De benodigde reisdocumenten voor Argentinië zijn een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na aankomst. Je mag daarmee maximaal 3 maanden in het land verblijven. Er is er in Argentinië geen visum nodig voor iemand met de Nederlandse nationaliteit. Wel moet de reiziger dan in het bezit zijn van een Nederlands paspoort dat nog tot minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst en tickets laten zien voor bewijs van tijdig vertrek.

Verblijf je langer dan 3 maanden in Argentinië? Dan heb je naast je paspoort wel een visum nodig. Deze regel is eenvoudig te omzeilen door een reis naar Patagonië te boeken, waarbij je zowel Argentinië als buurland Chili bezoekt. Nadat je de grens bent over geweest, kan je zo weer 3 maanden in het land te verblijven.

Invoerbepalingen

Naast de reisdocumenten voor Argentinië zijn er ook bepaalde invoerbepalingen. Argentinië valt onder de landen waarbij het importbeleid vrij strikt is en daarom is het belangrijk om te weten wat wel en niet verstuurd mag worden.

Bij een intercontinentale vlucht naar Argentinië gelden de volgende invoerbepalingen: belastingvrij 1 liter sterke drank, 200 sigaretten of 50 sigaren of 250 gram tabak en 100 ml parfum. De helft hiervan mag meegenomen worden als je vanuit Chili binnenkomt in Argentinië. Als je de grens tussen Chili en Argentinië oversteekt let erop dat er geen (verse) etenswaren in je bagage zit want die wordt dan sowieso afgenomen. Iedere grensovergang heeft de regel dat bagage doorzocht moet worden eventueel met honden die getraind zijn om etenswaren op te zoeken. Een uitvoerverbod geldt voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten zoals koraal, schelpen, cactussen, vogels en zoogdieren. Het is mogelijk om belastingvrij tot een waarde van 430 euro te exporteren.