• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Met de veerboot naar Faeröer eilanden

Met de veerboot vanuit Denemarken naar de Faeröer eilanden
|

De veerbootmaatschappij Smyril Line vaart bijna het hele jaar met de veerboot Norröna vanuit Hirtshals (Noord-Denemarken) via Tórshavn (De Faeröer) naar Seyðisfjörður (Oost-IJsland). Het is een leuke manier om met je eigen vervoersmiddel naar de Faeröer (en eventueel ook IJsland) te reizen. Geniet van het comfort van je eigen auto, camper of motor terwijl je de verschillende eilanden van de Faeröer ontdekt.

Waarom je veerbootovertocht boeken bij Creating Stories?

Als je op vakantie gaat wil je goed voorbereid op reis gaan en zo veel mogelijk van de bestemming ontdekken. Wij kunnen je als geen ander informeren over de bezienswaardigheden op de Faeröer en we staan graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bij boeking ontvang je een uitgebreid informatiepakket met praktische informatie over je reis. Én indien gewenst, kun je op afspraak bij ons op kantoor langskomen om je geplande reis te bespreken. Voor een adviesgesprek dien je vooraf een afspraak te maken.

 

Verzorgde rondreis met eigen auto of motor naar de Faeröer

Wie met eigen vervoer naar de Faeröer reist en vooraf alle accommodaties wil vastleggen, kan kiezen uit één van onze autorondreizen. Deze rondreizen, met soms een kleine aanpassing, passen prima voor wie met de Smyril Line van Hirtshals naar Tórshavn vaart en weer terug. Je reis begint dan natuurlijk in Tórshavn in plaats van in Vágar. De prijzen die voor de verschillende autorondreizen gelden, zijn op basis van accommodatie (inclusief ontbijt), autohuur en vliegticket. Uiteraard is deze prijs niet relevant voor je als je met de veerboot gaat. Graag stellen wij een reis voor je samen passend bij de aankomst en vertrektijden van de Nörrona in Tórshavn. Dit kan een reis zijn met hotels, guesthouses en boerderijen, maar het kan ook met vakantiehuisjes. Dit kan in verschillende prijscategorieën.

De prijzen voor 2021 zijn gelijk gebleven aan de prijzen van 2020.

Wanneer je alleen gebruik maakt van een enkele reis geldt er een toeslag van € 10 per persoon.

Berekening van veerboot-kosten

Gebruik voor een snelle indicatie van de kosten van de overtocht met één voertuig (auto, camper of auto+caravancombinatie) onderstaand invulformulier. Indien je van het onderstaande formulier afwijkende wensen hebt, neem dan contact op met ons kantoor.

Tot 10% korting op je overtocht

Geldig op alle tickets naar IJsland in de zomer van 2020 wanneer je een stop-over maakt op de Faeröer Eilanden op de terugreis.

Ontdek de Færøer Eilanden op je terugreis vanaf IJsland en bespaar 10% op de kosten van uw overtocht.

Deze aanbieding is geldig in de periode van 09.06-16.08.2020:

 • Vertrek vanuit Denemarken op dinsdag
 • Vertrek vanuit IJsland op donderdag
 • Vertrek vanaf de Færøer Eilanden op zondag

De Norröna

De uiterste meldtijd bij de terminal van de havens voor alle passagiers is op zaterdag 2 uur voor vertrek en op dinsdag 2,5 uur voor vertrek. Let op: vanuit Seyðisfjörður geldt een uiterste meldtijd van drie uur voor vertrek! De weersomstandigheden kunnen dusdanig zijn dat de aankomsthaven op de Faeröer gewijzigd wordt naar Kollafjørður in plaats van Tórshavn. In Denemarken kan het Esbjerg, Hanstholm of Frederikshavn worden in plaats van Hirtshals. Een groene kaart voor je auto en/of motorfiets is verplicht. Tijdens de vaart mag je niet op het autodek. De prijs voor de overtocht kun je aan de hand van de prijzentabel eenvoudig zelf berekenen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan helpen wij je graag. De prijzen in de tabel zijn exclusief maaltijden en op basis van een enkele reis. Indien je de maaltijden vooraf wilt reserveren, dan kan dit tegen een gereduceerd tarief, maar dit moet je direct bij boeking doen.

Smyril line

Hutten

De volgende soorten hutten zijn te boeken:

 • Couchettes, 6 of 9 persoonshut op indeling – dames en heren gescheiden (COU)
 • 1 bed in 4-persoons binnenhut met stapelbedden (B4)
 • 4-persoons binnenhut met stapelbedden voor min. 3 personen (B4F)
 • 2-persoons binnenhut met lage bedden (B2L)
 • 2-persoons binnenhut met stapelbed (A2R)
 • 2-persoons buitenhut met stapelbed (A2) alias single (A1) (A2, A1)
 • 2-persoons buitenhut met 2 lage bedden (A2L)
 • 4-persoons buitenhut met stappelbedden voor min. 3 personen (A4F)
 • 2-persoons buitenhut met een 2-persoonsbed (A2D)
 • 2-persoons Deluxe hut (DLX)
 • 2-persoons Suite (SUI)

De hutten zijn uitgerust met comfortabele bedden met een leeslampje, handdoeken, tv, lockers, toilet/badkamer en de buitenhutten hebben ook een koelkast en een raam. De couchettes maken gebruik van gedeelde toiletten badkamerruimte op de gang (zie de tarieven). In een 4-persoonshut ‘op indeling’ slapen mannen en vrouwen gescheiden, dus ook echtparen, vader/dochter of moeder/zoon, tenzij je met je reisgenote(n) de hele hut afhuurt. Kinderen t/m 4 jaar mogen niet op indeling reizen. Er bestaat de mogelijkheid om bij de buitenhutten voor € 30 een minibar te bestellen, met of zonder alcohol. Bij de Deluxe hut en de Suite is de minibar inbegrepen in de prijs. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Faciliteiten aan boord van de Norröna

TV (in de hutten en op meerdere openbare plaatsen), speelruimte voor kinderen, zwembadje met sauna, fitnessruimte, bioscoop, Tax-Free winkel

Minibar

In de buitenhutten kun je vooraf een minibar bestellen met of zonder alcohol.

Cafés en bars

Naust Lounge, Sky Bar en Saga Café

Restaurants

Norröna Buffet, Restaurant Simmer Dim Steakhouse, The Diner en Cafetaria

Shoppen

Aan boord van de Norröna kun je Tax Free boodschappen doen, van bijvoorbeeld wijnen, sterke dranken, snoepgoed, parfum en cosmetica. Daarnaast is er een groot aanbod van Faeröers en IJslands design en handwerk.

Internet

Je kunt aan boord gebruik maken van draadloos internet. Je kunt tijd inkopen bij de informatiebalie aan boord van de Norröna.
1 uur: € 7
2 uur: € 9
30 uur: € 16
48 uur: € 21

Huisdieren
Huisdieren zijn helaas niet welkom op de schepen van Smyril Line. De reden hiervoor is dat huisdieren en vogels alleen mogen worden ingevoerd met toestemming.

Check–in tijden
Hirtshals check-in
Op zaterdagen: check-in vanaf 12:00 uur
Op dinsdagen (in het hoogseizoen): check-in vanaf 08:00 uur

Naar de Faeröer MET voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar de Faeröer ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar IJsland MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar IJsland ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek

Seyðisfjörður check-in
Naar de Faeröer MET voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar de Faeröer ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar Denemarken MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar Denemarken ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek

Tórshavn check-in
Naar Denemarken MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar Denemarken ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar IJsland MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar IJsland ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek

Wij raden altijd aan om 3 uur van te voren in te checken!

Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie betreffende de actuele aankomst- en vertrektijden van de M/S Norröna. Het kan namelijk voorkomen dat Smyril Line een wijziging in het vaarschema doorvoert, door bijvoorbeeld veranderde weersomstandigheden.

Speciale zorg
Passagiers die speciale zorg vereisen, dienen zich uiterlijk 3 uur voor vertrek bij de terminal te melden. Houdt er rekening mee dat de wachttijd hierdoor iets langer kan zijn.

Zwangerschap
Zwangere passagiers kunnen tot week 35 in de zwangerschap met de M/S Norröna varen. Dit is altijd op eigen risico. In de weken 31-35 van de zwangerschap dien je een medische verklaring te overleggen. M/S Norröna heeft geen arts aan boord.

Paspoort/Visa
Alle reizigers moeten een geldig ID met foto of een geldig paspoort meenemen. Als je als reiziger niet beschikt over een EU-paspoort moet dit worden vermeldt wanneer de boeking wordt gemaakt. Smyril Line behoudt het recht om een ID kaart of een paspoort voorafgaand aan de reis te kunnen zien.

Hutten
Alle hutten zijn voorzien van douche/toilet, televisie en kastruimte. De hutten zijn beschikbaar tot 1½ uur voor aankomst. Wanneer je de hut moet verlaten wordt aangegeven aan boord.

Rookvoorschriften
Roken is alleen toegestaan in de open lucht op dek 8. Deze beperking geldt zowel voor passagiers als de bemanning. Overtredingen worden zwaar beboet.

Verloren bezittingen aan boord
Neem contact op met de receptie aan boord op telefoonnummer +298 344 900 of stuur een e-mail naar reception@norra.fo indien u uw eigendommen bent vergeten aan boord.

Reserveringen
Passagiers moeten er voor zorgen dat Smyril Line bij boeking de juiste naam heeft zoals vermeld staat in het paspoort van de reiziger.

No – show
Verplichtingen van de reiziger als deze niet verschijnt of niet gebruikt maakt van betaalde services: Als de reiziger niet heeft geannuleerd en/of niet verschijnt op de aangegeven tijd en plaats voor vertrek van de reis, of als de reiziger niet in staat is om de reis te beginnen of te eindigen vanwege ontbrekende reisdocumenten (zoals een geldig paspoort, vereist visum of vaccinatie documenten) is Smyril Line gerechtigd om de totale prijs van de reis te behouden. Dit geldt ook als de reiziger wordt uitgesloten ten gevolge van schending van de voorschriften. Bij alle voorgaande redenen kan de reiziger geen beroep doen op teruggaaf van de reissom voor de ongebruikte dienst. De hoofdboeker van de reis is verantwoordelijk voor het reisgezelschap. Tevens dient de hoofdboeker op de hoogte te zijn van alle voorschriften en regelementen betreffende de Smyril Line.

Reisdocumenten
Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig reisdocument, die men moet kunnen overhandigen indien gevraagd. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor alle kosten die kunnen ontstaan in het geval men de toegang geweigerd worden vanwege ontbrekende reisdocumenten. Alle reizigers wordt sterk aangeraden om een geldig paspoort mee te nemen omdat een paspoort als enig geldig bewijs geldt voor identificatie tijdens reizen naar het buitenland. Voor het betreden of verlaten van Schengenlanden is een geldig paspoort verplicht.

Veiligheid
Om veiligheidsredenen kunnen zowel de bagage als het voertuig waarmee je reist doorzocht worden voordat deze worden toegestaan aan boord. Indien deze controle wordt geweigerd kan de toegang tot de boot ontzegt worden en heb je géén recht op vergoeding van de reissom.

Gevaarlijke bagage/beveiliging
Bagage dat aanmerkelijk verstoring of ongemak kan veroorzaken of bagage dat een gevaar kan zijn voor de veiligheid van het schip, mogen niet aan boord gebracht worden. Smyril Line is, met betrekking tot de omstandigheden, gerechtigd om de bagage aan land te brengen om het vervolgens onschadelijk te maken of te vernietigen als de bagage aan boord is gebracht zonder medeweten van de organisatie en zonder schriftelijke toestemming. Tevens mag de reiziger geen bagage meenemen dat artikelen bevat die kunnen worden beschouwd als een gevaar voor de veiligheid.
Indien wegens bovenstaande oorzaak de afvaart van de Smyril Line vertraagd wordt of opgehouden wordt kan de reiziger een boete opgelegd krijgen en wordt de reiziger verantwoordelijk gesteld voor alle ontstane schade die leiden tot inkomstenverlies. Deze ontstane schaden dient de reizigers te betalen aan de rederij.
Als reiziger ben je geacht om kennis te hebben van de opgestelde voorschriften en regels die betrekking hebben op het vervoer van gevaarlijke goederen en bagage.

Impressies

Met de veerboot naar de Faeröer

Met je eigen voertuig naar de Faeröer?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge