• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Feestdagen en Evenementen Faeröer

De belangrijkste data
|

Naast de nationale feestdagen op de Faeröer zijn er ook nog een aantal lokale feestdagen. Hieronder vind je een lijst met alle nationale en lokale feestdagen op volgorde van de kalender.

De feestdagen op de Faeröer

Natuurlijk is het leuk om een feestdag op de Faeröer mee te maken tijdens je vakantie. Dat is natuurlijk de ultieme mogelijkheid om te proeven aan de typisch Faeröerse cultuur. Dus als je graag een feestdag wilt meemaken, plan dan de beste reistijd in.

 • 1 januari  – Nieuwjaar
 • 20 maart – Maart equinox
 • maart/april – Pasen
 • 25 april – Nationale Dag van de Vlag
 • 1 mei – Prayer Day
 • mei – Hemelvaart
 • 5 juni – Dag van de Grondwet
 • mei/juni – Pinksteren
 • 10 juni – Witte maandag
 • 21 juni – Juni Solstice
 • 28 juli – St. Olav’s Eve
 • 29 juli – Dag van St. Olav’s (Nationale Dag)
 • 23 september – Equinox september
 • 22 december – Solstice december
 • 25 december – Kerstmis
 • 31 december – Oudejaarsavond

 

Civic festival Ólavsøka

Jaarlijks in eind juli wordt er in de hoofdstad Tórshavn het Civic-festival georganiseerd genaamd Ólavsøka. Dit feest wordt gehouden ter ere van de beschermheilige Olav, de Noorse koning die op 29 juli 1030 sneuvelde tijdens de Slag bij Stiklestad bij het huidige Trondheim in Noorwegen. Tijdens dit festival verandert de stad compleet in één groot feest en komen alle mensen van alle eilanden naar de hoofdstad toe.

 

Er lopen Faeröers in nationale kostuums rond en volgens de 19 -eeuwse traditie een boot race gehouden in de haven waarbij houten Faeröerse roeiboten met elkaar concurreren.

 

Als aanvulling op de race zijn er andere activiteiten zoals voetbal, kunsttentoonstellingen, paard racen en wordt er ’s avonds en ’s nachts volop gedanst op verschillende locaties rond de hoofdstad. Hierbij worden de traditionele keten-dans en de moderne disco-dans uitgeoefend.

Faeröerreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Skúvoy, Faeröer
Faeröer eilanden
Sandoy, Skúvoy en Stóra Dímun

Vanaf Skopun, de belangrijkste veerbootterminal, kan men een wandelpad naar het westen volgen richting Høvdarhagi om vervolgens verder af te zakken naar het zuiden, naar de baai van Søltuvík.

Mykines, Faeröer
Faeröer eilanden
Highlights van de Faeröer
Ga op pad om de historie van de eilanden te ontdekken, of proef aan de lokale cultuur in de hoofdstad Tórshavn. In dit blog zetten we een aantal highlights van de Faeröer eilanden voor je op een rijtje.
Slættaratindur
Faeröer eilanden
Slættaratindur, de hoogste berg van de Faeröer

De naam betekent letterlijk “platte top”, aangezien de bergtop niet helemaal in een punt loopt. De berg kan in een tijdsbestek van ongeveer vier uur worden beklommen. Hoewel de wandelroutes vrij steil zijn, hoef je niet over bijzonder technische klimvaardigheden te beschikken om de bergtop te kunnen bereiken.

Gjógv, Faeröer
Faeröer eilanden
Het pittoreske Gjógv

In de geschriften werd Gjógv voor het eerst genoemd in 1584, maar waarschijnlijk was er al veel eerder sprake van een samenlevingsgemeenschap die leefde van de visserij.

Gjógv, foto: Valentin & Roman
Faeröer eilanden
Eysturoy, vikingcultuur en fjorden op de Faeröer

Omdat het kanaal zo smal is, vormt zich bij de getijdenwisseling een sterke stroming die indrukwekkende draaikolken veroorzaakt langs de voeten van de brug. Het is een fascinerend schouwspel, maar ik kan je verzekeren: zodra je je hoofd afwendt naar de rest van het eiland Eysturoy, dan ben je direct afgeleid! Het eiland is ronduit schitterend!

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge