Op de Faeröer eilanden kan het voorkomen dat je in een kort tijdsbestek met veel verschillende weersomstandigheden te maken krijgt. Om die reden is het belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan. Wij hebben voor jou alvast een paklijst voor de Faeröer samengesteld.

PAKLIJST VOOR DE FAERÖER

Kleding

Door het zeer wisselvallige karakter van het weer, is het belangrijk om de juiste kleding op je paklijst voor de Faeröer te zetten. Het makkelijkste is om de kleding in lagen aan te trekken, zodat er snel gewisseld kan worden. Een waterdichte regenjas is essentieel tijdens een bezoek aan de Faeröer eilanden, samen met een warme trui, hoed en waterdichte wandelschoenen gedurende het hele jaar door. Lees meer over het weer en klimaat op de Faeröer.

Elektriciteit

Op de Faeröer eilanden worden de stopcontacten met type F en K gebruikt en daarom is er geen wereldstekker nodig vanuit Nederland. Beide types werken ook met de stekkers C en F die in Nederland van toepassing zijn. De netspanning is 230 Volt en de frequentie is 50 Hertz. Eventueel is het verstandig om toch een Deense reisstekker mee te nemen mocht het op sommige plaatsen toch niet lukken om de stekker in het stopcontact te krijgen.

OVERIG

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro 

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Deense stekker (evt.)

Powerbank

Zaklamp

Horloge

Muziek

Tandenborstel 

Tandpasta

Shampoo

Make-up

Haarborstel

Handdoek

Deodorant

EHBO-set

Medicijnen

Paracetamol

Contactlenzen / bril

Spiegeltje

Scheerartikelen

Paspoort + kopie 

Ticket

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas

Contant geld (evt.)

Rijbewijs

ID kaart

Kleine rugzak 

Backpack

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Kaart (on- of offline)

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaaiset