Omdat het mogelijk is dat je alle vier de seizoenen meemaakt tijdens een reis naar Argentinië moet je aardig wat spullen inpakken voor vertrek. Het is essentieel om een goede paklijst voor Argentinië samen te stellen en goed voorbereid op pad te gaan met de juiste kleding. Wij helpen je daar graag bij en hebben een uitgebreide paklijst speciaal voor Argentinië opgemaakt zodat niets vergeten wordt voor de reis!

Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en de bestemming van dit uitgestrekte land varieert de benodigde kleding nogal. Een aanrader is om op de meeste plaatsen gemakkelijke wandelschoenen en een zonnebril of hoed mee te nemen. Mocht je afreizen naar Buenos Aires, hoofdstad dan is het netjes om wat formelere kleding te dragen voor het diner. In het noorden is het tijdens de zomermaanden belangrijk om luchtige, katoenen kleding, een regenjas en een trui in te pakken voor de hete dagen en koelere avonden. In het zuiden zijn juist wind- en waterdichte kleding, warme truien, lange broeken en stevige wandelschoenen noodzakelijk. Het midden van Argentinië verschilt per regio enorm qua klimaat en het is handig om tijdens het bezoeken van meerdere bestemmingen zowel luchtige als warme kleding in te pakken.

Elektriciteit

De stopcontacten in Argentinië verschillen per huis daarom is het verstandig om een wereldstekker mee op reis te nemen. Net als in Nederland hebben de meeste huizen in Argentinië ook een type C stopcontact en stekkers. Echter kan het voorkomen dat er soms alleen de type I stopcontacten en stekkers beschikbaar zijn en wil je niet het risico lopen dat je mobiel niet opgeladen kan worden.

Alle stopcontacten in Argentinië leveren een standaard netspanning van 220V (voltage) met een frequentie van 50Hz (hertz). De Nederlandse apparatuur zit op 230V en kan gewoon gebruikt worden in Argentinië (220-240V).

Overig

 

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro 

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Wereldstekker

Powerbank

Zaklamp

Horloge

Ipod

 

Lippenbalsem + UV 

Tandenborstel

Tandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Zonnebrand / aftersun

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Condooms

Medicijnen

Paracetamol

Insectenbescherming

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Paspoort + kopie 

Ticket

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas (buiten Europa)

Contant geld

Internationaal rijbewijs

ID kaart

Gele boekje (inentingen)

 

Kleine rugzak 

Backpack

Nekkussen

Oordoppen

Reisslot

Zonnebril

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Taalgids

Offline kaart downloaden

Vertaal app

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaaiset