Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan ieder moment omslaan door het zeeklimaat. Het feit dat elk punt op het eiland niet verder dan 5 km verwijderd is van de omliggende oceaan heeft een grote rol op de invloeden van het weer. Het ene moment heb je een stralende zon op een berg terwijl het aan de andere kant van diezelfde berg stroomt van de regen.

Tijdens de zomertijd worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11°C. Ten zuiden van de eilanden zorgt de golfstroom ervoor dat het klimaat getemperd is waardoor de havens op de Faeröer nooit dichtvriezen.

Daarnaast zijn de gemiddelde wintertemperaturen zeer matig en liggen gemiddeld rond de 3°C ondanks de vrije hoge breedtegraad. Sneeuwval kan voorkomen op de eilanden maar is vaak maar van korte duur.

Ongeacht het seizoen is de aangevoerde lucht vanaf de oceaan altijd fris en zuiver en een heerlijke verademing. Bekijk deze video voor een indruk van de schoonheid van de eilanden.

KLIMAAT OP DE FAERÖER

Het klimaat is het hele jaar door fris, nat en regenachtig. De invloed van de omliggende oceaan zorgt dat er nooit grote temperatuurverschillen zijn, zowel tussen dag en nacht als tussen zomer en winter.

Het waait vrijwel altijd matig, soms krachtig, maar tijdens de winterperiode van oktober tot maart komen relatief vaker stormen voor.

In de hoofdstad, Tórshavn, ligt de gemiddelde temperatuur tussen 3,5 °C in februari tot 11 °C in augustus, de mildste maand van het jaar.