• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Informatie Faeröer eilanden

Achtergrondinformatie over Faeröer
|

De ongereptheid van de Faeröer eilanden maakt het land de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Huizenhoge kliffen buigen neer op de wilde zee die met volle kracht tegen de randen aan beukt. De stevige wind blaast nog net niet de schapenkuddes omver terwijl de vogelkolonies zich tijdens het broedseizoen uitbreiden op de kliffen. Ga van de gebaande paden af tijdens een vakantie Faeröer en ontdek de eilanden per fiets, auto, camper of bus!

In het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, ten noordwesten van Schotland en halverwege tussen IJsland en Noorwegen liggen deze schapeneilanden die een archipel vormen bestaande uit 17 bewoonde eilanden en één onbewoond eiland. De Faeröer is autonoom grondgebied van Denemarken ook al streven ze naar onafhankelijkheid.

Het dramatische landschap van de Faeröer eilanden wordt gedomineerd door steile bergen, kliffen en prachtige groene heuvels die regelmatig worden doorkliefd door stroompjes, watervallen en riviertjes. Vakantie Faeröer brengt je op ieder punt niet meer dan 5 km verwijderd van de oceaan. Naast het fantastische landschap laten de pittoreske huisjes, Faeröerse taal en de eeuwenoude Vikingcultuur je terug in de tijd reizen.

De Faeröer eilanden beschikken over talloze ongeschonden plekjes om af te speuren. Onze specialist Marieke helpt bij het creëren van jouw unieke verhaal tijdens een vakantie Faeröer!

Bekijk deze video voor een indruk van de natuur op de Faeröer.

Over de Faeröer

Meer informatie over de Faeröer
Weer en klimaat
Bereikbaarheid en vervoer
Reisdocumenten
Beste reistijd
Flora en Fauna
Noorderlicht
Taal
Lokale keuken
Geld
Accommodaties
Uitgebreide paklijst
Feestdagen en evenementen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge