Mocht je in Buenos Aires beginnen met de reis dan is het mogelijk een rechtstreekse vlucht via KLM te boeken met een duur van tussen de 12 en 15 uur. Als je naar andere plekken in Argentinië reist, dan kan je met een binnenlandse vlucht verder reizen. Met een overstap duurt de reis dan wat langer. Afhankelijk van externe factoren en naar welke stad je vliegt kan de reistijd dan oplopen tot rond de 20 a 30 uur.

Argentinië heeft een goede infrastructuur en het vervoer in Argentinië is door het goed onderhouden wegennet goed te doen. Vergeleken met andere Latijns-Amerikaanse landen heeft Argentinië één van de beste infrastructuren. De grote steden in het land zijn goed bereikbaar via snelwegen met meerdere banen, het binnenland heeft druk bereden verharde tweebaanswegen. Behalve de nationale en regionale wegen zijn er vele onverharde wegen die beter met een terreinvoertuig bereden kunnen worden. Deze onverharde wegen bevinden zich voornamelijk in de afgelegen gebieden zoals Patagonië, Vuurland en in het noorden van Argentinië. In Argentinië wordt rechts gereden en links ingehaald net zoals in Nederland het geval is.

Een van de weinige tolvrije autowegen is de ringweg rond Buenos Aires. De meeste autowegen in Argentinië hebben tolposten waar met contant geld tol betaald moet worden. Sommige tolmaatschappijen gebruiken een systeem met elektronische pasjes om de tol te innen.

De Ruta 40 is een bekende weg die van Noord-Argentinië helemaal parallel aan het Andesgebergte naar het uiterste zuiden loopt. Deze route van 4000 km lang biedt afwisselende landschappen en avontuur in overvloed en is een grote uitdaging voor zowel motorrijders als andere bestuurders. De Ruta 40 doorkruist de provincies Santa Cruz, Chubut, Rio Negro, Neuquén, Mendoza, San Juan, La Rioja, Catamarca, Tucumán, Salta en Jujuy.

 

Vervoer in Argentinië

Huurcamper / caravan

Een camper of caravan huren in Argentinië is goed te doen aangezien je op veel plekken vrij mag kamperen, naast de vele campings. Voornamelijk Patagonië is aantrekkelijk door de prachtige landschappen en natuur om met de huurcamper of caravan doorheen te reizen in de Argentijnse zomer.

 

Motor

Zuid-Amerika is de ideale bestemming voor motorrijders en daar doet Argentinië zeker niet aan onder. Door het uitgestrekte land met de rijke variatie aan zowel landschappen, klimaten als fascinerende steden is het ideaal voor motorliefhebbers. Het is mogelijk om je eigen motorvoertuig te verschepen, een motor te huren of met een groepsreis mee te gaan. De motorrijder is hierdoor zelf in staat te beslissen welke keuze geschikt is op niveau van avontuurlijkheid.