• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Flora en fauna Faeröer

Natuur en wildlife Faeröer
|

De flora en fauna op de Faeröer eilanden is zeer veelzijdig. De eilanden vertonen een toendra-achtige aanblik, doordat de vegetatie er uniform uitziet zonder bomen. Na de ijstijd bestonden de eilanden uit kale rotsen met weinig planten, maar deze planten hebben zich na deze tijd verspreid over de eilanden en ondertussen bestaat het gebied uit groene grasvlaktes, mos en vele soorten planten.

De flora en fauna op de Faeröer eilanden is bijzonder gevarieerd. De fauna bestaat veelal uit de 70.000 schapen die zich hier gevestigd hebben. Daarnaast bieden de steile kliffen op de eilanden een veilige plek voor ruim 305 vogelsoorten die hier permanent leven of op doortocht zijn. Geschat werd dat ongeveer 2 miljoen zeevogels hun woonplaats op de Faeröer eilanden hebben gevonden. Hieronder behoort de grootste kolonie stormvogels ter wereld en de iconische vogel van de Faeröer; de Puffin, oftewel de papegaaiduiker.

 

De vegetatie op de eilanden is samengesteld uit 400 soorten planten. Dat zijn er heel wat meer dan je zou verwachten, aangezien al het groen vooral doet denken aan grassen en mossen. Bomen zijn er niet te vinden, dus alles wat van hout is gemaakt, is of samengesteld uit aangespoeld hout, of ingevoerd hout.

Het zijn vooral de weersomstandigheden die zorgen dat er alleen bepaalde plantensoorten te vinden zijn op de eilandengroep. De krachtige wind die voortdurend een mist van zout zeewater over de rotsen blaast, heeft er voor gezorgd dat alleen taaie planten hier kunnen voortbestaan.

 

In de jaren 70 heeft men een experiment uitgevoerd om bomen te introduceren op de Faeröer. Daarbij werden bomen uit het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, Tierra del Fuego, overgebracht naar de Faeröer. De vergelijkbare omstandigheden aldaar waren vergelijkbaar. Tot op heden gedijen de bomen goed.

Faeröerreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Skúvoy, Faeröer
Faeröer eilanden
Sandoy, Skúvoy en Stóra Dímun

Vanaf Skopun, de belangrijkste veerbootterminal, kan men een wandelpad naar het westen volgen richting Høvdarhagi om vervolgens verder af te zakken naar het zuiden, naar de baai van Søltuvík.

Mykines, Faeröer
Faeröer eilanden
Highlights van de Faeröer
Ga op pad om de historie van de eilanden te ontdekken, of proef aan de lokale cultuur in de hoofdstad Tórshavn. In dit blog zetten we een aantal highlights van de Faeröer eilanden voor je op een rijtje.
Saksun
Faeröer eilanden
Saksun en Tjørnuvík
Het iets noordelijker gelegen Tjørnuvík heeft ook zijn charme en wordt gezien als een van de oudste nederzettingen van de Faeröer.
Tórshavn
Faeröer eilanden
Tinganes en Reyn, het historische Tórshavn
Tórshavn groeide uit tot een bloeiende stad met een inwonertal dat tegenwoordig net de 20 duizend overschrijdt. Toch behoudt de stad zijn charme en tegenwoordig is het waarschijnlijk een van de kleinste en meest aangename hoofdsteden ter wereld.
Gjógv, Faeröer
Faeröer eilanden
Het pittoreske Gjógv

In de geschriften werd Gjógv voor het eerst genoemd in 1584, maar waarschijnlijk was er al veel eerder sprake van een samenlevingsgemeenschap die leefde van de visserij.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge