• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Noorderlicht op de Faeröer

Wanneer en waar is het noorderlicht zichtbaar op de Faeröer?
|

Iedereen is bekend met het ongekende natuurfenomeen het Noorderlicht, of de Aurora Borealis dat op het Noordelijk halfrond voorkomt. Door de noordelijke ligging kan je ook het Noorderlicht op de Faeröer zien. Deze fantastische lichtshow ontstaat door de kleine geladen deeltjes die vanaf de zon door de dampkring komen en een reactie ontlokken waardoor het gekleurde licht ontstaat. Hierdoor lijken de elektrisch geladen deeltjes te dansen door de lucht.

De beste periode om het Noorderlicht op de Faeröer te kunnen bewonderen is van oktober tot maart, al komt het fenomeen het gehele jaar voor. Natuurlijk is het Noorderlicht beter en vaker zichtbaar tijdens de donkere maanden. Een aantal factoren zijn wel afhankelijk van of het licht te zien is of niet, met name als het bewolkt is heb je weinig kans om dit fenomeen te beleven.

 

Aurora op de Faeröer

De meeste mensen weten wel dat het Noorderlicht op IJsland en in Noord-Europa voorkomt, maar ook op de Faeröer eilanden kan je dit fascinerende natuurfenomeen waarnemen.

Hoewel de eilandengroep niet zo noordelijk ligt als IJsland en de intensiteit iets minder hoog is, kun je de dansende lichten aan de hemel hier wel zien.

Om het Noorderlicht te kunnen zien, is het belangrijk een locatie te hebben waar je zo min mogelijk lichtvervuiling hebt. Uiteraard is het een vereiste dat er geen of nauwelijks bewolking is. Ook het maanlicht kan roet in het eten gooien, maar kan in sommige gevallen ook weer heel mooie foto’s opleveren.

Bekijk vast deze video om op te warmen voor het Noorderlicht.

 

Faeröerreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Mykines, Faeröer
Faeröer eilanden
Highlights van de Faeröer
Ga op pad om de historie van de eilanden te ontdekken, of proef aan de lokale cultuur in de hoofdstad Tórshavn. In dit blog zetten we een aantal highlights van de Faeröer eilanden voor je op een rijtje.
Saksun
Faeröer eilanden
Saksun en Tjørnuvík
Het iets noordelijker gelegen Tjørnuvík heeft ook zijn charme en wordt gezien als een van de oudste nederzettingen van de Faeröer.
Gjógv, Faeröer
Faeröer eilanden
Het pittoreske Gjógv

In de geschriften werd Gjógv voor het eerst genoemd in 1584, maar waarschijnlijk was er al veel eerder sprake van een samenlevingsgemeenschap die leefde van de visserij.

Kirkjubøur
Faeröer eilanden
Kirkjubøur en de Magnus Kathedraal
Hier woonde de bisschop tot de Hervorming, toen het bisdom op de Faeröer werd afgeschaft. De imposante ruïne van de heilige Magnus-kathedraal domineert echter nog steeds het prachtige dorpje.
Tórshavn
Faeröer eilanden
Nólsoy, rust en natuur in Tórshavn
Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Nólsoy deel uitmaakt van de gemeente Tórshavn. Gelukkig biedt Nólsoyarfjørður, de fjord tussen Tórshavn en Nólsoy een goede afstand om de drukte en het rumoer van de stad te ontvluchten.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge