• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 4 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november - maart
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 1,5 uur durende sneeuwschoentocht, noorderlicht naar de Icefjord ( lokale gids )
 • Hondensledetocht van 3 uur in Ilulissat incl. lunchpakket ( lokale gids )
 • 3 nachten in Ilulissat
 • Inclusief ontbijt bij verblijf in hotel en B&B

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht in Groenland)
 • Alle maaltijden, behalve die genoemd zijn bij inbegrepen in de reis
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Op zoek naar het Noorderlicht, West-Groenland

Periode 4 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november - maart

Deze 4-daagse individuele noorderlichtreis naar Groenland in de winter is bestemd voor avontuurlijke reizigers die het échte leven op Groenland willen ervaren. Deze reis is ook bijzonder geschikt als aanvulling op je reis naar IJsland in de wintertijd.

Ontdek de schoonheid van het arctische landschap in de winter! En niet onbelangrijk: het Noorderlicht! Op deze hoge breedtegraad zijn de noorderlichten sensationeler dan waar ook.

Om je arctische avontuur compleet te maken, trek je er ook nog op uit met een hondensledetocht.

Noorderlichtreis naar Groenland

De reis begint met een geweldige noorderlicht sneeuwschoentocht langs de beroemde IJsfjord. Geniet van het uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van de Groenlandse ijskap in de fjord.

De volgende dag verken je het schitterende ijzige landschap op de meest authentieke manier. Een reis naar Groenland is namelijk niet compleet zonder een hondensledetocht! Doordat er weinig wegen zijn op Groenland gebruiken de inwoners de hondenslede als vervoersmiddel.

De laatste dag kun je vrij besteden in Ilulissat waar je ter plaatse een verscheidenheid aan spannende excursies kunt boeken. Je kan dan bijvoorbeeld Disko Island gaan verkennen.

 

Deze reis is geschikt van november tot half maart om het spectaculaire noorderlicht te kunnen waarnemen.

Dag 1 Aankomst – Noorderlicht tour
Je komt aan in Ilulissat. Voordat de tocht begint trek je de sneeuwschoenen en een koplamp aan bij de oude helihaven. Je wandelt naar Holms Bakke bij de IJsfjord waar de inwoners van Ilulissat ieder jaar op 13 jan de zon verwelkomen na een lange donkere winter.

Tijdens de sneeuwschoentocht heb je hopelijk geluk om het spectaculaire noorderlicht te kunnen ervaren. Geniet van het prachtige uitzicht op het winterse landschap en de enorme ijsbergen in de UNESCO IJsfjord. Hierna keer je terug naar Ilulissat waar je eveneens overnacht.

Dag 2 Hondensledetocht
In Ilulissat leven er zo’n 3.500 Groenlandse honden. Hondensledes zijn nog altijd een belangrijk transportmiddel voor de inwoners van Groenland. Trek warme kleding aan voordat je instructies krijgt over de hondensledetocht.

De hondensledetocht begint in Ilulissat waarna je richting de IJsfjord gaat. Beleef Groenland op een authentieke manier! Je gaat een heuvel op richting de Sikuiuitsoq-fjord waarbij je ondertussen kan genieten van het oneindige, besneeuwde en ijzige landschap.

Mocht het weer en de ijscondities goed zijn dan kan het zijn dat je naar de Sermeq Avannerleq-gletsjer gaat. Deze gletsjer wordt ook wel de ‘Dode Gletsjer’ genoemd. Overnachting in Ilulissat.

Dag 3 Ilulissat
Vrij te besteden in Ilulissat, je kan de stad zelf verkennen of een excursie boeken.

Dag 4 Vertrek
Vandaag zou je terug kunnen vliegen of deze reis kunnen combineren met een rondleiding of een andere individuele reis.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 1,5 uur durende sneeuwschoentocht, noorderlicht naar de Icefjord ( lokale gids )
 • Hondensledetocht van 3 uur in Ilulissat incl. lunchpakket ( lokale gids )
 • 3 nachten in Ilulissat
 • Inclusief ontbijt bij verblijf in hotel en B&B

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht in Groenland)
 • Alle maaltijden, behalve die genoemd zijn bij inbegrepen in de reis
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen

Voor de reis Op zoek naar het Noorderlicht, West- Groenland geldt de prijs vanaf € 878 per persoon (bij 2 pers). Voor 1 persoon is de prijs vanaf € 1.100. Deze prijzen zijn op basis van een Guesthouse. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Vertrekdata 2021:

Dagelijkse vertrekken, 1 februari – 15 april

Impressies

Op zoek naar het Noorderlicht, West- Groenland

Regio’s bij deze reis

Op zoek naar het Noorderlicht, West-Groenland
West-Groenland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil en een zomer- en wintertijd. In Nuuk (de hoofdstad) is het in de zomertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. In Pituffik (Qaanaaq) is het 3 uur vroeger. In Ittoqqortoormiit en Danmarkshavn is er geen tijdsverschil. Met de wintertijd blijft het tijdsverschil 2 uur in Nuuk, 4 uur in Pituffik en 1 uur in Ittoqqortoormiit. Met Danmarkshavn is er wederom geen tijdsverschil.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge