De beste reistijd Argentinië is tijdens het hoogseizoen in de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Naast buitenlandse toeristen vertrekken ook de Argentijnen zelf dan naar hun binnenlandse vakantiebestemmingen in deze maanden.

De beste reistijd Argentinië is vooral afhankelijk van de activiteiten en bezienswaardigheden die gewenst zijn voor je reis. Wil je Patagonië bezoeken dan is de zomer (voor Nederlanders de winter) de ideale tijd om te reizen omdat dan de temperaturen nog niet heel laag liggen en alles levendiger is. Tijdens de week van Pasen oftewel ‘Semana Santa’ vertrekken alle Argentijnen naar hun vakantiebestemmingen. De drukke hoofdstad Buenos Aires stroomt in die week leeg en iedereen vertrekt naar de nabijgelegen provincies, Uruguay of Brazilië. Alhoewel de zomer het hoogseizoen is wordt het geadviseerd om Argentinië te bezoeken in de lente of herfst aangezien de prijzen lager liggen en het een stuk rustiger is. Doordat het midden van Argentinië een warm klimaat heeft is het perfect om te bezoeken tijdens de lente en herfst.

Wandelen beste periode

Wanneer je wilt gaan wandelen in Argentinië, dan is de zomerperiode en de herfst het meest geschikt. Zeker in die periode weet je dat de voornaamste wandelroutes in Patagonië sneeuw- en ijsvrij zijn.

Ook de herfstperiode is bijzonder geschikt om het zuiden van Argentinië te bezoeken, maar niet te laat in het seizoen, want dan kan het op sommige plaatsen alweer sneeuwen.

Argentijnse winter

Kom je voor de wintersport naar Argentinië dan is het vanzelfsprekend dat de winter de beste reistijd is om te skiën of snowboarden. De oppervlakte van Argentinië is voor een deel bedekt door het Andesgebergte en heeft daardoor 3 grote skigebieden: Mendoza, Patagonië en Ushuaia.