• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Accommodaties in Chili

|

Het aanbod van accommodaties in Chili loopt erg uiteen van kleinschalige boetiekhotels, 4 of 5 sterren hotels, refugios, hosterias, estancias en wildernislodges tot een verblijf tussen de wijnvelden op een bodega. Hierin is de keuze natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de plekken die je gaat bezoeken. De toeristische locaties bieden logischerwijs een groter aanbod dan de primitievere plekken.

De meest karakteristieke vorm van accommodatie voor Chili is de homestay, deze worden voornamelijk in het zuiden van Chili aangeboden. Families bieden hun eigen huizen aan als slaapplek waar je voor weinig geld een kamer kan huren en het Chileense leven kan ervaren. Echter maken wij meer gebruik van kleinschalige boetiekhotels die vrijwel door heel Chili vindbaar zijn en een enorm gezellige en knusse overnachting bezorgen.

De accommodatie categorieën kunnen worden onderverdeeld in Standaard, Comfort en Deluxe. In Chili zijn de accommodatie categorieën vrijwel hetzelfde als in Argentinië. Hieronder hebben we daarom een voorbeeld van de 3 verschillende hotelcategorieën in Iguazú (Noord-Argentinië) om een idee te geven wat de verschillen zijn. Houd er wel rekening mee dat dit per regio in Chili enigszins kan verschillen!

 

Standaard: Hotel Jardin de Iguazu

Comfort: La Aldea de la Selva

Deluxe: Loi Suites Iguazú Hotel

De toeristische locaties bieden logischerwijs een groter aanbod dan de primitievere plekken. De meest karakteristieke vorm van accommodatie voor Chili is de homestay, deze worden voornamelijk in het zuiden van Chili aangeboden. Families bieden hun eigen huizen aan als slaapplek waar je voor weinig geld een kamer kan huren en het Chileense leven kan ervaren. Echter maken wij meer gebruik van kleinschalige boetiekhotels die vrijwel door heel Chili vindbaar zijn en een enorm gezellige en knusse overnachting bezorgen.

 

Door heel Chili heb je veel boetiekhotels beschikbaar om in te verblijven. Dit zijn kleinschalige sfeervolle hotels en zijn kenmerkend voor de karakteristieke inrichting. Voornamelijk in Santiago en in Patagonië zijn er veel mogelijkheden voor een boetiekhotel maar ook in andere steden en dorpjes door heel Chili zijn deze knusse hotels te vinden. Hiernaast is er ook voor de liefhebber veel aanbod aan resorts om te verblijven, deze ligt natuurlijk wel in een iets hogere prijsklasse.

Refugios zijn van oorsprong schuilhutten die in de loop van de tijd veel meer het karakter van een hotel hebben gekregen. Deze zijn vooral in het zuiden van Chili te vinden op de wandelroutes van het weerzinwekkende Chileens Patagonië. De Refugios lijken een beetje op cabañas, die ook veel te vinden zijn met name in het zuiden van Chili.

Een andere luxe vorm van accommodatie in Chili zijn de vele lodges. In Patagonië zijn er zelfs eco-lodges te vinden maar ook de zogehete ‘Yurts’, een Mongoolse ronde tent wat lijkt op een iglo. Op deze manier slaap je midden in de natuur in de sfeer van een hotelkamer inclusief dezelfde voorzieningen maar dan duurzamer.

Een estancia is een boerderij waar vee wordt gehouden op duizenden hectare grond. De eigenaren van estancias zijn meestal grootgrondbezitters die het plattelandsleven graag laten zien aan toeristen. Afgezien van het feit dat het een typisch Argentijnse accommodatie is, zijn er in Chili ook genoeg beschikbaar! Hier ervaar je het échte lokale Zuid-Amerikaanse leven tussen de prachtige valleien met vee.

Een hosteria is eigenlijk een hotel maar dan hebben ze wat meer weg van een boerderij of landgoed. Voor natuurliefhebbers is dit de perfecte slaapplek! Veel rust, natuurlijke omgeving en vaak genoeg activiteiten te ondernemen in het gebied.

Impressies

Accommodaties in Chili

Chili reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Patagonië
Argentinië | Chili | Patagonië
Highlights van Patagonië
Dit deel van Zuid-Amerika beslaat een groot deel van Argentinië en Chili en strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst een miljoen vierkante kilometer, zo’n 23 keer de oppervlakte van Nederland.
Vulkaan Osorno, Puerto Montt
Chili
Los Lagos Regio, Chili

In het noordelijke deel van de regio is er een dichtbeboste bergketen langs de kust. Aan de westzijde zijn uitgestrekte laaglanden waar de riviersystemen van de Valdivia en de Bueno rivier hun weg naar de zee vinden.

Chiloé Archipelago
Chili
Chiloé Archipelago
Het gebied van Chiloé is een oase van vredige rust. De eilandengroep ligt aan de zuidelijke zijde van het Lake District in Chili.
Monte Fitz Roy
Argentinië | Chili | Patagonië
Monte Fitz Roy
De bergpiek ligt echter exact op de grens tussen Argentinië en Chili. Vernoemd naar de kapitein Robert Fitz Roy is de berg in het park van Los Glaciares. Hij was een Engelse marine-officier die dienst deed aan boord van de HMS Beagle, de boot van Charles Darwin’s beroemde reis.
Torres del Paine Nationaal Park, Chili
Chili
Torres del Paine Nationaal Park
Deze Cordillera del Paine is de karakteristieke kleine berggroep van graniet die als hoge zuilen uit de rotsbodem steil de lucht in steken. Deze plek ligt op 280 kilometer ten noorden van Punta Arenas en op ongeveer 1.960 km ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. Met een hoogte van 2.884 meter is de Cerro Paine Grande de hoogste top van de groep rotsen. De dramatische aanblik is waarvoor bezoekers deze rotsformatie willen zien.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Chili heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Chili dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Chili heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Chili verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Chili.
De beste periode om af te reizen naar Chili is in de maanden november t/m februari. Vooral Patagonië is in deze periode een populaire vakantiebestemming. Lees hier meer over de beste reistijd.
Chili is bekend als een van het langste land van de wereld. Hierdoor zijn er ook verschillende klimaatzones. Waardoor het weer per regio er verschillend is. De temperaturen in de hoofdstad Santiago kunnen in de zomer boven de 35 graden komen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Chili.
Chili is een land met uiterste mogelijkheden. Chili wordt van Argentinië gescheiden door het 4000 kilometer lange Andesgebergte. Door de langgerekte vorm van Chili ga je door verschillende klimaatzones. Reis door de woestijn- en vulkaanlandschappen, fjorden, felgekleurde meren en nog veel meer.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge