De reisdocumenten voor Groenland zijn beperkt tot een geldig paspoort of identiteitskaart, die minstens tot na je verblijf in Groenland geldig is. Je hebt geen visum nodig, tenzij je langer dan 3 maanden blijft.

Hoewel Groenland op sommige kaarten de grootte lijkt te hebben van Afrika, heeft het in werkelijkheid ‘slechts’ de grootte van Mexico. Hoewel Groenland 97% van het oppervlak van het Deense koninkrijk uitmaakt, woont slechts 1% van de totale bevolking in Groenland. De hoofdstad Nuuk heeft 18.000 inwoners en is veruit de grootste stad van het land.

Reisdocumenten voor Groenland: huurvoertuig

Mocht je een motorvoertuig willen huren dan moet een geldig Nederlands rijbewijs meegenomen worden al zitten er vaak ook nog wat voorwaarden aan zoals dat de bestuurder minimaal 21 jaar oud moet zijn. Verder is er voor Groenland geen enkele vaccinatie nodig.

Visum voor Groenland

Alleen wanneer je langer dan 90 dagen in Groenland blijft, is het vereist een visum aan te vragen. Aangezien Groenland niet tot de EU behoort, gaan de regels van vrije migratie voor Groenland niet op.

Mensen die in de EU leven, hebben dus ook geen speciale status om te mogen wonen of werken in Groenland, behalve mensen uit de Scandinavische landen (Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen) en IJsland. Zij mogen in Groenland studeren en werken.

Invoerbepalingen

Groenland is een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken en om die reden gelden in Groenland dezelfde invoerbepalingen als in Denemarken.

Per persoon is het toegestaan om 1,5 liter sterke drank Groenland in te voeren of 90 liter wijn of 110 liter bier vanaf de leeftijd van 17 jaar evenals sigaretten met een maximum van 300 stuks. Er bestaan geen beperkingen voor koffie, thee of parfum, maar let erop dat verse etenswaren niet ingevoerd mogen worden tenzij het vacuüm verpakt is.