• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Informatie Argentinië

Achtergrondinformatie
|

Het land Argentinië is voor veel Nederlanders het land van Koningin Maxima, de tango en de geweldige biefstukken. Met een oppervlakte van maar liefst 2.780.400 km² is dit het grootste Spaanstalige land ter wereld. Gelegen in het zuiden van Zuid-Amerika tussen het Andesgebergte en de zuidelijke Atlantische Oceaan, grenst het aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili.

Naast het vaste land claimt Argentinië ook de eilandengroep onder gezag van het Verenigd Koninkrijk en een deel van Antarctica; de Falklandeilanden (Argentijnen noemen ze overigens ‘Islas Malvinas’), Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden.

 

Argentinië telde in 2017 circa 44,3 miljoen inwoners, waarvan 92% in de steden woont. Alleen al in de provincie Buenos Aires wonen meer dan 16 miljoen inwoners wat bijna de helft van het totaal is. Andere grote stedelijke clusters zijn Córdoba, La Matanza en Rosario met eromheen een aantal villas (krottenwijken) alhoewel dat in Argentinië een stuk minder is dan overige Latijns-Amerikaanse landen. Al met al is het dunst bevolkte gebied van Argentinië logischerwijs Patagonië, waar slechts 1% van de bevolking woont.

 

Weer en klimaat in Argentinië

Het weer en klimaat verschilt van regio tot regio. Door de enorme omvang van het land en de vele verschillende landschapsvormen zijn er diverse klimaten in het land te vinden, die vervolgens weer zijn onder te verdelen in vele microklimaten.

 

Terwijl er in het noorden een subtropisch klimaat is, bijvoorbeeld in het deel waar je de Iguazu watervallen vindt, vind je elders een steppeklimaat, woestijnklimaat of zelfs een toendraklimaat. Lees meer over het weer en klimaat in Argentinië.

Patagonië

De wildernis van Patagonië deelt Argentinië met het aangrenzende Chili. Meer dan een miljoen vierkante kilometer aan ruige landschappen zijn voor natuurliefhebbers en wandelaars het paradijs op aarde.

Massieve gletsjers, kolkende rivieren, donderende watervallen en met sneeuw bedekte bergtoppen van de Andes zijn het decor van de ultieme natuurvakantie.

Verspreid over het enorme gebied ligt een groot aantal nationale parken en reservaten. Om deze allemaal te bezoeken is teveel voor een enkele vakantie. Toch is het mogelijk om de mooiste parken van Argentinië in één reis te bezoeken.

Met deze video krijg je alvast een indruk van de prachtige natuur in dit deel van Argentinië.

Het merengebied

Het merengebied ligt in het westen van Argentinië en daar zijn een groot aantal nationale parken te vinden. De flora en fauna in dit gebied is overweldigend en bestaat uit verschillende soorten loof- en naaldbomen, waaronder de coihue en canelo, maar ook bomen met een leeftijd van wel 3000 jaar.

 

In het merengebied zijn prachtig blauwe gletsjermeren te vinden en dit is dan ook niet voor niets de regio waar de Argentijnse elite op vakantie gaat.

Argentijnse angus

De Argentijnse angus steak geniet wereldwijde bekendheid. De sappige biefstukken vinden vanuit Argentinië over de hele wereld gretig aftrek.

Het land heeft met 52 miljoen runderen de grootste kuddes van heel Zuid-Amerika. De voornaamste gebieden waarin de rundveehouderij is geconcentreerd, zijn:

Noordwest (NOA)
Cuyo
Patagonië
Noordoost (NEA)
Pampeña–Central

De uitgestrekte graslanden ten noordwesten, westen en zuiden van Buenos Aires zijn een vrij vlak, bijna boomloos gebied is en bestaat uit rijke bodems met veel schoon water.

Deze regio van Argentinië biedt uitstekende omstandigheden om het vee te laten grazen in een gezonde omgeving. En dat proef je aan het vlees! Want was is er lekkerder dan een malse Angus gecombineerd met een heerlijk glas Argentijnse rode wijn?

Over het land

Meer informatie over het land
Weer en klimaat
Bereikbaarheid en vervoer
Reisdocumenten & Invoerbepalingen
Beste reistijd
Flora en Fauna
Zuiderlicht
Taal
Lokale keuken
Geldzaken en actuele koers
Accommodaties
Uitgebreide paklijst
Feestdagen en Evenementen
Inspiratie Argentinië

Inspiratie en verhalen

Torres del Paine
Chili
Torres del Paine, Magelhaens subpolair bos
Profiteer van de 17 uur daglicht in de zomerperiode en mis de zonsopgang niet wanneer de Torres del Paine bergen paars en rood gloeien. Maar ook kun je op Lake Grey varen om de gelijknamige gletsjer te aanschouwen. Of ga peddelen in een kajak langs de kolossale blauwe en witte ijsbergen. Onderweg kun je wilde dieren spotten tijdens een trekking zoals de W-trek door het natuurgebied.
Iguazú Falls
Argentinië | Patagonië
Hoe reis je van Buenos Aires naar Iguazú Falls?
Vanuit Buenos Aires naar Iguazú Falls reizen kan op verschillende manieren. Het grootste deel van de watervallen ligt namelijk in Argentinië en biedt een uitzicht op Paraguay en Brazilië. Daarnaast heeft Argentinië een uitgebreid busnetwerk en in zowel Buenos Aires als Iguazú een vliegveld.
Perito Moreno Gletsjer
Argentinië | Chili | Patagonië
De mooiste gletsjers in Patagonië
Één van de bekendste gletsjers in Patagonië is de Perito Moreno. Echter zijn er zeker net zo mooie andere gletsjers die een bezoek waard zijn. Wij zetten de mooiste gletsjers van Patagonië voor je op een rijtje.
Ushuaia
Argentinië | Zuidpool | Patagonië
Zuidpool cruise van Ushuaia naar Antarctica
Wanneer je met een Zuidpool cruise van Ushuaia naar Antarctica reist, is Ushuaia natuurlijk wel het einde van de menselijke beschaving. Terwijl in Ushuaia de wereld ophoudt voor de één, begint hij voor de ander. Inderdaad, voor de reizigers die van Ushuaia naar Antarctica reizen met een Zuidpool cruise, is dit het begin van hun reis. Het vertrek uit Ushuaia markeert het begin van een avontuur, een ontdekkingsreis naar het uiterste zuiden van onze aarde. Een Zuidpool cruise is een avontuur!   BEKIJK HIER AL ONZE ZUIDPOOL CRUISES
Los Glaciares nationaal park
Argentinië | Patagonië
De 5 mooiste nationale parken van Argentinië
Deze nationale parken in Argentinië zijn zeker een bezoek waard vanwege de schitterende natuur en prachtige gebieden! Maar om het nationale park netjes te kunnen houden moet er vaak wel entreegeld betaald worden. De entreegelden van deze nationale parken dienen ter plaatse betaald te worden en kunnen niet vooraf gereserveerd worden. Hieronder de 5 mooiste nationale parken van Argentinië op een rijtje:
Bekijk meer inspiratie

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.
De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.
Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië
Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge