• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Weer en klimaat Faeröer

Klimaatinformatie Faeröer
|

Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan ieder moment omslaan door het zeeklimaat. Het feit dat elk punt op het eiland niet verder dan 5 km verwijderd is van de omliggende oceaan heeft een grote rol op de invloeden van het weer. Het ene moment heb je een stralende zon op een berg terwijl het aan de andere kant van diezelfde berg stroomt van de regen. 

Tijdens de zomertijd worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11°C. Ten zuiden van de eilanden zorgt de golfstroom ervoor dat het klimaat getemperd is waardoor de havens op de Faeröer nooit dichtvriezen.

Daarnaast zijn de gemiddelde wintertemperaturen zeer matig en liggen gemiddeld rond de 3°C ondanks de vrije hoge breedtegraad. Sneeuwval kan voorkomen op de eilanden maar is vaak maar van korte duur.

Ongeacht het seizoen is de aangevoerde lucht vanaf de oceaan altijd fris en zuiver en een heerlijke verademing. Bekijk deze video voor een indruk van de schoonheid van de eilanden.

 

Klimaat op de Faeröer

Het klimaat is het hele jaar door fris, nat en regenachtig. De invloed van de omliggende oceaan zorgt dat er nooit grote temperatuurverschillen zijn, zowel tussen dag en nacht als tussen zomer en winter.

Het waait vrijwel altijd matig, soms krachtig, maar tijdens de winterperiode van oktober tot maart komen relatief vaker stormen voor.

In de hoofdstad, Tórshavn, ligt de gemiddelde temperatuur tussen 3,5 °C in februari tot 11 °C in augustus, de mildste maand van het jaar.

Faeröerreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Mykines, Faeröer
Faeröer eilanden
Highlights van de Faeröer
Ga op pad om de historie van de eilanden te ontdekken, of proef aan de lokale cultuur in de hoofdstad Tórshavn. In dit blog zetten we een aantal highlights van de Faeröer eilanden voor je op een rijtje.
Leitisvatn, foto: Donna Irene Muccio
Faeröer eilanden
Wandeling Leitisvatn/Sørvágsvatn

De wandeling langs Leitisvatn is een absolute bucketlist ervaring, zeker als je aan het einde van het meer de moeite neemt om de kliffen te beklimmen.

Slættaratindur
Faeröer eilanden
Slættaratindur, de hoogste berg van de Faeröer

De naam betekent letterlijk “platte top”, aangezien de bergtop niet helemaal in een punt loopt. De berg kan in een tijdsbestek van ongeveer vier uur worden beklommen. Hoewel de wandelroutes vrij steil zijn, hoef je niet over bijzonder technische klimvaardigheden te beschikken om de bergtop te kunnen bereiken.

Saksun
Faeröer eilanden
Saksun en Tjørnuvík
Het iets noordelijker gelegen Tjørnuvík heeft ook zijn charme en wordt gezien als een van de oudste nederzettingen van de Faeröer.
Tórshavn
Faeröer eilanden
Tinganes en Reyn, het historische Tórshavn
Tórshavn groeide uit tot een bloeiende stad met een inwonertal dat tegenwoordig net de 20 duizend overschrijdt. Toch behoudt de stad zijn charme en tegenwoordig is het waarschijnlijk een van de kleinste en meest aangename hoofdsteden ter wereld.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge