• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Taal Argentinië

Spaans
|

De voertaal in Argentinië is Spaans, oftewel Castiliaans zoals het in Zuid-Amerika genoemd word. Maar wanneer je redelijk het ‘normale’ Spaans denkt te spreken en je reist af naar Argentinië, moet je waarschijnlijk opnieuw beginnen. Het accent, de woorden, de uitspraak en snelheid van het Argentijns Spaans is heel wat anders dan je gewend bent uit andere Spaanstalige landen.

De taal met name in de grote steden heeft veel Europese invloeden, maar ook verschilt het accent per provincie of soms zelfs per stad. De grootste afwijking van het Argentijns Spaans is dat ze alle Y’s en dubbele L uitspreken als SJH. Mocht je met een Argentijn in gesprek komen zal je dit ongetwijfeld te horen krijgen. Een voorbeeld daarvan is ‘de straat’, wat in het Spaans is ‘la calle’, maar in het Argentijns spreek je het uit als ‘la casjhe’.

In het schema hieronder heb je een paar woorden die veel gebruikt worden in de voertaal van Argentinië en afwijken van het originele Spaans:

 

Nederlands Spaans Argentijns
Jij Vos
Bent Eres Sos
Heel goed Muy bien Re bien
Vader Padre Viejo
Serieus?! En serio?! Posta?!

 

De Argentijnen praten net als de Italianen ook veel met hun handen, ze hebben dan ook meerdere handgebaren die iets anders betekenen dan in Nederland. Let erop wat voor handgebaren je gebruikt aangezien het iets compleet anders kan betekenen in dit geval. Een voorbeeld is de pink en wijsvinger omhoog tijdens hardrockconcerten, waar het geldt als de hoorns van de duivel. Echter in Argentinië als je hetzelfde handgebaar maakt, zeg je tegen iemand dat zijn vrouw hem bedriegt. Vanwege de Italiaanse immigranten hebben veel Argentijnen een Italiaanse achtergrond en is het op sommige plekken mogelijk dat je Italiaans hoort. Veel inwoners van Buenos Aires hebben dan ook een hoorbaar Italiaans accent.

Argentinië is een van de weinige landen in Zuid-Amerika waar de kennis van Engels redelijk goed is, met name in de provincie Buenos Aires. Niet op het niveau van Noord-Europese landen maar beter dan de rest van Zuid-Amerika. Hier kan je dus ook bijna overal terecht met Engels!

Als  laatste zijn er nog een paar Indiaanse gemeenschappen die hun eigen taal behouden hebben, waarvan de twee belangrijkste het Guaraní en Quechua zijn.

 

Handige woordjes en zinnetjes

Ondanks de meeste Argentijnen op de meeste plekken redelijk goed Engels praten kan het toch altijd handig zijn om de basics van het Spaans te kennen. Onthoud hierbij dat de j in het Spaans meer uitgesproken wordt als een g! Houdt er ook rekening mee dat per provincie en soms zelfs per stad het accent en de gebruikte woorden veranderen.

Nederlands Spaans
Hallo! Hola!
Welkom Bienvenidos
Goedemorgen Buenos días
Goedemiddag Buenas tardes
Goedenavond Buenas noches

Argentinië reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
W-route Torres del Paine Nationaal Park, Chili
Chili | Argentinië
5 Mooiste wandelroutes van Patagonië
In dit blog zetten we de 5 mooiste wandelroutes van Patagonië voor je op een rijtje.
Ruta 40
Argentinië
Highlights Ruta 40 in Argentinië
Niet alleen is Ruta 40 één van de langste wegen ter wereld, het is ook één van de spectaculairste. Voor het grootste deel is de weg geasfalteerd, behalve het zuidelijke deel dat zeer dunbevolkt is. Daar kan het zo maar dat je 100 kilometer lang niemand tegenkomt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een deel van de totale route af te leggen.
San Carlos de Bariloche, Argentinië
Argentinië
Bariloche, Argentinië

De stad met ruim 100 duizend inwoners ligt in de provincie Rio Negro en is gelegen aan de flanken van de ruige Andes aan de zuidelijke oever van het Nahuel Huapi meer. De hoge bergpieken van Cerros Catedral, López, Nireco en Shaihuenque overstijgen alle de 2.000 meter en omringen de stad.

Los Glaciares Nationaal park, Argentinië
Argentinië
Los Glaciares Nationaal Park

In het park vind je Magelhaense subpolaire bossen en Patagonische steppes. Sinds 1981 heeft het park een vermelding op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Perito Moreno gletsjer
Argentinië
Perito Moreno gletsjer
Het park is een samenstelling van bergen, gletsjermeren en uitgestrekte bossen. Kortom, in het westen ligt een groot deel van het park onder een dik pak ijs en sneeuw. Wanneer je verder naar het oosten gaat vind je dorre Patagonische steppes.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Julianne de Vink Specialisme: Chili / Argentinië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.
De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.
Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië
Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge