• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Bereikbaarheid en vervoer Groenland

Naar en door Groenland reizen
|

Groenland is gelegen tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Het land kan op verschillende manieren worden bereikt. Het vervoer naar Groenland kan alleen plaatsvinden per vliegtuig of per boot.

Vluchten naar Groenland

Het is mogelijk om per vliegtuig naar Groenland te reizen alleen zijn er geen directe vluchten vanuit Nederland. De meest bekende luchtvaartmaatschappijen die vanaf Kopenhagen of IJsland vliegen zijn Air Greenland, Air Iceland en Norlandair.

Naast met een vliegtuig te vliegen is het zelfs mogelijk om een helikoptervlucht vanaf IJsland naar Groenland te nemen. Houdt er rekening mee dat weers- en ijsomstandigheden vliegschema’s in de war kunnen schoppen en plan het daarom zo dat er geen belangrijke afspraken bij thuiskomst gepland staan.

De grootste luchthaven van Groenland is Kangerlussuaq Airport. Van daaruit zijn er binnenlandse vluchten naar onder andere de hoofdstad Nuuk en Ilulissat.

Bagageregels

In economy class mag er ingecheckte bagage van maximaal 20 kg meegenomen worden en 1 stuk handbagage van maximaal 8 kg. Als alleen met handbagage gereisd wordt dan mag 1 stuk handbagage maximaal 15 kg wegen.

Per cruiseschip

Steeds meer bedrijven bieden cruises aan die naar Groenland afreizen vanuit voornamelijk IJsland maar ook vanuit Canada en Denemarken.

Vervoer op Groenland zelf

Groenland beschikt niet over een autowegennet vanwege de smalle dunbevolkte kuststroken behalve in de steden en sommige dorpen die enkele kilometers daarbuiten ophouden. Het verplaatsen binnen Groenland is dus het makkelijkst per vliegtuig, helikopter of per boot.

 

Per vliegtuig

Air Greenland biedt iedere dag een aantal binnenlandse vluchten aan met kleine passagiersvliegtuigen waar maar rond de 50 mensen inpassen maar op sommige routes vliegen alleen maar helikopters.

 

Per boot

Aangezien de meeste plaatsen op Groenland aan de kust liggen is per schip reizen geen grote uitdaging, met name omdat er tussen de grote steden vaarroutes liggen. In het zuiden en in de bekende Diskobaai verbinden boten en veerdiensten verschillende plaatsen met elkaar. In de winter wordt echter maar een beperkte route gevaren of dezelfde route door een helikoptervlucht vervangen. In de zomer zijn alle kustplaatsen goed bereikbaar per boot.

 

Groenlandreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Ilulissat IJsfjord, Groenland
Groenland
8 Zomeractiviteiten in Groenland

Hoewel Groenland natuurlijk een groot deel van het jaar wit is, heeft het ook een andere kant: het kan er weelderig groen zijn, met prachtige arctische bloemenweiden en vol leven!

Disko Bay, West-Groenland
Groenland
21 Feiten over Groenland
Het beeld van uitsluitend sneeuwstormen en eindeloze ijsvlaktes met hier en daar een iglo is een compleet ander beeld dan de werkelijkheid. Ik zal het je uitleggen.
Sisimiut
Groenland
Arctic Circle Trail, Groenland

Deze wandelroute is alleen geschikt voor gevorderde wandelaars, die zichzelf goed weten te redden in de wildernis. Hoewel er onderweg blokhutten verspreid staan langs de route, is het altijd verstandig kampeerspullen mee te nemen, aangezien deze hutten niet van tevoren kunnen worden gereserveerd.

Inuit
Groenland
De Inuit cultuur op Groenland

Voor een periode van bijna 2500 jaar bevolkten nomadische volkeren de kuststreken die de ijzige vlaktes van het binnenland omzoomden. Zij leefden van wat het land en de zee te bieden hadden. In diverse perioden in de geschiedenis lijkt Groenland ook uitgestorven te zijn geweest en hiermee is de totale Groenlandse geschiedenis nog altijd een mysterie.

Nuuk
Groenland
Nuuk, de kleurrijke hoofdstad van Groenland
Zodra je de heuvels achter de stad inloopt of een boottocht maakt in het nabijgelegen fjordsysteem voor de kust, kom je direct in de ongekend ruige natuur van Groenland terecht.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge