Hikers bij Kangerlussuaq - foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Buiten de gebaande paden van Groenland

Welkom in West-Groenland

Tijdens deze tour door West-Groenland treed je buiten de gebaande paden. De reis combineert populaire bestemmingen in Groenland met verschillende unieke en ongerepte plekken rond de poolcirkel. Deze tour is enorm gevarieerd en zal natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar combineren voor de ultieme ervaring.

Als je een actieve en nieuwsgierige reiziger bent, dan is deze reis iets voor jou. Je zult natuurervaringen beleven die zo indrukwekkend zijn dat je je ogen niet zult geloven. En in ongerepte gebieden zal je zeilen, wandelen en zelfs op ATV’s rijden.

Je wordt meegenomen naar unieke natuurlijke pareltjes waar zelfs de meest ervaren Groenlandse reiziger van droomt. Onderweg overnacht je in hotels en zelfs in een kamp op de ijskap zelf.

Na een paar dagen in Maniitsoq met bezoeken aan een prachtig blauw meer en, niet in de laatste plaats, de Eeuwige Fjord, ga je weer noordwaarts naar Sisimiut, de op één na grootste stad van Groenland.

Let op: passend bij deze reis heb je een vlucht en hoogstwaarschijnlijk ook een overnachting nodig in Kopenhagen. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze vluchten en overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De vlucht vanaf Kopenhagen naar Groenland (en v.v.) is wel inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in deze reis, dan stellen wij graag passend bij jouw wensen een offerte op maat samen.

Dag 1 Kangerlussuaq, Groenlandse ijskap (optioneel)
Deze tour door West-Groenland begint in Kangerlussuaq, waar je wordt verwelkomt door een lokale gids. De luchthaven en nederzetting Kangerlussuaq zijn omgeven door natuur en gebouwd op Arctische toendra. Een van de kenmerken van deze toendra is de permafrost, dat betekent dat de bovenste laag van de grond permanent bevroren is. Dit fenomeen creëert een interessant landschap, dat je vandaag gaat verkennen. Je krijgt eerst een briefing waar je informatie verkrijgt over het gebied en de mogelijke excursies.

Kangerlussuaq ligt op 25 km verwijderd van de Groenlandse ijskap. Je wordt met een bus naar Punt 660 gebracht waarvandaan je zelf het ijs op kunt lopen.

Dag 2 Camp Ice en Kangerlussuaq
Vandaag begin je de dag met een voedzaam ontbijt en daarna ga je op pad om een iets langere wandeling over de ijskap te maken dan de dag ervoor. Afhankelijk van het weer kun je onderweg of terug op het kamp genieten van het lunchpakket. Na de lunch rijd je terug naar Kangerlussuaq, waar je centraal zal verblijven in Polar Lodge.

De rest van de dag heb je de tijd om op je eigen gemak de omgeving te ontdekken. ’s Avonds is restaurant Rolubben aan te raden. Er rijdt een shuttlebus van en naar Rolubben, gelegen aan het prachtige Lake Ferguson, zes kilometer van Kangerlussuaq. Het eten is gebaseerd op heerlijke lokale ingrediënten zoals muskusos, rendieren en vis.

Dag 3 Van Kangerlussuaq naar Maniitsoq en een boottrip naar het turquoise meer

Na het ontbijt ga je zuidwaarts naar Maniitsoq, net ten oosten van de hoofdstad Nuuk. Vlakbij Maniitsoq vind je de hoogste bergen aan de westkust van Groenland, opvallende met hun torenhoge toppen.

Maniitsoq is een uitstekende plek om naartoe te gaan, omdat het nog relatief onontdekt is door reizigers en je daar waarschijnlijk weinig of geen andere toeristen zult zien. Bezoekers kunnen de werken van verschillende getalenteerde lokale kunstenaars (schilders en beeldhouwers) bekijken en meer te weten te komen over de geschiedenis van Maniitsoq en Groenland in de vier gerestaureerde, historisch belangrijke gebouwen waaruit het Maniitsoq museum bestaat.

Vandaag ga je ook op een korte excursie naar Tuquoise Lake. Het duurt ongeveer 30 minuten om van Maniitsoq naar Inussuit Tasersuat te varen, ook wel bekend als het Turquoise Meer. Je kunt genieten van het uitzicht op het grote meer, dat volgens ons een van de mooiste plekken van Groenland is. Ontspan met een kopje zelf geplukte kruidenthee of koffie, lokaal gerookte forel en traditionele Groenlandse cake. Je hoort ook over de plaats en de Groenlandse cultuur.

Dag 4 Boottrip naar de Eternal Fjord

Walvissen, een rijk vogelleven, hoge watervallen en eindeloze uitzichten op ijs en ruige bergtoppen kunnen worden ervaren tijdens het verkennen van de prachtige Eeuwige Fjord tijdens een boottocht. De Eternal Fjord is een geweldige plek in West-Groenland met steile bergen, gletsjers en vogelkliffen. De fjord ligt op enige afstand van de meer populaire toeristische centra in Groenland, dus ook al is de fjord zowel opvallend als wereldberoemd, het is er niet druk, hoewel cruiseschepen soms hun weg hierheen vinden. 

De fjord heeft drie bijna loodrechte bochten tussen steile bergen van bijna 2000 meter hoog. Er zijn verschillende indrukwekkende gletsjers langs de route. Kangerlussuatsiaq, zoals de Eeuwige Fjord in het Groenlands wordt genoemd, ligt ten noorden van Maniitsoq, met het dorp Kangaamiut aan de monding van de fjord. Na onze tocht door de Eeuwige Fjord gaan we terug naar Maniitsoq, waar we weer kunnen ontspannen voordat we ons voorbereiden om morgen de westkust van Groenland op te varen.

Dag 5 Met de boot van Maniitsoq naar Sisimiut

Je staat vroeg op vandaag, want het kustschip Sarfaq Ittuk vertrekt om 6.30 uur vanuit Maniitsoq naar het noorden.

Sarfaq Ittuk is het kustschip dat westelijk Groenland op en neer vaart en een levensader is voor drie kleine nederzettingen en de meeste steden langs de kust. Tijdens de reis meldt de brug af en toe dat er walvissen in zicht zijn. Een reis op het schip is niet alleen een transport, maar een ervaring, ongeacht het weer. Het is ook een geweldige kans om dicht bij de lokale bevolking te komen.

Omdat het een lange dagtocht is, is ervoor gekozen om op dit traject ligplaatsen te boeken. Dit betekent dat je kunt gaan liggen en plat kunt liggen als dat nodig is. Voor lunch en diner kunt u naar de cafetaria van het schip gaan en genieten van eten en misschien een glas wijn of wat u maar wilt. Rond 22.00 uur komen we aan in Sisimiut.

Dag 6 Ontdek Sisimiut en een boottocht naar Assaqutaq

Sisimiut is de op een na grootste stad van Groenland, met iets minder dan 5.500 inwoners (eigenlijk 6.500 als je de honden meetelt). De inwoners van Sisimiut staan bekend om hun doorzettersmentaliteit, wat het een ontzettend actieve stad maakt. 

In de ochtend maak je een busrondrit door het prachtige stadje, dat in redelijk heuvelachtig terrein tussen hoge bergen ligt. Daarna heb je tijd om wat te lunchen voordat de volgende excursie gepland staat.

In de middag maken we een boottocht van 3 uur naar de verlaten nederzetting Assaqutaq. Het is een spannende historische plek die de oude Inuit-cultuur verbindt met de moderne Groenlandse samenleving. In de jaren zestig en zeventig werden steeds meer kleine nederzettingen op Groenland verlaten omdat mensen naar de grotere steden trokken om werk te vinden. Assacutaq is er één van. Tegenwoordig is de nederzetting een zomerkamp voor lokale basisscholen. 

De afgelopen 5 tot 10 jaar zijn er grote aantallen bultruggen gesignaleerd nabij de oevers van Sisimiut, omdat ze net zo gek zijn op ammasat als wij. Hierdoor heeft u tijdens deze boottocht een grote kans deze prachtige dieren te zien. Er zijn ook kansen om dwergvinvissen en vinvissen te zien.

Dag 7 ATV avontuur in het achterland van Sisimiut

Dit is een spectaculaire ATV-excursie van een hele dag om het betoverende achterland van Sisimiut te verkennen. De stad is een van de weinige in Groenland met een onverharde weg die zich 10 kilometer uitstrekt naar het schilderachtige achterland en dient als startpunt voor ons dag vullende avontuur. Tijdens deze adrenaline-gevulde reis verken je het wilde en adembenemende terrein waar weelderige valleien en majestueuze bergen samenkomen.

De route voert je door het charmante sledehondengebied, over een pittoreske brug over de plaatselijke rivier en langs de onverharde weg die rond de kleine, betoverende plekken in de omgeving slingert. Onderweg geniet je van het lunchpakket en verken je spannende plekken met adembenemende uitzichten die alleen tijdens deze tour te ervaren zijn. Een geldig rijbewijs is vereist voor degenen die de spanning van avontuur achter het stuur van een ATV willen ervaren.

Dag 8 Vertrek uit Groenland

Na een week vol prachtige ervaringen komt je Groenland reis ten einde.

 • Retour vlucht Denemarken – Groenland
 • Binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • genoemde transfers
 • Volpension bij Camp Ice Cap (excl. drankjes)
 • 2 diners in Hotel Sisimiut (excl. drankjes)
 • Lunchpakket op ATV-excursie in Sisimiut
 • Welkomstbijeenkomsten in Kangerlussuaq, Maniitsoq en Sisimiut
 • 2 boottochten vanuit Maniitsoq – Blue Lake en de Eeuwige Fjord
 • Stadsrondleiding in Sisimiut
 • Boottocht naar de verlaten nederzetting Assaqutaq bij Sisimiut
 • ATV-excursie van een hele dag in Sisimiut
 • Alle belastingen en toeslagen die tot nu toe aan Greenland Travel zijn gerapporteerd
 • Maaltijden op vluchten van Kopenhagen – Kangerlussuaq heen en terug
 • Er is 20 kilo ruimbagage en 8 kilo handbagage inbegrepen

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Niet genoemde maaltijden
 • Maniitsoq transfers: luchthaven naar hotel en hotel naar de haven
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Optionele excursies

Voor deze reis Buiten de gebaande paden Groenland geldt de prijs vanaf € 4.290 per persoon (bij 2 pers). Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

Vertrekdata 2024:

 • 4 – 11 juni
 • 18 – 25 juni
 • 2 – 9 juli
 • 16 – 23 juli
 • 30 juli – 6 augustus
 • 13 – 20 augustus

Impressies

Buiten de gebaande paden van Groenland

Regio's bij deze reis

Buiten de gebaande paden van Groenland
Noord-Groenland

Populaire reizen naar Groenland

Bekijk hier onze meest populaire Groenlandreizen
Groenland
Groenland winter avontuur
5 dagen feb – maart

Geniet van het magische noorderlicht, maak een onvergetelijke huskysledetocht en verken de Groenlandse ijskap met ons 7-daagse Groenland winter avontuur! In de omgeving van Kangerlussuaq vind je unieke natuur en dito wildlife: van wollige muskusossen en net zo wollige sledehonden tot adembenemende ijzige pieken. Stap de Groenlandse ijskap op en zie het noorderlicht aan de hemel dansen (bij vertrek vóór april). Onze reis Groenland winter avontuur is de perfecte winterstop!

Vanaf 1434 p.p.
Groenland
Lentekriebels in Groenland
8 dagen mei – mei

Ontdek West- en Zuid-Groenland met onze 10-daagse reis: Lentekriebels in Groenland. Een unieke reis waar je per binnenlandse vlucht en schip de westkust van Groenland ontdekt, en de meest populaire locaties en steden in Groenland aandoet. We hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten voor je geselecteerd: de Groenlandse ijskap in Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in Disco Bay en de wereldberoemde Ilulissat ijsfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. Een Engelssprekende gids reist met je mee en kan je alles vertellen over deze unieke highlights. Groenlandse lente en middernachtzon Als je in mei reist beleef je de lente in Groenland, met zachte temperaturen die door de droge lucht aangenaam fris voelen. Vanaf half mei regeert de middernachtzon ten noorden van de poolcirkel, wat zorgt voor lange zonnige dagen. Lentekriebels in Groenland is een onvergetelijke reis vol bijzondere indrukken – en natuurlijke bezienswaardigheden in overvloed. De reis is zo samengesteld dat je Groenland zelf kunt verkennen. Een gids reist met je mee en voorziet je van praktische informatie en bijzondere Groenlandse verhalen.

Vanaf 3926 p.p.
Groenland
Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
8 dagen mei – sep

Op naar de Groenlandse ijskap Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen. Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland. De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Vanaf 3178 p.p.
Groenland
Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
15 dagen juni – aug

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse 'Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden' reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen. Jouw Groenlandreis in het kort Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld. Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Vanaf 9956 p.p.
Groenland
Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat
6 dagen april – april

Ga op 6-daagse paasreis en laad op een heel bijzondere manier je batterijen op tijdens deze comfortabele reis, waarbij je hondensledetochten en gigantische ijsbergen kunt ervaren. Dit is een veelbewogen paasreis naar Ilulissat, waar u in alle rust kunt genieten van Pasen en plezier kunt hebben met vrienden tijdens een heerlijk paasgaladiner. Je verblijft in Hotel Arctic, prachtig gelegen met een adembenemend uitzicht op de monding van de ijsfjord. Dit is het juiste moment om van de gelegenheid gebruik te maken om uw smaakpapillen te verwennen in het restaurant van het hotel. Ilulissat is de derde grootste stad van Groenland, met ongeveer 4.500 inwoners en ongeveer de helft zoveel sledehonden. Meerdere keren per dag hoort u het gehuil van de honden, wat bijdraagt aan de bijzondere Noord-Groenlandse sfeer.

Vanaf 2717 p.p.
Groenland
Uniek zomers avontuur
8 dagen juni – sep

Ga op één van de meest diverse reizen naar Groenland, waar je per binnenlandse vlucht en schip Groenland ontdekt. Ervaar de meest populaire bezienswaardigheden en steden van Groenland tijdens onze 8-daagse reis: Uniek zomers avontuur. Ontdek de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in het Disko Bay-gebied en het UNESCO-werelderfgoed van de Ilulissat ijsfjord. Groenlandse zomer – een explosie van licht Onze reis 'Uniek zomers avontuur' vertrekt in juni, juli of augustus op het hoogtepunt van de zomer in Groenland, waar de zon regeert en de duisternis 's nachts verbannen is. Dit betekent lange dagen licht, waardoor je Groenland op je gemak kunt verkennen. De route is zo samengesteld zodat je voldoende tijd hebt om Groenland van binnen en buiten te leren kennen. Je Engelssprekende gids voorziet je van praktische informatie en de mooiste verhalen, rechtstreeks uit Groenland!

Vanaf 5777 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2841 p.p.
Groenland
Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
8 dagen feb – maart

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven! Kangerlussuaq - de grote fjord Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq. Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren. Sisimiut - "de mensen bij de vossen" Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo'n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland. Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt. Deze reis naar Groenland samengevat Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Vanaf 2261 p.p.
Groenland
Disko Baai droomreis
12 dagen juni – sep

Aan de oevers van Disko Baai Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden. De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen. Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Vanaf 5147 p.p.
Groenland
Buiten de gebaande paden van Groenland
8 dagen juni – aug

Welkom in West-Groenland Tijdens deze tour door West-Groenland treed je buiten de gebaande paden. De reis combineert populaire bestemmingen in Groenland met verschillende unieke en ongerepte plekken rond de poolcirkel. Deze tour is enorm gevarieerd en zal natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar combineren voor de ultieme ervaring. Als je een actieve en nieuwsgierige reiziger bent, dan is deze reis iets voor jou. Je zult natuurervaringen beleven die zo indrukwekkend zijn dat je je ogen niet zult geloven. En in ongerepte gebieden zal je zeilen, wandelen en zelfs op ATV's rijden. Je wordt meegenomen naar unieke natuurlijke pareltjes waar zelfs de meest ervaren Groenlandse reiziger van droomt. Onderweg overnacht je in hotels en zelfs in een kamp op de ijskap zelf. Na een paar dagen in Maniitsoq met bezoeken aan een prachtig blauw meer en, niet in de laatste plaats, de Eeuwige Fjord, ga je weer noordwaarts naar Sisimiut, de op één na grootste stad van Groenland.

Vanaf 4290 p.p.
Groenland
10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – sep

Een cocktail met alle hoogtepunten van Zuid-Groenland Van verbazingwekkende wildernis, spectaculaire fjorden, historische bezienswaardigheden tot bijzondere activiteiten in de steden en nederzettingen. Deze wandelreis in Zuid-Groenland laat je alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van het eiland zien. Ontdek de prachtige wildernis, maak boottochten op spectaculaire fjorden en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden en activiteiten in moderne steden en nederzettingen. Je wandelreis in Zuid-Groenland begint in Narsaq, dit is een moderne en middelgrote stad die is omringd door ijs. Je zult ook drie nachten verblijven in het mooiste dorp van Groenland: Igaliku. Igaliku beschikt over goede wandelmogelijkheden. Ook verblijf je in een schapenboerderij in een gebied met prachtige natuur. Hier kan je genieten van de gastvrijheid van een Groenlandse familie. Hoogtepunten van deze reis Verbazingwekkend mooie wildernis Boottochten op prachtige fjorden Bezoek aan historische plaatsen Verschillende activiteiten, zoals wandelen en boottochten Deze wandelreis in Zuid-Groenland in het kort Deze wandelreis in Zuid-Groenland is een perfecte mix van natuur en cultuur en al wandelend door het prachtige landschap maak je herinneringen om nooit te vergeten! Krijg vast een indruk van Zuid-Groenland met deze video.

Vanaf 1393 p.p.
Groenland
Arctisch Patagonië in Groenland
8 dagen juli – aug

Dit is een authentieke reis door het Patagonië van het noordelijk halfrond: Zuid-Groenland. Zuid-Groenland is al meer dan 1000 jaar de plek van leven in de ruige Groenlandse natuur. Het is ook waar vijf gebieden het UNESCO-werelderfgoed Kujalleq vormen. In de korte zomer explodeert Zuid-Groenland in alle kleuren: groene weiden, diepblauwe zee, lichtblauwe en witte ijsbergen, grijsbruine granieten bergen en berghellingen met gele en paarse bloemen. Laat je betoveren tijdens onze 8-daagse reis 'Arctisch Patagonië in Groenland'.  Arctisch Patagonië in Groenland in het kort Dit is een reis voor degenen die graag graag buiten zijn, maar af en toe ook even met de voeten omhoog willen onder het genot van een kop thee of een goed glas wijn. Je verblijft op de mooiste plekken van Zuid-Groenland, en kampeert twee nachten in het Kuussuaq Camp, midden in de Groenlandse natuur. Grijp je kans om een onvergetelijk avontuur in 'Arctisch Patagonië in Groenland' te beleven.

Vanaf 6272 p.p.
Groenland
Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
5 dagen april – dec

Houd je van ontdekken, maar heb je slechts beperkte tijd? Wil je Ilulissat in Groenland bezoeken? Met deze reis kun je in relatief korte tijd enkele hoogtepunten van Groenland ervaren. Vlieg naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen, waar grote indrukken en ervaringen te vinden zijn vlak bij het 4-sterren Hotel Arctic, jouw uitvalsbasis. Met zijn uitzonderlijke ligging, spectaculair uitzicht en de mogelijkheid om jezelf te verwennen in het restaurant van het hotel, is Hotel Arctic het perfecte startpunt voor dit unieke verlengde weekend.  Je reist in de herfst, een seizoen dat gekenmerkt wordt door rust na een korte en hectische zomer. De herfst laat ook de vele aspecten van de Arctische natuur zien; van prachtige zonnige dagen, die de bergen in geelbruine tinten draperen met een intensiteit die vaak de middernachtzon van de zomer overtreft, tot dramatische herfststormen, aantrekkelijk door hun harde schoonheid maar die ook goede kleding vereisen.

Vanaf 2048 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Er zijn verschillende tijdzones in Groenland, maar de meeste reizigers kunnen uitgaan van de tijdzone in West-Groenland en Tasiilaq/Kulusuk in Oost-Groenland. Sinds oktober 2023 is het tijdsverschil tussen Europa (CET) en West-Groenland drie uur (in plaats van de eerdere vier uur).