De opties voor accommodaties op de Faeröer lopen uiteen van guesthouses tot hotels, vakantiehuisjes of campings. Onze autorondreizen kunnen qua vooraf vastgelegde accommodatie worden ingedeeld in twee types: met overnachtingen in hotels en guesthouse-accommodaties of overnachtingen in vakantiehuisjes. Waar je voor kiest, hangt natuurlijk helemaal af van je persoonlijke voorkeur. Ook als je liever wilt kamperen, zijn hier mogelijkheden voor. We zetten hieronder de keuzemogelijkheden even op een rijtje.

Binnen deze categorie kun je kiezen uit de volgende niveaus van comfort:

  • Budgetaccommodatie – kamers in hostels op basis van een privékamer of gedeelde kamer met douche en toilet op de gang. Inclusief linnen (verplicht) en exclusief ontbijt. In de hostels is een vaak een gedeelde keuken aanwezig waar je zelf je maaltijden kunt bereiden. Wanneer je bij ons een reis boekt met budgetaccommodaties, zijn we uitgegaan van een 2-persoonskamer, tenzij anders gecommuniceerd.
  • Kamers zonder douche en toilet (zonder d/t) – opgemaakte bedden in kamers zonder privéfaciliteiten, met douche en toilet op de gang, maar wel inclusief ontbijt.
  • Kamers met douche en toilet (met d/t) – opgemaakte bedden in kamers met eigen douche en toilet op de kamer, inclusief ontbijt.
  • Comfortklasse met douche en toilet (met d/t +) – opgemaakte bedden in kamers met eigen douche en toilet op de kamer, inclusief ontbijt, in hotels met meer faciliteiten en/of op gewilde locaties. Ben je hierin geïnteresseerd, maken we graag een offerte op maat.

Als je het fijn vindt om een vaste ‘thuisbasis’ te hebben voor een aantal nachten en van daaruit uitstapjes te kunnen maken naar de bezienswaardigheden in de omgeving, dan is een vakantiehuisjesreis wellicht iets voor jou. Je verblijft steeds minimaal twee/drie nachten in hetzelfde huisje en hoeft dus niet elke keer je spullen opnieuw in te pakken. Je hebt alle vrijheid om je eigen dagen in te delen. De huisjes staan allemaal vrij. De meeste huisjes zijn geschikt voor twee tot vier personen.

In de zomermaanden kun je prima op de Faeröer kamperen. Omdat er geen openbare wildernis of gemeenschappelijke ruimtes in de Faeröer zijn, is kamperen alleen toegestaan op aangewezen campings. Bovendien is het niet toegestaan om overnachtingen in kampeerauto’s langs wegen, bij rustplaatsen, laybys of zichtgebieden door te brengen. Houd er rekening mee dat veel campings alleen voor tenten zijn bestemd.

Ga naar camping.fo voor een volledig overzicht van campings, prijzen en faciliteiten.