De levensmiddelen op de Faeröer eilanden zijn niet goedkoop, omdat die geïmporteerd moeten worden per vliegtuig en per schip. In dit avontuurlijke en natuurrijke gebied is een calorierijke maaltijd gewenst. De lokale keuken op de Faeröer wordt hierdoor gedomineerd door de beschikbare middelen: vis, lamsvlees, schapenvlees en aardappelen.

Er zijn echter zelfs Italiaanse restaurants en een Burger King te vinden op de Faeröer. Alcoholgebruik is toegestaan net zoals in Nederland vanaf achttien jaar. Ondanks de gigantische prijzen voor alcohol, wordt er enorm veel gedronken op de Faeröer.

FAERÖERSE GERECHTEN

Skerpikjøt
Dit is een soort verouderde en wind gedroogde schaap met een hele sterke geur. Deze wordt opgehangen in een zogenaamde “hjallur”, een drogende schuur die geventileerd wordt door de wind gedurende 5 tot 9 maanden.

Tvøst og spik
Dit typische gerecht uit de lokale keuken op de Faeröer bestaat uit walvisvlees, walvisspek (blubber van grienden) en aardappelen. Het vlees wordt bereid op verschillende manieren en kan worden gekookt of gebakken, daarna opgeslagen in zout of zout water waarna het ingevroren word of buiten opgehangen word om te drogen. De spek worden ook bereid op meerdere manieren en kan gekookt, gezouten of gedroogd worden.
Dit zijn de twee meest populaire gerechten op de Faeröer, hiernaast wordt er ook veel verse vis, zeevogels zoals de iconische papegaaiduikers of gedroogd vis gegeten.
Met dit soort gerechten doen de kooktradities van de Faeröer erg denken aan die van de IJslandse keuken.

FAERÖERSE DRANKEN

Er zijn twee brouwerijen op de Faeröer eilanden die bier brouwen en dit wordt dan ook het meest gedronken op de eilanden. Op het eiland Nólsoy is er het speciale brouwsel en de lokale specialiteit “fredrikk”. Het is verboden op de Faeröer om snaps te produceren waardoor de Faeröerse sterke drank “akvavit” in het buitenland geproduceerd word.