• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Lokale keuken Faeröer

Faeröerse keuken
|

De levensmiddelen op de Faeröer eilanden zijn niet goedkoop, omdat die geïmporteerd moeten worden per vliegtuig en per schip. In dit avontuurlijke en natuurrijke gebied is een calorierijke maaltijd gewenst. De lokale keuken op de Faeröer wordt hierdoor gedomineerd door de beschikbare middelen: vis, lamsvlees, schapenvlees en aardappelen.

Er zijn echter zelfs Italiaanse restaurants en een Burger King te vinden op de Faeröer. Alcoholgebruik is toegestaan net zoals in Nederland vanaf achttien jaar. Ondanks de gigantische prijzen voor alcohol, wordt er enorm veel gedronken op de Faeröer.

Faeröerse gerechten

Skerpikjøt
Dit is een soort verouderde en wind gedroogde schaap met een hele sterke geur. Deze wordt opgehangen in een zogenaamde “hjallur”, een drogende schuur die geventileerd wordt door de wind gedurende 5 tot 9 maanden.

 

Tvøst og spik
Dit typische gerecht uit de lokale keuken op de Faeröer bestaat uit walvisvlees, walvisspek (blubber van grienden) en aardappelen. Het vlees wordt bereid op verschillende manieren en kan worden gekookt of gebakken, daarna opgeslagen in zout of zout water waarna het ingevroren word of buiten opgehangen word om te drogen. De spek worden ook bereid op meerdere manieren en kan gekookt, gezouten of gedroogd worden.

Dit zijn de twee meest populaire gerechten op de Faeröer, hiernaast wordt er ook veel verse vis, zeevogels zoals de iconische papegaaiduikers of gedroogd vis gegeten.

Met dit soort gerechten doen de kooktradities van de Faeröer erg denken aan die van de IJslandse keuken.

Faeröerse dranken

Er zijn twee brouwerijen op de Faeröer eilanden die bier brouwen en dit wordt dan ook het meest gedronken op de eilanden. Op het eiland Nólsoy is er het speciale brouwsel en de lokale specialiteit “fredrikk”. Het is verboden op de Faeröer om snaps te produceren waardoor de Faeröerse sterke drank “akvavit” in het buitenland geproduceerd word.

Faeröerreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Tórshavn
Faeröer eilanden
Highlights van Tórshavn

De bedrijvige haven, de historische en kleurrijke huizen en bruisend winkelcentrum maken de stad tot een gezellige vakantiebestemming. En als je klaar bent met de muziek, cultuur en de zeer goede koffie op het terras aan de haven, dan stap je in de auto en in tien minuten sta je midden in de natuur.

Viðareiði, foto: Dominic Breitbarth
Faeröer eilanden
Viðareiði, charme van de Faeröer
Aan de zuidelijke kant van het dorp ligt de lagere taps toelopende Malinsfall berg met een hoogte van 751 meter. Bij goed weer is de karakteristieke berg in zijn geheel zichtbaar, maar meestal hangt er een mist of wolkendek rond de top van de berg.
Gjógv, Faeröer
Faeröer eilanden
Het pittoreske Gjógv

In de geschriften werd Gjógv voor het eerst genoemd in 1584, maar waarschijnlijk was er al veel eerder sprake van een samenlevingsgemeenschap die leefde van de visserij.

Tórshavn
Faeröer eilanden
Nólsoy, rust en natuur in Tórshavn
Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Nólsoy deel uitmaakt van de gemeente Tórshavn. Gelukkig biedt Nólsoyarfjørður, de fjord tussen Tórshavn en Nólsoy een goede afstand om de drukte en het rumoer van de stad te ontvluchten.
Kirkjubøargarður
Faeröer eilanden
Kirkjubøargarður
Kirkjubøur is het meest zuidelijke dorp op Streymoy op de Faeröer en de belangrijkste historische plek van het land, naast de boerderij van de koning. Sinds 1550 woont de familie Patursson in het huis, dat eveneens als museum gebruikt word.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge