza. De Mendoza wijnregio is wereldwijd bekend (en terecht!) want maar liefst 70% van de Argentijnse wijnen wordt hier geproduceerd. De bekendste, populairste en meest gewaardeerde druif voor mooie donkerrode wijnen in Argentinië is de Malbec. In de vele wijnhuizen (bodega’s) van het gebied kun je wijn proeven tijdens een wijntour of je kunt een lokale wijnboer bezoeken. Nadat je in Mendoza aangekomen bent haal je de huurauto op en heb je een overnachting tussen de wijnvelden.

Dag 4-7: Mendoza
Er is genoeg te beleven in (de omgeving van) Mendoza en daarom zijn hier ook een aantal dagen voor uit getrokken. Met de huurauto kun je het gebied gaan verkennen; rijd bijvoorbeeld naar de Maipu, een gebied vol wijnhuizen net buiten de stad (kan ook per fiets bezocht worden). De belangrijkste wijnregio van Mendoza is de Uco vallei op een uur rijden ten zuiden van de stad Mendoza. Hier is tevens het Nederlandse Salentein wijnhuis te vinden dat in de vorm van een kruis ontworpen is. Aan het einde van de dag kun je heerlijk dineren in een restaurant bij een van de wijnhuizen. Tevens is het mogelijk om een kookles te doen in een van de wijnhuizen en zelf je klaargemaakte gerechten te proberen.

Daarnaast is het mogelijk om in de richting van richting Chili te rijden naar het hoge Andesgebergte (Alta Montaña). Je kunt vanaf een afstand de hoogste berg ter wereld buiten het Himalayagebergte bewonderen: de 6962 meter hoge Aconcagua waarvoor menig bergbeklimmer staat te trappelen.

Dag 8: Naar Salta
Op het vliegveld in Mendoza lever je de huurauto weer in en neem je een vlucht naar Salta, in het noorden van Argentinië. Eenmaal aangekomen word je opgehaald en ontvangen door een lokaal contact. De rest van de dag is vrij om de stad te verkennen en een lekker hapje te eten, want de lokale gerechten zijn verrukkelijk.

Dag 9: Salta
Vandaag is er tijd om de stad Salta te verkennen, waarbij het met een kabelbaan naar de top van de San Bernardo gaan niet kan ontbreken. Vanaf de top van deze heuvel heb je een schitterend uitzicht over de gehele stad. Daarnaast kun je een excursie vooruit boeken om kennis te maken met de gastronomie van Salta, waarbij je o.a. een bezoek brengt aan de lokale markt en een kookles krijgt. Ook is het mogelijk om een fietstour te maken of in de avond een lokaal festival (zogeheten Peña) te bezoeken, waar je wordt ondergedompeld in folklore muziek en dans.

Dag 10: Naar Molinos
Vandaag ga je de provincie Salta verkennen met de huurauto. Tijdens de rit kom je langs het nationaal park Los Cardones, wat tussen de valleien van Calchaquíes ligt. Hier bezichtig je duizenden cardón cactussen die het uitgestrekte landschap van ravijnen, siërra’s en valleien vullen. Je rijdt vanuit de stad Salta via de RN 68 naar het dorp Cafayate. Bij het dorpje ’El Carril’ neem je de afslag naar rechts richting de plaats Pulares. Vanaf hier bevind je je in de Quebrada de Escoipe en Elvalle Encantado, een gebied van valleien, oerwouden, varens, kleurrijke heuvels, cactussen en roestrode rotsformaties.

Tussen Salta en het dorpje Cachi heb je de Cuesta del Obispo, de Helling van de Bisschop, een adembenemende onverharde bergpas op zo’n 3.700 meter. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de schitterende valleien en landschappen waar je doorheen gereden hebt. Wanneer je afdaalt kom je langs het plaatsje Payogasta en je vervolgt de rit terug naar het dorpje Cachi, dat een onvoorstelbare hoeveelheid archeologische en antropologische schatten bewaart in het archeologisch museum.
De eindbestemming is de plaats Molinos, een stukje verderop, waar een overnachting in Estancia Colomé te wachten staat voor een aantal dagen.

Dag 11: Molinos
Deze dag wordt besteed op de Bodega y Estancia Colomé, het oudste wijnhuis van Argentinië sinds 1831. Dit uitermate bijzondere wijnhuis midden in het Andesgebergte is niet alleen de oudste in Argentinië, maar ook het hoogstgelegen wijnhuis ter wereld. Er is genoeg te beleven rondom het wijnhuis, waar Franse Malbec, Cabernet Sauvignon en tintelende Torrontés gemaakt worden. Een grote aanrader is om hier ook te dineren en de kunst te bekijken in het huis; daarnaast is er een zwembad bij het hotel om in te ontspannen.

Dag 12: Naar Cafayate
Na een dag rustig genieten en wijn proeven is het tijd om de rit te vervolgen naar de eindbestemming voor vandaag: Cafayate. Het landschap waar je onderweg doorheen rijdt verandert continu en de bochtige onverharde wegen leiden je door het prachtige natuurschoon. Eén van de hoogtepunten is de Quebrada de las Flechas, oftewel de Kloof van de Pijlen. Door eeuwenlange erosie van hevige regenval en wind is het zandstenen gebergte zo gespitst, dat het net een landschap van zandpijlen lijkt. Ook in de kleine indianendorpjes langs de weg is het de moeite waard te stoppen en de kerkjes te bezoeken.
Aan het einde van de dag kom je aan in Cafayate.

Dag 13: Cafayate
Deze dag is te besteden in Cafayate, de hoofdstad van deze wijnstreek, waar vele bodega’s (wijnhuizen) zich gevestigd hebben. Er zijn vele bodega’s te vinden op loopafstand van het centrum van de stad die een bezoek waard zijn of waar het zelfs leuk is om een tour te volgen. De bekendste druif van deze regio is de Torrontés, die alleen in Argentinië geteeld word en waarvan frisse witte wijnen geproduceerd worden. Een andere bezigheid is om het lokale museum van het wijnstadje te bezoeken, de la Vid y el Vino. Hier zal je meer leren over de geschiedenis van de wijnindustrie van het gebied, het wijnbereidingsproces en alles over de soorten druiven die groeien in dit klimaat en op deze hoogte.

Dag 14: Naar Purmamarca
Vandaag rijd je vanuit Cafayate naar Purmamarca door de prachtige Quebrada de Cafayate; deze wordt ook wel de Argentijnse Grand Canyon genoemd. Deze veelkleurige rotsformaties staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en lijken dus enorm op de Grand Canyon in Amerika. El Obelisco is een enorme monoliet die uit meerdere kleuren bestaat en Los Médanos zijn de prachtige zandduinen opgestapeld naast de weg waar de kloof begint en de weg langs de rivierbedding naar beneden gaat. Ongeveer 50 km van Cafayate vind je twee halfronde ravijnen, uitgehouwen in de berghelling: La Garganta del Diablo (duivelskeel).

Je passeert de stad Salta en rijdt verder door in noordelijke richting waar je de provincie Jujuy bereikt. Deze dag zit er al een lange rit op en dus is het verstandiger om over de snelweg naar Purmamarca te gaan in plaats van over de Ruta 9; deze kun je altijd nog op de terugweg rijden.

Dag 15: Naar Iruya
Vanaf Purmamarca ga je naar de plaats Humahuaca, waar gekleurde kleihuisjes en wit gekalkte muren het straatbeeld vormen van de grootste nederzetting in de gelijknamige vallei, de Quebrada de Humahuaca. In het centrum staat een gigantisch onafhankelijkheidsmonument, maar ook de Iglesia de la Candelaria is zeker het bezoeken waard. Mocht je meer willen weten over de cultuur in de regio dan zijn het archeologisch museum en het folklore museum aanraders.

De rit wordt vervolgt naar het pittoreske dorp Iruya dat omringd wordt door enorme bergen. Vanaf hier steek je de Rio Grande over om naar de Abra del Condor te rijden, een fascinerende route op 4.000 meter hoogte met allerlei haarspeldbochten. Je zakt weer naar beneden en steekt de Rio Grande nog een keer over als je het dorp Iruya ziet verschijnen tussen de bergen. Iruya werd in 1573 gesticht maar het lijkt alsof je terug in de tijd gaat door de Indiaanse klederdracht die gedragen wordt door de bewoners. Het kerkje van het dorp dateert uit de 17e eeuw en heeft een façade geheel in adobestijl.

Dag 16: Naar Salta
Vandaag ga je vanuit Purmamarca terug naar Salta waar je op een finca, een landgoed, overnacht. Vandaag is er wel tijd om de kronkelende Ruta 9 door de nevelwouden te rijden terug naar Salta.

Dag 17: Naar Iguazú
Vanaf Finca Valentina word je opgehaald en met een privétransfer naar het lokale vliegveld gebracht in Salta. Je vliegt naar Iguazú in de provincie Misiones, waar je ook overnacht in een hotel of boetiekhotel.

Dag 18: Iguazú watervallen
Deze dag staat in het teken van het bewonderen van de indrukwekkende Iguazú watervallen aan de Argentijnse zijde. Over de wandelpaden loop je naar de watervallen en kom je dieren zoals Coati’s (neusberen), aapjes en toekans tegen. Er is nogal wat verschil tussen de Argentijnse en Braziliaanse zijde aangezien je van deze kant heel dichtbij de watervallen kunt komen. Het hoogtepunt van de watervallen is de Garganta del Diablo, met zo’n 84 meter de hoogste waterval van Iguazú, precies op de grens van Argentinië en Brazilië. Deze valt vanaf slechts enkele meters te bezichtigen, een schitterend beeld wanneer de enorme watermassa naar beneden dondert.

Dag 19: Buenos Aires
Het is mogelijk om ’s ochtends nog de Braziliaanse zijde van de watervallen te gaan bezoeken, deze geeft door de grotere afstand een panoramisch uitzicht over de 275 watervallen van Iguazú. In de middag of avond word je naar het vliegveld gebracht en vlieg je terug naar Buenos Aires.

Dag 20: Einde reis
Een privétransfer brengt je naar het internationale vliegveld van Buenos Aires voor de terugvlucht naar huis. Je rondreis door Argentinië is helaas afgelopen.

 • 24-uur Nederlandse stand-by service tijdens de reis
 • Programma zoals omschreven
 • 19 overnachtingen incl. ontbijt
 • Early check-in op dag van aankomst (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
 • Privétransfers van en naar vliegvelden, indien anders genoemd, met Spaans-sprekende chauffeurs
 • Colome Experience: bezoek aan het Colome wijnhuis incl. proeverij van 3 wijnen + bezoek aan het museum James Turrell (incl. entree)
 • Huurauto in Mendoza: Chevrolet Tracker 4×2 of vergelijkbaar incl. km free, verzekering met deel eigen risico
 • Huurauto in Salta: Renault Duster 4×2 of vergelijkbaar incl. 400km per dag, GPS, 2e chauffeur, verzekering met deel eigen risico

 • Excursies
 • Vluchten, indicatie continentale vlucht € 1500 p.p. en binnenlandse vluchten € 400 p.p.
 • Early check-ins en late check-outs indien genoemd
 • Entreegelden indien genoemd
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Eventuele autocascoverzekering of Super-CDW
 • Alle maaltijden, behalve die genoemd zijn bij inbegrepen in de reis

De vanafprijs voor deze rondreis door Argentinië is € 2.835 per persoon.

Parels van het noorden - kaart

Impressies

Parels van het noorden

Regio's bij deze reis

Parels van het noorden
Cuyo
Mesopotamië
Noordwest-Argentinië
Pampas

Populair reizen naar Argentinië

Bekijk hier onze meest populaire Argentinië- en Patagoniëreizen
Argentinië
Zelf samengestelde individuele reis Argentinië
jan – dec

Boek jouw individuele zelf samengestelde reis bij Creating Stories Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie naar Argentinië passend bij je wensen en de variëteit aan mogelijkheden die het land te bieden heeft. Je bent namelijk flexibel en ook wordt de reis tot in de puntjes voor je geregeld, precies zoals jij wilt. Daarbij bepaal je zelf de route die je aflegt, welke highlights je gaat bezoeken en welke regio’s van Argentinië je gaat verkennen. Natuurlijk kunnen wij je over de verschillende mogelijkheden adviseren op basis van jouw wensen. Je bepaalt zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Accommodaties in Argentinië variëren van hostels, boetiek hotels tot 5-sterren accommodaties in de grotere steden. Daarnaast is het mogelijk om traditioneel bij lodges, finca’s, posada’s, estancia’s en bodega’s te overnachten. Onze sterke kanten zijn maatwerk, kennis en ervaring. Wil je zelfstandig of in overleg met ons een autorondreis samenstellen, dan is dat uiteraard mogelijk. Maar ook wensen voor de accommodaties kun je aan ons doorgeven, dan kunnen wij een passende oplossing bieden. Een rondreis door Argentinië is veelzijdig, de verschillende regio’s bieden een grote verscheidenheid aan landschappen en natuur. In het noorden bezoek je de Iguazú watervallen in het regenwoud, in Mendoza proef je Argentijnse wijnen met uitzicht op het Andesgebergte, het noordwesten bestaat uit uitgestrekte valleien met cactussen. Terwijl je naar het zuiden in Patagonië meren, gletsjers, bergtoppen en wildernis tegenkomt. Daarentegen bestaat het uiterste zuiden, regio Vuurland, uit ruige, dorre gebieden waar niet veel variatie in flora te vinden is.

Vanaf 2299 p.p.
Chili | Argentinië
De zuidelijke ronde van Patagonië
26 dagen nov – feb

De benaming voor de rondreis ‘de zuidelijke ronde van Patagonië’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. Deze rondreis naar Patagonië start in Buenos Aires en voert je langs alle hoogtepunten van Zuid-Patagonië om uiteindelijk te eindigen in wereldstad Santiago de Chile. Alles speelt zich af op het zuidelijk halfrond, vandaar de naam. Het is een diverse tocht langs steppes, oerbossen, wildlife en de wandelparadijzen van Patagonië. Deze rondreis naar Patagonië in het kort Tijdens deze rondreis maak je kennis met zowel de cultuur als de extreme natuur van dit zuidelijke deel van Zuid-Amerika. Wil je de reis in omgekeerde volgorde maken? Dan is dit natuurlijk geen probleem. Je bezoekt wereldsteden zoals Buenos Aires en Santiago de Chile, waar je de temperamentvolle Zuid-Amerikaanse cultuur kunt opsnuiven. Buenos Aires heeft een bruisend uitgaansleven en de talloze musea geven een goede indruk van het leven en de rijke geschiedenis. Gedurende de rondreis ervaar je natuur die typisch is voor dit zuidelijke puntje van de wereld. Grillige fjordenkusten, enorme gletsjers, eindeloze ijsvelden, maar ook kleurige dorpjes die nog feller opkleuren onder de Zuid-Amerikaanse zon. Dit is Patagonië. Je passeert vulkanen en bezoekt de culinaire hoofdstad van Chili, Puerto Varas. Puerto Varas ligt aan de rand van het Osorno meer en kijkt uit op de vulkaan Osorno. De stad is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Zo kun je een bezoek brengen aan het eiland Chiloe en kun je een stuk van de Carretera Austral route rijden, waarbij je het Reserva Nacional van Llanquihue aan kunt doen en het nationale park Alerce Andino. De hoofdstad van Chili, Santiago de Chile, steekt af tegen de besneeuwde bergtoppen van de Andes. Wanneer je in Santiago de Chile verblijft, breng dan zeker een bezoek aan de top van Cerro San Cristóbal, een heuvel in de buurt van het stadscentrum die je kunt bereiken met behulp van een treintje of een gondel. Vanaf deze plek wordt het uitzicht over de verschillende bergketens nog indrukwekkender. Deze reis verscheen in het maartnummer 2023 van Villa d’Arte.

Vanaf 6500 p.p.
Argentinië
Parels van het noorden
20 dagen okt – maart

Deze rondreis door Argentinië is veelzijdig en neemt je mee langs alle parels van Noord-Argentinië. Wijn proeven met uitzicht op het Andesgebergte, uitgestrekte valleien gevuld met cactussen, roodkleurige rotsformaties die gloeien als de zon ondergaat, slapen tussen de wijnvelden en de met enorm geweld naar beneden stortende Iguazú watervallen. Het noordwesten is onterecht één van de minst bezochte delen van het land waar de cultuur nog het meest authentiek is.

Vanaf 2835 p.p.
Argentinië
Extensie Iguazu
10 dagen nov – mei

Deze reis naar de Iguazu watervallen brengt je naar het tropische regenwoud in het noordoosten van Argentinië. Hier staan beroemde watervallen garant voor onvergetelijke, exotische herinneringen. Maar deze regio heeft meer te bieden. Zo kun je in een nature lodge midden in het tropische regenwoud verblijven en is het Esteros del Iberá, het op één na grootste moerasgebied ter wereld, een waar paradijs voor dierenliefhebbers. De Iguazu watervallen vormen samen het grootste watervallencomplex ter wereld en bestaan uit tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de rivier stroomt. De totale breedte van de watervallen is 2,7 kilometer, waarvan zo’n 80% op Argentijns grondgebied ligt. Het water stort zich tot wel 82 meter in de diepte. Per seconde stroomt er maar liefst 6,5 miljoen liter water de diepte in. Na de Victoriawaterval in Afrika, stroomt er nergens ter wereld zoveel water tegelijk de diepte in. Ronduit sensationeel dus! Veruit het bekendste deel van de watervallen is de “Garganta do Diabo” (de keel van de duivel). Dit deel van de watervallen is een grote halfronde waterval van 150 meter breed en waar het water 70 meter in de diepte stort. Deze 10-daagse reis naar de Iguazu watervallen in het kort Niet alleen de watervallen zelf zijn een grote trekpleister voor bezoekers, ook de omliggende nationale parken zijn bijzonder populair vanwege de enorme biodiversiteit van zowel planten als dieren. Met name de diversiteit aan vlinders is hier enorm. Rondom de watervallen is er veel gelegenheid te wandelen en je kan ze ook vanaf de Braziliaanse kant bewonderen, aangezien de staatsgrens dwars door de Garganta do Diabo loopt. Tijdens deze rondreis bezoek je ook de 1800 meter brede Saltos del Mocona watervallen in de Rio Uruguay en de Esteros del Ibera, een enorm moerasgebied met een oppervlakte van de helft van Nederland. Hier vind je een enorme diversiteit aan dieren en meer dan 350 soorten vogels. Deze 10-daagse rondreis laat je kennismaken met de bijzondere schoonheid van de natuur op het Zuid-Amerikaanse continent.

Vanaf 3048 p.p.
Argentinië
Veelzijdig Argentinië
21 dagen okt – april

Deze rondreis Argentinië wordt een bijzondere vakantie. Een uiteenlopende vakantie van gletsjers, bossen en meren in het zuiden tot wijnvelden, zoutvlaktes, rode rotsformaties en immense watervallen in het noorden. Deze rondreis Argentinië voert je langs alle contrasterende landschappen die Argentinië rijk is en laat je de Gaucho-cultuur van dichtbij ervaren.

Vanaf 2379 p.p.
Chili | Argentinië
Ontdek het noorden en zuiden van Argentinië en Chili
22 dagen okt – maart

Voor de reizigers die niet kunnen kiezen tussen Chili of Argentinië reizen een vakantie Argentinië of Chili hebben we deze reis samengesteld. Deze reis laat namelijk de hoogtepunten van beide landen zien in één vakantie. Van woestijnvalleien en zoutvlaktes in het noorden tot felblauwe meren en besneeuwde bergtoppen in het zuiden. Om alle bezienswaardigheden van Argentinië en Chili te ontdekken heb je maanden of misschien wel jaren nodig. Wij maken het makkelijk voor je door het mooiste van beide landen te laten zien. Argentinië reizen is een ware beleving!

Vanaf 3497 p.p.
Chili | Argentinië
Nationale parken van Patagonië
25 dagen nov – feb

De meest ongerepte nationale parken Tijdens deze autorondreis door Patagonië ontdek je met eigen ogen waarom de nationale parken van Patagonië tot de meest ongerepte van de wereld horen. In het uiterste zuiden zijn er de wandelparadijzen Torres del Paine en El Chaltén, waar de met sneeuw bedekte, granieten bergtoppen hoog uittorenen boven de turquoise en diepblauwe meren. Je wandelt langs of vaart over een meer met ijsschotsen die zijn afgebroken van de gletsjer en tegelijkertijd spot je misschien wel een langsvliegende condor. Zo heeft elk nationaal park zijn eigen hoogtepunten en charme. Deze autorondreis van Patagonië geeft specifiek aandacht aan de bekendste nationale parken van Patagonië en enkele minder bekende pareltjes van natuurreservaten die een onvergetelijke indruk op je zullen maken. Deze autorondreis door Patagonië in het kort Na je aankomst in Buenos Aires ben je eerst in de gelegenheid deze bruisende wereldstad te verkennen. Breng een bezoek aan een van de vele musea of bewonder tijdens een stadswandeling de prachtige architectuur die de stad rijk is. Op dag 3 vlieg je naar het zuidelijker gelegen Trelew, van waaruit je het nabijgelegen natuurreservaat Península Valdés kunt bezoeken. Dag 5 vlieg je naar Ushuaia, de zuidelijkste stad op aarde. Hier ligt het nationaal park Tierra del Fuego (Vuurland) aan de Bahia Lapataia. Hier tref je een grote variëteit aan fauna aan en heb je schitterende natuur. Op dag 7 vlieg je naar El Calafate, waar je het nationale park Los Glaciares kunt ontdekken. De enorme gletsjers die het park rijk is, zullen zeker een onuitwisbare indruk maken. Het nationale park Torres del Paine is een wandelparadijs. In het park zul je in zogenaamde ‘refugios’ verblijven. Deze voormalige schuilhutten hebben in de loop der tijd meer het karakter gekregen van een hotel. Op dag 16 van deze individuele rondreis maak je per vliegtuig een uitstapje naar Puerto Montt in het zuidelijk merengebied van Chili, waar je verblijft met uitzicht op de vulkaan Osorno. Vanuit Bariloche ga je het oudste nationale park van Argentinië verkennen: Nahuel Huapi. Van dag 20 tot en met 23 verken je de parken in de grensstreek van Argentinië en Chili. Zo bezoek je onder andere Reserva Huilo Huilo. Je keert terug naar Bariloche, van waaruit je een binnenlandse vlucht maakt naar Buenos Aires en de laatste dag weer terugkeert naar Nederland. En is de autorondreis door Patagonië helaas afgelopen.

Vanaf 3940 p.p.
Argentinië
Extensie Salta
9 dagen april – okt

Heb je nog niet genoeg gekregen van alle natuurpracht na je rondreis in Patagonië? Verleng je reis dan met deze bijzondere extensie naar Salta in het noordwesten van Argentinië. Bij deze individuele rondreis door Patagonië ontdek je in korte tijd veel natuurlijke en historische hoogtepunten van dit gebied. Deze individuele rondreis door Patagonië in het kort Deze rondreis voert je onder andere langs drie hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) in het noorden van Argentinië. Zo breng je een bezoek aan het befaamde treintraject ‘Tren a las Nubes’. Het tweede hoogtepunt is een traject dat je aflegt via de Puna langs Ruta 40 naar ‘Salinas Grandes’ (de grote zoutmeren) van Jujuy. Het derde hoogtepunt is de route die loopt van Lipan naar het dorp Purmamarca, dat aan de voet ligt van de bekende ‘Cerro de los 7 colores’ (de Bbrg van de 7 kleuren). Ook breng je een bezoek aan de Quebrada de Humahuaca. Deze 155 kilometer lange vallei staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze vallei biedt al duizenden jaren ruimte aan een belangrijke handelsroute tussen het hoogland van de Andes en de lager gelegen streken. De Rio Grande die door de vallei stroomt valt tijdens de winters droog, maar vloeit gedurende de zomers rijkelijk. Een ander hoogtepunt van deze rondreis door Patagonië is de Route 68 die je rijdt. Terwijl je rijdt over deze weg, die door de Quebrada de las Conchas voert, schuiven prachtige canyons en rotsformaties aan de horizon voorbij. Deze bijzondere vormen hebben vanwege hun vormen bijzondere namen gekregen, zoals Amfitheater en Duivelskeel. Het mooie aan de route die je aflegt is de grote variatie in landschappen waar je doorheen komt. Zo rijd je het ene moment door bijna buitenaards landschap, terwijl je het andere moment door weelderig groene streken rijdt. Neem als voorbeeld de Recta de Tintin. Deze kaarsrechte weg was vroeger een handelsroute van de Inca’s. Het omliggende landschap wordt getypeerd met cactussen tot aan de horizon. Deze rondreis neemt je mee langs de bijzondere landschappen van het Argentijnse deel van Patagonië en geeft een goed beeld van de lokale cultuur en de schitterende natuur.

Vanaf 959 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Argentinië

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: Argentinië, Patagonië, Zuidpool, IJsland, Groenland

+31(0)10 7144453

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.

Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.

In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.

De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.

Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië.

Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.