De beste reistijd voor Chili is tijdens het hoogseizoen. Dit is gedurende de zomermaanden van november t/m februari, voor ons de wintermaanden. Patagonië is met name een populaire vakantiebestemming in deze maanden, omdat het weer nog redelijk mooi is ten opzichte van de winter. Maar ook het midden en noorden zijn populair, de stranden van Chili lopen dan ook vol.

Winter

Wintersport: beste reistijd voor Chili

De wintermaanden in Chili zijn echter ook bijzonder populair onder toeristen, met name voor de wintersport. Het weer in het zuiden is verslechterd tijdens deze maanden en wegen kunnen ontoegankelijk worden door de sneeuw. Daardoor zijn deze maanden ideaal om te skiën of snowboarden.

De beste reistijd voor Chili om op wintersport te gaan, is tijdens onze zomermaanden, aangezien het in Chili dan winter is.

De rest van het jaar is het ook gewoon mogelijk Chili te bezoeken, met name het Lake District is goed te doen. Tevens kunnen in de maand maart de wijnliefhebbers goed terecht in de wijngebieden.

Klimaatzones in Chili

Aangezien Chili zo’n enorm langgerekt land is, zijn er maar liefst acht verschillende klimaatzones te onderscheiden. Uiteenlopend van het gortdroge woestijnklimaat in de Atacama-woestijn tot aan het toendraklimaat in het hooggebergte, is een eenduidig reisadvies lastig te geven. Wanneer je een rondreis naar Chili maakt, calculeer dan zeker in dat je met verschillende klimaten te maken krijgt.

Doordat Chili van oost naar west gemiddeld zo’n 180 kilometer breed is, is de invloed van de oceaan groot. Hierdoor is het weer vaak onvoorspelbaar en kan zomaar omslaan.

Het centrale deel van het land heeft een gematigd klimaat met een nat en koud winterseizoen en tijdens de zomer van december tot februari een koel klimaat met temperaturen van rond de 20 graden.

Bekijk deze video voor een indruk van de mooie en gevarieerde Chileense landschappen.