De beste reistijd om de Faeröer eilanden te bezoeken is tijdens de zomermaanden in juli en augustus maar ook april, mei en juni zijn populaire maanden. Gedurende deze maanden is ook de broedperiode voor de enorme populatie vogels en worden de regenachtige maanden vermeden. In augustus ontvangen de eilanden de meeste toeristen.

ZOMER OP DE FAERÖER

Op de Faeröer eilanden geldt dezelfde tijdzone als in Londen waarbij de zomertijd gelijk loopt maar het in de winter 1 uur vroeger is dan in Nederland. Tijdens de zomer kan je tevens de midzomernacht beleven op de Faeröer eilanden. Op heldere dagen schijnt de zon 19,5 uur lang. Op de langste dagen gaat de zon zelfs helemaal niet onder.
Afgezien van het feit dat de zomer een betere reistijd is, zijn de Faeröer eilanden ook tijdens de winter de moeite waard om te bezoeken!

WINTER OP DE FAERÖER

Steeds meer toeristen bezoeken de Faeröer tijdens de wintermaanden, wanneer het eigenlijk verrassend zacht blijft. De golfstroom voert relatief zachte lucht aan over het vrij warme zeewater, waardoor de temperatuur vrijwel nooit onder nul komt.
Wel kan het sneeuwen, maar de sneeuw blijft vrijwel nooit lang liggen, hoogstens op de bergtoppen. En dat kan mooie plaatjes opleveren!

HET WEER OP DE FAERÖER

Voor het weer zelf ga je niet op vakantie naar de Faeröer, want het is er bijzonder wisselvallig. Als je geluk hebt, kan het zo maar een paar dagen stralend weer zijn, als je pech hebt regent of miezert het aan een stuk. Een combinatie van beide is het mooist, want oo, wat kan het er mooi zijn!
Soms kan de zeemist met een laagstaande zon schitterende plaatjes opleveren. De diepe fjorden hebben diverse microklimaten en dat levert een bijzonder dynamiek op in weersystemen.