De accommodaties in Argentinië zijn zeer divers en deze variëren van hostels, boetiek hotels tot 5-sterren accommodaties, met name in de grote steden zoals Buenos Aires, Cordóba en Salta. Wanneer je van de gebaande paden afgaat naar het zuiden in de natuurgebieden van Patagonië en het merengebied is het mogelijk om in de nabijgelegen stadjes in een kleinschalig hotel te overnachten. 

Een andere bijzondere soort accommodatie om in deze gebieden te verblijven is de ecolodge die vaak op unieke locaties midden in de ongerepte natuur gelegen zijn. De keuze van accommodatie ligt aan de persoonlijke voorkeur en gelukkig is het aanbod erg variërend en zijn er verschillende prijs klassen voorhanden.

De accommodatie categorieën kunnen worden onderverdeeld in Standaard, Comfort en Deluxe. Houd er wel rekening mee dat dit per regio in Argentinië enigszins kan verschillen! Hieronder hebben we een voorbeeld van de 3 verschillende hotelcategorieën in Iguazú om een idee te geven wat de verschillen zijn:

 

Standaard: Hotel Jardin de Iguazu

Comfort: La Aldea de la Selva

Deluxe: Loi Suites Iguazú Hotel

 

Een estancia is de meest typische accommodatie voor Argentinië, dit moet je meegemaakt hebben tijdens je reis! Om de ultieme gaucho cultuur te beleven tijdens de reis is het fantastisch om op een Argentijnse estancia te overnachten die over het hele land vindbaar zijn. Estancias zijn landgoedboerderijen (ranch) waar runderen en ander vee gehouden worden op duizenden hectaren grond. Er is de mogelijkheid om op een eenvoudige estancia te verblijven of te opwaarderen naar een luxere variant.

Argentijnse grootgrondbezitters beheren deze estancias en demonstreren het plattelandsleven van de gaucho’s. De omgeving en de valleien zijn prachtig en kan te paard bewonderd worden. Hacienda is feitelijk gezien hetzelfde soort landgoed als de estancia alleen wordt deze term lokaal minder vaak gebruikt.

Door heel Argentinië heb je veel boetiekhotels beschikbaar om in te verblijven. Dit zijn kleinschalige sfeervolle hotels en zijn kenmerkend voor de karakteristieke inrichting. Voornamelijk in Buenos Aires zijn er veel mogelijkheden voor een boetiekhotel maar ook andere steden en dorpjes in Argentinië bieden deze knusse hotels.

Argentinië heeft prachtige wijnvelden verdeeld over het land vanwaar de regio van Mendoza de grootste is. Wil je een bodega (wijnhuis) bezoeken en de heerlijke Argentijnse wijnen proeven? Dan is een verblijf op een bodega een uitstekende keuze! Geniet van het bourgondische leven en slaap tussen de wijngaarden en olijfbomen. Vaak zijn er ook rondleidingen door de wijngaard en het wijnhuis, is er een restaurant waar je lekker kunt dineren en soms zelfs een golfbaan. Genoeg vermaak dus.

Een hosteria is eigenlijk een hotel maar dan hebben ze wat meer weg van een boerderij of landgoed. Voor natuurliefhebbers is dit de perfecte slaapplek! Veel rust, natuurlijke omgeving en vaak genoeg activiteiten te ondernemen in het gebied.

Een posada is ook een luxe vorm van overnachten en heeft ook wat weg van een boerderij. Echter zijn ook deze vrij kleinschalig en persoonlijk zodat je het Argentijnse leven te zien krijgt maar wel op een uiterst comfortabele manier. Vaak ben je een van de weinige gasten en is de service dus exclusief.

De meeste accommodaties in Argentinië zijn boerderijen, landhuizen of kleinschalige hotels. Zo ook de finca wat eigenlijk een landhuis op een groot perceel is met veel privacy net zoals de posada en hosteria. Heerlijk verblijven met veel natuur om je heen!

Een andere luxe vorm van accommodatie in Argentinië zijn de vele lodges. Het ecotoerisme wordt steeds populairder in Argentinië en daardoor komen er steeds meer eco-lodges (bungalows) die gericht zijn op de bijzonder diverse flora en fauna zonder de ongerepte natuur aan te tasten. In Patagonië zijn er voornamelijk eco-lodges te vinden, maar ook in het noorden bij Iguazú zijn er meerdere lodges die midden in de jungle gelegen zijn.