• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 10 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retour vlucht Denemarken – Groenland
 • Binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Transfers
 • Welkomstdiner
 • Stadswandeling en een bezoek aan het museum in Qasigiannguit
 • Stadswandeling in Ilulissat
 • Boottocht naar een verlaten nederzetting in de buurt van Qasigiannguit
 • Wandeling naar de Qaqqarsuaq-berg in Qasigiannguit
 • Rondleiding door nederzetting in Ilimana
 • Wandelen naar Northern Houses in Ilimanaq
 • Wandeling naar Sermermiut bij de Ilulissat Ice Fjord
 • Volpension in Ilimanaq

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Buiten de gebaande paden van Groenland

Periode 10 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

Tijdens deze tour door West-Groenland treed je buiten de gebaande paden. Je krijgt een combinatie van de meest populaire attracties in Groenland en twee unieke en ongerepte plekken in Noord-Groenland. Deze tour is enorm gevarieerd en zal natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar combineren voor de ultieme ervaring.

Deze tour door West-Groenland is voor de nieuwsgierige en actieve reiziger. De natuur is ontzettend indrukwekkend en de activiteiten gaan van zeilen, wandelen tot een ATV rijden en een gletsjer wandeling over het ijs. Je wordt meegenomen naar een gebied met natuurlijke schoonheid.

Enkele hoogtepunten tijdens deze tour door West-Groenland zijn de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, walvishoofdstad Qasigiannguit, kamer met uitzicht op de ijsbergen bij Ilimanaq Lodge, de beroemde Ilulissat-ijsfjord en de geheime Tasiusaq-fjord en een gletsjerwandeling.

Je krijgt inzicht op de manier van leven in zowel kleine dorpen als moderne steden in Groenland. Daarnaast leer je meer over de vroege Inuit-immigratie in Groenland en zal je voormalige nederzettingen bezoeken en een idee krijgen van de rijke geschiedenis van het land.

Dag 1 Kangerlussuaq, Groenlandse ijskap (optioneel)
Deze tour door West-Groenland begint in Kangerlussuaq, waar je wordt verwelkomt door een lokale gids. De luchthaven en nederzetting Kangerlussuaq zijn omgeven door natuur en gebouwd op Arctische toendra. Een van de kenmerken van deze toendra is de permafrost, dat betekent dat de bovenste laag van de grond permanent bevroren is. Dit fenomeen creëert een interessant landschap, dat je vandaag gaat verkennen. Je krijgt eerst een briefing waar je informatie verkrijgt over het gebied en de mogelijke excursies.

Optioneel: ijskap excursie

Kangerlussuaq ligt op 25 km verwijderd van de Groenlandse ijskap. Je wordt met een bus naar Punt 660 gebracht waarvandaan je zelf het ijs op kunt lopen.

Dag 2 naar Aasiaat, per boot naar Qasigiannguit
De tour door West-Groenland vervolgt zich en daarbij laat je het binnenland achter je en reis je in noordelijke richting naar de kust. Voordat je verder gaat naar het noorden richting de Disko-Baai kun je nog even de omgeving verkennen. Door middel van een binnenlandse vlucht ga je naar Aasiaat. Bij aankomst wordt je naar de haven gereden. Vanaf hier vaar je na het verkennen van Aasiaat naar Qasigiannguit.

Aasiaat – de stad aan de archipel

Met zo’n 3000 inwoners is Aasiaat de op 4 na grootste stad van Groenland. Veel van de inwoners van Aasiaat werken in de vis- en jachtindustrie. Daarom is de haven in Aasiaat een levendige plaats met vissersboten en het lawaai van meeuwen.

Boottocht naar Qasigiannguit – walvishoofdstad

Je gaat een boottocht maken in het zuidoostelijke deel van de Disko-Baai richting het vasteland. Je stopt in Qasigiannguit waar je vanaf de haven lopend naar je hotel gaat terwijl je bagage vervoerd word.

Dag 3 Qasigiannguit, boottocht naar het verlaten dorp Akulliit
Vandaag spendeer je in Qasigiannguit, een stad met veel cultureel aanbod en een schilderachtig achterland.

Rondleiding door de stad en bezoek aan museum

Je krijgt een rondleiding door de stad en zal daarna het plaatselijke museum en een open nederzetting bezoeken. Het museum toont unieke lokale bevindingen. Op zondagen organiseert het museum een ”open nederzetting”, een evenement georganiseerd door vrijwilligers uit de stad. Ze kleden zich hierbij in traditionele zeehondenhuid kleding en laten zien hoe de oude Groenlandse tradities waren.

Qasigiannguit – traditionele Groenlandse cultuur

De stad Qasigiannguit heeft zo’n 1300 inwoners en is voor Groenlandse begrippen een relatief grote stad. Ondanks dat het een moderne stad is blijven de tradities nog wel intact. Sledehonden zijn een onderdeel van het stadsbeeld en de haven is een drukte van activiteit. In het gebied zijn ook nog veel zeehonden en walvissen te vinden doordat veel dieren zich hier huisvestte. Qasigiannguit betekent dan ook ”de kleine, opzichtige zeehonden”.

Qasigiannguit – de walvishoofdstad van Groenland

Qasigiannguit is ook bekend als walvishoofdstad van Groenland. Veel walvissen verzamelen zich hier in het zuidelijke deel van de Disko-Baai. Vooral in de zomerperiode komen ze vaak tevoorschijn en laten ze zich zien aan het wateroppervlak.

Boottocht naar een verlaten dorp

Je gaat ’s middags mee met een boottocht naar een verlaten dorp in het achterland. Hierna bezoek je ook Qeqertasussuk, een opgegraven nederzetting uit de Saqqaq-cultuur. In het museum kun je een tentoonstelling zien van de nederzetting waar sporen van vroege immigratie in Groenland aanwezig zijn. Je vaart ook naar het verlaten dorp Akulliit, tegenwoordig een vakantiebestemming voor gezinnen uit Qasigiannguit.

Dag 4 Qasigiannguit: wandeling naar Qaqqarsuaq, boottocht naar Ilimanaq Lodge
Je maakt vandaag een wandeling naar Qaqqarsuaq waar prachtige wandelpaden gelegen zijn. Er is tevens een alternatieve route over platter terrein in plaats van de begeleide wandeling naar de top van de Qaqqarsuaq-berg.

Wandeling naar Qaqqarsuaq

Vanaf de achterkant van de Qaqqarsuaq-berg wandel je naar de top waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de Disko-Baai. Er bestaat een grote kans dat je onderweg muskusossen tegenkomt in het gebied. De wandeling duurt zo’n 4-6 uur en gaat in redelijk langzaam tempo.

Boottocht naar Ilimanaq Lodge

De reis gaat verder naar het noorden richting Ilimanaq. Je verlaat de natuurlijke haven waarna je een laatste glimp kunt opvangen van de bergen van de stad. Wanneer je dichter bij Ilimanaq komt zie je de adembenemende Ilulissat ijsfjord. Tijdens de zomerperiode is het gebied de thuisbasis voor een groot aantal gebochelde walvissen.

Ilimanaq Lodge

Een van de kleinste dorpen van Groenland is Ilimanaq. Het contrast met Qasigiannguit wordt duidelijk als de paar huizen verschijnen. Op de rotsen van de kust bevinden zich de lodges van Ilimanaq Lodge die je vanaf de boot al kunt spotten. Alle 15 lodges kijken uit op de Disko-Baai.

Dag 5 Ilimanaq: rondleiding door het dorp en wandeling naar de Ilulissat-ijsfjord
Vandaag word je wakker met uitzicht op de prachtige ijsbergen. Ilimanaq is Groenlands voor “verwachting” of “waarschijnlijkheid”. Je kunt hier hoe dan ook unieke ervaringen verwachten.

De voormalige Deense naam van het dorp is Claushavn, vernoemd naar de Nederlandse walvisschipper Klaes Pietersz Thorp die hier in de walvisindustrie werkte van 1719-1732. Destijds was het gebied het dichtstbevolkte in Groenland en waren kleine nederzettingen verspreid langs de kusten.

Momenteel is Ilimanaq een van de kleinste dorpen in Groenland met zo’n 50 inwoners. De felgekleurde dorpshuizen, sledehonden en huidkajaks onthullen dat de Inuit-cultuur nog altijd leeft.

Rondleiding door het dorp Ilimanaq

Ilimanaq is de thuisbasis van enkele van de oudste koloniale gebouwen uit de 18e eeuw. De kerk in Ilimanaq dateert echter uit 1908. Je vindt er ook een vissershut, voormalige kolenopslag, pakhuizen en een voormalige trein-oliefabriek. Tijdens de rondleiding door het dorp krijg je inzicht in de dorpsgeschiedenis en interessante gebouwen en het dagelijkse leven.

Wandeling naar de Ilulissat ijsfjord en de oude begraafplaats

Je maakt een wandeling naar de Ilulissat ijsfjord en de oude begraafplaats. Northern Houses ligt zo’n 6 km van Ilimanaq en is de eindbestemming van de wandeling vandaag. Je hebt een spectaculair uitzicht vanaf een van de heuveltoppen ten noorden van het dorp. Je kijkt uit over de Disko-Baai en de grote ijsbergen in de Ilulissat ijsfjord. Je gaat op zoek naar sporen van de vroege immigratie, de Thule-cultuur en je komt in de buurt van een van de vele verborgen begraafplaatsen. De stilte wordt alleen onderbroken door het geluid van de ijsbergen die kalven en voortbewegen.

Dag 6 Ilimanaq, geheime Tasiusaq Fjord- en gletsjerwandeling (optioneel)
Je kunt een excursie doen naar een geheim fjord en een gletsjerwandeling of zelf Ilimanaq verkennen.

Optioneel: excursie naar de geheime Tasiusaq Fjord

Deze dagtour brengt je naar een gletsjer aan de top van de Tasiusaq Fjord. Je verkent het gebied met off-road voertuigen en een boottocht over de fjord tot aan de Sarqardliup-gletsjer.

Dag 7 Ilulissat: boottocht naar Ilulissat, rondleiding door de stad, boottocht naar Ilulissat ijsfjord (optioneel)
Vanuit Ilimanaq varen we per boot naar Ilulissat.

Begeleide wandeling door Ilulissat

Ilulissat werd opgericht in 1741 en is vandaag de derde stad van Groenland met meer dan 4.500 inwoners. Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over de geschiedenis van de stad en de vele interessante gebieden. Je zult ongetwijfeld de sledehonden te horen krijgen die vaak buiten de stad in hondengebieden verzamelen.

De middag is vrij om Ilulissat te gaan ontdekken. Dit is de derde grootste stad van Groenland met zo’n 4.500 inwoners en 2500 sledehonden. Tijdens de zomerperiode zijn de vissers druk bezig en varen de kleine boten de haven in en uit. De unieke Groenlandse kunst en ambachten zijn te bewonderen en te kopen in de souvenirwinkels.

Optioneel: middernacht boottocht tussen de ijsbergen

Je kunt een boottocht maken in de tint van de middernachtzon die schijnt van 21 mei tot 24 juli in Ilulissat. Vaar tussen de gigantische ijsbergen van de ijsfjord Ilulissat. Dagelijks stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs het fjord in. De drijvende ijsbergen zijn soms meer dan 100 meter breed en met een hoogte van max. 100 meter boven het wateroppervlak. Het is zelfs mogelijk om onder deze enorme ijsbergen door te varen.

Dag 8 Ilulissat: wandeling naar Sermermiut, walvis spotten (optioneel)
Je kunt zelf de dag invullen vandaag of een excursie ondernemen.

Wandeling naar Sermermiut 

Overweldigende ijsbergen vormen het landschap van de voormalige nederzetting Sermermiut. Deze ligt 1,5 km ten zuiden van Ilulissat. Gedurende 4000 jaar leefden verschillende Inuit-culturen in Sermermiut. Hedendaags kun je nog steeds de overblijfselen vinden als getuige van hun aanwezigheid. Leer meer over de tradities van de Inuit voordat de Europeanen naar Groenland kwamen. Afhankelijk van de periode waarin je gaat is het mogelijk om ruïnes te bezoeken en de permafrost aan te raken.

Optioneel: walvissafari in Groenland

Groenland beschikt over 15 soorten walvissen. In de zomer kom je de bultrug, dwergvinvis en de vinvis tegen. Deze walvissen zwemmen in de Disko-Baai en soms komen ze dicht bij de stad, soms in de ijsfjord of in het noorden bij het eiland Crown Prince. Degene die je waarschijnlijk het meest tegenkomt is de bultrug met de karakteristieke vin.

Dag 9 Ilulissat: boottocht naar de afkalvende Eqi-gletsjer
Per boot ga je vandaag richting het noorden naar de fascinerende Eqi-gletsjer. Deze gletsjer eindigt in de fjord 80 km ten noorden van Ilulissat. Met de boot kom je ontzettend dicht bij de gletsjer waar enorme stukken ijs vanaf breken. Het geluid van het brekende ijs dat in het water valt is verbazingwekkend.

Dag 10 vlucht naar huis via Kangerlussuaq en Denemarken
Vandaag vlieg je terug naar huis via Kangerlussuaq en Kopenhagen.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Retour vlucht Denemarken – Groenland
 • Binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Transfers
 • Welkomstdiner
 • Stadswandeling en een bezoek aan het museum in Qasigiannguit
 • Stadswandeling in Ilulissat
 • Boottocht naar een verlaten nederzetting in de buurt van Qasigiannguit
 • Wandeling naar de Qaqqarsuaq-berg in Qasigiannguit
 • Rondleiding door nederzetting in Ilimana
 • Wandelen naar Northern Houses in Ilimanaq
 • Wandeling naar Sermermiut bij de Ilulissat Ice Fjord
 • Volpension in Ilimanaq

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Voor deze reis Buiten de gebaande paden Groenland geldt de prijs vanaf € 4.900 per persoon (bij 2 pers). Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

Impressies

Buiten de gebaande paden van Groenland

Regio’s bij deze reis

Buiten de gebaande paden van Groenland
Noord-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Barbara Kloosterman Specialisme: IJsland / Faeröer eilanden / Groenland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge