De munteenheid in Groenland is de Deense kroon (DKK) die verdeeld is in 100 øre. De Deense kroon die wordt gebruikt in Denemarken en het Deense gebiedsdeel van Groenland.

De Deense kroon waarmee in Groenland wordt betaald, staat ook 1:1 gelijk aan de Faeröerse kroon. De munteenheid in Groenland heeft een aantal munten: 50 øre en 1, 2, 5, 10 en 20 kronen zijn in omloop. De bankbiljetten zijn uitgegeven in 50, 100, 200, 500 en 1000 kronen.

Het is verstandig om meerdere betaalmiddelen mee te nemen naar Groenland, zoals een pinpas en creditcard. Ook kan contant geld soms handig zijn voor onverwachtse situaties, maar is het ook mogelijk om in Groenland geld te pinnen. Let er wel op dat contant geld pinnen alleen mogelijk is in de steden, zoals Nuuk, Ilullissat en Sisimiut.

Zeker wanneer je op pad gaat naar bijvoorbeeld kleinere nederzettingen, dan is het verstandig contant geld meer te nemen. Je kunt daarmee je gids een fooi geven of souvenirs kopen bij de lokale bevolking.

Als je voor je reis naar Groenland geld wilt wisselen, kun je dat het beste in Groenland zelf doen. Ter plekke pinnen is meestal het voordeligst. Betalen met een creditcard is makkelijk, maar bij grotere bedragen is dit vaak duurder. Controleer vooraf bij je bank of creditcardmaatschappij wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Groenlandse kroon

Hoewel de munteenheid in Groenland ooit de Groenlandse kroon is geweest, is deze in de loop der tijd vervangen voor de Deense Kroon.

Een herintroductie van de Groenlandse kroon werd in 2009 afgeblazen. De Groenlandse kroon zou geen onafhankelijke valuta gaan vormen, maar worden gekoppeld aan de Deense kroon, waarbij beide valuta even veel waard zouden zijn.

Invoer

Wanneer je naar Groenland reist, mag je maximaal 10.000 Deense kronen invoeren.