Afhankelijk van het seizoen waarin je reist en welke bestemmingen in Chili bezocht worden varieert de benodigde kleding. Het is essentieel om goed voorbereid op pad te gaan en daarom hebben wij een uitgebreide paklijst voor Chili voor je samengesteld, zodat je niks vergeet voor je vakantie naar Chili!

Van passende kleding tot wereldstekkers en overige elektronica. Met deze lijst mis je niks voor je vakantie Chili! Afhankelijk van de reisperiode, de route die je gaat afleggen en hoe je reist is het handig om vooraf een lijst te maken met spullen die je nodig gaat hebben.

 

Paklijst voor Chili: Kleding

Mocht je meerdere plekken bezoeken dan is het verstandig om zomer- én winterkleding mee te nemen voor de misschien hete dagen en koele nachten. In Santiago is het toepasselijk om wat nettere kleding te dragen. Echter is het voor het zuiden noodzakelijk om warme kleding en regenjas en broek mee te nemen en in laagjes aan te trekken. Verder zijn wandelschoenen essentieel als je een sportievere vakantie hebt, en in het noorden van Chili is het verstandig om naast een korte broek en t-shirt toch een trui mee te nemen voor de frisse avonden/nachten in de woestijn.

 

Elektriciteit

De stopcontacten in Chili verschillen per huis daarom is het verstandig om een wereldstekker mee op reis te nemen. Net als in Nederland hebben de meeste huizen in Chili ook een type C stopcontact en stekkers. Echter kan het voorkomen dat er soms alleen de type I stopcontacten en stekkers beschikbaar zijn en wil je niet het risico lopen dat je mobiel niet opgeladen kan worden.

Alle stopcontacten in Chili leveren een standaard netspanning van 220V (voltage) met een frequentie van 50Hz (hertz). De Nederlandse apparatuur zit op 230V en kan gewoon gebruikt worden in Argentinië (220-240V).

 

Overig

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Wereldstekker

Powerbank

Zaklamp

Horloge

Ipod

 

Lippenbalsem + UV

Tandenborstel

Tandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Zonnebrand / aftersun

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Condooms

Medicijnen

Paracetamol

Insectenbescherming

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Paspoort + kopie

Ticket

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas (buiten Europa)

Contant geld

Internationaal rijbewijs

ID kaart

Gele boekje (inentingen)

 

Kleine rugzak

Backpack

Nekkussen

Oordoppen

Reisslot

Zonnebril

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Taalgids

Offline kaart downloaden

Vertaal app

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaaiset