De beste reistijd voor Groenland is normaal gesproken tijdens de maanden mei, juni, juli en augustus, waarbij de temperaturen het hoogst zijn en het langer licht is.

Mocht je naar Groenland afreizen voor een skivakantie dan zijn de maanden april t/m oktober een betere reisperiode. Langs de kusten die vooral opwarmen onder invloed van de omliggende zee, is skiën alleen diep in de winter mogelijk. Je kunt tijdens deze periode beter het binnenland in om te gaan skiën.

Vaak wordt gedacht dat de wintermaanden meer geschikt zijn voor een skivakantie, maar tijdens de winterperiode is Groenland vaak te koud en te donker met barre temperaturen die kunnen dalen tot wel -50°C.

Beste reistijd voor Groenland: actieve reis

Groenland is ideaal voor een actieve vakantie. Zo kun je er prachtig wandelen en bergbeklimmen. Voor een actieve Groenlandreis is de periode van mei tot en met augustus aan te raden. Het is dan aangenamer qua temperatuur en langer licht. Houd er wel rekening mee dat je dan in het zuiden van Groenland te maken hebt met wisselvallig weer. In het noorden is het klimaat in Groenland over het algemeen droger.

Tijdsverschil

In Groenland heb je te maken met tijdsverschil en een zomer- en wintertijd. In Nuuk (de hoofdstad) is het in de zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. In Pituffik (Qaanaaq) is het 3 uur vroeger. In Ittoqqortoormiit en Danmarkshavn is er geen tijdsverschil. Met de wintertijd blijft het tijdsverschil 2 uur in Nuuk, 4 uur in Pituffik en 1 uur in Ittoqqortoormiit. Met Danmarkshavn is er wederom geen tijdsverschil.