Groenland is gelegen tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Het land kan op verschillende manieren worden bereikt. Het vervoer naar Groenland kan alleen plaatsvinden per vliegtuig of per boot.

Bagageregels

In economy class mag er ingecheckte bagage van maximaal 20 kg meegenomen worden en 1 stuk handbagage van maximaal 8 kg. Als alleen met handbagage gereisd wordt dan mag 1 stuk handbagage maximaal 15 kg wegen.

Per cruiseschip

Steeds meer bedrijven bieden cruises aan die naar Groenland afreizen vanuit voornamelijk IJsland maar ook vanuit Canada en Denemarken.

Vervoer op Groenland zelf

Groenland beschikt niet over een autowegennet vanwege de smalle dunbevolkte kuststroken behalve in de steden en sommige dorpen die enkele kilometers daarbuiten ophouden. Het verplaatsen binnen Groenland is dus het makkelijkst per vliegtuig, helikopter of per boot.

Per vliegtuig

Air Greenland biedt iedere dag een aantal binnenlandse vluchten aan met kleine passagiersvliegtuigen waar maar rond de 50 mensen inpassen maar op sommige routes vliegen alleen maar helikopters.

Per boot

Aangezien de meeste plaatsen op Groenland aan de kust liggen is per schip reizen geen grote uitdaging, met name omdat er tussen de grote steden vaarroutes liggen. In het zuiden en in de bekende Diskobaai verbinden boten en veerdiensten verschillende plaatsen met elkaar. In de winter wordt echter maar een beperkte route gevaren of dezelfde route door een helikoptervlucht vervangen. In de zomer zijn alle kustplaatsen goed bereikbaar per boot.