Vervoer naar Chili vereist altijd een overstap. Er zijn geen directe vluchten beschikbaar vanuit Nederland naar Chili. De beste opties zijn om met KLM te vliegen vanuit Amsterdam met een korte tussenstop in Buenos Aires, of met British Airways waar je in Londen moet overstappen.

In Chili zelf kun je reizen door middel van binnenlandse vluchten, met een huurauto, motor of met openbaar vervoer. Afhankelijk van de reis die je gaat maken en de route die je af gaat leggen kun je de beste opties gaan vergelijken.

 

Vervoer naar Chili: overstappen

Overigens zijn er meerdere maatschappijen die met een of meerdere overstappen vliegen naar verschillende bestemmingen in Chili. De tijdsduur van de intercontinentale vlucht van Amsterdam via Buenos Aires naar Santiago de Chile duurt ongeveer 20 uur. Dit is afhankelijk van hoe lang de overstap duurt.

 

Chili heeft net zoals Argentinië een goede infrastructuur met goed onderhouden snelwegen en dichte wegennetten. De belangrijkste verkeersader van het wegennet in Chili is de prima onderhouden snelweg Panamericana. Deze weg verbindt de voornaamste grote steden met elkaar. Naar de kust en landinwaarts bestaat het wegennet uit zijwegen waarvan sommige tolwegen zijn. Daarbij ga je over meestal verharde maar ook onverharde wegen. Bovendien wordt de kwaliteit van de wegen meer naar het zuiden minder. Zo is het noodzakelijk om een terreinvoertuig te bezitten om de slecht onderhouden en verlichte secundaire wegen te begaan. Bovendien hebben de nauwe bergwegen geen vangrails en ’s nachts rijden in landelijk gebied is gevaarlijk vanwege voorkomende mist.