Het aanbod van accommodaties in Chili loopt erg uiteen van kleinschalige boetiekhotels, 4 of 5 sterren hotels, refugios, hosterias, estancias en wildernislodges tot een verblijf tussen de wijnvelden op een bodega. Hierin is de keuze natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de plekken die je gaat bezoeken. De toeristische locaties bieden logischerwijs een groter aanbod dan de primitievere plekken. 

De meest karakteristieke vorm van accommodatie voor Chili is de homestay, deze worden voornamelijk in het zuiden van Chili aangeboden. Families bieden hun eigen huizen aan als slaapplek waar je voor weinig geld een kamer kan huren en het Chileense leven kan ervaren. Echter maken wij meer gebruik van kleinschalige boetiekhotels die vrijwel door heel Chili vindbaar zijn en een enorm gezellige en knusse overnachting bezorgen.

De accommodatie categorieën kunnen worden onderverdeeld in Standaard, Comfort en Deluxe. In Chili zijn de accommodatie categorieën vrijwel hetzelfde als in Argentinië. Hieronder hebben we daarom een voorbeeld van de 3 verschillende hotelcategorieën in Iguazú (Noord-Argentinië) om een idee te geven wat de verschillen zijn. Houd er wel rekening mee dat dit per regio in Chili enigszins kan verschillen!

 

Standaard: Hotel Jardin de Iguazu

Comfort: La Aldea de la Selva

Deluxe: Loi Suites Iguazú Hotel

De toeristische locaties bieden logischerwijs een groter aanbod dan de primitievere plekken. De meest karakteristieke vorm van accommodatie voor Chili is de homestay, deze worden voornamelijk in het zuiden van Chili aangeboden. Families bieden hun eigen huizen aan als slaapplek waar je voor weinig geld een kamer kan huren en het Chileense leven kan ervaren. Echter maken wij meer gebruik van kleinschalige boetiekhotels die vrijwel door heel Chili vindbaar zijn en een enorm gezellige en knusse overnachting bezorgen.

 

Door heel Chili heb je veel boetiekhotels beschikbaar om in te verblijven. Dit zijn kleinschalige sfeervolle hotels en zijn kenmerkend voor de karakteristieke inrichting. Voornamelijk in Santiago en in Patagonië zijn er veel mogelijkheden voor een boetiekhotel maar ook in andere steden en dorpjes door heel Chili zijn deze knusse hotels te vinden. Hiernaast is er ook voor de liefhebber veel aanbod aan resorts om te verblijven, deze ligt natuurlijk wel in een iets hogere prijsklasse.

 

Refugios zijn van oorsprong schuilhutten die in de loop van de tijd veel meer het karakter van een hotel hebben gekregen. Deze zijn vooral in het zuiden van Chili te vinden op de wandelroutes van het weerzinwekkende Chileens Patagonië. De Refugios lijken een beetje op cabañas, die ook veel te vinden zijn met name in het zuiden van Chili.

Een andere luxe vorm van accommodatie in Chili zijn de vele lodges. In Patagonië zijn er zelfs eco-lodges te vinden maar ook de zogehete ‘Yurts’, een Mongoolse ronde tent wat lijkt op een iglo. Op deze manier slaap je midden in de natuur in de sfeer van een hotelkamer inclusief dezelfde voorzieningen maar dan duurzamer.

Een estancia is een boerderij waar vee wordt gehouden op duizenden hectare grond. De eigenaren van estancias zijn meestal grootgrondbezitters die het plattelandsleven graag laten zien aan toeristen. Afgezien van het feit dat het een typisch Argentijnse accommodatie is, zijn er in Chili ook genoeg beschikbaar! Hier ervaar je het échte lokale Zuid-Amerikaanse leven tussen de prachtige valleien met vee.

Een hosteria is eigenlijk een hotel maar dan hebben ze wat meer weg van een boerderij of landgoed. Voor natuurliefhebbers is dit de perfecte slaapplek! Veel rust, natuurlijke omgeving en vaak genoeg activiteiten te ondernemen in het gebied.