De munteenheid op de Faeröer is de Faeröerse kroon, die gelijk staat aan de Deense kroon (DKK). Het is dan ook geen eigen munteenheid. De wisselkoers van de Faeröerse en Deense kroon zijn hetzelfde waardoor de Deense biljetten net zo aanvaardbaar zijn als de Faeröerse kroon in het hele land.

Op verschillende locaties op de eilanden zijn geldautomaten beschikbaar voor Mastercard/Eurocard, Visa en Dankort. In het centrum van de hoofdstad Tórshavn zijn meerdere banken gelegen langs de voetgangerszone en de meeste winkels op de Faeröer accepteren de hiervoor genoemde creditcards ook. Ondanks dat is het toch slim om contant geld op zak te hebben, zeker wanneer je de kleinere eilanden bezoekt of in de kleinere dorpen verblijft.

DEENSE KROON EN FAERÖERSE KROON

Aangezien de beide valuta exact dezelfde waarde hebben, worden ze op de Faeröer door elkaar gebruikt. Wel is het zo dat het Faeröerse geld geen betaalmiddel is in Denemarken, dus als je niet meer terugkeert naar de eilanden, is het verstandig je contant geld op te maken of gratis in te wisselen bij Danmarks Nationalbank.
Hoewel de Faeröerse valuta en de Deense valuta door elkaar worden gebruikt, is er geen Faeröers muntgeld. Al het muntgeld is Deens.