• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Bereikbaarheid en vervoer Chili

Infrastructuur en wegennet
|

Vervoer naar Chili vereist altijd een overstap. Er zijn geen directe vluchten beschikbaar vanuit Nederland naar Chili. De beste opties zijn om met KLM te vliegen vanuit Amsterdam met een korte tussenstop in Buenos Aires, of met British Airways waar je in Londen moet overstappen.

In Chili zelf kun je reizen door middel van binnenlandse vluchten, met een huurauto, motor of met openbaar vervoer. Afhankelijk van de reis die je gaat maken en de route die je af gaat leggen kun je de beste opties gaan vergelijken.

Vervoer naar Chili: overstappen

Overigens zijn er meerdere maatschappijen die met een of meerdere overstappen vliegen naar verschillende bestemmingen in Chili. De tijdsduur van de intercontinentale vlucht van Amsterdam via Buenos Aires naar Santiago de Chile duurt ongeveer 20 uur. Dit is afhankelijk van hoe lang de overstap duurt.

 

Chili heeft net zoals Argentinië een goede infrastructuur met goed onderhouden snelwegen en dichte wegennetten. De belangrijkste verkeersader van het wegennet in Chili is de prima onderhouden snelweg Panamericana. Deze weg verbindt de voornaamste grote steden met elkaar. Naar de kust en landinwaarts bestaat het wegennet uit zijwegen waarvan sommige tolwegen zijn. Daarbij ga je over meestal verharde maar ook onverharde wegen. Bovendien wordt de kwaliteit van de wegen meer naar het zuiden minder. Zo is het noodzakelijk om een terreinvoertuig te bezitten om de slecht onderhouden en verlichte secundaire wegen te begaan. Bovendien hebben de nauwe bergwegen geen vangrails en ’s nachts rijden in landelijk gebied is gevaarlijk vanwege voorkomende mist.

Andesgebergte doorkruisen

De Ruta 7 is prachtig om te rijden per huurvoertuig. Mocht je zelf een auto, camper, caravan of motor willen huren en door het Andesgebergte de grens over willen steken naar Argentinië moet je erop letten dat dit vaak niet mogelijk is of een stevige meerprijs aan vast zit. Bij het grotendeel van de verhuurmaatschappijen is de huurauto inleveren op een andere plek dan aankomst niet haalbaar. Al met al spreken de personeelsleden van de huurmaatschappij vaak alleen Spaans.

Vervoer in Chili

Bus

Het openbaar vervoer in Chili is enorm goed ontwikkeld en bijzonder goed voor Zuid-Amerika. Vooral het bus netwerk voorziet van alle comfort en mogelijkheden. En de vele busmaatschappijen vervoeren toeristen door het hele land. Alle bussen rijden tussen de grote steden en andere belangrijke plaatsen door heel Chili en naar de buurlanden. De prijzen zijn bizar goedkoop en vaak zijn er kortingen door de enorme concurrentie onder de maatschappijen. De bekendste bus maatschappijen met de meest uitgebreide netwerken zijn Tur-Bus en Pullman. Er zijn meerdere luxe klassen om mee te reizen; Clásico, Semicama, Cama en Premium. Heb je een luxere variant bus dan is er de mogelijkheid om helemaal plat te liggen in je stoel. Daarnaast zijn aan boord toiletten en worden er drankjes en vaak maaltijden of lunchpakketten geserveerd.

 

Huurcamper/caravan

In Chili zijn er meerdere mogelijkheden om bijna overal vrij te kamperen naast de vele campings die op de meeste routes aangeboden worden. Daardoor is het huren van een camper of caravan een zeer goede optie voor de avonturier.

 

Motor

Zuid-Amerika heeft prachtige landschappen, uitdagende wegen en ontzettend veel culturele steden. Een paradijs voor avontuurlijke motorrijders om doorheen te crossen. De meerderheid van de Chileense wegen zijn goed geasfalteerd maar voldoende wegen bieden genoeg uitdaging. Het landschap is zo divers dat het mogelijk is om over zoutvlaktes te crossen in het noorden. En daarnaast te genieten van de schitterende landschappen en verschillende soorten klimaten op weg naar het zuiden.

Chili reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
W-route Torres del Paine Nationaal Park, Chili
Chili | Argentinië | Patagonië
5 Mooiste wandelroutes van Patagonië
In dit blog zetten we de 5 mooiste wandelroutes van Patagonië voor je op een rijtje.
Patagonië
Argentinië | Chili | Patagonië
Highlights van Patagonië
Dit deel van Zuid-Amerika beslaat een groot deel van Argentinië en Chili en strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst een miljoen vierkante kilometer, zo’n 23 keer de oppervlakte van Nederland.
Chiloé Archipelago
Chili
Chiloé Archipelago
Het gebied van Chiloé is een oase van vredige rust. De eilandengroep ligt aan de zuidelijke zijde van het Lake District in Chili.
Monte Fitz Roy
Argentinië | Chili | Patagonië
Monte Fitz Roy
De bergpiek ligt echter exact op de grens tussen Argentinië en Chili. Vernoemd naar de kapitein Robert Fitz Roy is de berg in het park van Los Glaciares. Hij was een Engelse marine-officier die dienst deed aan boord van de HMS Beagle, de boot van Charles Darwin’s beroemde reis.
Torres del Paine Nationaal Park, Chili
Chili
Torres del Paine Nationaal Park
Deze Cordillera del Paine is de karakteristieke kleine berggroep van graniet die als hoge zuilen uit de rotsbodem steil de lucht in steken. Deze plek ligt op 280 kilometer ten noorden van Punta Arenas en op ongeveer 1.960 km ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. Met een hoogte van 2.884 meter is de Cerro Paine Grande de hoogste top van de groep rotsen. De dramatische aanblik is waarvoor bezoekers deze rotsformatie willen zien.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Chili heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Chili dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Chili heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Chili verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Chili.
De beste periode om af te reizen naar Chili is in de maanden november t/m februari. Vooral Patagonië is in deze periode een populaire vakantiebestemming. Lees hier meer over de beste reistijd.
Chili is bekend als een van het langste land van de wereld. Hierdoor zijn er ook verschillende klimaatzones. Waardoor het weer per regio er verschillend is. De temperaturen in de hoofdstad Santiago kunnen in de zomer boven de 35 graden komen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Chili.
Chili is een land met uiterste mogelijkheden. Chili wordt van Argentinië gescheiden door het 4000 kilometer lange Andesgebergte. Door de langgerekte vorm van Chili ga je door verschillende klimaatzones. Reis door de woestijn- en vulkaanlandschappen, fjorden, felgekleurde meren en nog veel meer.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge