• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Bereikbaarheid en vervoer Argentinië

Infrastructuur en wegennet
|

Mocht je in Buenos Aires beginnen met de reis dan is het mogelijk een rechtstreekse vlucht via KLM te boeken met een duur van tussen de 12 en 15 uur. Als je naar andere plekken in Argentinië reist, dan kan je met een binnenlandse vlucht verder reizen. Met een overstap duurt de reis dan wat langer. Afhankelijk van externe factoren en naar welke stad je vliegt kan de reistijd dan oplopen tot rond de 20 a 30 uur.

Argentinië heeft een goede infrastructuur en het vervoer in Argentinië is door het goed onderhouden wegennet goed te doen. Vergeleken met andere Latijns-Amerikaanse landen heeft Argentinië één van de beste infrastructuren. De grote steden in het land zijn goed bereikbaar via snelwegen met meerdere banen, het binnenland heeft druk bereden verharde tweebaanswegen. Behalve de nationale en regionale wegen zijn er vele onverharde wegen die beter met een terreinvoertuig bereden kunnen worden. Deze onverharde wegen bevinden zich voornamelijk in de afgelegen gebieden zoals Patagonië, Vuurland en in het noorden van Argentinië. In Argentinië wordt rechts gereden en links ingehaald net zoals in Nederland het geval is.

 

Een van de weinige tolvrije autowegen is de ringweg rond Buenos Aires. De meeste autowegen in Argentinië hebben tolposten waar met contant geld tol betaald moet worden. Sommige tolmaatschappijen gebruiken een systeem met elektronische pasjes om de tol te innen.

 

De Ruta 40 is een bekende weg die van Noord-Argentinië helemaal parallel aan het Andesgebergte naar het uiterste zuiden loopt. Deze route van 4000 km lang biedt afwisselende landschappen en avontuur in overvloed en is een grote uitdaging voor zowel motorrijders als andere bestuurders. De Ruta 40 doorkruist de provincies Santa Cruz, Chubut, Rio Negro, Neuquén, Mendoza, San Juan, La Rioja, Catamarca, Tucumán, Salta en Jujuy.

 

Vervoer in Argentinië

Huurcamper / caravan

Een camper of caravan huren in Argentinië is goed te doen aangezien je op veel plekken vrij mag kamperen, naast de vele campings. Voornamelijk Patagonië is aantrekkelijk door de prachtige landschappen en natuur om met de huurcamper of caravan doorheen te reizen in de Argentijnse zomer.

 

Motor

Zuid-Amerika is de ideale bestemming voor motorrijders en daar doet Argentinië zeker niet aan onder. Door het uitgestrekte land met de rijke variatie aan zowel landschappen, klimaten als fascinerende steden is het ideaal voor motorliefhebbers. Het is mogelijk om je eigen motorvoertuig te verschepen, een motor te huren of met een groepsreis mee te gaan. De motorrijder is hierdoor zelf in staat te beslissen welke keuze geschikt is op niveau van avontuurlijkheid.

Bus netwerk

Het busstation Terminal de Omnibus in de wijk Retiro is het belangrijkste centrum van het lange afstandsbusnetwerk van Buenos Aires. Vanaf deze plek vertrekken en arriveren meer dan 2000 bussen per dag van verschillende busmaatschappijen van en naar meerdere bestemmingen. De bussen zijn allemaal vrij comfortabel wat ook wel nodig is voor de lange afstanden die ze meestal afleggen. Mocht je meer dan 200 km reizen dan wordt er gewoonlijk eten geserveerd, bij kortere afstanden wordt alleen voor een klein etenspakket gezorgd. Naast het feit dat er meestal genoeg beenruimte is, zijn er meerdere soorten klassen beschikbaar voor de wat luxere reizigers of degenen die tijdens een nachtbus fatsoenlijk zijn stoel achterover wil kunnen gooien.

Argentinië reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Palacio Barolo Buenos Aires, Argentinië
Argentinië
Culturele gebruiken in Argentinië
De Afrikaanse invloeden komen vanuit Cuba en is ontstaan uit een mix van muziektradities van de nakomelingen van Afrikaanse slaven in Argentinië en Uruguay. De exacte herkomst van het woord tango heeft geen algemene erkenning. Een aannemelijke assumptie is dat het van een Afrikaanse taal afstamt en ‘gesloten ruimte’ betekent. De slavenhandelaren gebruikten dit woord voor de plekken waar slaven werden verhandeld, al werd het daarna gebruikt in Amerika als benaming  voor de plek waar slaven samenkwamen om te dansen.
Patagonië
Argentinië | Chili
Highlights van Patagonië
Dit deel van Zuid-Amerika beslaat een groot deel van Argentinië en Chili en strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst een miljoen vierkante kilometer, zo’n 23 keer de oppervlakte van Nederland.
Ruta 40
Argentinië
Highlights Ruta 40 in Argentinië
Niet alleen is Ruta 40 één van de langste wegen ter wereld, het is ook één van de spectaculairste. Voor het grootste deel is de weg geasfalteerd, behalve het zuidelijke deel dat zeer dunbevolkt is. Daar kan het zo maar dat je 100 kilometer lang niemand tegenkomt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een deel van de totale route af te leggen.
San Carlos de Bariloche, Argentinië
Argentinië
Bariloche, Argentinië

De stad met ruim 100 duizend inwoners ligt in de provincie Rio Negro en is gelegen aan de flanken van de ruige Andes aan de zuidelijke oever van het Nahuel Huapi meer. De hoge bergpieken van Cerros Catedral, López, Nireco en Shaihuenque overstijgen alle de 2.000 meter en omringen de stad.

Perito Moreno gletsjer
Argentinië
Perito Moreno gletsjer
Het park is een samenstelling van bergen, gletsjermeren en uitgestrekte bossen. Kortom, in het westen ligt een groot deel van het park onder een dik pak ijs en sneeuw. Wanneer je verder naar het oosten gaat vind je dorre Patagonische steppes.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Alaska / Argentinië / Canada / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Spitsbergen / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.
De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.
Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië
Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge