De veerbootmaatschappij Smyril Line vaart bijna het hele jaar met de veerboot Norröna vanuit Hirtshals (Noord-Denemarken) via Tórshavn (De Faeröer) naar Seyðisfjörður (Oost-IJsland). Het is een leuke manier om met je eigen vervoersmiddel en de veerboot naar Faeröer eilanden (en eventueel ook IJsland) te reizen. Geniet van het comfort van je eigen auto, camper of motor terwijl je de verschillende eilanden van de Faeröer ontdekt.

Waarom je veerbootovertocht boeken bij Creating Stories?

Als je op vakantie gaat wil je goed voorbereid op reis gaan en zo veel mogelijk van de bestemming ontdekken. Wij kunnen je als geen ander informeren over de bezienswaardigheden op de Faeröer en we staan graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bij boeking ontvang je een uitgebreid informatiepakket met praktische informatie over je reis. Én indien gewenst, kun je op afspraak bij ons op kantoor langskomen om je geplande reis te bespreken. Voor een adviesgesprek dien je vooraf een afspraak te maken.

Verzorgde rondreis met eigen auto of motor naar de Faeröer

Wie met eigen vervoer naar de Faeröer reist en vooraf alle accommodaties wil vastleggen, kan kiezen uit één van onze autorondreizen. Deze rondreizen, met soms een kleine aanpassing, passen prima voor wie met de Smyril Line van Hirtshals naar Tórshavn vaart en weer terug. Je reis begint dan natuurlijk in Tórshavn in plaats van in Vágar. De prijzen die voor de verschillende autorondreizen gelden, zijn op basis van accommodatie (inclusief ontbijt), autohuur en vliegticket. Uiteraard is deze prijs niet relevant voor je als je met de veerboot gaat.

Graag stellen wij een reis voor je samen passend bij de aankomst en vertrektijden van de Nörrona in Tórshavn. Dit kan een reis zijn met hotels, guesthouses en boerderijen, maar het kan ook met vakantiehuisjes. Dit kan in verschillende prijscategorieën.

2024 Smyril Line maaltijden NL

Vaarschema Smyrilline 2025

Bekijk hier het hele vaarschema: NL_Sailing_Schedule-2025

Let op: er is een nieuw prijssysteem voor de veerboot, vergelijkbaar met de prijs voor vliegtickets. Er zijn geen vaste seizoen prijzen meer. Hoe voller de boot, des te hoger de prijs.

VROEGTIJDIG BOEK IS DUS ZEKER AAN TE BEVELEN!

Wil je een ‘real-time’ offerte voor 2024, bel of mail ons met de gewenste data, aantal personen, afmetingen voertuig en hut voorkeur.

BED-/HUTTOESLAG
couchette (alleen beschikbaar voor autocategorie A)  Extra voor beddengoed € 24 p.p.
couchette voor privé-gebruik met 6 bedden (stapelbedden, min. 3p.) Extra voor beddengoed € 24 p.p.
1 bed in 4p binnenhut met stapelbedden (B4 – dames of heren)
4p binnenhut met stapelbedden voor min. 3p (B4F)
2p binnenhut met lage bedden (B2L)
1p buitenhut (A1)
2p buitenhut met 2 lage bedden (A2L)
4p buitenhut met stapelbedden voor min. 3p (A4F)
2p buitenhut met een 2-persoonsbed (A2D)
2p Deluxe hut met raam (DLX)
2p Suite (SUI)

De Norröna

De uiterste meldtijd bij de terminal van de havens voor alle passagiers is op zaterdag 2 uur voor vertrek en op dinsdag 2,5 uur voor vertrek.

Let op: vanuit Seyðisfjörður geldt een uiterste meldtijd van drie uur voor vertrek!

De weersomstandigheden kunnen dusdanig zijn dat de aankomsthaven op de Faeröer gewijzigd wordt naar Kollafjørður in plaats van Tórshavn. In Denemarken kan het Esbjerg, Hanstholm of Frederikshavn worden in plaats van Hirtshals. Een groene kaart voor je auto en/of motorfiets is verplicht. Tijdens de vaart mag je niet op het autodek. De prijs voor de overtocht kun je aan de hand van de prijzentabel eenvoudig zelf berekenen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan helpen wij je graag. De prijzen in de tabel zijn exclusief maaltijden en op basis van een enkele reis. Indien je de maaltijden vooraf wilt reserveren, dan kan dit tegen een gereduceerd tarief, maar dit moet je direct bij boeking doen.

Opslaan

Hutten

De volgende soorten hutten zijn te boeken:

 • Couchettes, 6 of 9 persoonshut op indeling – dames en heren gescheiden (COU)
 • 1 bed in 4-persoons binnenhut met stapelbedden (B4)
 • 4-persoons binnenhut met stapelbedden voor min. 3 personen (B4F)
 • 2-persoons binnenhut met lage bedden (B2L)
 • 2-persoons binnenhut met stapelbed (A2R)
 • 2-persoons buitenhut met stapelbed (A2) alias single (A1) (A2, A1)
 • 2-persoons buitenhut met 2 lage bedden (A2L)
 • 4-persoons buitenhut met stappelbedden voor min. 3 personen (A4F)
 • 2-persoons buitenhut met een 2-persoonsbed (A2D)
 • 2-persoons Deluxe hut (DLX)
 • 2-persoons Suite (SUI)

De hutten zijn uitgerust met comfortabele bedden met een leeslampje, handdoeken, tv, lockers, toilet/badkamer en de buitenhutten hebben ook een koelkast en een raam. De couchettes maken gebruik van gedeelde toiletten badkamerruimte op de gang (zie de tarieven). In een 4-persoonshut ‘op indeling’ slapen mannen en vrouwen gescheiden, dus ook echtparen, vader/dochter of moeder/zoon, tenzij je met je reisgenote(n) de hele hut afhuurt. Kinderen t/m 4 jaar mogen niet op indeling reizen. Er bestaat de mogelijkheid om bij de buitenhutten voor € 30 een minibar te bestellen, met of zonder alcohol. Bij de Deluxe hut en de Suite is de minibar inbegrepen in de prijs. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Faciliteiten aan boord van de Norröna

TV (in de hutten en op meerdere openbare plaatsen), speelruimte voor kinderen, zwembadje met sauna, fitnessruimte, bioscoop, Tax-Free winkel

Minibar

In de buitenhutten kun je vooraf een minibar bestellen met of zonder alcohol.

Cafés en bars

Naust Lounge, Sky Bar en Saga Café

Restaurants

Norröna Buffet, Restaurant Simmer Dim Steakhouse, The Diner en Cafetaria

Shoppen

Aan boord van de Norröna kun je Tax Free boodschappen doen, van bijvoorbeeld wijnen, sterke dranken, snoepgoed, parfum en cosmetica. Daarnaast is er een groot aanbod van Faeröers en IJslands design en handwerk.

Internet

Je kunt aan boord gebruik maken van draadloos internet. Je kunt tijd inkopen bij de informatiebalie aan boord van de Norröna.
1 uur: € 7
2 uur: € 9
30 uur: € 16
48 uur: € 21

Huisdieren
Huisdieren zijn helaas niet welkom op de schepen van Smyril Line. De reden hiervoor is dat huisdieren en vogels alleen mogen worden ingevoerd met toestemming.

Check–in tijden
Hirtshals check-in
Op zaterdagen: check-in vanaf 12:00 uur
Op dinsdagen (in het hoogseizoen): check-in vanaf 08:00 uur

Naar de Faeröer MET voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar de Faeröer ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar IJsland MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar IJsland ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek

Seyðisfjörður check-in
Naar de Faeröer MET voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar de Faeröer ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar Denemarken MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar Denemarken ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek

Tórshavn check-in
Naar Denemarken MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar Denemarken ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar IJsland MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar IJsland ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek

Wij raden altijd aan om 3 uur van te voren in te checken!

Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie betreffende de actuele aankomst- en vertrektijden van de M/S Norröna. Het kan namelijk voorkomen dat Smyril Line een wijziging in het vaarschema doorvoert, door bijvoorbeeld veranderde weersomstandigheden.

Speciale zorg
Passagiers die speciale zorg vereisen, dienen zich uiterlijk 3 uur voor vertrek bij de terminal te melden. Houdt er rekening mee dat de wachttijd hierdoor iets langer kan zijn.

Zwangerschap
Zwangere passagiers kunnen tot week 35 in de zwangerschap met de M/S Norröna varen. Dit is altijd op eigen risico. In de weken 31-35 van de zwangerschap dien je een medische verklaring te overleggen. M/S Norröna heeft geen arts aan boord.

Paspoort/Visa
Alle reizigers moeten een geldig ID met foto of een geldig paspoort meenemen. Als je als reiziger niet beschikt over een EU-paspoort moet dit worden vermeldt wanneer de boeking wordt gemaakt. Smyril Line behoudt het recht om een ID kaart of een paspoort voorafgaand aan de reis te kunnen zien.

Hutten
Alle hutten zijn voorzien van douche/toilet, televisie en kastruimte. De hutten zijn beschikbaar tot 1½ uur voor aankomst. Wanneer je de hut moet verlaten wordt aangegeven aan boord.

Rookvoorschriften
Roken is alleen toegestaan in de open lucht op dek 8. Deze beperking geldt zowel voor passagiers als de bemanning. Overtredingen worden zwaar beboet.

Verloren bezittingen aan boord
Neem contact op met de receptie aan boord op telefoonnummer +298 344 900 of stuur een e-mail naar reception@norra.fo indien u uw eigendommen bent vergeten aan boord.

Reserveringen
Passagiers moeten er voor zorgen dat Smyril Line bij boeking de juiste naam heeft zoals vermeld staat in het paspoort van de reiziger.

No-show
Verplichtingen van de reiziger als deze niet verschijnt of niet gebruikt maakt van betaalde services: Als de reiziger niet heeft geannuleerd en/of niet verschijnt op de aangegeven tijd en plaats voor vertrek van de reis, of als de reiziger niet in staat is om de reis te beginnen of te eindigen vanwege ontbrekende reisdocumenten (zoals een geldig paspoort, vereist visum of vaccinatie documenten) is Smyril Line gerechtigd om de totale prijs van de reis te behouden. Dit geldt ook als de reiziger wordt uitgesloten ten gevolge van schending van de voorschriften. Bij alle voorgaande redenen kan de reiziger geen beroep doen op teruggaaf van de reissom voor de ongebruikte dienst. De hoofdboeker van de reis is verantwoordelijk voor het reisgezelschap. Tevens dient de hoofdboeker op de hoogte te zijn van alle voorschriften en regelementen betreffende de Smyril Line.

Reisdocumenten
Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig reisdocument, die men moet kunnen overhandigen indien gevraagd. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor alle kosten die kunnen ontstaan in het geval men de toegang geweigerd worden vanwege ontbrekende reisdocumenten. Alle reizigers wordt sterk aangeraden om een geldig paspoort mee te nemen omdat een paspoort als enig geldig bewijs geldt voor identificatie tijdens reizen naar het buitenland. Voor het betreden of verlaten van Schengenlanden is een geldig paspoort verplicht.

Veiligheid
Om veiligheidsredenen kunnen zowel de bagage als het voertuig waarmee je reist doorzocht worden voordat deze worden toegestaan aan boord. Indien deze controle wordt geweigerd kan de toegang tot de boot ontzegt worden en heb je géén recht op vergoeding van de reissom.

Gevaarlijke bagage/beveiliging
Bagage dat aanmerkelijk verstoring of ongemak kan veroorzaken of bagage dat een gevaar kan zijn voor de veiligheid van het schip, mogen niet aan boord gebracht worden. Smyril Line is, met betrekking tot de omstandigheden, gerechtigd om de bagage aan land te brengen om het vervolgens onschadelijk te maken of te vernietigen als de bagage aan boord is gebracht zonder medeweten van de organisatie en zonder schriftelijke toestemming. Tevens mag de reiziger geen bagage meenemen dat artikelen bevat die kunnen worden beschouwd als een gevaar voor de veiligheid.

Indien wegens bovenstaande oorzaak de afvaart van de Smyril Line vertraagd wordt of opgehouden wordt kan de reiziger een boete opgelegd krijgen en wordt de reiziger verantwoordelijk gesteld voor alle ontstane schade die leiden tot inkomstenverlies. Deze ontstane schaden dient de reizigers te betalen aan de rederij.

Als reiziger ben je geacht om kennis te hebben van de opgestelde voorschriften en regels die betrekking hebben op het vervoer van gevaarlijke goederen en bagage.

Couchettes Smyril Line

Couchettes

Compartiment op dek 2, onder het autodek, met 6 stapelbedden (76×198 cm) en een westelijke deur. Gedeelde douche/toilet. De couchettes zijn geslachtsspecifiek en de meest eenvoudige en voordelige slaapgelegenheden aan boord.

Beddengoed: Is vooraf bij te boeken voor € 24. Dit bestaat uit een dekbed, kussen (met sloop), laken en handdoek.

Bagagekluisjes: Passagiers hebben de mogelijkheid om de kluisjes op dek 2 of 7 te huren. De kluisjes zijn er in twee maten: 88 cm (D), 60 cm (H) en 40 cm (B) / 78 cm (D), 40 cm (H) en 30 cm (B). De kosten voor het gebruik van de kluisjes is DKK 10 voor de kleine en DKK 20 voor de grote.

Smyril Line 2 persoonshut A2

2-persoons hut met dubbelbed

Cabine met tweepersoonsbed (140x200cm) en eigen douche/toilet. De hut is uitgerust met bedlinnen, handdoeken, haardroger en stopcontact voor een elektrisch scheerapparaat. In de hut is tevens een stopcontact voor 230 volt en flatscreen televisie.

Te boeken voor 1-2 personen.

SL 2-persoons buitenhut

2-persoons buitenhut

Hut met 2 lage bedden (90×200 cm) en eigen douche/toilet. De hut is uitgerust met bedlinnen, handdoeken en garderobe. In het toilet is er een haardroger en een stopcontact voor elektrische scheerapparaten. De cabine heeft ook een stopcontact voor 240 volt en een televisie.

Boekbaar voor 1-2 personen.

Smyril Line 4b 4pers binnenhut

4-persoons binnenhut zonder raam

Hut met 2 slaapplaatsen beneden (90×200 cm), 2 slaapplaatsen boven (85×195 cm) en douche/toilet en suite. De hut is uitgerust met bedlinnen en handdoeken, haardroger en stopcontact voor een elektrisch scheerapparaat. In de hut is tevens een stopcontact voor 240 volt en een televisie.

Te boeken voor 2-4 personen.

Smyril Line 4p buitenhut

4-persoons buitenhut met raam

Hut met 2 slaapplaatsen beneden (90×200 cm), 2 slaapplaatsen boven (85×195 cm) en douche/toilet en suite. De hut is uitgerust met bedlinnen en handdoeken, haardroger en stopcontact voor een elektrisch scheerapparaat. In de hut is tevens een stopcontact voor 240 volt en een televisie.

Te boeken voor 2-4 personen.

Smyril Line - Nordic Deluxe hut

Nordic Deluxe hut

We hebben 34 Nordic Deluxe hutten op dek 8. Alle hutten hebben een groot raam en mooi uitzicht. Alle hutten zijn uitgerust met een groot 2-persoonsbed (180×200 cm). Verder bevindt zich onder het 2-persoonsbed een bed dat kan worden uitgeschoven. Verder vindt u in de hut een gezellig zitje in de vensterbank, een tafel en twee stoelen. Te boeken voor maximaal 3 personen.

De minibar is reeds inbegrepen bij Deluxe hutten en bestaat uit 2 flesjes mineraalwater, 2 blikjes bier, 2 blikjes frisdrank, 1 chocoladereep en 1 klein zakje Kims Chips. De inhoud kan verschillen.

Smyril Line Deluxe hut

Deluxe hut

Ruime hut met tweepersoonsbed (160×200 cm), slaapbank (130×210 cm), eigen douche/toilet, minibar en koffiezetapparaat. Deze hutten zijn voor 2-4 personen, waardoor ze ook geschikt zijn voor 2 volwassenen reizend met kinderen.

De minibar is reeds inbegrepen bij Deluxe hutten. De inhoud van de minibar bestaat uit: 2 flesjes mineraalwater, 2 blikjes bier, 2 blikjes frisdrank, 1 chocoladereep en 1 klein zakje Kims Chips. De inhoud kan verschillen.

SL norröna suite

Norröna Suite

De Norröna Suite biedt ruim comfort voor maximaal vier personen. Het beschikt over een groot tweepersoonsbed (180×200 cm) in de slaapkamer, een kleine kamer met een stapelbed (90×200 cm) geschikt voor kinderen, een gezellige woonkamer met een bank, fauteuils en een eettafel. Zowel de woonkamer als de slaapkamer hebben een flatscreen-tv. De suite heeft ook een ruime badkamer met een bad en een douche.

Als u de Suite boekt krijgt u de minibar gevuld met 2 flesjes Aqua d’Or, 2 blikjes bier, 2 flesjes water, 1 chocolade reep en 1 zakje Kims chips. (inhoud kan variëren).

 SL Nordic Suite

SL nordic-deluxe

Nordic suite

De twee nieuwe Nordic Suites bevinden zich op dek 8 en bieden ruimte, comfort en een prachtig uitzicht. Er is veel gedaan aan de inrichting van deze nieuwe en stijlvolle suites. De suite is opgedeeld in drie kamers: slaapkamer met een groot tweepersoonsbed (180×200 cm), badkamer met douche en ligbad en een woonkamer. De woonkamer bestaat uit een zithoek met hoekbank, stoel en salontafel, flatscreen, eethoek en bureau. Boekbaar voor 2 personen.

Als u de Nordic Suite boekt, krijgt u ook de minibar met 2 flesjes water, 2 blikjes bier, 2 blikjes frisdrank, 1 chocoladereep en 1 Kims mini zakje chips (inhoud onder voorbehoud).