De reisdocumenten die je voor Chili nodig hebt, zijn niet meer dan een Nederlands paspoort. Bij een verblijf in Chili van minder dan 3 maanden is er geen visum nodig voor reizigers met de Nederlands nationaliteit. Wanneer je langer in het land verblijft dan drie maanden moet je wel een visum aanvragen.

Wel moet bij aankomst in Chili het paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Daarnaast moet op verzoek getoond kunnen worden bij de douane dat je een retour- of doorreisticket hebt, zodat er zekerheid is dat je het land weer verlaat na de verblijfstermijn.

Invoerbepalingen

Chili is omringd door bergen en woestijnen en daardoor vrij van planten- en veeziekten. Hierdoor zijn er bijzondere douanebepalingen om de belangrijke fruitteelt intact te houden.

Aan de grenzen maar ook de noordelijke provincies naar het zuiden worden strenge hygiënische controles gehouden, waarbij het verboden is om fruit, planten, groenten, vlees, zuivel en andere bederfelijke producten te vervoeren. Deze levensmiddelen worden meteen in beslag genomen. Naast het bij de hand houden van je reisdocumenten voor Chili, moet je daarmee dus rekening houden wanneer je tijdens je rondreis door Patagonië regelmatig de grens passeert.