• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Weer en klimaat Chili

Klimaatinformatie van Chili
|

Het weer en klimaat in Chili verschilt van plek tot plek. Chili heeft door de geografische ligging en de langgerekte vorm wel acht verschillende klimaatzones. Wanneer je een rondreis door Chili maakt, krijg je dus te maken met verschillende klimaten.

Houd er altijd rekening mee dat het weer afhangt van welke regio je gaat bezoeken. Daarom is het verstandig om gedurende je reis de weersvoorspellingen in de gaten te houden. De klimaatzones worden onderscheiden van noord naar zuid:

Noord

In het droge noorden van Chili bij de Atacama-woestijn heerst vanzelfsprekend het woestijnklimaat waar op sommige plekken landinwaarts nog nooit regen gevallen is. Alhoewel er overdag warme temperaturen boven de 30°C voorkomen, kunnen die ’s nachts naar het vriespunt zakken.

 

Kustgebieden

Dichterbij de kust van het gebied is er een gematigder klimaat door de zeebries. Van het woestijnklimaat bij de Atacama-woestijn gaan we over op het hooggebergte-woestijnklimaat bij de Altiplano. Het is vergelijkbaar met het woestijnklimaat; weinig regen, warm en nachtvorst maar de temperaturen liggen lager dan in het noorden.

 

Kleine Noorden en Centrale Vallei

Verder naar het Kleine Noorden krijg je het halfwoestijnklimaat, bestaande uit onregelmatige regenperiodes die overgaan in een warm steppeklimaat met regen tijdens de wintermaanden. In de centrale vallei van Chili heerst een mediterraan klimaat; warme en droge zomers met regenperiodes in de winter. Temperaturen in de hoofdstad Santiago, achter het kustgebergte, kunnen ’s zomers boven de 35°C uitkomen.

 

Merengebied

Verder naar het zuiden in de Araucanía en bij het merengebied gaat het mediterraan klimaat over op een gematigd regenklimaat waar de zomermaanden droog zijn met de rest van het jaar regen. Aan de kustzijde van Chili en de eilanden langs de kust heerst er een maritiem klimaat met het gehele jaar door veel regen.

 

Patagonië

Als je de hoogte van de Patagonische Andes in gaat, stuit je op een hooggebergteklimaat met veel storm en sneeuw. Ga je richting Vuurland dan daalt de sneeuwgrens maar is het klimaat verder onveranderd. Bovendien heerst er op de Patagonische vlaktes een continentaal steppeklimaat met droge zomers en redelijk wat regen. Zo liggen de temperaturen hier gedurende het jaar rond de 6-10°C. Na het vaste land afgegaan te zijn, hebben we als laatste nog het subtropisch klimaat dat heerst op Paaseiland. Al met al is het gedurende het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 20 °C en regent het volop.

Chili reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Patagonië
Argentinië | Chili | Patagonië
Highlights van Patagonië
Dit deel van Zuid-Amerika beslaat een groot deel van Argentinië en Chili en strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst een miljoen vierkante kilometer, zo’n 23 keer de oppervlakte van Nederland.
Vulkaan Osorno, Puerto Montt
Chili
Los Lagos Regio, Chili

In het noordelijke deel van de regio is er een dichtbeboste bergketen langs de kust. Aan de westzijde zijn uitgestrekte laaglanden waar de riviersystemen van de Valdivia en de Bueno rivier hun weg naar de zee vinden.

Huerquehue Nationaal Park
Chili
Huerquehue Nationaal Park

Pucon is het nabijgelegen stadje dat veel bezoekers van het park als uitvalsbasis gebruiken. Vanuit Pucon ben je binnen een uur bij Lago Tinquilca, dat in het park ligt. Dat is voor veel bezoekers het startpunt van een van de vele pittige wandelingen omhoog.

Chiloé Archipelago
Chili
Chiloé Archipelago
Het gebied van Chiloé is een oase van vredige rust. De eilandengroep ligt aan de zuidelijke zijde van het Lake District in Chili.
Torres del Paine Nationaal Park, Chili
Chili
Torres del Paine Nationaal Park
Deze Cordillera del Paine is de karakteristieke kleine berggroep van graniet die als hoge zuilen uit de rotsbodem steil de lucht in steken. Deze plek ligt op 280 kilometer ten noorden van Punta Arenas en op ongeveer 1.960 km ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. Met een hoogte van 2.884 meter is de Cerro Paine Grande de hoogste top van de groep rotsen. De dramatische aanblik is waarvoor bezoekers deze rotsformatie willen zien.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Chili heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Chili dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Chili heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Chili verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Chili.
De beste periode om af te reizen naar Chili is in de maanden november t/m februari. Vooral Patagonië is in deze periode een populaire vakantiebestemming. Lees hier meer over de beste reistijd.
Chili is bekend als een van het langste land van de wereld. Hierdoor zijn er ook verschillende klimaatzones. Waardoor het weer per regio er verschillend is. De temperaturen in de hoofdstad Santiago kunnen in de zomer boven de 35 graden komen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Chili.
Chili is een land met uiterste mogelijkheden. Chili wordt van Argentinië gescheiden door het 4000 kilometer lange Andesgebergte. Door de langgerekte vorm van Chili ga je door verschillende klimaatzones. Reis door de woestijn- en vulkaanlandschappen, fjorden, felgekleurde meren en nog veel meer.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge