• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Feestdagen en Evenementen Argentinië

Nationale feestdagen worden gevierd met een asado
|

Het hele jaar door zijn er feestdagen in Argentinië en het land staat bekend om de vele tradities en vrije dagen. Het is essentieel om goed rekening te houden met de feestdagen in Argentinië want het gebeurd vaak dat het openbaar vervoer in het land plat ligt tijdens zulke dagen.

De Argentijnse feestdagen zijn grotendeels verbonden met de Rooms-Katholieke religie waarbij sommige varianten in Nederland nauwelijks gevierd worden. De katholieke feestdagen zoals Driekoningen, Goede Vrijdag, Pasen en Kerstmis zijn met name belangrijk in Argentinië. Verder zijn er nogal wat nationale feestdagen waarop iedereen een vrije dag heeft of zelfs een vrij weekend. De typische bezigheid is dan met familie en/of vrienden een asado te eten onder het genot van een wijntje.

Feestdagen in Argentinië

 

Hier op volgorde van de kalender een lijst met de belangrijkste nationale feestdagen:

 

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag
 • 6 januari – Driekoningen
 • 24 maart – Herdenkingsdag voor Waarheid en Gerechtigheid
 • 2 april – Islas Malvinas (Falkland Eilanden) herdenkingsdag
 • 19-20 april – Pasen
 • 1 mei – Dag van de Arbeid
 • 25 mei – Meirevolutie
 • 17 juni – Dag van de Argentijnse vlag
 • 9 juli – Onafhankelijkheidsdag Argentinië
 • 19 augustus – Herdenkingsdag José de San Martin
 • 12 oktober – Columbus dag
 • 8 december – Onbevlekte Ontvangenis van Maria
 • 25 december – Kerstmis

 

Evenementen

Gualeguaychu Carnaval

Iedereen weet dat Brazilië over de grootste carnavals ter wereld beschikt in de voor hun zomermaanden januari en februari. Er wordt gezegd door menig man dat de stad Gualeguaychu in Argentinië op nummer twee staat van de beste carnaval wereldwijd na Rio de Janeiro. Deze stad is gelegen in de provincie Entre Ríos aan de grens met Uruguay en voor Argentijnse begrippen vlakbij Buenos Aires. Jaarlijks lopen verklede vrouwen en mannen in feestelijke parades onder leiding van muziekbandjes door de straten van Gualeguaychu. Dit spectaculaire evenement bestaat uit vijf rivalen (comparsas) en ieder jaar mogen er maar drie van de vijf met elkaar concurreren elke zaterdag gedurende een maand. Naast Gualeguaychu wordt carnaval in het merendeel van Argentinië op kleinschalige grootte gevierd waar de overige steden in de provincie Entre Ríos ook aan meedoen.

Argentinië reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Patagonië
Argentinië | Chili
Highlights van Patagonië
Dit deel van Zuid-Amerika beslaat een groot deel van Argentinië en Chili en strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst een miljoen vierkante kilometer, zo’n 23 keer de oppervlakte van Nederland.
Ruta 40
Argentinië
Highlights Ruta 40 in Argentinië
Niet alleen is Ruta 40 één van de langste wegen ter wereld, het is ook één van de spectaculairste. Voor het grootste deel is de weg geasfalteerd, behalve het zuidelijke deel dat zeer dunbevolkt is. Daar kan het zo maar dat je 100 kilometer lang niemand tegenkomt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een deel van de totale route af te leggen.
San Carlos de Bariloche, Argentinië
Argentinië
Bariloche, Argentinië

De stad met ruim 100 duizend inwoners ligt in de provincie Rio Negro en is gelegen aan de flanken van de ruige Andes aan de zuidelijke oever van het Nahuel Huapi meer. De hoge bergpieken van Cerros Catedral, López, Nireco en Shaihuenque overstijgen alle de 2.000 meter en omringen de stad.

Perito Moreno gletsjer
Argentinië
Perito Moreno gletsjer
Het park is een samenstelling van bergen, gletsjermeren en uitgestrekte bossen. Kortom, in het westen ligt een groot deel van het park onder een dik pak ijs en sneeuw. Wanneer je verder naar het oosten gaat vind je dorre Patagonische steppes.
Monte Fitz Roy
Argentinië | Chili
Monte Fitz Roy
De bergpiek ligt echter exact op de grens tussen Argentinië en Chili. Vernoemd naar de kapitein Robert Fitz Roy is de berg in het park van Los Glaciares. Hij was een Engelse marine-officier die dienst deed aan boord van de HMS Beagle, de boot van Charles Darwin’s beroemde reis.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.
De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.
Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië
Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge