• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Informatie Chili

Achtergrondinformatie Chili
|

Over Chili valt veel te vertellen. Door de geografische ligging en de extreme lengte van 4.330 km bezit Chili een aanzienlijke hoeveelheid aan landschappen en klimaten. Het land heeft een gemiddelde breedte van slechts 188 km, maar ondanks dat is het ongeveer 21 keer zo groot als Nederland. De Republiek Chili, met de hoofdstad Santiago de Chile, is een van de zuidelijkste landen in Zuid-Amerika.

Het land grenst aan Peru, Bolivia en Argentinië en is gelegen tussen de Grote Oceaan met aan de andere zijde het reusachtige Andesgebergte en omvat een deel van Antarctica en meer dan 5000 eilanden.

 

Het parlement van Chili zetelt niet in de hoofdstad Santiago, maar de nabijgelegen belangrijkste havenstad Valparaíso. Naast het enorm lange vaste land zijn ook de eilanden ver van de westkust Juan Fernández-archipel, Desventuradas-eilanden en Paaseiland onderdeel van Chili.

 

Chili heeft een inwoneraantal van ruim 17 miljoen, waarvan ongeveer een derde in de hoofdstad Santiago en omgeving woont. Dit betekent dat het land verder zeer dunbevolkt is.

 

Van de bevolking is 95 procent van blanke of gemengde oorsprong, de overige 5 procent bestaat uit minderheden zoals de Mapuche. De bevolking is grotendeels katholiek en in vergelijking met Europa nog erg conservatief. Desondanks doet de samenleving in Chili denken aan Europa en zijn Chilenen harde werkers die veel belang hechten aan familie.

 

Natuur en landschappen in Chili

De natuur in Chili is bijzonder gevarieerd. De enorme lengte van noord naar zuid herbergt een groot aantal verschillende landschappen en diverse klimaten.

 

In het noorden vind je de Atacama woestijn, en dit gebied is niet alleen het droogste gebied van Chili, maar van de hele wereld. Door de hoge ligging en anderzijds de aflandige wind, is deze woestijn al anderhalf miljoen jaar zo droog en in een groot deel van het gebied komt geen leven voor.

 

Natuurlijk zijn ook de bergen van de torenhoge Andes prominent aanwezig in het Chileense landschap. In Chili zijn veel vulkanen te vinden. De meeste zijn slapend, maar er zijn ook actieve vulkanen die deel uitmaken van de Ring of Fire.

 

Chileens Patagonië

Natuurlijk is Chileens Patagonië een van de hoogtepunten van Chili. Via de Los Lagos regio en Ruta 7 zak je af naar het zuiden van Chili, waar je een flink aantal nationale parken en reservaten vindt met unieke natuur.

 

In het zuiden is het een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Hier word je omringd door massieve gletsjers, donderende watervallen en torenhoge met sneeuw bedekte bergtoppen.

Bekijk deze video voor een impressie van de gevarieerde Chileense natuur.

Informatie Chili

Meer achtergronden
Weer en klimaat
Bereikbaarheid en vervoer
Beste reistijd
Flora en Fauna
Reisdocumenten & invoerbepalingen
Taal
Lokale keuken
Geldzaken en actuele koers
Accommodaties
Uitgebreide paklijst
Feestdagen en Evenementen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Chili heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Chili dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Chili heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Chili verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Chili.
De beste periode om af te reizen naar Chili is in de maanden november t/m februari. Vooral Patagonië is in deze periode een populaire vakantiebestemming. Lees hier meer over de beste reistijd.
Chili is bekend als een van het langste land van de wereld. Hierdoor zijn er ook verschillende klimaatzones. Waardoor het weer per regio er verschillend is. De temperaturen in de hoofdstad Santiago kunnen in de zomer boven de 35 graden komen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Chili.
Chili is een land met uiterste mogelijkheden. Chili wordt van Argentinië gescheiden door het 4000 kilometer lange Andesgebergte. Door de langgerekte vorm van Chili ga je door verschillende klimaatzones. Reis door de woestijn- en vulkaanlandschappen, fjorden, felgekleurde meren en nog veel meer.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge