De reisdocumenten voor de Faeröer eilanden die je nodig hebt, zijn een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart. Je hoeft voor een reis naar de Faeröer geen visum aan te vragen.

Ondanks dat de Faeröer bij Denemarken hoort, maken de eilanden geen deel uit van de Europese Unie. Voor de Faeröer eilanden is daarnaast ook geen enkele vorm van vaccinaties nodig.

REISDOCUMENTEN VOOR DE FAERÖER

Aangezien er vanuit Nederland geen directe vluchten naar de Faeröer vertrekken, vlieg je altijd via een andere luchthaven, meestal via Edinburgh in Engeland of Kopenhagen in Denemarken.

Kinderen hebben hun eigen reisdocumenten voor de Faeröer nodig. Ook is het aan te raden dat de kinderen een kopie van het paspoort van een niet meereizende ouder meenemen mét een toestemmingsformulier (niet verplicht).

RIJBEWIJS

Op de Faeröer eilanden mag je gewoon rondrijden met je Nederlandse rijbewijs en dat volstaat ook voor het huren van een voertuig. Je hebt dus geen internationaal rijbewijs nodig. Wel kan het zijn dat er een minimum leeftijd wordt gehanteerd door het autoverhuurbedrijf.

Net zoals in andere landen is het bij je autohuur gebruikelijk met je creditcard te betalen. Lees hier meer over het gebruik van betaalmiddelen op de Faeröer .

INVOERBEPALINGEN

Omdat op de Faeröer dezelfde regels gelden als in Denemarken, gelden logischerwijze ook dezelfde regels bij de douane.

Vanaf achttien jaar mag er alcohol en tabak het land worden ingevoerd in beperkte hoeveelheden. Levensmiddelen, overige goederen zoals souvenirs, fruit en groenten mogen onbeperkt ingevoerd worden mits het voor eigen gebruik bestemd is. Het wordt echter aangeraden om een medisch paspoort mee te nemen als medicijnen ingevoerd moeten worden. Daarnaast worden op de Faeröer eilanden geen huisdieren toegelaten.