• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Informatie Faeröer eilanden

Achtergrondinformatie over Faeröer
|

De ongereptheid van de Faeröer eilanden maakt het land de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Huizenhoge kliffen buigen neer op de wilde zee die met volle kracht tegen de randen aan beukt. De stevige wind blaast nog net niet de schapenkuddes omver terwijl de vogelkolonies zich tijdens het broedseizoen uitbreiden op de kliffen. Ga van de gebaande paden af tijdens een vakantie Faeröer en ontdek de eilanden per fiets, auto, camper of bus!

In het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, ten noordwesten van Schotland en halverwege tussen IJsland en Noorwegen liggen deze schapeneilanden die een archipel vormen bestaande uit 17 bewoonde eilanden en één onbewoond eiland. De Faeröer is autonoom grondgebied van Denemarken ook al streven ze naar onafhankelijkheid.

Het dramatische landschap van de Faeröer eilanden wordt gedomineerd door steile bergen, kliffen en prachtige groene heuvels die regelmatig worden doorkliefd door stroompjes, watervallen en riviertjes. Vakantie Faeröer brengt je op ieder punt niet meer dan 5 km verwijderd van de oceaan. Naast het fantastische landschap laten de pittoreske huisjes, Faeröerse taal en de eeuwenoude Vikingcultuur je terug in de tijd reizen.

De Faeröer eilanden beschikken over talloze ongeschonden plekjes om af te speuren. Onze specialist Marieke helpt bij het creëren van jouw unieke verhaal tijdens een vakantie Faeröer!

Bekijk deze video voor een indruk van de natuur op de Faeröer.

Over de Faeröer

Meer informatie over de Faeröer
Weer en klimaat
Bereikbaarheid en vervoer
Reisdocumenten
Beste reistijd
Flora en Fauna
Noorderlicht
Taal
Lokale keuken
Geld
Accommodaties
Uitgebreide paklijst
Feestdagen en evenementen

Inspiratie en verhalen

IJsland | Faeröer eilanden
Studiereis Faeröer & IJsland September-Oktober 2019
Met z’n drieën zijn we op de Vestnorden beurs geweest op de Faeröer waar kopers en verkopers vanuit drie landen Faeröer, IJsland en Groenland samen kwamen. Hierna maakten we een 10-daagse rondreis door IJsland per auto. Lees hier per dag alle verslagen!
Tórshavn
Faeröer eilanden
Highlights van Tórshavn

De bedrijvige haven, de historische en kleurrijke huizen en bruisend winkelcentrum maken de stad tot een gezellige vakantiebestemming. En als je klaar bent met de muziek, cultuur en de zeer goede koffie op het terras aan de haven, dan stap je in de auto en in tien minuten sta je midden in de natuur.

Akraberg Lighthouse, Suðuroy, foto: Alessio Mesiano
Faeröer eilanden
Suðuroy, vakantie-eiland op de Faeröer
Van het historische Sandvík in het noorden tot het prachtige natuurgebied bij Sumba in het zuiden, Suðuroy is een veelzijdig eiland, zowel qua natuur als cultuur. Het is dan ook niet voor niets de vakantiebestemming voor veel lokale bewoners van de Faeröer.
Vestmanna Bird Cliffs
Faeröer eilanden
Bird Cliffs Tour bij Vestmanna
Met een boot ga je de zee op om vlak langs de vogelkliffen te varen en de bijzondere kustlijn van de regio te ontdekken. De gids kent deze omgeving als geen ander en vertelt je interessante details die je nergens online kunt vinden.
Gjógv, foto: Valentin & Roman
Faeröer eilanden
Eysturoy, vikingcultuur en fjorden op de Faeröer

Omdat het kanaal zo smal is, vormt zich bij de getijdenwisseling een sterke stroming die indrukwekkende draaikolken veroorzaakt langs de voeten van de brug. Het is een fascinerend schouwspel, maar ik kan je verzekeren: zodra je je hoofd afwendt naar de rest van het eiland Eysturoy, dan ben je direct afgeleid! Het eiland is ronduit schitterend!

Bekijk meer inspiratie

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge